BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Demirovic - Dzeko - Stevanovic -
--------- Krunic -------- Cimirot ---------
- Kolasinac--- Tahirovic ------- Dedic -
---------------- Hadzikadunic - Ahmedhodzic ------
-----‐-------------------- Vasilj -----------------------
Nasi igraci u najboljoj fizickoj formi za prvih 11.
Ko ce ovdje napraviti sansu? Krunic i Cimirot? Opasnija je moja tetka od njih dva. Dvije najvece ublehe ikad u repkisamoposmatram je napisao/la: ↑10 sep 2023, 14:09Demirovic - Dzeko - Stevanovic -
-
- Kontakt:
Sheyi je napisao/la: ↑10 sep 2023, 14:19Ko ce ovdje napraviti sansu? Krunic i Cimirot? Opasnija je moja tetka od njih dva. Dvije najvece ublehe ikad u repkisamoposmatram je napisao/la: ↑10 sep 2023, 14:09Demirovic - Dzeko - Stevanovic -
Njih dvojicu sam stavio da tebi dizu tlak. Kolasinca, Demirovica, Dedica Dzeku i Stevanovica za asistencije i golove
Nadam se da će iduće okupljanje biti dosta novih igrača, ova ekipa je previše zajedno, haj to ali dosta njih zna kako god da odigraju da će ponovno biti pozvani jer boljih nema. Iskreno se nadam novim imenima sljedeće okupljanje da se bore a ne nonšalatno ponašaju.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Svaka čast! Ja sam o Kruniću isto to napisao nakon utakmice, pa se nekakav primitivac istresao na mene najvulgarnijim najpapanskijim uvredama. Drago mi je da nisam jedini koji uviđa da Krunić u reprezentaciji Bosne i Hercegovine već dugo vremena igra preko one stvari i da ga apsolutno zaboli hoćemo li pobijediti ili izgubiti. Nismo svi ćoravi i slijepi da to ne vidimo. A ovo ti govori vatreni navijač Milana.gruezi je napisao/la: ↑09 sep 2023, 22:17Ja imam neki osjecaj da ce biti suprotno.. on I pjana kada odu mogli bi mi I procvjetati..pjana je davno trebao otici.. iskreno se nadam da ce I krunic.. jedan od najvecih razloga nasih neuspjeha pored losih trenera je ta sto nasi najbolji igraci skoro uvijek zakazu.. neznalica trener stavi 2 3 playmakera dizelasa na teren koji se ne ubacuju u napad, dzeko ostane sam odsjecen naprijed sa 3com na ledzima.. uz sve to dodze mahmuran na utakmicu I ni izbliza nemoze trcati onoliko koliko to radi za klub zbog shise I alkohola I imas situaciju da ti je najbolji igrac prakticno beskoristan 70 posto vremena.. pjanic, klasicna bezmuda placipicka koja nema hrabrosti niti liderskih sposobnosti da vodi ekipu niti da preuzme odgovornost kad se tekma lomi.. kad dodas cinjenicu da pored njega igraju igraci ,jedan ili cak 2ca koji teze tome da rade isto na terenu kao I on tj dodaju se oko centra , onda ti glavni kreativac I playmaker fakticki postaje beskoristan jer nema kome dodati naprijed a shisha ga ubija svako okupljanje do te mjere da nemoze napraviti 2 sprinta gore dole.. krunic, klasicna vlasina koji bi najradije da bosna nepostoji I za nju igra preko ku..a.. ja dobijem osjecaj da se on vise raduje neuspjehu repke nego uspjehu.. u vecini evropskih reprezentacija igrac Milana bi bio nosilac igre I ekipe nama je krunic teret jer igra na max 30 posto sa izuzetkom tekme protiv islanda..kao da igra po instrukcijama svetosavskih politicara..na najvaznijoj poziciji u timu imas sehica koji je po meni najveca rak Rana repke jer je zakovan za liniju I svaki centarsut je pola gola.zbog toga odbrambeni igraci nam cesto panice jer on im ne ulijeva nikakvo povjerenje I samopouzdanje. vidim neki tvrde kao nije sve do trenera, mjenjaju se kao na Traci a rezultat isti... bukvalno svi treneri od safeta pa na ovamo prave jedne te iste greske.. u sredini 2 3 playmakera ili igraca bez truna ofanzivnog potencijala( kao za vrijeme prosineckog) I nekoliko igraca na totalno neprirodnim pozicijama kao jucer demirovic ili nalic npr.. za vrijeme jugobalije kodro od 2 Metra mu igra krilo a stevanovic drugog napadaca..ili kod mese ibisevic 10tka a ognjen vranjes defanzivni vezniFootballfan16 je napisao/la: ↑09 sep 2023, 20:48Kad Džeko ode u penziju ode Bosna još više u **** materinu.
A i mi ćemo Hrvati u **** kad Modrić ode u penziju![]()
![]()
![]()
... nasoj repci treba samo da se igraci stave na pozicije koje igraju kao u klubu I da se pozivaju i igraju najbolji.. pjanic i sehic kao ni igraci iz plbih ili slicnog ranga( sanicanin, civic) ne bi trebali biti ni medzu 50 igraca na spisku.. ljudi mi nemamo rezervnog stopera uopste za ovu tekmu sa islandom..
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 10 sep 2023, 17:29, ukupno mijenjano 2 puta.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Primitivna seljacka ekipa sa selektorom koji ima energiju osusenog stabla od sljive, spreman za sjecu. Jos uz to bezobrazan i umisljen.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
-
- Kontakt:
Upakovani Hadzibegic. Bolic malo kriticno pitanje vezano za igru, on se kao cudi o cemu prica.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑10 sep 2023, 17:27Primitivna seljacka ekipa sa selektorom koji ima energiju osusenog stabla od sljive, spreman za sjecu. Jos uz to bezobrazan i umisljen.
Da smo dobili nekog selektora npr. Jakirovića, gdje većina trenutnih igrača ne bi mogla igrati fudbal na način kako on to želi, onda bi možda i bilo nekih promjena jer on voli mlade igrače, željne igre, borbene, trkače, a većina (ima par izuzetaka) onih koji su sad u reprezentaciji to nisu. A baš zbog toga, npr. Krunić da odigra kriminalne kvalifikacije, opet će biti tu, jer igra u velikom klubu i jer boljih (po imenu bar) nema.H8Z7 je napisao/la: ↑10 sep 2023, 16:58Nadam se da će iduće okupljanje biti dosta novih igrača, ova ekipa je previše zajedno, haj to ali dosta njih zna kako god da odigraju da će ponovno biti pozvani jer boljih nema. Iskreno se nadam novim imenima sljedeće okupljanje da se bore a ne nonšalatno ponašaju.
Rodjeni su pitarske picke!
Neću o utakmici protiv Lihtenštajna, sve nam se samo kazalo, ali manje više ona je zaista i nebitna za bilo kakvu analizu.
Neću vala ni o problemima u i oko tima (Anel i ta priča), nemam više snage za te stvari i umoran sam od jada i javašluka koji je maksimalno isplivao na površinu paralelno onako kako je padao kvalitet rostera, jer nemaš više rezultat da zamaskiraš sve to. Već 4-5 godina to je aktuelna priča.
Samo ću prokomentarisati Kodru i njegov budući selektorski mandat. Njegov i ekipin (ne)uspjeh zavisit će od veznog reda i to kako će uštimati ili neuštimati taj dio tima. U odbrani i napadu znamo koliko imamo i nemamo kvaliteta, tu nema neke pameti.
Dakle, veznjaci i sredina terena glavna je stvar, Kodri će definitivno biti teško jer prepuni smo veznjaka sličnog tipa a nažalost to nije tip koji nama treba.
Vrlo je teško pronaći dobitnu kombinaciju u tom smislu, hronično nam fali kreativnosti i maštovitosti (i veznjaci nam nikako nisu u završnici napada), Pjanić koji je najkreativniji i najmaštovitiji igrač je u suštini po nas nažalost i najgori igrač jer on više liči na amatera nego profesionalca sa onim stomačićem i nogama koje ne mogu napraviti sprint.
On još može startati samo protiv amatera poput Lihtenštajna, svaki drugi slučaj vjerovatno ćemo imati igrača manje od kojeg ćeš očekivati neki pas, potez, izbacivanje protivničke odbrane, koji u suštini nećeš dočekati, a ovamo ćete "zaklati" u polju sa šetkanjem.
Amir i Tahirović koji će biti zajedno na terenu u velikoj većini utakmicama nažalost dva igrača sličnih karakteristika, bez neke vizije i vica u igri. Mi naprimjer najviše od Krunića očekujemo taj vic i maštovitost i on u principu to i ima najviše od svih drugih igrača, ali i on svoje najbolje partije pruža u u klubu na poziciji Amira i Tahirovića.
Prcić onako, kreativniji od gore spomenutih al' i on je igrač za siguran pas i diktiranje tempa, on sasvim sigurno neće osvajati prostor i biti opasan blizu protivničkog gola kao ni bilo od ovih gore osim donekle Krunića. Ove Naliće qurce palce neću ni komentarisati.
Sve u svemu mnogo smo jednodimenzionalni i staromodni u sredini, slabo nam se veznjaci otvaraju, niko ne napada prostor naprijed, niko nema osjećaja za napasti protivnički šesneasterac, ne računajući Krunića ja se ne sjećam kad je neki naš veznjak dao gol a kako će ga i dati kad ih i nema blizu gola.
Kako od ovoga izmisliti nešto, ne znam zaista, četiri-pet prethodnih selektora taj problem nije znalo riješiti (osim ponekog bljeska u jednoj od pet utakmica), teško da će i Meha al' eto.
Neću vala ni o problemima u i oko tima (Anel i ta priča), nemam više snage za te stvari i umoran sam od jada i javašluka koji je maksimalno isplivao na površinu paralelno onako kako je padao kvalitet rostera, jer nemaš više rezultat da zamaskiraš sve to. Već 4-5 godina to je aktuelna priča.
Samo ću prokomentarisati Kodru i njegov budući selektorski mandat. Njegov i ekipin (ne)uspjeh zavisit će od veznog reda i to kako će uštimati ili neuštimati taj dio tima. U odbrani i napadu znamo koliko imamo i nemamo kvaliteta, tu nema neke pameti.
Dakle, veznjaci i sredina terena glavna je stvar, Kodri će definitivno biti teško jer prepuni smo veznjaka sličnog tipa a nažalost to nije tip koji nama treba.
Vrlo je teško pronaći dobitnu kombinaciju u tom smislu, hronično nam fali kreativnosti i maštovitosti (i veznjaci nam nikako nisu u završnici napada), Pjanić koji je najkreativniji i najmaštovitiji igrač je u suštini po nas nažalost i najgori igrač jer on više liči na amatera nego profesionalca sa onim stomačićem i nogama koje ne mogu napraviti sprint.
On još može startati samo protiv amatera poput Lihtenštajna, svaki drugi slučaj vjerovatno ćemo imati igrača manje od kojeg ćeš očekivati neki pas, potez, izbacivanje protivničke odbrane, koji u suštini nećeš dočekati, a ovamo ćete "zaklati" u polju sa šetkanjem.
Amir i Tahirović koji će biti zajedno na terenu u velikoj većini utakmicama nažalost dva igrača sličnih karakteristika, bez neke vizije i vica u igri. Mi naprimjer najviše od Krunića očekujemo taj vic i maštovitost i on u principu to i ima najviše od svih drugih igrača, ali i on svoje najbolje partije pruža u u klubu na poziciji Amira i Tahirovića.
Prcić onako, kreativniji od gore spomenutih al' i on je igrač za siguran pas i diktiranje tempa, on sasvim sigurno neće osvajati prostor i biti opasan blizu protivničkog gola kao ni bilo od ovih gore osim donekle Krunića. Ove Naliće qurce palce neću ni komentarisati.
Sve u svemu mnogo smo jednodimenzionalni i staromodni u sredini, slabo nam se veznjaci otvaraju, niko ne napada prostor naprijed, niko nema osjećaja za napasti protivnički šesneasterac, ne računajući Krunića ja se ne sjećam kad je neki naš veznjak dao gol a kako će ga i dati kad ih i nema blizu gola.
Kako od ovoga izmisliti nešto, ne znam zaista, četiri-pet prethodnih selektora taj problem nije znalo riješiti (osim ponekog bljeska u jednoj od pet utakmica), teško da će i Meha al' eto.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Bravo legendo. Potpisujem svaku rijecRaonffa je napisao/la: ↑10 sep 2023, 18:27Neću o utakmici protiv Lihtenštajna, sve nam se samo kazalo, ali manje više ona je zaista i nebitna za bilo kakvu analizu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bosna vs. Island, Lihtenstajn, Portugal = realno 6 bodova
Slovacka vs. LIihtenstajn, Portugal, Luksemburg u gostima, realno 4 boda
Luksemburg vs. Portugal, Island, Slovacka, realno 4 boda
2. Slovacka 14
3. Luksemburg 14
4. Bosna i Hercegovina 12
Pred zadnje dvije tekme protiv Luksemburga i Slovacke uz dvije pobjede idemo na Euro
2. Slovacka 14
3. Luksemburg 14
Pred zadnje dvije tekme protiv Luksemburga i Slovacke uz dvije pobjede idemo na Euro

Za ove što stavljaju Krunića na desetku ili krilo, evo vam njegov radijus kretanja u Milanu, rijetko kad pređe centar.

Glory Glory Man United
-
- Kontakt:
On je kod nas znao igrati cak i laznu devetku

Uglavnom, on je i klubu zaduzen za onaj "nevidljivi" dio posla na terenu, ali kod nas raja cim vidi veznjaka da igra u ligi petice, misli da treba razigravati u napadu poput prime Ozila
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Da, nasa centralna vezna trojka, uptnik nad upitnicima...DamirT je napisao/la: ↑10 sep 2023, 18:30Bravo legendo. Potpisujem svaku rijecRaonffa je napisao/la: ↑10 sep 2023, 18:27Neću o utakmici protiv Lihtenštajna, sve nam se samo kazalo, ali manje više ona je zaista i nebitna za bilo kakvu analizu.
Ne znam ni sam kako bih ih postavio.
Kodro mora biti hrabar, pa makar to znacilo I odustati od nekog zvucnog imena. A pod zvucnim imenima podrazumjevam Pjanica I Krunica.

Od svih potencijalnih koji su se povezivali sa nama ja sam se nekako najviše nadao Huseinbašiću jer je on veznjak kakvog nemamo u kadru. Ali eto i on prirodni Nijemac.
Kodro ako uspije od ovoga što ima napraviti funkcionalan vezni red svaka mu čast!
Ja najviše krivim PL BiH, jer ne može reprezentacija samo od dijaspore preživljavati. Bez da pokrećemo glupe rasprave, realno je da PL nije izbacila igrača kako valja za reprezentativni nivo. Tu i tamo desi se neki izuzetak, ali to samo potvrđuje pravilo.
Znam da će ovo naići na osporavanje ili ismijavanje ali veznjak karakteristika koje si opisao, a da ga ima u PL, je Nemanja Andjušić.

Njegov problem je što on fizički ne može izdržati 90 min u PL BiH, da ne pričamo o većim nivoima.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Mi bez remija SLO i LUX nemamo sta traziti, jedino da uzmemo bod portugalu ili da im island otkine bodoveSheyi je napisao/la: ↑10 sep 2023, 18:41Bosna vs. Island, Lihtenstajn, Portugal = realno 6 bodova
2. Slovacka 14
3. Luksemburg 14
Pred zadnje dvije tekme protiv Luksemburga i Slovacke uz dvije pobjede idemo na Euro![]()
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Iznenadit ce nas nasi igraci negativno. Nije da nismo navikli. Dzaba nam sve prognoze svijeta kad ce syebati utakmicu protiv Luksemburga ili mozda cak i sutra
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Znači skoro svaka **** reprezentacija iz okruženja ili ide na Euro, ili ima solidne šanse da ide, osim nas.
Utakmica proriv Lux. je trebala bit povod za smjenu svega živog u savezu, od predsjednika do čistačice, pa zatim za tjeranje svih "legendi" u penziju. Ubacit sve mlade i onda makar imat opravdanje zašto smo ku.rčina.
Utakmica proriv Lux. je trebala bit povod za smjenu svega živog u savezu, od predsjednika do čistačice, pa zatim za tjeranje svih "legendi" u penziju. Ubacit sve mlade i onda makar imat opravdanje zašto smo ku.rčina.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
-
- Kontakt:
Pa imamo i mi jbg...trebaju ti pobjede protic Lux, Islanda i slovacke...nije sad da moramo dovit neke bozije ekipeJonSnow je napisao/la: ↑10 sep 2023, 21:46Znači skoro svaka **** reprezentacija iz okruženja ili ide na Euro, ili ima solidne šanse da ide, osim nas.
Plus imas baraz..
Problem je sto smo u rasulu totalnom
Na to i mislim.Napoleon1921 je napisao/la: ↑10 sep 2023, 21:49Pa imamo i mi jbg...trebaju ti pobjede protic Lux, Islanda i slovacke...nije sad da moramo dovit neke bozije ekipeJonSnow je napisao/la: ↑10 sep 2023, 21:46Znači skoro svaka **** reprezentacija iz okruženja ili ide na Euro, ili ima solidne šanse da ide, osim nas.
Plus imas baraz..
Problem je sto smo u rasulu totalnom
Nama je trebala šamarčina za buđenje i za neku ludu šansu, a ovo je kita.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Goalgetter, Google Adsense [Bot], UtdBiH21 i 31 gost.