Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Za_raju
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Za_raju » 09 mar 2011, 22:33

Željovac je napisao/la:Gavranović izgleda izbaci Valenciu iz Lige prvaka. Još može igrati za nas.
Neka stadne u red pa kad tamo za 7-8 godina nam bude trebao nek dobro stegne kopacke ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 10 mar 2011, 00:21

gavranovic sila bolji je od krampe deset puta odah ga zvati

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 10 mar 2011, 01:38

momak će igrati za hrvatsku...ovdje je riječ o istoj situaciji kao i sa petrićem i rakitićem..i na transfermarktu lijepo piše nacionalnost tako da..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 mar 2011, 01:47

Ne mozemo na osnovu jedne utakmice pricati kako je on kvalitet za repku, ako uopste ima ikakve mogucnosti da zaigra za nas. :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 mar 2011, 01:54

Ma ja. Mi smo Brazil, a on je za SAŠK odigrao jednu dobru tekmu :lol: :roll: I da, to je isto k'o i sa Petrićem i Rakitićem, a i transfermarkt tako kaže, tako da... :lol:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 10 mar 2011, 13:38

kako god okrenes, nema ga na spisku bilica za mec protiv gruzije..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 10 mar 2011, 13:58

...što je više lome to je volim jače...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 10 mar 2011, 14:44

Ma nekako kontam da nema zime za nas kad je rijec o napadacima. Koju poziciju igra stariji brat Hajrovic u Grashopersu? A i mladjeg mu brata iz Arsenala treba zaganjati sto prije. :mrgreen: Komsijama je potrebniji napadac, nije beg cicija. :D A i nije da su nam prijeko potrebni.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 mar 2011, 15:25

:roll: :lol: Jesi li svršio, lafčino?! :oops:

Ko neće, nikakva šteta. Samo uvijek treba pitati, a ne oslanjati se na transfermarktove, medije itd. I ovog Gavranovića treba selektor naš da nazove i da lično od njega čuje šta želi.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 10 mar 2011, 15:35

Željovac je napisao/la:

Ko neće, nikakva šteta. Samo uvijek treba pitati, a ne oslanjati se na transfermarktove, medije itd. I ovog Gavranovića treba selektor naš da nazove i da lično od njega čuje šta želi.
naravno. meni se cini da je on rodjen u gradaccu, a svakako izgleda da na njega ne racuna bilic sada, tu lezi nasa sansa..

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 10 mar 2011, 15:44

Željovac je napisao/la:
Nisam, uskoro ću. :? :roll:
STEVIE je napisao/la:
naravno. meni se cini da je on rodjen u gradaccu, a svakako izgleda da na njega ne racuna bilic sada, tu lezi nasa sansa..
Bilić je danas izjavio da će ga pozvati nakon ove utakmice protiv Gruzije.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 mar 2011, 15:50

jacky09 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
Nisam, uskoro ću. :? :roll:
Nešto ne kontaš? Žališ? ;) ? Smiješno :lol:

Visca el Višća!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 10 mar 2011, 15:52

neka, pa popricati ce i susic s njim pa cemo onda sve vidjeti.. mozda bude da ovaj mario ipak ima nesto u glavi pa ipak odluci igrati za BiH. ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 mar 2011, 18:41

Mario Gavranović, mladi reprezentativac Švicarske koji vuče korijene iz naše zemlje, tačnije iz Gradačaca, mogao bi uskoro obući dres reprezentacije BiH....
Naravno, to zavisi od samog Marija, odnosno njegove želje da igra za našu zemlju. Gavranović je podsjetimo, sinoć bio strijelac u pobjedi Schalkea nad Valenciom, te je izazvao veliku pažnju kako u našim, tako i u medijima našoh zapadnih susjeda.

Naime, navodno bi se Gavranović mogao naći na spisku Slavena Bilića za kvalifikacione utakmice reprezentacije Hrvatske, iako Mario sa Hrvatskom uopšte nema skoro nikakve veze.

Povodom toga, jutros smo kontaktirali selektora naše reprezentacije, Safeta Sušića, koji se prijatno iznenadio kada smo mu otkrili da bi reprezentacija BiH mogla dobiti novo pojačanje.

Drago mi je zaista ako postoji mogućnost da Gavranović igra za nas. Sinoć sam gledao utakmicu između Tottenhama i Milana ali sam u snimku vidio golove sa utakmice u Gelschenkirchenu, i kada sam vidio da je strijelac Gavranović, pitao sam se odakle je. A evo sada, prvi put od vas čujem da on može igrati za BiH, govori Safet Sušić za Sportin.ba te dodaje:

Hvala vam što ste mi javili, na meni je sada da ispitam situaciju oko njega, odnosno da vidim da li on želi igrati za BiH. Ipak on igra u klubu koji je izborio plasman među osam najboljih ekipa Evrope, i ukoliko Mario zaista bude mogao igrati za BiH, dobit će moj poziv, kazao je Sušić.

Potom se selektor osvrnuo na predstojeću utakmicu naše reprezentacije i Rumunije na Bilinom Polju. Kako je ranije naglašavao, teren u Zenici nije u dobrom stanju, ali se nada da će do 26. marta sve biti uredu.

Karakteristično za ovo doba godine je da tereni u našoj zemlji nisu baš dobri. Međutim, vidio sam da ljudi u Zenici rade sve što je u njihovoj moći da Bilino Polje bude spremno za Rumuniju. Također, ovom prilikom bih se zahvalio i ljudima iz Čelika koji su nam izašli u susret i svoju će utakmicu igrati u Kaknju.

Reprezentatuvci polako ulaze u formu, Miralem Pjanić dobija više minutaže u Lyonu, a u posljednje dvije sedmice, dva puta je bio strijelac. Misimović je također pogodio za Dinamo u prijateljskoj utakmici protiv Bate Borisova, Ibričić pokazuje dobru formu na pripremama....što selektora Sušića itekako raduje.

Drago mi je kada vidim da neki naš igrač postigne gol, bilo bi dobro da protiv Rumunije na raspolaganju imam igrače koji su u formi. Drago mi je zbog Misimovića što se riješila njegova situacija. Međutim, brine me kapiten Emir Spahić, koji ima lakšu povredu. Uostalom, u njega se uvijek mogu pouzdati tako da vjerujem da će i on za Rumuniju biti spreman, kazao je Safet Sušić za Sportin.ba.

Mario Gavranović porijeklom je Bosanac!
Mnogi su se vrlo vjerovatno večeras gledajući meč Lige prvaka zapitali ko je i odakle je strijelac drugog pogotka za tim Felixa Magatha na večerašnjoj utakmici?
Radi se o Mariu Gavranoviću, rođenom 24.novembra 1989.godine u švicarskom gradu Luganu, u kojemu je odrastao i započeo svoju fudbalsku karijeru. Osim Lugana, Gavranović je u Švicarskoj nastupao još i za Yverdon te Xamax iz kojeg je dospio u Schalke.

Vjerovatno ovaj 21-godišnji Švicarac ne bi bio dobar izbor za naš tekst da njegovi korijeni nisu iz Bosne i Hercegovine. Gavranovićevi roditelji su naime porijeklom iz Gradačca.

Ipak Mario je do sad nosio samo dres mladih selekcija Švicarske, gdje je u 18 mečeva postigao 11 pogodaka. Za A selekciju ove zemlje još uvijek nije debitovao, što ostavlja mogućnost promjene sportskog državljanstva i eventualnog nastupa za naš nacionalni tim. Pravni osnov za takvo što itekako postoji.
Osim toga, pogađate Maria svojim smatraju i u Hrvatskoj iako ovaj mladić nema nikakve veze sa našim zapadnim susjedima. Za čiji dres će se na kraju opredijeliti Mario ostaje da se vidi. Naša iskustva sa ranijim sličnim slučajevima nisu pretjerano lijepa.

:D :D :D :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 mar 2011, 14:07

Arnelinho je napisao/la: Osim toga, pogađate Maria svojim smatraju i u Hrvatskoj iako ovaj mladić nema nikakve veze sa našim zapadnim susjedima. Za čiji dres će se na kraju opredijeliti Mario ostaje da se vidi. Naša iskustva sa ranijim sličnim slučajevima nisu pretjerano lijepa.

Vidim novinar lupa i po svom kroji. Ako je momak rodjeni etnicki Hrvat, odnosno ako su mu roditelji Hrvati, a jesu, koji su eto kazu konstitutivna nacija u ovoj drzavi usput budi receno, te ako ima dvojno drzavljanstvo koje se sastoji od hrvatskog i svicarskog, uz cinjenicu da zeli nastupati za HR i razocaran je sto nije dobio poziv, ne vidim kako ''ovaj mladic nema nikakve veze sa nasim zapadnim susjedima'' osim sto to kompleksira datog novinara koji potom ''krsti'' Gavranovica onako kako se njemu prohtije provodeci vlastitu fasisticku politiku, bez da zna uopce njegove zelje i nacionalno opredijeljenje cime vrijedja ne samo njega, nego i sve Hrvate u BiH svojim ''porukama'' i ''misljenjima''.
Svejedno, mislim da mu je bolje da se odluci za Svicarsku ili BiH, jer vjerovatno bi vise imao mogucnosti za igru i napredak. Ali treba te pozive jos zasluziti.
...Život za Široki...

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 11 mar 2011, 14:17

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Osim toga, pogađate Maria svojim smatraju i u Hrvatskoj iako ovaj mladić nema nikakve veze sa našim zapadnim susjedima. Za čiji dres će se na kraju opredijeliti Mario ostaje da se vidi. Naša iskustva sa ranijim sličnim slučajevima nisu pretjerano lijepa.

Vidim novinar lupa i po svom kroji. Ako je momak rodjeni etnicki Hrvat, odnosno ako su mu roditelji Hrvati, a jesu, koji su eto kazu konstitutivna nacija u ovoj drzavi usput budi receno, te ako ima dvojno drzavljanstvo koje se sastoji od hrvatskog i svicarskog, uz cinjenicu da zeli nastupati za HR i razocaran je sto nije dobio poziv, ne vidim kako ''ovaj mladic nema nikakve veze sa nasim zapadnim susjedima'' osim sto to kompleksira datog novinara koji potom ''krsti'' Gavranovica onako kako se njemu prohtije provodeci vlastitu fasisticku politiku, bez da zna uopce njegove zelje i nacionalno opredijeljenje cime vrijedja ne samo njega, nego i sve Hrvate u BiH svojim ''porukama'' i ''misljenjima''.
Svejedno, mislim da mu je bolje da se odluci za Svicarsku ili BiH, jer vjerovatno bi vise imao mogucnosti za igru i napredak. Ali treba te pozive jos zasluziti.
ne seri ti sa svojom fasistickom politikom nosi zastave treceg trajha bolje ti je

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 mar 2011, 14:25

ŠB_Fidelis je napisao/la: Vidim novinar lupa i po svom kroji. Ako je momak rodjeni etnicki Hrvat, odnosno ako su mu roditelji Hrvati, a jesu, koji su eto kazu konstitutivna nacija u ovoj drzavi usput budi receno, te ako ima dvojno drzavljanstvo koje se sastoji od hrvatskog i svicarskog, uz cinjenicu da zeli nastupati za HR i razocaran je sto nije dobio poziv, ne vidim kako ''ovaj mladic nema nikakve veze sa nasim zapadnim susjedima'' osim sto to kompleksira datog novinara koji potom ''krsti'' Gavranovica onako kako se njemu prohtije provodeci vlastitu fasisticku politiku, bez da zna uopce njegove zelje i nacionalno opredijeljenje cime vrijedja ne samo njega, nego i sve Hrvate u BiH svojim ''porukama'' i ''misljenjima''.
A je li novinar za sve ove informacije treba da se osloni na dalmacijašport ili transfermarkt?! Ne znaš ni ti njegovo nacionalno opredjeljenje, a njegove jedine poveznice su sa DRŽAVAMA Švicarskom i Bosnom i Hercegovinom. Ako je nekom nakaradnom politikom dobio hrvatski pasoš, ni to ništa ne predstavlja FIFA-i i UEFA-i. Ko je ono bio učesnik zadnjeg SP-a? Švicarska, Hrvatska? :?

Visca el Višća!

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 11 mar 2011, 14:36

Kakve veze ima Spahić sa BiH? Rođen u Hrvatskoj, otac Crnogorac, a majka ako se ne varam iz Sandzaka?

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 mar 2011, 14:54

jacky09 je napisao/la:Kakve veze ima Spahić sa BiH? Rođen u Hrvatskoj, otac Crnogorac, a majka ako se ne varam iz Sandzaka?
Po tome svemu nikakve, kao ni Gavranović sa Hrvatskom. Ostalo je sve do njihovih osjećaja i opredjeljenja. A meni ona u Mariovom slučaju nisu poznata.

Visca el Višća!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 mar 2011, 14:57

Željovac je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la: Vidim novinar lupa i po svom kroji. Ako je momak rodjeni etnicki Hrvat, odnosno ako su mu roditelji Hrvati, a jesu, koji su eto kazu konstitutivna nacija u ovoj drzavi usput budi receno, te ako ima dvojno drzavljanstvo koje se sastoji od hrvatskog i svicarskog, uz cinjenicu da zeli nastupati za HR i razocaran je sto nije dobio poziv, ne vidim kako ''ovaj mladic nema nikakve veze sa nasim zapadnim susjedima'' osim sto to kompleksira datog novinara koji potom ''krsti'' Gavranovica onako kako se njemu prohtije provodeci vlastitu fasisticku politiku, bez da zna uopce njegove zelje i nacionalno opredijeljenje cime vrijedja ne samo njega, nego i sve Hrvate u BiH svojim ''porukama'' i ''misljenjima''.
A je li novinar za sve ove informacije treba da se osloni na dalmacijašport ili transfermarkt?! Ne znaš ni ti njegovo nacionalno opredjeljenje, a njegove jedine poveznice su sa DRŽAVAMA Švicarskom i Bosnom i Hercegovinom. Ako je nekom nakaradnom politikom dobio hrvatski pasoš, ni to ništa ne predstavlja FIFA-i i UEFA-i. Ko je ono bio učesnik zadnjeg SP-a? Švicarska, Hrvatska? :?
Pa sam je to rekao i nadao se pozivu Bilica. Ali evo svejedno da ja tebe upitam kako ovaj novinar zna i uzima sebi za pravo takvo sto? To je vec javni istup, a ovo su samo price po forumu.
Dalje, to uopce nije poanta, nego ovaj novinar uzima sebi za pravo da kaze kako ''nema nikakve veze sa susjednom drzavom'', sto je samo izraz njegovog kompleksa. Dati novinar dobro zna da su momku roditelji Hrvati, i samim time sto je on i sam time etnicki Hrvat i ima dvojno drzavljanstvo, od kojeg nijedno nije bosanskohercegovacko, demantira njegovu poantu i naravno da ima veze sa Hrvatskom koja je domovina svih Hrvata, a ne samo onih koji su tebi ''prihvatljivi''. Tko si ti da nekome odredis njegovu kulturu, naciju, jezik?
Nakaradno u svemu ovome je jedino odnos prema konstitutivnim, stoljetnim nacijama na ovim prostorima i manjak socijalne i nacionalne osjetljivosti, a onda se netko kasnije cudi ''pa kako''... Smijesno. Za tebe je Hrvat Hrvat samo ako se ponasa kako ti smatras da bi trebao i da nema svoj nacionalni identitet po mogucnosti, kako bi se sto bolje uklopio u boasnski melting pot. A sta ako ne zeli, odmah ne valja, nema pravo na svoju stoljetnu kulturu, tradiciju i naciju? To sto ti zoves ''nakaradom'' je temelj svakog drustva i osnovnih ljudskih prava i vrijednosti.
Novinar ne postuje temeljni Ustav drzave i vrijedja svojim izjavama sve Hrvate u BiH, i onda se cudis sto je stanje kakvo jest. Takvo je kakvo jest jer nitko ne popusta milimetra i smatra da je samo on u pravu. Ja bar sebi ne uzimam za pravo da nekome odredjujem sta je ili sta da bude, pa bio on Bosanac, Bosnjak, Hrvat, Srbin, Afganistanac, ili da kazem da ''nema nikakve veze'' s ovim ili onim zato sto u mom malom svijetu vrijede takva nekakva pravila. I nigdje drugdje. Nije to moje misljenje, nego stav medjunarodne zajednice, temeljnih ustava i zakona drzave i svakog normalnog i neopterecenog covjeka.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 11 mar 2011, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.