Ma evo sve si rekao, drugoligaški trener. Meni je on ostao u dobrom pamćenju kao neko sa gospodskim manirima i ono ako ti je izbor npr. Mirza ili on onda su stvari jasne ali za nešto više nikako. Faruk je pokazao da ima više znanja od njega, baš žalosno.Osttribine je napisao/la: ↑11 sep 2023, 22:59Ma kakav Kodro kao trener, kao igraca ga se sjecam i na igrackoj karijeri kapa dole, ali u ulozi trenera/selektora se ne snalazi, to pokazuje i njegova trenerska karijera, ali eto ovde smo danima citali prizivanja i pravljenje nekakvog mita o njemu kao da je on rjesenje za sve nase tadasnje probleme bio, a sa nikad skupljim Sarajevom fijasko dozivio, pa i ako su ga bojkotovali to pokazuje dovoljno i o njemu da se nije sa tim stvarima znao nositi. Sto kazes za Lihtenstajn, ljudi gola nisu preko godinu dali i nama ga uvaljaju i strijepis u utakmici sa njima da li ces kiksati, a veceras ih Slovacka rijesi za 6 minuta. Medjutim, nije raspad fudbalske reprezentacije poceo sa Kodrom, ovde su problemi dublje prirode i traju duze vrijeme, a Kodro je jedan u nizu poslusnika "vlasnika" fudbalske reprezentacije. E sad kad smo otpisani, ne bi me cudilo da otkinemo bod ili sva 3 nekom od ovih iz vrha tabele, ona nasa klasika dugogodisnja![]()
Ja bi trenere poput Rožmana ili Šimundže uvijek stavljao ispred ovih.