Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 05 sep 2023, 19:27

RoninX je napisao/la:
05 sep 2023, 19:24
Ponavljam jos jednom dok te nisam zatjerao tamo gdje treba - mani me suplje!

Mi smo sa Azizom izgubili svjetsko prventsvo jer nas je zatrpao igrac Mornara, a jos su dvocifreni bili i popovic i radovic! Jesu i oni sila za Musu i Nurkica? Dubljevic dao 12

Ti si vjerovatno onak debeli sto je dio svakog staffa, a niko ne zna cemu sluzi! ...ustvari evo mozda se i zna cemu sluzi.

Sikter!!
Hahahh.....hahaha.kakav pingvin...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 sep 2023, 19:32

A fakat ko je onaj debeli lik, gledam protiv Poljske, svi Poljaci u ultra formi ne zna se ko jače izgleda i onda vidiš one naše ko da su iz kafane izašli
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 sep 2023, 19:35

Surreal je napisao/la:
05 sep 2023, 19:32
A fakat ko je onaj debeli lik, gledam protiv Poljske, svi Poljaci u ultra formi ne zna se ko jače izgleda i onda vidiš one naše ko da su iz kafane izašli
Bivši Sudija

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 sep 2023, 17:02

lumani je napisao/la:
05 sep 2023, 19:35
Surreal je napisao/la:
Bivši Sudija
Bivši sudija odnosno debil koji se odaziva na ime Medin Duškaj , nadimak mu je Kockar :D

Godinama u savezu , najbolji haver mu Bilić isto bio u savezu ne znam gdje je sada ...Teška neznalica , kao sudija bio odron . Kako je ovoliko godina u savezu nikome nije jasno ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2023, 17:16

VensanKasel je napisao/la:
06 sep 2023, 17:02
lumani je napisao/la:
05 sep 2023, 19:35
Surreal je napisao/la:
Bivši Sudija
Bivši sudija odnosno debil koji se odaziva na ime Medin Duškaj , nadimak mu je Kockar :D

Godinama u savezu , najbolji haver mu Bilić isto bio u savezu ne znam gdje je sada ...Teška neznalica , kao sudija bio odron . Kako je ovoliko godina u savezu nikome nije jasno ...

Znam mu ime nisam htio imenovati :rol: Dugo je on u savezu koji je razlog :?: ..

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 sep 2023, 21:01

Amsal veceras protiv CSKA sve vrijeme igra playmakera za Igokeu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 sep 2023, 21:08

Opet Bekiru nece valjati...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 sep 2023, 22:20

Imao je par odlicnih razigravanja, ali je uradio nesto najgore sto mladi igrac moze da uradi - napravio 5 brzih prekrsaja.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 sep 2023, 00:03

Amsal ponovo igrao iskljucivo playmakera, s tim da je veceras dobio vecu minutazu jer nije bilo problema s licnim greskama. Imao je nekoliko odlicnih razigravanje, pogotovo iz igre 2na2. Vodjenje lopte mu je na zavidnom nivou, jako dobro osjeca kad je protivnicki igrac 'na krivoj nozi' i kad treba krenuti u prodor. Imao je par dobrih ulaza, ali ih na kraju ne zavrsi poenima i ne izvuce 2+1 (sto je u vecini situacija mogao i trebao uraditi), vec samo dobije 2 bacanja (koja i nije bas najbolje izvodio). Na kraju je zabio nekih 8-9 poena, bez ijedne pogodjene trojke (ne znam da je uopste ijednu uzeo). U svakom slucaju, moze postati kompletan paket ofanzivno. Tu je recimo osjetno kompletniji od Atica, a defanzivno naravno nema ni blizu taj kapacitet. U reprezentaciji koja bez nba igraca nema vise od 7-8 solidnih kosarkasa, on mora naci svoje mjesto u rosteru. Imam utisak da ga trener Igokee simpatise i da ce ga ostaviti naredne sezone. Oni na poziciji 1 imaju Amera i Kondica (obojica su propustili ova 2 meca), te mladog Stankovica, koji je kao Amsal atipicno visok za tu poziciju. Ja bih ga najradije gledao u Bosni, da mu se da velika uloga i minutaza i da razvali sezonu. Sakupljanjem mrvica u Igokei nece nista posebno dobiti.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 sep 2023, 10:29

Ghuraba je napisao/la:
08 sep 2023, 00:03
Amsal ponovo igrao iskljucivo playmakera, s tim da je veceras dobio vecu minutazu jer nije bilo problema s licnim greskama. Imao je nekoliko odlicnih razigravanje, pogotovo iz igre 2na2. Vodjenje lopte mu je na zavidnom nivou, jako dobro osjeca kad je protivnicki igrac 'na krivoj nozi' i kad treba krenuti u prodor. Imao je par dobrih ulaza, ali ih na kraju ne zavrsi poenima i ne izvuce 2+1 (sto je u vecini situacija mogao i trebao uraditi), vec samo dobije 2 bacanja (koja i nije bas najbolje izvodio). Na kraju je zabio nekih 8-9 poena, bez ijedne pogodjene trojke (ne znam da je uopste ijednu uzeo). U svakom slucaju, moze postati kompletan paket ofanzivno. Tu je recimo osjetno kompletniji od Atica, a defanzivno naravno nema ni blizu taj kapacitet. U reprezentaciji koja bez nba igraca nema vise od 7-8 solidnih kosarkasa, on mora naci svoje mjesto u rosteru. Imam utisak da ga trener Igokee simpatise i da ce ga ostaviti naredne sezone. Oni na poziciji 1 imaju Amera i Kondica (obojica su propustili ova 2 meca), te mladog Stankovica, koji je kao Amsal atipicno visok za tu poziciju. Ja bih ga najradije gledao u Bosni, da mu se da velika uloga i minutaza i da razvali sezonu. Sakupljanjem mrvica u Igokei nece nista posebno dobiti.
Da zakljucimo iz tvoje opservacije. Sa visinom od 2m, nije ustanju polaganje zavrsiti, ne suta trice, ne idu ga bacanja, a u odbrani nije neki kapacitet. Zna voditi loptu i poneku dodati tj proturiti s pozicije razigravaca.

Koji ce k...na toj poziciji? Inace bih igracima na vanjskim pozicijama samare palio za svako promaseno bacanje, a da ne govorim da se ne oproba razvuci odbranu kojim pokusajem i pogodjenom tricom.

Sve si ti to lijepo napisao, nahvalio ispodprosjecnost, al nisi komentarisao kljucnu stvar koju PG mora imati, a to je ritam igre. Kakav je tu? U dirigovanju tempa? Yebo pleja koji kad treba dici il pojacati tempo on isti ritam kao ha gubili ha vodoli, jednolicno.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 09 sep 2023, 10:32

Bilo bi dobro da Amsal ode u Megu da nauči osnove košarke.. Vrijednije je igrati godinu dana u Megi nego 10 godina u nekom osrednjem evropskom klubu. Da je Musa otišao u Megu danas bi bio svjetska zvijezda.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 sep 2023, 12:07

hz1987 je napisao/la:
09 sep 2023, 10:29

Da zakljucimo iz tvoje opservacije. Sa visinom od 2m, nije ustanju polaganje zavrsiti, ne suta trice, ne idu ga bacanja, a u odbrani nije neki kapacitet. Zna voditi loptu i poneku dodati tj proturiti s pozicije razigravaca.

Koji ce k...na toj poziciji? Inace bih igracima na vanjskim pozicijama samare palio za svako promaseno bacanje, a da ne govorim da se ne oproba razvuci odbranu kojim pokusajem i pogodjenom tricom.

Sve si ti to lijepo napisao, nahvalio ispodprosjecnost, al nisi komentarisao kljucnu stvar koju PG mora imati, a to je ritam igre. Kakav je tu? U dirigovanju tempa? Yebo pleja koji kad treba dici il pojacati tempo on isti ritam kao ha gubili ha vodoli, jednolicno.
Ni meni nije jasno sto toliko forsiraju tog Amsala. Pljuju Bekira sto ga ne zove u reprezentaciju, a lik treca opcija u Igokei. Nit' je suteri, nit' je neki razigravac vrsni
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 sep 2023, 13:44

19vendetta87 je napisao/la:
09 sep 2023, 12:07
Ni meni nije jasno sto toliko forsiraju tog Amsala. Pljuju Bekira sto ga ne zove u reprezentaciju, a lik treca opcija u Igokei. Nit' je suteri, nit' je neki razigravac vrsni
A jasno ti je sto se forsira Zaha umjesto njega, recimo?

Ne pljuje ga niko, nauci razliku izmedju sasvim normalnog posta neslaganja i pljuvanja kakva citas po pdfu fudbalske reprezentacije.

Vidi se da ga ni ti, ni ovaj gore @hz1987 niste gledali nijednom, zato buba ove izvaljotine.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 09 sep 2023, 13:57

Treba uvesti inspekcije u škole košarke. Tipa dodje inspekcija i vidi da se pogresno radi sa djecom, odmah zabraniti rad te škole. Nasa djeca se pogresno uče.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 sep 2023, 14:19

hz1987 je napisao/la:
09 sep 2023, 10:29

Ni ti ni ovaj ispod tebe nemate blage veze ko je momak o kojem sam pisao. Ti opet rijetko upadas na temu i nisi tolika stetocina, dok on redovno lupa gluposti. Za tebe znam da si stariji i cijenim da si posvecen bitnijim stvarima u zivotu, a njemu mogu reci da je skola vec pocela i da se zadace nece same uraditi.

Delalic nikad nece biti play, ali ga trener Igokee zasad vidi tu (moguce zbog guzve na pozicijama 2 i 3). Nekom ko je dokazao da ima dobar sut i potencijal da bude vrsni suter (zbog izbacaja, koji je poezija), ne moze biti naodmet dobro vodjenje lopte i posjedovanje razigravackih sposobnosti. To je isto kao kad napadac za nuzdu solidno moze odigrati na krilu. Sve to sam pisao u kontekstu cinjenice da ga je Aziz medju prvima maknuo, a mali mu je mogao dati ruku na sve 3 vanjske pozicije (za razliku od recimo njegovog prezimenjaka, koji se prepadne svakog iole jaceg protivnika).

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 09 sep 2023, 15:27

Ova dvojica pogodila ko prstom u g.ovno. Fokus gurabinog posta i jest bio da se suter (Amsal je suter, mazlumi) koristi na neprirodnoj poziciji...A to sto moze posluzit na playu u nekoj situaciji samo ide u prilog doticnom. Mada je on vise sekundarni play kao Atic (sa boljim ball handlingom) . Slazem se da bi najveci prioritet KK Bosne trebalo biti dovodjenje Amsala i Gatarica. Gataric (zdrav) je play uz kojeg bi i Dzafic i Jasarevic sutra mogli rasti. A sve ukupno bi davalo benefite i za rwprezentaciju. Konacno bi imali probosanski klub u Aba ligi. Ne svidja mi se sto su stavili Damjanovica kao sefa razvojne ekipe. Mislim da bi Barbaric trebao ulagati u mladje skolovane entuzijaste koje bi slao i u ameriku da usvajaju moderna znanja...al otom potom, vazno je da se konacno nesto pozitivno pokrenulo u glavnom gradu.

Sto se tice Amsala u Igokei, idealno bi bilo da Atic igra 25 min. , a da ga Amsal pokriva sa 15. Iako ima bolji pedigre, ja ovom Nakicu ne bih dao minute ispred Amsala. Takodjer ne shvatam ulogu ispovredjivanog Milosavljevica (bez obzira da li ce na trojku ili cetvorku), jer se Igokea definitivno nece boriti za opstanak pa da im treba njegovo iskustvo. Ako zele da mu daju platu mogu ga zaposlit u strucni stab....Amsal ne moze ici u Megu jer je drzi Misko, a on je u konkurentskoj agenciji, koja se za moj dojam lose bori za njegove interese (gega im jos bez kluba).

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 sep 2023, 18:24

Kao sto igrac treba da zna voditi loptu, sutnuti, dodati i trcati, isto tako svi mi ostali moramo znati citati. Moj komentar na vase komentare je da NEMATE POJMA O KOSARCI. Eto, najlakse je tako napisati i diskreditovati.
Hajmo poceti citati ispocetka. Idemo od prve recenice!
1. Da zakljucimo iz tvoje opservacije.
2. Koji ce k...na toj poziciji?
3. Sve si ti to lijepo napisao, nahvalio ispodprosjecnost, al nisi komentarisao kljucnu stvar koju PG mora imati

Za pocetak, komentarisao sam tvoju opservaciju a ne igraca kojeg sam gledao i znam za njega i njegove kvalitete/nekvalitete. Drugo, projecirati profil za poziciju za koje to nije i se nadovezuje moj upit, koji ce k...na toj poziciji. Daa, znamo da ga trener gura da popuni roster reda radi, i to pokazuje da nije za te pozicije ni nacrtan. Trece, PG je jako zahtjevna pozicija i trenutno nemamo u cijeloj BiH aktivnog i dovoljno dobrog za reprezentacije, i to nikad nece biti Amsal i bilo kakva projekcija je improvizacija, i to su fakti.

Kad vam je neko drag, nema potrebe za egom, sujetom i neosnovanim stavovima o imanju/nemanju pojma. Poceti recenicu nemas pojma je djetinjasto. Jako je bitno jasno procitati napisano, razmisliti malo sta je onaj ko je pisao htio reci. U BiH nema trenera koji bi istesao nekog klinca u dobrog pleja, plej ne moze biti glup igrac.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 sep 2023, 19:04

hz1987 je napisao/la:
09 sep 2023, 18:24
Kao sto igrac treba da zna voditi loptu, sutnuti, dodati i trcati, isto tako svi mi ostali moramo znati citati. Moj komentar na vase komentare je da NEMATE POJMA O KOSARCI. Eto, najlakse je tako napisati i diskreditovati.
Hajmo poceti citati ispocetka. Idemo od prve recenice!
1. Da zakljucimo iz tvoje opservacije.
2. Koji ce k...na toj poziciji?
3. Sve si ti to lijepo napisao, nahvalio ispodprosjecnost, al nisi komentarisao kljucnu stvar koju PG mora imati

Za pocetak, komentarisao sam tvoju opservaciju a ne igraca kojeg sam gledao i znam za njega i njegove kvalitete/nekvalitete. Drugo, projecirati profil za poziciju za koje to nije i se nadovezuje moj upit, koji ce k...na toj poziciji. Daa, znamo da ga trener gura da popuni roster reda radi, i to pokazuje da nije za te pozicije ni nacrtan. Trece, PG je jako zahtjevna pozicija i trenutno nemamo u cijeloj BiH aktivnog i dovoljno dobrog za reprezentacije, i to nikad nece biti Amsal i bilo kakva projekcija je improvizacija, i to su fakti.

Kad vam je neko drag, nema potrebe za egom, sujetom i neosnovanim stavovima o imanju/nemanju pojma. Poceti recenicu nemas pojma je djetinjasto. Jako je bitno jasno procitati napisano, razmisliti malo sta je onaj ko je pisao htio reci. U BiH nema trenera koji bi istesao nekog klinca u dobrog pleja, plej ne moze biti glup igrac.
Nema potrebe da bombu koji si gore bacio na takav nacin pokusavas opravdati. Fakti su da momka ne pratis, ne poznajes njegove kvalitete, a s druge strane ne zelis se osvrnuti na cinjenicu da je na toj famoznoj poziciji PG-a išao Zahiragic ciji plafon je naša liga. Ili se slazes da je Zahiragic toliko dobar PG da ne treba ni pomisljati povesti i u roster uvrstiti 8 god. mladjeg momka (umjesto njega), koji je akoBogda buducnost ove reprezentacije?

Evo ja odgovorno tvrdim da bi Amsal duplo bolje igrao na poziciji pleja od svakog drugog igraca koji je išao na ovaj turnir u Poljsku. Okarakterisi ti to kako zelis, ispodprosjecnost ili jos gore od toga, ali za pocetak upali i odgledaj koju utakmicu da ne pametujes u prazno.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 sep 2023, 19:09

Zahiragic i Vrabac nisu kosarkasi, oni se samo bave kosarkom.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 sep 2023, 19:20

U tom kontekstu se i pise o Delalicu i njegovoj ulozi, ne da bi s 20 godina bio neki nosilac igre u reprezentaciji.

Odlicno (pod pritiskom) prenosi loptu, ne bjezi od toga da je pimpla po 15s u napadu i itekako fine razigravacke sposobnosti (za jednog klasicnog sutera) ima. Kako rekoh, ubijedjen sam da bi bolje na toj poziciji odigrao od svakog igraca koji je bio u rosteru u Poljskoj, ali izgleda da Aziz zna nesto vise. Bitnije je gurati nekog s 28 godina ko nece proviriti na parket, nego dijete s 20, taman i na tribinama sjedio. :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, MElloo i 18 gostiju.