FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
57
23%

Ukupno glasova: 244

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 11 sep 2023, 23:02

Osttribine je napisao/la:
11 sep 2023, 22:59
MortemHz je napisao/la:
11 sep 2023, 22:42
Amcho1 je napisao/la:
11 sep 2023, 22:41

Možda sam ja fudbalski laik, ali u odlučujućoj utakmici, a gdje moraš pobjediti za bilo kakve šanse ti se razvlačiš uz 60+ minuta hodanja i onda ti kao bacaš sve karte u napad u zadnjih par minuta, gdje ostavljaš ogromnu rupu nazad. Strašno.
A prošlu utakmicu gdje boljih fudbalera imaš u mojoj ulici ti jedva pobijediš, protivnicima prosjek jedan gol godišnje :rol: :tokralju:
Ma kakav Kodro kao trener, kao igraca ga se sjecam i na igrackoj karijeri kapa dole, ali u ulozi trenera/selektora se ne snalazi, to pokazuje i njegova trenerska karijera, ali eto ovde smo danima citali prizivanja i pravljenje nekakvog mita o njemu kao da je on rjesenje za sve nase tadasnje probleme bio, a sa nikad skupljim Sarajevom fijasko dozivio, pa i ako su ga bojkotovali to pokazuje dovoljno i o njemu da se nije sa tim stvarima znao nositi. Sto kazes za Lihtenstajn, ljudi gola nisu preko godinu dali i nama ga uvaljaju i strijepis u utakmici sa njima da li ces kiksati, a veceras ih Slovacka rijesi za 6 minuta. Medjutim, nije raspad fudbalske reprezentacije poceo sa Kodrom, ovde su problemi dublje prirode i traju duze vrijeme, a Kodro je jedan u nizu poslusnika "vlasnika" fudbalske reprezentacije. E sad kad smo otpisani, ne bi me cudilo da otkinemo bod ili sva 3 nekom od ovih iz vrha tabele, ona nasa klasika dugogodisnja :D
Ma evo sve si rekao, drugoligaški trener. Meni je on ostao u dobrom pamćenju kao neko sa gospodskim manirima i ono ako ti je izbor npr. Mirza ili on onda su stvari jasne ali za nešto više nikako. Faruk je pokazao da ima više znanja od njega, baš žalosno.
Ja bi trenere poput Rožmana ili Šimundže uvijek stavljao ispred ovih.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 11 sep 2023, 23:03

Izrodi iz matične knjige rođenih.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 11 sep 2023, 23:04

Najmrze su mi ove reprezentativne pauze, nek je i ovaj jad i cemer zavrsio.
Bas je glupo biti ultras iz Mostara :njanjanja:
90!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 sep 2023, 23:04

napoleon72 je napisao/la:
11 sep 2023, 22:57
Drzava sa 3 miliona selektora, jbg
Jel tebi, jedan od 3 miliona selektora, normalno klupirati napadaca koji je najbolji bio proslu tekmu?
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 sep 2023, 23:10

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
11 sep 2023, 23:04
Jel tebi, jedan od 3 miliona selektora, normalno klupirati napadaca koji je najbolji bio proslu tekmu?
Ja nisam selektor i ne ulazim u to. Nije do trenera kad ekipa promasi 3-4 mrtva zicera. Demirovic u prvom poluvremenu, Dzeko, Menalo i Bilbija u drugom.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 sep 2023, 23:17

MortemHz je napisao/la:
11 sep 2023, 23:02
11 sep 2023, 22:59
MortemHz je napisao/la:
11 sep 2023, 22:42

A prošlu utakmicu gdje boljih fudbalera imaš u mojoj ulici ti jedva pobijediš, protivnicima prosjek jedan gol godišnje :rol: :tokralju:
Ma kakav Kodro kao trener, kao igraca ga se sjecam i na igrackoj karijeri kapa dole, ali u ulozi trenera/selektora se ne snalazi, to pokazuje i njegova trenerska karijera, ali eto ovde smo danima citali prizivanja i pravljenje nekakvog mita o njemu kao da je on rjesenje za sve nase tadasnje probleme bio, a sa nikad skupljim Sarajevom fijasko dozivio, pa i ako su ga bojkotovali to pokazuje dovoljno i o njemu da se nije sa tim stvarima znao nositi. Sto kazes za Lihtenstajn, ljudi gola nisu preko godinu dali i nama ga uvaljaju i strijepis u utakmici sa njima da li ces kiksati, a veceras ih Slovacka rijesi za 6 minuta. Medjutim, nije raspad fudbalske reprezentacije poceo sa Kodrom, ovde su problemi dublje prirode i traju duze vrijeme, a Kodro je jedan u nizu poslusnika "vlasnika" fudbalske reprezentacije. E sad kad smo otpisani, ne bi me cudilo da otkinemo bod ili sva 3 nekom od ovih iz vrha tabele, ona nasa klasika dugogodisnja :D
Ma evo sve si rekao, drugoligaški trener. Meni je on ostao u dobrom pamćenju kao neko sa gospodskim manirima i ono ako ti je izbor npr. Mirza ili on onda su stvari jasne ali za nešto više nikako. Faruk je pokazao da ima više znanja od njega, baš žalosno.
Ja bi trenere poput Rožmana ili Šimundže uvijek stavljao ispred ovih.
Ma da se ne lazemo, da je zimus Kodro dosao na onaj bodovni zaostatak i kao Mirza izborio Evropu to bi se hvalospjevi pisali na sve strane, nego Mirzu j.ebe njegov pogani jezik i sto je s.rao po klubu pa dosao kad mu se ukazala prilika, a mi navijaci mu to nikad nismo i ne trebamo halaliti, jer se busaš nekom ljubavi prema klubu, a pljujes po istom. Ali evo po meni ali tada i po mnogima na forumu ovde (samo sto su izgleda zaboravili) prije par godina nas je i Andjušić "pljunuo" gdje na drustvenim mrezama cestita Celiku na pobjedi protiv Sarajeva, a Sarajevo ga napravilo igracem i evo opet mu dalo šansu i vjerovatno vecu platu nego sto je imao u Veležu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 11 sep 2023, 23:35

10 godina se brukamo i sad kao kriv Kodro? Promašiš boga oca, mutavi šminkerčići ne znaju gola zabiti i kriv Kodro? Tu nije kriv Meho, niti može mešto posebno uigrati s par treninga.

Kad je trener ziheraš, ne valja, trebao je baciti sve karte u napad. Kad dođe trener i baci sve karte u napad, onda ni to ne valja.

Koji god selektor da dođe, biće isto, jer ovo je nepopravljivo.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 sep 2023, 23:46

Sta ce protiv Lihtenstajna uigravati zdravlja ti, pa sa ovim "kakvim takvim" igrackim kadrom ih je trebao bar 3 razlike uzeti. I kao sto napisah vec, daleko od toga da je Meho krivac raspada reprezentacije, traje ovo vec duze vrijeme i saucesnika je mnogo, a i on se uklopio u to. Mozete ga ukivati u zvijezde ali njegova trenerska karijera dovoljno govori za njega to su cinjenice, za sada u istoj lik nista nije napravio.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 sep 2023, 23:48

11 sep 2023, 23:10
Ja nisam selektor i ne ulazim u to. Nije do trenera kad ekipa promasi 3-4 mrtva zicera. Demirovic u prvom poluvremenu, Dzeko, Menalo i Bilbija u drugom.
Menalo je mogao bolje slazem se, mada tesko da je zicer. Dzekin udarac i Bilbijin nisu ziceri. Sanse dosle nakon izmjena. Ali helem, vise sam ocekivao od Kodre kao da su godine stigle :urnebes:
- 1 9 4 6 -

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 11 sep 2023, 23:48

Strah me i pomisliti šta bi bilo da smo doveli ublehu Kodru :facepalm: ,mada nije ni Rožman neki kapitalac.

Uinatsvima
Kontakt:

Post Postao/la Uinatsvima » 11 sep 2023, 23:49

Ma kakva reprezentacija, treba početi doviti i sadaku dijeliti za subotu ne bi li i mi jednom nakon duže vremena odigrali gdje se od početka utakmice vidi da ćemo pobijediti
NO FEAR

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 11 sep 2023, 23:54

11 sep 2023, 23:48
11 sep 2023, 23:10

Menalo je mogao bolje slazem se, mada tesko da je zicer. Dzekin udarac i Bilbijin nisu ziceri. Sanse dosle nakon izmjena. Ali helem, vise sam ocekivao od Kodre kao da su godine stigle :urnebes:
Kad su ušli Bilbija i Menalo? Kada je Džeko imao priliku, da nije kada je dobio ofanzivnu podršku? Mislio sam prvo poluvrijeme da igramo protiv Francuske kako smo oprezno stajali.

Problemi su mnogo dublji, jer se reprezentacija BiH, kao i generalno BiH fudbal godinama sistematski uništava, a sa čije strane to više znaju i ptice na grani. Ipak, konkretno za ovu utakmicu za Kodru nema opravdanja, vrlo loše odrađeno, ali ne može se mnogo ni kriviti, jer u repku trenutno mogu samo poslušni. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 sep 2023, 23:56

Kodro je nebitan, jedino sto mi kod njega smeta sto je dosao raditi za ove kriminalce.
Treba Vico malo odvesti ovu reprezantaciju u Banja Luku da igraju nek malo i oni tamo uzivaju u ovim majstorijama.
You are someone else I am still right here

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 sep 2023, 23:57

U ovoj formaciji mi nikoga ozbiljnog necemo pobjediti.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 11 sep 2023, 23:58

11 sep 2023, 23:46
Sta ce protiv Lihtenstajna uigravati zdravlja ti, pa sa ovim "kakvim takvim" igrackim kadrom ih je trebao bar 3 razlike uzeti. I kao sto napisah vec, daleko od toga da je Meho krivac raspada reprezentacije, traje ovo vec duze vrijeme i saucesnika je mnogo, a i on se uklopio u to. Mozete ga ukivati u zvijezde ali njegova trenerska karijera dovoljno govori za njega to su cinjenice, za sada u istoj lik nista nije napravio.
Šta šta će uigravati? SKONTAJTE EBENO VEĆ JEDNOM DA OVO VIŠE NIJE ONA GENERACIJA ŠTO JE OTIŠLA U BRAZIL. Osim Džeke i Ahmethodžića, svi ostali su prosječni igrači koji se vucaraju po Turskoj i sličnim ligama. Što je još gore, ne igraju konstantno. Onda dođeš i čudiš se nešto? Nema više toga u fudbalu, nema više podcjenjivanja i kurcenja "naguzicemo ih peticom".

Svako danas igra i svako svakog može dobiti. Italijani kiksaju, muče se s Makedoncima, a 3x bolju i skuplju ekipu imaju. Dokaži kralju da si bolji, nema u današnjem fudbalu gledanja samo "papira". Fudbal je doživio evoluciju i super da je tako.

Prihvatite već jednom da smo na nivou Islanda, Luksemburga, Lihtenštajna i sličnih reprezentacija, nismo bolji. Od TOP 20 repke, spali smo na to da smo na nivou navedenih reprezentacija i da nam igraju katastrofalni igrači.
Ne može svaki trener da ne valja, jer nije do trenera. Dudić je dobro objasnio i to je poenta.

Neću više da pišem o repki, jer se namjerno radi na njenom uništenju. Sve dok je tu Vico, Misimović, prodani balijanderi, nas će srozati na nivo Gibraltara, a vrlo smo blizu.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 sep 2023, 00:07

I ova ubleha Dogan ima obraza da se pojavi na televiziji i nesto da ono vazi nakon Sloge? Pa lik o fudbalu zna malo vise od Mirvaha koji je totalni duduk...
Bahati, bahati Željkan!
1946

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 sep 2023, 00:09

Pa taj Island ima kult reprezentacije kakav mi nikad nismo imali. Imaju iza sebe jedan EURO (i to 1/4 finale, izbacili Engleze u 1/8 finala) i jedno SP. Koja je najjaca reprezentacija koju smo mi dobili u sluzbenim utakmicama? Belgija, i to ona sa Mudingayjem i Sonckom 2009. godine. Ili ona Danska 2003. Nikad nijedan veliki skalp nismo skinuli. Velika smo fudbalska nacija samo u nasim glavama.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 12 sep 2023, 00:10

GalileoGalilei je napisao/la:
11 sep 2023, 23:58
Šta šta će uigravati? SKONTAJTE EBENO VEĆ JEDNOM DA OVO VIŠE NIJE ONA GENERACIJA ŠTO JE OTIŠLA U BRAZIL. Osim Džeke i Ahmethodžića, svi ostali su prosječni igrači koji se vucaraju po Turskoj i sličnim ligama. Što je još gore, ne igraju konstantno. Onda dođeš i čudiš se nešto? Nema više toga u fudbalu, nema više podcjenjivanja i kurcenja "naguzicemo ih peticom".

Svako danas igra i svako svakog može dobiti. Italijani kiksaju, muče se s Makedoncima, a 3x bolju i skuplju ekipu imaju. Dokaži kralju da si bolji, nema u današnjem fudbalu gledanja samo "papira". Fudbal je doživio evoluciju i super da je tako.

Prihvatite već jednom da smo na nivou Islanda, Luksemburga, Lihtenštajna i sličnih reprezentacija, nismo bolji. Od TOP 20 repke, spali smo na to da smo na nivou navedenih reprezentacija i da nam igraju katastrofalni igrači.
Ne može svaki trener da ne valja, jer nije do trenera. Dudić je dobro objasnio i to je poenta.

Neću više da pišem o repki, jer se namjerno radi na njenom uništenju. Sve dok je tu Vico, Misimović, prodani balijanderi, nas će srozati na nivo Gibraltara, a vrlo smo blizu.
Halo ba, o Lihtenstajnu pricamo gdje smo jedva pobijedili, reprezentacija koja godinu dana nije nikom dala gola uvalila ga je nama, reprezentacija koja evo sa vecerasnjim kolom ima gol razliku 1:19. Gdje to igraju igraci reprezentacije Lihtenstajna da nasa ekipa koju trenutno imamo nije dovoljna za jednu ubjedljivu pobjedu protiv takve ekipe. Srozani jesmo i bicemo jos i vise nazalost, ali nivo Lihtenstajna nismo (bar za sada).

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 12 sep 2023, 00:12

Naši igrači na nivou igrača Lithenštajna i Islanda?Pa taj Lithenštajn ne pamti kada je nekom dao gol. Ovaj Island sve tekme izgubio. Luksemburgu Portugal uvalio 9 komada večeras, znači realno bi bilo da nama uvali 11.

Za ovaj drugi dio si upravu 100% "Neću više da pišem o repki, jer se namjerno radi na njenom uništenju. Sve dok je tu Vico, Misimović, prodani balijanderi, nas će srozati na nivo Gibraltara, a vrlo smo blizu."
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 12 sep 2023, 00:15

Cinjenica je da reprezentacija nema puno treninga i tzv priprema. Dolaze igrace koji su u sto boljim klubovima/ligama i u sto boljoj formi.
I valjda oni nisu nasa djeca iz akademije ili neki polovan igrac za male pare koje moras uciti ili ne znaju igrati taktiku i formaciju koju hoces, naravno treba uigravanja nekog. Imas jednog Krunica kojeg Milan ne pusta itd.
Po meni je lose vodio utakmicu pogotovo drugo pol.

Amcho1 je napisao/la:
Kad su ušli Bilbija i Menalo? Kada je Džeko imao priliku, da nije kada je dobio ofanzivnu podršku? Mislio sam prvo poluvrijeme da igramo protiv Francuske kako smo oprezno stajali.

Problemi su mnogo dublji, jer se reprezentacija BiH, kao i generalno BiH fudbal godinama sistematski uništava, a sa čije strane to više znaju i ptice na grani. Ipak, konkretno za ovu utakmicu za Kodru nema opravdanja, vrlo loše odrađeno, ali ne može se mnogo ni kriviti, jer u repku trenutno mogu samo poslušni. Poz

I Galileo i Amcho naravno da su na kraju se slazemo za te mnogo dublje probleme. Nije se lako sa tim izboriti…nase je da se opiremo
- 1 9 4 6 -

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”