vise sam misliona skrivanje neke istine,sto crkva to godinama i radi, i ako se doslo do nekih saznanja to se krije ne moze se niko i pribliziti.Dok su ljudi govorili da se zemlja okrece crkva ih palila proganjala vješala,jer govore neistinu i tako okrecu ljude protiv Boga i crkve.Mislim da iz tog vremena ima dosta radova koje crkva i dan danas krije jer su sve te ljude pobili.LegendKiller je napisao/la: ↑04 sep 2023, 13:33svaki malo bolji poznavaoc historije, ili nauke općenito će ti reći da ova teorije aposoutno ne može biti tačna. Prvo Papa kao papa postoji tek od 6 stoljeća nove ere, prvi papa je ustoličen 590 godine. Prije toga je bilo nekoliko biskupa koji su imali sličnu ulogu kao papa. Dakle, sam Vatikan i Papa kao institucija postoje nekih 1500 godina. Ko bi donio i pohranio te knjige tu i još ih čuvao? Rim nikada nije bio centar nauke. Za vrijeme najveće moći Rimskog carstva centar nauke je bila Aleksandrija, koja je nastavila tamo gdje je Atina stala. Aleksandriju kao centar nauke svijeta je naslijedio Bagdad. Rim je u novoj eri 2 puta zapaljen, prvo od Nerona pa kasnije od strane barbara. Dakle, odakle im te knjige? Neko ih je mora tu donijeti i čuvati, a hune, avare i ostale nepismene narode knjige nisu zanimale. Aleksandrijska biblioteka je također zapaljena u ratu za vlast u Egiptu. Dio arhivske građe je sačuvan i prebačen u Bagdadsku biblioteku, ali i ta biblioteka je stradala od strane Mongola. Tako da mi kao civilizacija uopće nemamo knjiga tako starih, izuzev nekoliko tekstova zapisanih na kamenim pločama i sličnim tekstovima koji su slučajno preživjeli. Evo jedan primjer. Djelo "De administrando imperio" Konstantina Porifirogenata koje je staro nekih 1000 godina nije sačuvano u originalu, već u jednom prepisu i dva prepisa prepisa. Zamisli da je neko sačivao nešto staro kako ti kažeš hiljadama godina, ko, gdje, kako?
Ja bi iskreno volio da Vatikan ima takve knjige ali nema. Vatikan ima tajne arhive ali isljučivo o sebi.
mislim da se krije mnogo radova i istrazivanja o tome ko je zapravo Isus i kako je začet
ali ovo su sve neke moje teorije koje sam i ja naravno citao po knjigama a ne istrazivao,tamam posla