BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Recimo pristup ovog momka mi se jako sviđa i treba nam više ovakvih igrača kod kojih fakat vidiš da žele da igraju, da nisu samo došli na ćevape i baklavu i da posjete rodbinu.
https://sportsport.ba/fudbal/amar-dedic-psovka/458171
https://sportsport.ba/fudbal/amar-dedic-psovka/458171
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Im’o manje kartona 100%Kamaga11 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 23:55Ma garant mu trebalo za kladare usput da i nas obraduje rezultatima.Hansestadt je napisao/la: ↑08 sep 2023, 23:53Spaho poslije 5 minute poceo da prati rezultate drugih utakmica u grupi. Covjek je Baho za siromasne. Sta je ono majko mila.Kamaga11 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 23:51Ma treba igracima jedan trener ko Ciro da im yebe do koljena sedmog uzduz poprijeko. Ovi mladi su cak i dobri, ali kad vide nase legende repke puci ce i njima film pa ce repku gledat ko mini odmor. Meho teska ubleha kao i veterani nasi. Ima li ijedan normalan komentator u ovom Bht. Spaho 90 minuta govori da igramo protiv Islanda, pa vadi nekakve stvari sa olimpijade. Covjek je kompletni idiot. Sve u svemu nadat se da do 2030 i zaigramo ko nekad.

Cestitke na pobjedi! Idemo dalje, mora im dovoljan motiv biti sto se Euro igra u Njemackoj. Pa nasih ce biti pun stadion!
Ovi su igrali tvrdo i sa slovacima, i sa lux. Dosao im je novi trener a dobri moji Bosanci i Hercegovci svih vjeroispovijesti, nismo mi Brazil 2000-2006.
Dobro je ovo!
Usput Krunic je flegma tip, takav je, mangup suti pa privali.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Recept je jednostavan.. 352 sistem ali sa 2 veznjaka tzv box to box igraca.. demirovic mora igrati drugog Spica jer mu samo ta uloga odgovara.. na krilu izgleda pogubljen.. zbog cega je gazibegovic ostavljen na klupi nikad mi nece biti jasno.. zar nije logicno da ga uigravas sa ostatkom zadnje linije protiv ovih levata.. nalic nije kvalitet za prve postave, hajra I saric su puno bolji igraci I igraju u jacim klubovima I ligama.. olaksavajuca stvar je ta sto ce se island morati otvoriti I krenuti na sve ili nista jer im samo pobjeda odgovara.. sehic, pjanic, milicevic , bilbija nemaju sta trazit u ovoj repci niti mogu bilo cim pomoci.. molim vas sacuvajte me spike da je eto bilbija asistirao dzeki, ovaj lihtenstajn je nivo igmana iz konjica ili goska I golovi I asistencije protiv njih nisu mjerilo nicega
-
- Kontakt:
Svedska nam dala 4 reprezentativca. Toliko godina proslo od kada smo odselili, cak sam i sam pozitivno iznenadjen da se djeca ipak odluce za BiH. Svaka cast.
Upravo to, ici sa 3-5-2 nesto onog oblika iznadgruezi je napisao/la: ↑09 sep 2023, 00:55Recept je jednostavan.. 352 sistem ali sa 2 veznjaka tzv box to box igraca.. demirovic mora igrati drugog Spica jer mu samo ta uloga odgovara.. na krilu izgleda pogubljen.. zbog cega je gazibegovic ostavljen na klupi nikad mi nece biti jasno.. zar nije logicno da ga uigravas sa ostatkom zadnje linije protiv ovih levata.. nalic nije kvalitet za prve postave, hajra I saric su puno bolji igraci I igraju u jacim klubovima I ligama.. olaksavajuca stvar je ta sto ce se island morati otvoriti I krenuti na sve ili nista jer im samo pobjeda odgovara.. sehic, pjanic, milicevic , bilbija nemaju sta trazit u ovoj repci niti mogu bilo cim pomoci.. molim vas sacuvajte me spike da je eto bilbija asistirao dzeki, ovaj lihtenstajn je nivo igmana iz konjica ili goska I golovi I asistencije protiv njih nisu mjerilo nicega
Kao box to box da igraju Tahirovic i Hadziahmetovic, Hadziahemtovic je fkt dobar na poziciji koju prirodno igra, redovan je u prvoj postavi Besiktasa i to redovno medju najbolje ocijenjenim igracima. On bi trebao biti da poveznica defanzivne linije zajedno sa Tahirovicem koji je isto kvalitetan igrac, redovan u Ajaxu kao starter, moze trcati sigurno vise i od Pjanica i od Prcica kao alternativa. Dodatno, mozemo ici i u sirinu jer posebno Dedic a i Gazibegovic su kalibri da na svojim prirodnim pozicijama ciniti prevagu protiv Islanda. Nesto istureniji u odnosu na Tahirovica i Hadziahemtovica postaviti Radeta, za kojeg ne sumnjam da ako mu se striktno povjere zadaci potpomaze veznom redu te gore Demirovicu i Dzeki. Demirovic moze sigurno pritiskati njihovu odbranu gore, a Dzeku ne treba spominjati detaljno. Samo je kod njega pitanje fizicke spreme, jer to nije Edin iz doba Wolfsburga i Man City-ja, a i za vikend je igrao cijeli mec protiv Ankaragucu-a, veceras isto puna utakmica, pitanje je moze li izdrzati. Ukoliko ne moze, Bilbija bi morao biti prva opcija sa klupe (eventualno Prevljak).
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Bilbija prije bosanskog Lukakua.
- 1 9 4 6 -
Fino si to objasnio, ali izgleda da Pjanic ima gole slike svakog selektora pa on mora prvu igrat.MerciBien je napisao/la: ↑09 sep 2023, 01:05Upravo to, ici sa 3-5-2 nesto onog oblika iznadgruezi je napisao/la: ↑09 sep 2023, 00:55Recept je jednostavan.. 352 sistem ali sa 2 veznjaka tzv box to box igraca.. demirovic mora igrati drugog Spica jer mu samo ta uloga odgovara.. na krilu izgleda pogubljen.. zbog cega je gazibegovic ostavljen na klupi nikad mi nece biti jasno.. zar nije logicno da ga uigravas sa ostatkom zadnje linije protiv ovih levata.. nalic nije kvalitet za prve postave, hajra I saric su puno bolji igraci I igraju u jacim klubovima I ligama.. olaksavajuca stvar je ta sto ce se island morati otvoriti I krenuti na sve ili nista jer im samo pobjeda odgovara.. sehic, pjanic, milicevic , bilbija nemaju sta trazit u ovoj repci niti mogu bilo cim pomoci.. molim vas sacuvajte me spike da je eto bilbija asistirao dzeki, ovaj lihtenstajn je nivo igmana iz konjica ili goska I golovi I asistencije protiv njih nisu mjerilo nicega
Kao box to box da igraju Tahirovic i Hadziahmetovic, Hadziahemtovic je fkt dobar na poziciji koju prirodno igra, redovan je u prvoj postavi Besiktasa i to redovno medju najbolje ocijenjenim igracima. On bi trebao biti da poveznica defanzivne linije zajedno sa Tahirovicem koji je isto kvalitetan igrac, redovan u Ajaxu kao starter, moze trcati sigurno vise i od Pjanica i od Prcica kao alternativa. Dodatno, mozemo ici i u sirinu jer posebno Dedic a i Gazibegovic su kalibri da na svojim prirodnim pozicijama ciniti prevagu protiv Islanda. Nesto istureniji u odnosu na Tahirovica i Hadziahemtovica postaviti Radeta, za kojeg ne sumnjam da ako mu se striktno povjere zadaci potpomaze veznom redu te gore Demirovicu i Dzeki. Demirovic moze sigurno pritiskati njihovu odbranu gore, a Dzeku ne treba spominjati detaljno. Samo je kod njega pitanje fizicke spreme, jer to nije Edin iz doba Wolfsburga i Man City-ja, a i za vikend je igrao cijeli mec protiv Ankaragucu-a, veceras isto puna utakmica, pitanje je moze li izdrzati. Ukoliko ne moze, Bilbija bi morao biti prva opcija sa klupe (eventualno Prevljak).
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
Reprezentacija se može graditi, taman da si ograničen na igrače iz 1. lige FBiH. Kad imaš zdrav plan, može se. Masu je reprezentacija u Evropi koje nemaju neki spektakularni kvalitet, ali imaju vrlo jasnu strategiju. Previše je kod nas priča "Igrači ne valjaju". Oduzmi nama cijeli roster evo koji je pozvan i opet ostaje repka koja nije dno dna. Naravno, ljudi će reći da jeste, ali ekipa iz naše lige bi morala biti u stanju igrati sa barem 20 reprezentacija u Evropi (i barem 3 iz naše grupe sada).
Uostalom, evo Mađarske koja ima fantastične rezultate. Gulaši, Szalai, Orban, Szoboszlai i Sallai ok. Eto i Schafer. Ostalo manje-više mađarska liga. I to nisu igrači koji su tamo najjači, koji donose prevagu. Recimo, ništa iznad nivoa onog što igraju Čivić, Gojak i kompanija. I strašne rezultate imaju.
Pa evo Albanija, hajd nema vrhunske rezultate, ali makar rješavaju slabije od sebe lahko. Ekipa čista šprdancija. Hladno zovu igrača iz Torpedo Kutaisija u repku, iz kosovske lige, turske druge i sl. Stari dobri Finci da ne pričam. Pukki koji ne igra ozbiljan fudbal, Hradecki i Kamara koji je isto ništa specijalno. Ostatak? HJK, Djurgarden, Cracovia, Warta, Volos, Exeter City. Rasturaju ljudi. U krajnjoj liniji, s čine raspolažu ekipe iz naše grupe? Ok, napreduju, imaju sistem, ali s igračima koji su daleko ispod našeg nivoa.
Ne može ti golman biti Šehić, koliko god da nemaš boljeg sada. On ima 35, užasan je godinama i zamijeni ga. Neka eto ostane ko treći, ali gradi ekipu za budućnost na drugima. Miličević mi je super drag i korektan je momak, ali ne može sa 29 godina doći u reprezentaciju igrač iz kiparske lige. Nema smisla. Nema ni Bilbija, njemu je nepravda učinjena ranije. Ni Kodro sa 30 nema smisla, na nivou mađarske lige. Ok fakat da sa 30 igraš u jačoj ligi ili da imaš 50 nastupa već, pa si tu. Ponavljam to već godinama, ovoj ekipi treba srž koja se neće mijenjati kako se ćejfne nekome. I imamo platformu za to, koliko god neki kukali. Tahirović, Dedić, Gazibegović, Jašić, Gigović, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Hamulić, Demirović, Hadžiahmetović, Barišić. Naravno, ostaviš iskusne poput Džeke, Pjanića, Kolašinca, pa eto i Krunića. Mogu shvatiti i da se uklapa i par igrača poput Prcića, Menala, ali daj radije pridruži ovima neke koji će izvjesno tu biti narednu deceniju. Naravno, mora neko napraviti procjenu hoće li taj Tarik Muharemović biti kvalitet. Ali daj Sučića evo. Otiđi i pričaj po klubovima, hoće li od Čuića, Bistrića ili Krdžalića nešto biti. Ako da, gradi ekipu.
Uostalom, evo Mađarske koja ima fantastične rezultate. Gulaši, Szalai, Orban, Szoboszlai i Sallai ok. Eto i Schafer. Ostalo manje-više mađarska liga. I to nisu igrači koji su tamo najjači, koji donose prevagu. Recimo, ništa iznad nivoa onog što igraju Čivić, Gojak i kompanija. I strašne rezultate imaju.
Pa evo Albanija, hajd nema vrhunske rezultate, ali makar rješavaju slabije od sebe lahko. Ekipa čista šprdancija. Hladno zovu igrača iz Torpedo Kutaisija u repku, iz kosovske lige, turske druge i sl. Stari dobri Finci da ne pričam. Pukki koji ne igra ozbiljan fudbal, Hradecki i Kamara koji je isto ništa specijalno. Ostatak? HJK, Djurgarden, Cracovia, Warta, Volos, Exeter City. Rasturaju ljudi. U krajnjoj liniji, s čine raspolažu ekipe iz naše grupe? Ok, napreduju, imaju sistem, ali s igračima koji su daleko ispod našeg nivoa.
Ne može ti golman biti Šehić, koliko god da nemaš boljeg sada. On ima 35, užasan je godinama i zamijeni ga. Neka eto ostane ko treći, ali gradi ekipu za budućnost na drugima. Miličević mi je super drag i korektan je momak, ali ne može sa 29 godina doći u reprezentaciju igrač iz kiparske lige. Nema smisla. Nema ni Bilbija, njemu je nepravda učinjena ranije. Ni Kodro sa 30 nema smisla, na nivou mađarske lige. Ok fakat da sa 30 igraš u jačoj ligi ili da imaš 50 nastupa već, pa si tu. Ponavljam to već godinama, ovoj ekipi treba srž koja se neće mijenjati kako se ćejfne nekome. I imamo platformu za to, koliko god neki kukali. Tahirović, Dedić, Gazibegović, Jašić, Gigović, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Hamulić, Demirović, Hadžiahmetović, Barišić. Naravno, ostaviš iskusne poput Džeke, Pjanića, Kolašinca, pa eto i Krunića. Mogu shvatiti i da se uklapa i par igrača poput Prcića, Menala, ali daj radije pridruži ovima neke koji će izvjesno tu biti narednu deceniju. Naravno, mora neko napraviti procjenu hoće li taj Tarik Muharemović biti kvalitet. Ali daj Sučića evo. Otiđi i pričaj po klubovima, hoće li od Čuića, Bistrića ili Krdžalića nešto biti. Ako da, gradi ekipu.
Ne znam koji je problem s Pjanićem, učestvovao je kod oba gola, prvi put lijepa duga lopta a drugi put oduzeo loptu za kontranapad koji je zavrsio golom. Po ocjeni sofascore algoritma igrač utakmice sa najvišom ocjenom 7.4. Bukvalno svaki napad koji smo gradili dodavanjima iz odbrane je išao tako što kompletna ekipa ode naprijed i on sam sa dva igrača Lihtenštajna na leđima prima loptu i pokušava izaći iz pressinga. To je čisti idiotizam kad na terenu već imaš 3 veznjaka i 2 wingbacka doduše ovog jednog neću ni računati jer je Demirović zalutao na tu poziciju. On protiv ovih reprezentacija nižeg ranga i dalje može biti veoma koristan pod uslovom da mu se minute limitiraju i da ima adekvatnog partnera pored sebe u vidu Hadžiahmetovića ili Tahirovića. Nalić je kao i Gojak tip igrača koji je prevaziđen u modernom fudbalu i nema šta da traži u ovakvoj postavci i formaciji.
U trenutku kad imamo formaciju u kojoj možemo igrati sa Dedićem i Gazibegovićem jugosaur gura Demirovića na tu poziciju i kasnije se 3 špica međusobno rotiraju pa smo mogli na trenutke vidjeti i Džeku na toj poziciji gdje je izgleda i provodio najviše vremena na utakmici
Ovo je nigdje veze s vezom. Dedić u prosjeku više bio u vrhu nego na strani.

U trenutku kad imamo formaciju u kojoj možemo igrati sa Dedićem i Gazibegovićem jugosaur gura Demirovića na tu poziciju i kasnije se 3 špica međusobno rotiraju pa smo mogli na trenutke vidjeti i Džeku na toj poziciji gdje je izgleda i provodio najviše vremena na utakmici

Ovo je nigdje veze s vezom. Dedić u prosjeku više bio u vrhu nego na strani.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Bilbija u Dzeku gleda ko u Boga. Svako okupljanje po par storija okine s njim, eo sad i malog svog slika sa Dijamantom. 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Nadam se da je ova utakmica bila rezultat umora i neuigranosti ekipe. Ljudi od kojih se dosta ocekivalo, prvi Dedic, se nisu pojavili. Sto se tice Pjanica, gori je onaj ko ga zove nego on sto dolazi 
Edin sa 37 godina uz Nemanju najagilniji i borbeniji na terenu. Covjek sa 37 godina ima zelju i volju da igra, a hrpa mladjih igra ko da su priziljeni. Sto je rekao Edin u onom intervjuu, sve je u glavi. A nama Glava nikad nije bila jaca strana. Bice bolje valjda
Edin sa 37 godina uz Nemanju najagilniji i borbeniji na terenu. Covjek sa 37 godina ima zelju i volju da igra, a hrpa mladjih igra ko da su priziljeni. Sto je rekao Edin u onom intervjuu, sve je u glavi. A nama Glava nikad nije bila jaca strana. Bice bolje valjda
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Pa Edin je neka nasa verzija Ronalda . Lijepo je vidjeti da ga se postuje
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- akisarajevo92
- Kontakt:
zaostrog je napisao/la: ↑09 sep 2023, 01:21Reprezentacija se može graditi, taman da si ograničen na igrače iz 1. lige FBiH. Kad imaš zdrav plan, može se. Masu je reprezentacija u Evropi koje nemaju neki spektakularni kvalitet, ali imaju vrlo jasnu strategiju. Previše je kod nas priča "Igrači ne valjaju". Oduzmi nama cijeli roster evo koji je pozvan i opet ostaje repka koja nije dno dna. Naravno, ljudi će reći da jeste, ali ekipa iz naše lige bi morala biti u stanju igrati sa barem 20 reprezentacija u Evropi (i barem 3 iz naše grupe sada).

naprijed rejal
Ma vidi tahir I hadziahmet mogu na teren u isto vrijeme protiv ekipa koje ce nas napasti( island mora, a I portugal ce jer tako uvijek igraju osim protiv top 5 6 ekipa u evropi).. na postavljenu odbranu njih dvojica se bukvalno sudaraju na terenu jer teze obojica da diriguju igrom tj da budu playmakeri.. protiv bunkera mozes imati samo jednog takvog dok druga dvojica tj krunic I drugi cm( prcic, a trebali bi biti ili hajra ili saric)bi se konstantno prikljucivali napadu I davali dzeki I demi opcije za sitni vez kojim bi se otvorila protivnicka zadnja linija.. gurati bilbiju ili kodru koji tesko da ce vise napredovati I da mogu bolje od ovog trenutno prije recimo hamulica koji je 10 godina mladzi I igra u jacoj ligi I ima puno veci potencijal I sansu za napredak je ludost..MerciBien je napisao/la: ↑09 sep 2023, 01:05Upravo to, ici sa 3-5-2 nesto onog oblika iznadgruezi je napisao/la: ↑09 sep 2023, 00:55Recept je jednostavan.. 352 sistem ali sa 2 veznjaka tzv box to box igraca.. demirovic mora igrati drugog Spica jer mu samo ta uloga odgovara.. na krilu izgleda pogubljen.. zbog cega je gazibegovic ostavljen na klupi nikad mi nece biti jasno.. zar nije logicno da ga uigravas sa ostatkom zadnje linije protiv ovih levata.. nalic nije kvalitet za prve postave, hajra I saric su puno bolji igraci I igraju u jacim klubovima I ligama.. olaksavajuca stvar je ta sto ce se island morati otvoriti I krenuti na sve ili nista jer im samo pobjeda odgovara.. sehic, pjanic, milicevic , bilbija nemaju sta trazit u ovoj repci niti mogu bilo cim pomoci.. molim vas sacuvajte me spike da je eto bilbija asistirao dzeki, ovaj lihtenstajn je nivo igmana iz konjica ili goska I golovi I asistencije protiv njih nisu mjerilo nicega
Sto se tice nalica, on je poluspic I nista drugo nemoze igrati.. drugim rijecima , u 352 sistemu moze igrati samo iza dzeke kao drugi napadac ili poluspic. vezni igrac nije, pogotovo ne box to box I guranje njega u sredinu je van pameti jer nema nijednu predispoziciju za to. igraci koji su morali biti na spisku su hajradinovic I saric jer su tip igraca koji nam najvise fali u sredini tj box to box veznjaci.iako igraju za prosjecne klubove turske lige nazalost nemamo nijednog veznjaka tog profila da igra na jacem nivou od njih... njih dvojica plus ova 4ca sto su pozvana( rade, prcic, tahir I hadziahmet) bi nam dali odlicnu veznu liniju, I dosta opcija I za ofanzivniju I defanzivniju varijantu...sve 6ci lezi 352 sistem ..po meni kodro je tu skroz zakazao, da je barem hajra pozvan bilo bi ok..pjanic po meni ne bi trebao biti pozivan jer igra amaterski fudbal bez ozbiljnih utakmica I pod 2 imamo vec 2 playmakera koji igraju za puno jace I bolje klubove.. lik ima barem 10 kila viska a generalno nije neko ko ce preuzeti odgovornost I biti prevaga na terenu( nije nikad ni bio jer uprkos talentu I kvalitetu, nema muda da to bude)..
Bolje bi bilo da igramo s bekovima lijevi bek Kolasinac desni Gazibegovic
Lijevo krilo Demirovic i desno Dedic
Karic i Jasic bi extra dosli kao izmjene
Lijevo krilo Demirovic i desno Dedic
Karic i Jasic bi extra dosli kao izmjene
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Bitna su 3 Boda . Nadati se boljen sada i jedan novi pocetak abd .
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jel ima negdje pregled utakmice?? Hvala
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.