Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Ma hajd sve, nekakav Shelton, 47. na ATP, igra polufinale.
Eto dokle je došlo.
Znam, 20 godina, talent, bla bla.
Eto dokle je došlo.
Znam, 20 godina, talent, bla bla.
Koševo Zapad
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Carlos Alcaraz ima jaču kolekciju trofeja sa 20 godina, nego što je Novak imao sa 23.
- LlullSergio
- Kontakt:
i ?ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 07:56Carlos Alcaraz ima jaču kolekciju trofeja sa 20 godina, nego što je Novak imao sa 23.
Neko preko nekadašnjeg finaliste i potencijalno nekadašnjeg šampiona US Opena, a neko protiv američkih ojebina.
Samo da dođe do novog klasika, što se više rokaju dok je Novak tu bolje za tenis, a i generalno za sport.
Alcaraz-Zverev se ne smije propustiti, a termin katastrofa

Samo da dođe do novog klasika, što se više rokaju dok je Novak tu bolje za tenis, a i generalno za sport.
Alcaraz-Zverev se ne smije propustiti, a termin katastrofa

- ArtemisFowl
- Kontakt:
Vidim da se nešto upoređuju njih dvojica.LlullSergio je napisao/la: ↑06 sep 2023, 08:39i ?ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 07:56Carlos Alcaraz ima jaču kolekciju trofeja sa 20 godina, nego što je Novak imao sa 23.
Pa obrazlozili smo zasto ima vecu kolekciju...ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 09:35Vidim da se nešto upoređuju njih dvojica.LlullSergio je napisao/la: ↑06 sep 2023, 08:39i ?ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 07:56Carlos Alcaraz ima jaču kolekciju trofeja sa 20 godina, nego što je Novak imao sa 23.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Niste, nit se to može obrazložiti.marconato je napisao/la: ↑06 sep 2023, 09:54Pa obrazlozili smo zasto ima vecu kolekciju...
Moze itekako. Jel' lakse Dinamu, Zvezdi, Sarajevu...sada uzimati titule ili u zajednickoj ex yu drzavi?!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Nikad lakši put do finala 
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- ArtemisFowl
- Kontakt:
E baš ti je logika na nivou. Jel se to možda smanjila populacija koja igra tenis?
Ne možeš kvantificirati kvalitet tenisa koji se igrao prije 20 godina i sad. Pogotovu ne možeš kvantificirati ko je bio bolji teniser: npr. David Nalbandian 2005. ili Stefan Tsitsipas 2023. Možeš samo u atletici tako nešto izvesti, a ovdje ti ostaju samo titule kao neki dokaz. To protiv koga je ko osvajao titule je glupost.
Ja bih se držao toga da nauka, tehnologije i sav pristup sportu konstantno napreduje.
Btw. Vojvodina ima 2 naslova u Ex-Yu a u Srbiji 0, kako to?
Ne mozes kvalitet tenisa, ali mozes kvalitet konkurencije!
Dakle, ako je Đoković za konkurente imao tadasnjeg ubjedljivo najboljeg igraca od 26 godina i potencijalnog goata, kao i jos jednog ali pari s njim i vec tada neprikosnovenog na sljaci, a Alkaraz ima samo Đokovića koji u najvecoj mjeri i ne igra skoro nista osim GS, jasno je kome je lakse ili teze!
Dakle, ako je Đoković za konkurente imao tadasnjeg ubjedljivo najboljeg igraca od 26 godina i potencijalnog goata, kao i jos jednog ali pari s njim i vec tada neprikosnovenog na sljaci, a Alkaraz ima samo Đokovića koji u najvecoj mjeri i ne igra skoro nista osim GS, jasno je kome je lakse ili teze!
Najlakša konkurencija u historiji tenisa. Nije ni čudo što Novaxer kupi slemove. Jedan igrač pored njega ima da vrijedi. Sramotno.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Otkud ti znaš da ovaj isti Alcaraz ne bi osvojio sve turnire 2006.?marconato je napisao/la: ↑06 sep 2023, 11:56Ne mozes kvalitet tenisa, ali mozes kvalitet konkurencije!
- Jakobsen91
- Kontakt:
Alcaraz je zvijer kakva nije vidjena u ovim godinama, sve drugo je suplja. Nestvaran spoj snage, moci, eksplozivnosti, brzine i nerealnog osjecajas za tenis. Ne postoji veci fan Djokovica od mene, ali je Djokovic 2007. u cetiri slem poraza od Fedala uzeo tek jedan set, a Alcaraz je danas mrtvi egal sa Djokovicem, na svim ovim mecevima je jedna lopta odlucivala. Rafa je do finala W 2006 stigao preko mocnog Labadzea, Nieminena i Baghdatisa, dobro bio je u 2-3 kolu i Agassi koji je odigrao jos 10-15 meceva i oprostio se.
Moglo bi se i o konkurenciji dosta raspravljati, pa reci da npr Zverko do titule treba preko Dimitrova, Sinnera, Alcaraza, Medvedeva i Djokovica, ali eto mislim da zaista to nije potrebno, kad je neko stroj poput Alcaraza.

Ne znam, ali znam tj. ocito je da su i Nadal i Đoković tada imali jacu konkurenciju nego sto je on ima sada. To je fakt.ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 12:11Otkud ti znaš da ovaj isti Alcaraz ne bi osvojio sve turnire 2006.?marconato je napisao/la: ↑06 sep 2023, 11:56Ne mozes kvalitet tenisa, ali mozes kvalitet konkurencije!
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Fakt je nešto što možeš dokazati. Eto i ja kažem da Alcaraz ima najjaču konkurenciju u tenisu ikad. TO JE FAKT.marconato je napisao/la: ↑06 sep 2023, 12:18Ne znam, ali znam tj. ocito je da su i Nadal i Đoković tada imali jacu konkurenciju nego sto je on ima sada. To je fakt.ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 12:11Otkud ti znaš da ovaj isti Alcaraz ne bi osvojio sve turnire 2006.?marconato je napisao/la: ↑06 sep 2023, 11:56Ne mozes kvalitet tenisa, ali mozes kvalitet konkurencije!
Dokazao sam ti, a evo i brojke:ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 12:19Fakt je nešto što možeš dokazati. Eto i ja kažem da Alcaraz ima najjaču konkurenciju u tenisu ikad. TO JE FAKT.
Do 2008:
Federer: 12 GS titula
Nadal: 3 GS titule
Sada:
Djokovic: 23 GS
Svi ostali zajedno 2 titule, tacnije Thiem i Medvedev.
Dakle, ima samo Djokovica koji, ponavljam, ni ne igra sve turnire.
Po kojem će koeficijentu Srbi računati Grand Slam i Masters titule velikoj trojci kada/ako Alcaraz ih prešiša po tim brojevima? 1.25? 1.50? 1.75? 2?
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Pa eto i te brojke koje nište ne dokazuju su na strani 2023.marconato je napisao/la: ↑06 sep 2023, 12:35Dokazao sam ti, a evo i brojke:ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 sep 2023, 12:19Fakt je nešto što možeš dokazati. Eto i ja kažem da Alcaraz ima najjaču konkurenciju u tenisu ikad. TO JE FAKT.
Do 2008:
Federer: 12 GS titula
Nadal: 3 GS titule
Sada:
Djokovic: 23 GS
Svi ostali zajedno 2 titule, tacnije Thiem i Medvedev.
Dakle, ima samo Djokovica koji, ponavljam, ni ne igra sve turnire.

- NukeR_G1970
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.