Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sveti
Kontakt:

Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Sveti » 12 sep 2023, 02:57

DanijelTZ je napisao/la:
12 sep 2023, 02:54
Nasi selektori su uvijek zadovoljni igrom i traze neke izgovore kad se izgubi.
Ni jednog osim Susica nisam cuo da je samokritican ili da prozove igrace i kaze da nije zadovoljan igrom,

Je li im fali muda ili su jednostavno egomanijaci pa nikad ne mogu prihvatiti da su pogrijesili ?
Susic je bio sve samo ne samokritican
naprijed rejal

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 sep 2023, 03:15

Sveti je napisao/la:
12 sep 2023, 02:57
DanijelTZ je napisao/la:
12 sep 2023, 02:54
Nasi selektori su uvijek zadovoljni igrom i traze neke izgovore kad se izgubi.
Ni jednog osim Susica nisam cuo da je samokritican ili da prozove igrace i kaze da nije zadovoljan igrom,

Je li im fali muda ili su jednostavno egomanijaci pa nikad ne mogu prihvatiti da su pogrijesili ?
Susic je bio sve samo ne samokritican
Al bukvalno :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 12 sep 2023, 03:16

Dzabe tebi i pep guardiola da je trener, savez je rak rana.
Sve dok je taj savez tu, nema napredak nikad, tek kad se bude rijesilo taj zlocin koji se zove savez onda mozes polako step by step da gradis nesto novo. Ovako bezveze trosis trenere jer svi moraju slusati sta savez kaze. Sto je najgore poslje ovog sramotnog poraza od polarni medvjeda, savez, igraci i strucni stab necu nista naucit iz ovoga. Oni ce nastavit po starom i pravit ce se gluhi i budali kao do sad. Kazahstan, finska, skotska, luksemburg, slovacka, grcka, albanija oni svi napreduju, a mi nista.

Samo se u istim krug vrtimo. Ono sto su dogan i feda izjavili ono nije nista novo. Pa ljudi to vec svi znaju, ptica na grani zna, i ovaj forum zna Bog je svjedok. Samo lako se pravit gluh i budala ko dzeko da te boli *urac za sve i pravis se pozitivac kao sve je super. Zato i onaj anel nije ni dosao, a ljudi ga napali i branili savez i lopove, to vam i treba sad! Brani te lopove koji negiraju nasu zemlju sta ste ocekivali? Pa vico zeli da ubije sve dobro u bh fudbalu jer ko mu je dodik? Sta mu je dodik? I jos oni guzane poput beus i oni nasi bosanci, oni bi sve uradili samo da im fino bude, nema tu sta ocekivat od takvih grobarima.

Kodro je faruk 2.0, samo sto zna bolje stvari objasnit nego faruk nista vise drugo, pa onaj faruk nam nije mogao ni objasnit zasto i kako smo izgubili od luksemburga, a ovaj kodro isto ko muha bez glave luta, pingvini te pobjedu koji vjeruju u thor sa cekicom i neki odin ma daj bolan.... treba sve otjerati sve, ovo nije humano vise, ovo je zlocin sta se radi od bh fudbala.

vico i savez prije 30 dana predstavu kodru kao najbolje rijesenje za reprezentaciju, i sad odjednom se trazi ostavka, this is a joke right? Savez napolje i to svi, treba javnost da se digne, sve bojkot, nek bude prazan stadion!

Ako hoces nesto dobro za Bh fudbal, sve bojkot jednostavno.
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 sep 2023, 03:55

Bojkot bi bio katastrofa jer to je upravo ono sto srbi hoce..da bosnjaci dignu ruke od bosne kako u sportu tako u svim drugim sferama zivota.. samo lobirati za suspenziju na kraju polusezone onda u baraz uci sa novim selektorom I novim ljudima u savezu.. kao 2013..

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 12 sep 2023, 04:35

Kodro sam od sebe ce dati otkaz tek kada bude smatrao da je pogubio sve sanse za plasman, dakle poslje baraza. Ukoliko mu ipak savez da otkaz, u sta sumnjam jer ga ne bi ni postavljali sa mrsavim CV-om, dozvolit ce da ekipu nastavi voditi ostatak dio strucnog staba kako umije do poslje baraza. U medjuvremenu ce traziti novog trenera, ovog puta povoljnog mladog stranca. Raja sretna, savez jos sretniji jer su se opet po ko zna koji put izvukli. Da se razumijemo: smatram kao i vecina da je Kodro vjestit samo kao vizionar, ali nije problem u njemu koliko je u savezu i mentalitetu/moralu igraca. Postavi sutra Flicka i nece se nista dalje pomaci sa ekipom od Kodre jer ce ga kociti neke okolne stvari. Pripreme se opet vrse na Ilidzi mjesto na Kamberovic polju. Da ti je da ugostis druge nakbolje sto mozes, a teren ti lici na ratnu kosulju iz '95. Opcenito stadion lici na uvenulo "zmajevo" gnjezdo, 1.9 truuuhlo kao sto bi onaj robijas rekao. Mediji ti se smiju prije i poslje utakmica, najavljuju nezgodno gostovanje u Vaduzu. Daj ljudi, hajmo ponovo rusiti savez, ali ovaj put do temelja, pa makar ne igrali dva ciklusa. Nemojmo dozvoliti da nas vode dusmani pocevsi od prodanih balija, preko muljatorslih ustasa, pa sve do vodje cetnika! SAVEZ NAPOLjE !!!
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 05:59

gruezi je napisao/la:
12 sep 2023, 03:55
Bojkot bi bio katastrofa jer to je upravo ono sto srbi hoce..da bosnjaci dignu ruke od bosne kako u sportu tako u svim drugim sferama zivota.. samo lobirati za suspenziju na kraju polusezone onda u baraz uci sa novim selektorom I novim ljudima u savezu.. kao 2013..
Slazem se. Dzeko, Pjanic i Sehic neki od najgorih cetnika u zadnjih deset godina.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 06:45

Meho Kodro 1. bosanskohercegovacki kralj anal lize.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 sep 2023, 07:57

kod izbora Kodre sam bio svjestan da nije neki trener, inace bi nesto uradio u karijeri do sada.
Bio mi je ok jer sam mislio da je covjek, da je zasluzio novu sansu poslije onog 'kodro, bola i prijatelji'.

Na stranu losa tekma sa amaterima u zenici neki dan, hajd dobili smo ta 3 boda, ali ono sillovanje mozga i ubjedjivanje da su levati postali ozbiljna ekipa, te da danas svi igraju fudbal, to je vec bilo alarmantno (nista drugacije u odnosu na faketa)

Sinoc katastrofa, igramo kao da nam bod odgovara svo vrijeme do onog rasula u zadnjih 10 min.
Trebas zrtvovati jednog desnog beka i ti zrtvujes onog koji je duplo bolji, vidis da si se zeznuo i nikada im u toku tekme ne zamijenis pozicije, strasno.

Onog trenutka kad Suko rece da ulazi kenan kodro, prvo sto mi je proslo kroz glavu je mehina izjava nedavno, niko sretniji od mene da kenan nekada udje i rijesi tekmu, ali realnost je drugacija....i lik sinoc uvodi sina u nadi da ce ovaj fakat rijesiti tesku tekmu, ovaj mu vraca sa onim prijemom lopte i odbitkom od 2 metra:-)

za Anela evo citam prebacio loptu na disciplinsku komisiju, ama jadnice izjavi da si se zeznuo i da ces sve uciniti da ga vratis u narednih 15 dana:-)

Sto se mene tice, dovoljno srranja je napravio u ovih 15 dana da je za automatskog otkaza.

Vici se ne moze nista, to je jasno ko dan, ali onom krmmku misketu se treba nahebati matere i poslati ga nazad za dojcland. Gofno nevidjeno.

helem, kakva drzava, takva i repka, nikakva.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2023, 08:11

Meho, ubacuj sina iz mrtve mađarske lige da uneseš novi vjetar u ledja timu.

Komplicirano je.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 12 sep 2023, 08:29

Znači Srbi su krivi što Pjanić ne može trčat a Džeko stavlja sebe ispred cijelog naroda i reprezentacije

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 12 sep 2023, 08:33

samoposmatram je napisao/la:
12 sep 2023, 06:45
Meho Kodro 1. bosanskohercegovacki kralj anal lize.
Hahahah jest ih analizirao, svaka mu cast jos kad se sjetim pressice pa ja mislio on pep guardiola nece nam ljudi prici sesnaestercu :rol:
Crni Cerak 🐦‍⬛

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 sep 2023, 08:39

Ko je jos ostao od ovih trenera u pokusaju, a da je stariji od himne "Hej Slaveni"?
Da znamo koga ocekujemo u narednom periodu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 sep 2023, 08:59

Rosicky je napisao/la:
12 sep 2023, 08:29
Znači Srbi su krivi što Pjanić ne može trčat a Džeko stavlja sebe ispred cijelog naroda i reprezentacije
Kako to Džeko stavlja sebe, lik je i dalje prof.dr za sve naše napadače i to će biti i sa 40 godina obzirom na konkurenciju.

Bilbija je odradio skroz ok rolu u obje tekme, sinoć je trebao čak i ranije ući, problemi u savezu su nešto drugo, tu su krivi svi, ne može samo jedna strana bez podrške druge dvije.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 12 sep 2023, 09:14

Bitno da ima karakter i stav, nadoci Ce to😅😅
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 12 sep 2023, 09:21

Prvo poluvrijeme loše, ali drugo je finale lošeg vođenja.
Zakašnjele izmjene, uvodi sina, pa onda 120 drugih napadača, igra 4-2-4 ili šta već i onda Čivić kao šlag na tortu.
Nadam se da su izjave nakon utakmice posljedice šoka, a ne senilnosti.
Glory Glory Man United

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 sep 2023, 10:03

Beduin je napisao/la:
12 sep 2023, 08:39
Ko je jos ostao od ovih trenera u pokusaju, a da je stariji od himne "Hej Slaveni"?
Da znamo koga ocekujemo u narednom periodu.
Mesa 99.9%
Nudi se lik vec duzi period
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 12 sep 2023, 10:16

Kodro uopšte nije toliko star koliko vi to predstavljate tako,56 godina nije staro za trenera.
Allegri,Conte,Flick,Guardiola,Ten Hag,Deschamps,Klopp itd
Ovi svi su ili isto godište ili u par godina razlike sa Kodrom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 sep 2023, 10:48

Podrzao sam njegov izbor upravo zbog ovoga iako sam zelio neka druga imena prije njega, ali ocito su tada bila nerealna:

"Imao je apsolutno sve ovlasti, samostalnost da zove koga hoće. Niko mu se nije miješao. Nažalost u dvije utakmice sve smo upropastili. Nema nikakve garancije da može bolje. – izjavio je izvor Sportskih iz NSBiH i vrlo utjecajni član Izvršnog odbora NSBiH.

Nije njima sto smo izgubili šanse. Njima je sto se niko nije mogao miješati u krojenje spiska i sastava.

Odmah sam rekao da Meho neće dozvoliti takvo što i da nije nikad bio i neće biti bilo čiji pijun, iako su ga optuživali ovdje.
Zbog toga, što napokon ne bismo svjedočili talovima, mi je bilo donekle drago sto je Kodro došao na mjesto selektora jer sam vjerovao da će igrači to prepoznati i vrednovati.
Očekivao sam ovakvu utakmicu na Islandu...nadao se minimalnoj pobjedi i mislim da bi pobjeda bila prekretnica. Ali eto do nje nije došlo i nema se tu sta plaho pricati.
-------------------
Sto se tice same utakmice, on je izveo najboljih 11 koje imamo. Neko ce reci preoprezno se igralo. Pa naravno da jeste. Čime smo mi to kao trebali nesto napasti a ne znamo gola dati a s dr.strane primamo kao na traci?! Zar nedavno nismo izgubili 3 zaredom uz gol-razliku 0:7?! Kao eto igraci su to zaboravili?!
Išlo se na tu sigurnu igru a gore ce se ukazati koja prilika. Tako je i bilo.
Zicere su promašili Demirovic i Dzeko. Kasnije Dzeko imao još 2 suta s distance, Bilbija odličnu priliku, prije njega Dedic.
Da je bilo ko od njih dao, bila bi druga priča.

Zamjerke:
- Dedic, svakako je los u zadnjim utakmicama kao i svi. Nije problem sto je igrao lijevo i neka je tu počeo. Ali kada je vidio da nije to to, trebao ga je probati desno.
- Pjanic - očekivao sam ga oko 55., 60.minute, ništa kasnije i tu je Kodro napravio ponajvecu grešku.
- Bilbija je trebao uci umjesto Kodre.

Koliko bi bilo pametno da je zadnjih pola sata zaigrao s 4 pozadi ne znam...Ja bih to uradio bez obzira na rizik, tim prije sto je Milicevic igrao odlično i ne bi bilo dodatnog straha da se oslonis na dvojicu stopera a Kolasinac i Dedic zaigraju svoje klasične bekovske pozicije.

Zadnjih 10 minuta se išlo na sve ili ništa i na kraju smo dobili ništa.
Opet ću reći, falilo je malo i sreće.

Poraz me uopće nije pogodio jer smo naviknuti godinama na ove rezultate.
Zao mi je malo zbog Kodre ali sta je tu je.
Rezultati neka sude pa tako i njemu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2023, 10:53

Od Kodre apsolutno niko ništa nije očekivao i on pokazuje zašto.

Vjerovatno će dobiti priliku da nas vodi u baražu i treba se prestati zamajavati ovim kvalifikacijama, nama već danas trebaju početi pripreme za baraž.

Već sad je skoro pa izvijesno da će nam prvi protivnik biti Ukrajina, uz malo rezerve jer Italija je poprilično loša pa možda se tu desi neko iznenađenje. Taj meč ćemo igrati kući.

Ima dovoljno vremena da se izgladi ovo sa Anelom, nažalost, jer ga nikad više ne bih pozvao, ali jasno je da je on potrebniji reprezentaciji nego reprezentacija njemu.

Imamo još četiri utakmice u kojima selektor mora probati sve opcije i rezultat treba staviti u drugi plan. Još uvijek nas samo dvije utakmice dijele od plasmana na EURO, a jedna je sigurno na domaćem terenu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem i 30 gostiju.