H8Z7 je napisao/la: ↑03 sep 2023, 18:33
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑03 sep 2023, 18:11
_weella_ je napisao/la: ↑03 sep 2023, 18:04
Ako je tačno da je Sarajevo tražilo Radića, a isti potpisao za Zrinjski ovo je pokazatelj onoga što te čeka u budućnosti i iskoraka koji je napravljen kroz Grupne faze.
Možeš možda platiti više, ali izazov igranja u Evropi gdje dobiješ Aston Villu je igraču bitniji od svih para i igranja sa Goškom i Igmanom.
Nažalost reputacijski ćemo kaskati više nego novčano.
Nekad se iz Zrinjskog nisi mogao prodati nigdje osim u Rusiju, sanjalo se da dodjes u Sa i Zelju neovisno o parama jer se odatle prodavalo i bilo na radaru, ali mislim da se sada okreće kolo i ako ove sezone izmakne titula ili nakon nje ozbiljan iskorak u Evropi (koji je realno gotovo pa nemoguć ako nisi prvak), bojim se da se smješi sudbina Hajduka/Dinama.
S tim da mi nemamo ni približno vjerne navijače kao Hajduk koji se digne na tim krilima s vremena na vrijeme, tako da ćemo tavoriti s ublehama poput Borca, Sirokog, Želje za ono malo slave što ostane od Zrinjskog.
Nažalost volio bi da loše prognoziram, pa da Zrinjski kiksne ove godine sad kad im najmanje taj kiks treba jer bi se vratili dva koraka nazad (oni sto smo mi uradili i napravili sebi uslugu za sva vremena), ali smjesi se mrka kapa.
Ne može niko reći sa sigurnošću jesmo ga htjeli, ali prema mojim info, jesmo. Nažalost, samo se pokazalo koliko ti grupna faza donese dobrih stvari. Svaki igrač koji i sekunde vaga između FKS i Zrinjskog bi u ovom momentu izabrao Zrinjski. Manji pritisak, igraš grupnu fazu konferencijske lige protiv klubova kao Aston Villa, itd..
Na kraju se moramo zadovoljiti sa ovim momkom iz CG, sa kojim nisam na prvu impresioniran, ali daj Bože da me demantuje. Njemu nek je sretno, to nije upitno..
Ove godine će Borac titulu uzeti, u to sam ubijeđen. Naša je šansa da kup osvojimo. Svakako Simona “idu” kupovi.
Uz dužno poštovanje uspjehu Zrinjskog njih je sad ovo ovako pogledalo i više neće, ljudi su bukvalno jednu utakmicu dobili u kojoj su bili bolji (prva utakmica protiv Islanđana) ove sezone Borac uzima titulu, nema šanse da oni uspiju izboriti ponovo grupu. Sumnjam da će moći igrati na dva fronta (kup će halaliti odmah pretpostavljam) tako da bi Zrinjski tek treću sezonu nakon ove mogao igrati grupu. Ako mi nismo u stanju da ovu sezonu sastavimo ekipu da napadne titulu sljedeće sezone, mi smo obična buranija onda.
Nije ih pogledalo, nego jednostavno je takav put prvaka.
Ako se sjećaš našeg puta u Europi 2020, bilo je veoma slično. Pobjedili Velšane rutinski, i onda nakon ispadanja od Bresta gdje smo bili egal( slično kao Zrinjski protiv Slovana, samo što smo mi bili još i pokradeni ). Kasnije pobjedili Budućnost Podgoricu i ispali u Play offu EL, upravo tamo gdje je i Zrinjski izgubio, ali shodno tome da sad postoji KL, igraju grupe.
Zrinjski ako bude na 5-6 bodova zaostatka za prvim nakon polusezone, onda će osvojiti titulu. Sve preko toga, Borac na razne načine neće dozvoliti da ih stignu( pod pretpostavkom da će Borac završiti polusezonu na prvom mjestu ).
Nama su šanse za titulu veoma male, i ja sam zadovoljan sa drugim mjestom i ako ništa da se ne izblamiramo u kupu ko prošle god.