BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Samo Spahu za trenera. Taj zna kako se šamara.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Bezveze pomaknuše Mešu, mogao je i on izgubit.
Jedino što je Kodro fulio bekovima pozicije
Brate imaš priliku da napraviš nešto drugačije i ti budeš gori od prethodnika. Ljigavci sve jedan do drugog, niko mud@ nema.
Nije da nisam znao da će biti tako, al et
Jedino što je Kodro fulio bekovima pozicije

Brate imaš priliku da napraviš nešto drugačije i ti budeš gori od prethodnika. Ljigavci sve jedan do drugog, niko mud@ nema.
Nije da nisam znao da će biti tako, al et
100%baboedindzeko09 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:39Nije problem u njima, problem je U NAMA. Ništa oni ne bi mogli raditi bez naših, DOMAĆIH BALIJA u savezu, u politici i ostalim sferama koji im to isto isporuče na tanjiru, za šaku para ili u zamjenu za zapošljavanje familije, ljubavnica ili u zamjenu za neki tender. Vidite šta se dešava godinama u politici kada su domaće balije u pitanju (ko god dođe na vlast, isto je), to se upravo sada isto dešava u savezu.let3 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:36@baboedindzeko09
Ma nek napadaju, boli me briga.
Al ovo je smijesno sta Dodikovi jirgeti rade od Saveza i reprezentacije. PLBIH su svakako razjebali i obesmislili, to je jedan cirkus kojem se smijemo svako kolo. Mlade selekcije su raspad sistema.
Ostala je jos samo A selekcija koja je na izdisaju i to je to. Dodik ce preko svojih pusikuraca odraditi svoj posao razaranja BH fudbala. To je bio cilj od prvog dana imenovanja Vice, njegovog sestrica.
Čovječe, kod nas je predsjednik rukometnog saveza čovjek koji govori da BiH ne postoji (isto kao Vico), a izabran je glasovima BOŠNJAĆKE KOMPONENTE.

- MrAmarOsim
- Kontakt:
Bio je, sada je Magoda.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:39Nije problem u njima, problem je U NAMA. Ništa oni ne bi mogli raditi bez naših, DOMAĆIH BALIJA u savezu, u politici i ostalim sferama koji im to isto isporuče na tanjiru, za šaku para ili u zamjenu za zapošljavanje familije, ljubavnica ili u zamjenu za neki tender. Vidite šta se dešava godinama u politici kada su domaće balije u pitanju (ko god dođe na vlast, isto je), to se upravo sada isto dešava u savezu.let3 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:36@baboedindzeko09
Al ovo je smijesno sta Dodikovi jirgeti rade od Saveza i reprezentacije. PLBIH su svakako razjebali i obesmislili, to je jedan cirkus kojem se smijemo svako kolo. Mlade selekcije su raspad sistema.
Ostala je jos samo A selekcija koja je na izdisaju i to je to. Dodik ce preko svojih pusikuraca odraditi svoj posao razaranja BH fudbala. To je bio cilj od prvog dana imenovanja Vice, njegovog sestrica.
Čovječe, kod nas je predsjednik rukometnog saveza čovjek koji govori da BiH ne postoji (isto kao Vico), a izabran je glasovima BOŠNJAĆKE KOMPONENTE.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Nešto razmišljam naglas, evo upravo sad mi se vraćaju slike. Prošli put kad je bio onaj veliki bojkot i ono čuveno pismo, fudbaleri su bili ti koji su tražili promjene. Oni su bili nosioci protesta. Kasnije je uslijedio čuveni Komitet za normalizaciju i povratak legendi Osima i Bajevića na kormilo bh. fudbala. Ništa od toga se ne bi dogodilo da glas nisu podigli upravo FUDBALERI. E sad, možete li zamisliti da jedan Rade Krunić koga po stoti put ponavljam, zaboli ona stvar i za reprezentaciju i za državu Bosnu i Hercegovinu, povede neku sličnu pobunu, revolt, protest, bilo šta, kako bi se ova ekipa digla iz mrtvih do marta naredne godine kada su utakmice baraža? Ili dvojicu penzionera Džeku i Pjanića koji u Sarajevo i Zenicu dolaze rekreativno i poslovno (posao koji nema veze sa fudbalom). Mission Impossible!TNT je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:21Ovdje mora ici BOJKOT za bolje sutra. Mozda da domaci navijaci se udruze I nesto urade.
Glupo je ocekivati da dijasporci kroz BHF mijenjaju stvari I prekidaju tekme.
Ako savez podje gubit lovu postat ce nezanimljiv kriminalcima koji vladaju savezom.
Ja razumijem Vicu, Durica,Beusa i ostale sibicare,ali kako i za kakve pare su uzeli Misimovica.
Tip je rodjen u Njemackoj,zaradio milione u karijeri i dodjes u ebeni Balkan da budes sluga jednom Vici.
Mozda ova zemlja i narod nezasluzuje bolje kad se sve trpi i koliko se mora cekati da neko izadje i kaze samo par stvari onako iskreno ko Dudic veceras.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 12 sep 2023, 04:07, ukupno mijenjano 6 puta.
Dudić i Dogan ogolili do jaja sve što smo znali i ranije, ali se niko nije usudio da to izgovori ovako uživo na državnoj televiziji. Svaka vam čast! 
Dzabe tebi i pep guardiola da je trener, savez je rak rana.
Sve dok je taj savez tu, nema napredak nikad, tek kad se bude rijesilo taj zlocin koji se zove savez onda mozes polako step by step da gradis nesto novo. Ovako bezveze trosis trenere jer svi moraju slusati sta savez kaze. Sto je najgore poslje ovog sramotnog poraza od polarni medvjeda, savez, igraci i strucni stab necu nista naucit iz ovoga. Oni ce nastavit po starom i pravit ce se gluhi i budali kao do sad. Kazahstan, finska, skotska, luksemburg, slovacka, grcka, albanija oni svi napreduju, a mi nista.
Samo se u istim krug vrtimo. Ono sto su dogan i feda izjavili ono nije nista novo. Pa ljudi to vec svi znaju, ptica na grani zna, i ovaj forum zna Bog je svjedok. Samo lako se pravit gluh i budala ko dzeko da te boli *urac za sve i pravis se pozitivac kao sve je super. Zato i onaj anel nije ni dosao, a ljudi ga napali i branili savez i lopove, to vam i treba sad! Brani te lopove koji negiraju nasu zemlju sta ste ocekivali? Pa vico zeli da ubije sve dobro u bh fudbalu jer ko mu je dodik? Sta mu je dodik? I jos oni guzane poput beus i oni nasi bosanci, oni bi sve uradili samo da im fino bude, nema tu sta ocekivat od takvih grobarima.
Kodro je faruk 2.0, samo sto zna bolje stvari objasnit nego faruk nista vise drugo, pa onaj faruk nam nije mogao ni objasnit zasto i kako smo izgubili od luksemburga, a ovaj kodro isto ko muha bez glave luta, pingvini te pobjedu koji vjeruju u thor sa cekicom i neki odin ma daj bolan.... treba sve otjerati sve, ovo nije humano vise, ovo je zlocin sta se radi od bh fudbala.
vico i savez prije 30 dana predstavu kodru kao najbolje rijesenje za reprezentaciju, i sad odjednom se trazi ostavka, this is a joke right? Savez napolje i to svi, treba javnost da se digne, sve bojkot, nek bude prazan stadion!
Ako hoces nesto dobro za Bh fudbal, sve bojkot jednostavno.
Sve dok je taj savez tu, nema napredak nikad, tek kad se bude rijesilo taj zlocin koji se zove savez onda mozes polako step by step da gradis nesto novo. Ovako bezveze trosis trenere jer svi moraju slusati sta savez kaze. Sto je najgore poslje ovog sramotnog poraza od polarni medvjeda, savez, igraci i strucni stab necu nista naucit iz ovoga. Oni ce nastavit po starom i pravit ce se gluhi i budali kao do sad. Kazahstan, finska, skotska, luksemburg, slovacka, grcka, albanija oni svi napreduju, a mi nista.
Samo se u istim krug vrtimo. Ono sto su dogan i feda izjavili ono nije nista novo. Pa ljudi to vec svi znaju, ptica na grani zna, i ovaj forum zna Bog je svjedok. Samo lako se pravit gluh i budala ko dzeko da te boli *urac za sve i pravis se pozitivac kao sve je super. Zato i onaj anel nije ni dosao, a ljudi ga napali i branili savez i lopove, to vam i treba sad! Brani te lopove koji negiraju nasu zemlju sta ste ocekivali? Pa vico zeli da ubije sve dobro u bh fudbalu jer ko mu je dodik? Sta mu je dodik? I jos oni guzane poput beus i oni nasi bosanci, oni bi sve uradili samo da im fino bude, nema tu sta ocekivat od takvih grobarima.
Kodro je faruk 2.0, samo sto zna bolje stvari objasnit nego faruk nista vise drugo, pa onaj faruk nam nije mogao ni objasnit zasto i kako smo izgubili od luksemburga, a ovaj kodro isto ko muha bez glave luta, pingvini te pobjedu koji vjeruju u thor sa cekicom i neki odin ma daj bolan.... treba sve otjerati sve, ovo nije humano vise, ovo je zlocin sta se radi od bh fudbala.
vico i savez prije 30 dana predstavu kodru kao najbolje rijesenje za reprezentaciju, i sad odjednom se trazi ostavka, this is a joke right? Savez napolje i to svi, treba javnost da se digne, sve bojkot, nek bude prazan stadion!
Ako hoces nesto dobro za Bh fudbal, sve bojkot jednostavno.
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
- akisarajevo92
- Kontakt:
i ovi garant imaju dobre igrace pa i dalje u trci za Euro
samo mi nekako uspijemo nakon 5-6 utakmica da izgubimo sve sanse za direktan plasman, ne mozes se vise ni nadat'
Don't believe the hype.
Propast
S tim da smatram da u drugom poluvremenu fakat ni sreće nismo imali
ono sto uvijek ulazi danas ko za inat nije htjelo. Možda bas da se naprave neke velike promjene. Možda je ovo neki znak.
Ne mogu kriviti Dedica, Gazibegovica, malog Benju jer nemaju iskustva. To su djeca od 20-21-22 godine i za svoje godine, dobro su se borili. Realno momci nisu bili loši.
Amir i Demirović u prvom poluvremenu su nas uništili. Sastavili se nisu. Ovoj reprezentaciji prvenstveno fali golman. Kad sam vidio Sehu danas da ganja njihovog igrača kod korner zastavice, haloooo ne kod šesnaesterca nego **** korner zastavice tačno mi je bilo došlo da TV bacim kroz prozor. Pjanic sa pivskim trbuščićem nemoze vise. Naci dobru 10 ku ili 8 micu da Rade ide na 10 a taj novi i Benjo nazad.
Dennis i Seo su danas crkli i čistili koliko su mogli . Dennis jedno 100 %tnu šansu prije gola očistio.
Kodro ništa od ulaska napravio nije ko ni pjanic. Bilbija nešto pokušao.
Edinu je 37 godina. Nemoze čovjek sam. Prošlu je doslovno sam rješio. Trebaju mu ili krila ( Menalo, Stevanovic) ili neko iole efikasniji ( Tabakovic?) uz njega da mu pomogne. Imao je par situacija gdje je morao zabiti, al cijelo prvo poluvrijeme je on iznio. Uostalom moramo se pripremati i za njegov odlazak pa nebi bilo lose ga čuvati zbog iskustva u ekipi ali pripremati se i igrati sa drugim napadačima. Edin nije osoba koja bi to zamjerila . Sigurno bi pomogao ekipi. Sto se tiče saveza, ne znam odakle da počnem. Samo znam dok su se neki još naslađivali Petevovim mogućim otkazom, pa onda
I samim otkazom da sam rekao da ćemo ga od blata praviti. Nažalost bio sam u pravu. Čovjek je bio najbolja moguća stvar koja nam se dogodila a mi smo je sj….

Ne mogu kriviti Dedica, Gazibegovica, malog Benju jer nemaju iskustva. To su djeca od 20-21-22 godine i za svoje godine, dobro su se borili. Realno momci nisu bili loši.
Amir i Demirović u prvom poluvremenu su nas uništili. Sastavili se nisu. Ovoj reprezentaciji prvenstveno fali golman. Kad sam vidio Sehu danas da ganja njihovog igrača kod korner zastavice, haloooo ne kod šesnaesterca nego **** korner zastavice tačno mi je bilo došlo da TV bacim kroz prozor. Pjanic sa pivskim trbuščićem nemoze vise. Naci dobru 10 ku ili 8 micu da Rade ide na 10 a taj novi i Benjo nazad.
Dennis i Seo su danas crkli i čistili koliko su mogli . Dennis jedno 100 %tnu šansu prije gola očistio.
Kodro ništa od ulaska napravio nije ko ni pjanic. Bilbija nešto pokušao.
Edinu je 37 godina. Nemoze čovjek sam. Prošlu je doslovno sam rješio. Trebaju mu ili krila ( Menalo, Stevanovic) ili neko iole efikasniji ( Tabakovic?) uz njega da mu pomogne. Imao je par situacija gdje je morao zabiti, al cijelo prvo poluvrijeme je on iznio. Uostalom moramo se pripremati i za njegov odlazak pa nebi bilo lose ga čuvati zbog iskustva u ekipi ali pripremati se i igrati sa drugim napadačima. Edin nije osoba koja bi to zamjerila . Sigurno bi pomogao ekipi. Sto se tiče saveza, ne znam odakle da počnem. Samo znam dok su se neki još naslađivali Petevovim mogućim otkazom, pa onda
I samim otkazom da sam rekao da ćemo ga od blata praviti. Nažalost bio sam u pravu. Čovjek je bio najbolja moguća stvar koja nam se dogodila a mi smo je sj….
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
U ovoj formaciji mi nemamo adekvatna riješenja na pozicijama, prvenstvo na bekovskim, niti jedan od naših bekovs nije taj wing tip, jedini koji bi možda moga to igrati jeste Stevanović. Po meni idealno bi bilo igrati 442 romb, pronaći još neke mlade igrače i njih forsirati, od Hadžiahmetović i sl. nema ništa. Paralelno sa tim nama treba golman, jer skoro svako Šehićevo ispucavanje jeste protivnička lopta, probati Vasilja ako ide, ako ne traži dalje. Ono što sam primjetio jeste manjak želje, ne vidim nikakvu zainteresovanost, ili mi se tako čini.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Bravo!baboedindzeko09 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:39Nije problem u njima, problem je U NAMA. Ništa oni ne bi mogli raditi bez naših, DOMAĆIH BALIJA u savezu, u politici i ostalim sferama koji im to isto isporuče na tanjiru, za šaku para ili u zamjenu za zapošljavanje familije, ljubavnica ili u zamjenu za neki tender. Vidite šta se dešava godinama u politici kada su domaće balije u pitanju (ko god dođe na vlast, isto je), to se upravo sada isto dešava u savezu.let3 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:36@baboedindzeko09
TŽV!
-
- Kontakt:
Ahmedhodzic zna iznijet loptu iz odbranr,falio je sujic..Ova dvojica nabijaju,nazad vracaju..
Ulaskom.Pjanica malo smo zivnuli,ali I Miralem je ocito svoje zavrsio..
Jos ne kontam.koju poziciju igra Kodro ???
Sehicu se polagano zahvalit..
Ulaskom.Pjanica malo smo zivnuli,ali I Miralem je ocito svoje zavrsio..
Jos ne kontam.koju poziciju igra Kodro ???
Sehicu se polagano zahvalit..
-
- Kontakt:
Eldar Civic platio nastup.
Lik koji bukvalno nula ove sezone u klubu jer neigra ulazi i mjenja najjaceg igraca u ekipi.
Znaci Kodro je morao tu zamjenu uraditi i postavljati Dedica gdje mu nije mjesto.
Bruka i sramota.
Prvo Begovic, pa Ahmedhodzic i sad Dedic.
Lik koji bukvalno nula ove sezone u klubu jer neigra ulazi i mjenja najjaceg igraca u ekipi.
Znaci Kodro je morao tu zamjenu uraditi i postavljati Dedica gdje mu nije mjesto.
Bruka i sramota.
Prvo Begovic, pa Ahmedhodzic i sad Dedic.
Sa njim kao kapitenom nas trpaju sile tipa kipra, Luksemburga itd... ne znam šta može gore i šta ćemo vidjeti.
Džeko je igrač kakvog je pitanje da li ćemo imati u narednih 50 godina ali je njegovo prošlo. Ako nije spreman da ulazi sa klupe treba mu organizovati oproštajnu, a ako je istina pola od onog što se priča da radi na pripremama onda mu je treba organizirati odmah. Zahvaliti se i to je to.
-
- Kontakt:
Dzeko se sam pita u svemu ovome. On nece otici milom.edin139 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 07:10Sa njim kao kapitenom nas trpaju sile tipa kipra, Luksemburga itd... ne znam šta može gore i šta ćemo vidjeti.
Džeko je igrač kakvog je pitanje da li ćemo imati u narednih 50 godina ali je njegovo prošlo. Ako nije spreman da ulazi sa klupe treba mu organizovati oproštajnu, a ako je istina pola od onog što se priča da radi na pripremama onda mu je treba organizirati odmah. Zahvaliti se i to je to.
Nazalost nije svijestan kakve poteze radi.
Petev ga je klupirao i vidila se kazna.
...problemi u ŠvedskojArtVandelay je napisao/la: ↑11 sep 2023, 22:51denimen99 je napisao/la: ↑11 sep 2023, 22:49Hamulić ne zna lopte igrat, nikako da to shvatite...ArtVandelay je napisao/la: ↑11 sep 2023, 22:47Na osnovu čega su ćivić, maksumić i bilbija u reprezentaciji?
Ljudi prizivali bilbiju a on hodajuća ubleha s 33 godina u guzici, umjesto da ubaci hamulića...
Tačno sam znao da će nam se ovo dogoditi. Majke mi. I samo nama se događaju ovakve stvari da u zadnjoj minuti primamo gol. Događalo se protiv Kipra, Grčke, Slovačke npr...
Ko nas je kleo stvarno nije dangubio.
Raspad države, reprezentacije, narod potpuno demoraliziran , defetizam...
Eto neka zna bilbija, hodati ne zna ubleha iz kluba s imenom mađarskog plemića...

imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Husrefu ili bratu mu.MrAmarOsim je napisao/la: ↑12 sep 2023, 00:18Hadžikić-Ahmethodžić, Hadžikadunić, Leon Barišić-Dedić, Balta, Mekić, Zeljković, Kolašinac-Krpić, Bilbija
Kao izmjene daj Memiju, Štilića, još jednog štopera i Hamulića.
Daj ekipu Amaru ili Husrefu ili Baki i mi bi svako prvenstvo igrali.
Nema se para za bolje,ko god bude predsjednik saveza treneri istog nivoa će se dovoditi.let3 je napisao/la: ↑11 sep 2023, 23:54Prosinecki, Petev, Hadzibegic, Kodro, peti, deseti - su potpuno nebitni likovi u cijeloj prici.
Nema potrebe o njima ista pisati, oni su tu samo kao ikebane, dovedeni da glume selektore, znaju vrlo dobro svoju ulogu i znaju ce ce biti smjenjeni.
A onda ce Vico i Miske poput velikih spasioca dovesti novog lika za selektora, napraviti novu prevaru, zamazati oci javnosti i tako vec godinama.
Da u Savezu sjede normalni i dobronamjerni ljudi takva trenerska imena nikad nikome ne bi pala na pamet za razmatranje, a kamoli da se dovode za selekore A selekcije.
Recimo trener Slovačke ima 3 puta veću platu od Kodre,a i njegov stručni štab zarađuje 7 hiljada eura vise od Kodre.
On the subject of finances, the president only mentioned the costs of the implementation team: “For six people, including coach Calzona, it will be 67,000 euros a month.”
According to the sport24.sk portal, Calzona should earn 45,000.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Narod qarina, država automatski qarina, idemo dalje...savez qarina, liga qarina, repka qarina.
Ne znam šta se ljudi čude?!
Ne znam šta se ljudi čude?!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
A na kraju krajeva i nije čudo što se tako ponaša, jer uvijek imaš ovih hej znaš ti ko je Džeko. Onda da i Sušića ubacimo u igru svakako nam fali igrač njegovog profila, jer znaš ti ko je pape.samoposmatram je napisao/la: ↑12 sep 2023, 07:20Dzeko se sam pita u svemu ovome. On nece otici milom.edin139 je napisao/la: ↑12 sep 2023, 07:10Sa njim kao kapitenom nas trpaju sile tipa kipra, Luksemburga itd... ne znam šta može gore i šta ćemo vidjeti.
Nazalost nije svijestan kakve poteze radi.
Petev ga je klupirao i vidila se kazna.
Šta kaže ima mladih ....
A što se tiče dudica i dogana

Nažalost kodro je izgleda samo liliputanac koji će da sluša