FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

mma_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mma_hz » 03 sep 2023, 10:30

Kakav je ovo bespotrebni,glupi,idiotski,dezinformacijoni clanak o Penarandi.??
Koji je vise k.urac ba ovom sportsportu,i kakav problem imaju sa nasim klubom?

I da odbrana nam je goli ****,Soldo gola kurcina.Trako(K.ARINA) je za njega STAM I BLAN.-
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

BHFreak
Kontakt:

Post Postao/la BHFreak » 03 sep 2023, 10:36

mma_hz je napisao/la:
03 sep 2023, 10:30

I da odbrana nam je goli ****,Soldo gola kurcina.Trako(K.ARINA) je za njega STAM I BLAN.-
Zato sto im mi dajemo povoda nasim tjeranjem trenera nakon prvog kiksa, zato sto ocekujemo da trener nauci igrace igrat za 3 sedmice, kad mi postanemo realni i usudjujem se reci normalni navijaci bez pljuvanja svega i svacega onda cemo biti dobri i nece nas niko ni blatit. Nama kako je Dal otisao je dosadno jer nemamo dezurnog pljuvaca. Vjeruj mi svaku sam domacu utakmicu na tribinama ni ne krene se sa centra pocne psovanje. Je li moguce da imamo tako toksicne navijace?
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 03 sep 2023, 10:39

mma_hz je napisao/la:

E jesi vidio papaka šta pišu?! Ma to treba ukinuti akreditacije za praćenje utakmica na Koševu ako ne i kućna posjeta.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 sep 2023, 10:39

skullcrusher je napisao/la:
03 sep 2023, 10:15
Ma hajde podrska sefu ne treba dolazit u pitanje ali realno pa ko moze biti zadovoljan bodom protiv GOSKA i to hajd da smo mi dominirali ali nismo ni to realno na srecu smo oba gola zabili, prvi pogotovo. Sramota je da nas jedan GOSK pa hajmo reci i nadigra a Bgm i zamalo dobije. Niko nije zadovoljan i sinoc je uzas bio na svim poljima od nezainiteresovanosti Renana i loseg Kyeremeha do sredine koja je svaki drugi pas njima u noge davala a odbrana... Muha izvini prvi sam bio za to da ti se da sansa bez obzira na sve i da se istrpis ali Rogic definitivno treba priliku dobiti ona jedna tekma nije nikakvo mjerilo. Sve u svemu FALI NAM ONAJ MENTALITET IZ VREMENA DUPLE KRUNE KAD I GUBIMO DA ZNAMO DA CEMO NA KRAJU OKRENUTI I UZETI.
Ma brate to je fudbal. Nafurali se i oni, pun stadion, otvorenje reflektora, nocni termin. Mi imamo klasicne slabosti sa prekidima, jos smo zakinuti za penal pri rezultatu 1:0 koji bi mogao skroz okrenut tok utakmice. Jbg, juce Chelsea koji je milijardu potrosio fasuje od Nottinghama, a ako pratis engleze znas da je Chelsea na istom putu kao i mi - gazda amerikanac koji uci u hodu kako fudbal funkcionise, preplaceni igraci i hrpa pojacanja svaki prelazni rok... Treba sabura da se to sve uigra i utegne. Pa napredak bi bio da ove sezone bez srkleta izborimo Evropu i barem 1/4 finale ili 1/2 finale kupa, i da nas niko ne napuca sa 4+ razlike kao zadnje dvije sezone. Treba dat vremena i treneru, ne moze se nakon 3-4 tekme nista toliko popravit, a upisali smo 10/12 s ovim strucnim stabom sto je odlican rezultat. Navodio sam vec primjer sezone 16/17, Cala dosao nakon uzasnog starta sezone Hurtica i ispocetka smo na guzzove igrali, pobjedjivali po 1:0, kasnije kad su se stvari malo poslozile, 8 pobjeda u nizu i borba za duplu krunu do zadnjeg kola fakticki. Najbitnije je strpljenja imat i pustit ljude da rade.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 03 sep 2023, 10:41

Mogao bi ovaj portal napisati clanak sta se desava sa Stilicem.
Djubrad.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 03 sep 2023, 10:46

Conscious je napisao/la:
03 sep 2023, 10:41
Mogao bi ovaj portal napisati clanak sta se desava sa Stilicem.
Djubrad.
Ne smiju, imaju obecane dresove.. ugino im seljo danas forza velez
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 03 sep 2023, 10:50

Molim klub da zabrane smecarima sa sportsport da dolaze na utakmice.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 sep 2023, 10:57

mma_hz je napisao/la:

Pa i mi dajemo povoda da pišu dezinformacije sjeti se samo prije par mjeseci sta se sve izmišljalo od naših navijaca pobili se Ziljkic i Mirza pa Avram napustio klub nece se vracati itd itd. A zna se da je ssba uvijek protiv nas i jedva cekaju da dosipaju ulje na vatru al kazem kad su naši navijaci spremni izmišljati mozes misliti sta ce novinari sve pisati.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 03 sep 2023, 10:59

ŠTA_JE je napisao/la:
03 sep 2023, 07:28
Meni je tako iritantno više ovo loše sudjenje. Samo neke greške ću izdvojiti koje su direktno uticale na utakmicu: nad Soldom faul za crveni karton đonom na stajnu nogu, penal nad Avramovskim i karton, dozvoljena pregruba igra Gošku... to me boli što Klub ništa tu ne poduzima.
Mene stvarno pocinje iritirati kada ljudi uvijek traze razloge za lose igre,kako ne shvatate morate biti jaki dominantni bolji itd da slomijete protivnika a ne traziti opravdanja za lose igre. :crazy:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 sep 2023, 11:04

napoleon72 je napisao/la:
03 sep 2023, 10:39
Ma hajde podrska sefu ne treba dolazit u pitanje ali realno pa ko moze biti zadovoljan bodom protiv GOSKA i to hajd da smo mi dominirali ali nismo ni to realno na srecu smo oba gola zabili, prvi pogotovo. Sramota je da nas jedan GOSK pa hajmo reci i nadigra a Bgm i zamalo dobije. Niko nije zadovoljan i sinoc je uzas bio na svim poljima od nezainiteresovanosti Renana i loseg Kyeremeha do sredine koja je svaki drugi pas njima u noge davala a odbrana... Muha izvini prvi sam bio za to da ti se da sansa bez obzira na sve i da se istrpis ali Rogic definitivno treba priliku dobiti ona jedna tekma nije nikakvo mjerilo. Sve u svemu FALI NAM ONAJ MENTALITET IZ VREMENA DUPLE KRUNE KAD I GUBIMO DA ZNAMO DA CEMO NA KRAJU OKRENUTI I UZETI.
Ma brate to je fudbal. Nafurali se i oni, pun stadion, otvorenje reflektora, nocni termin. Mi imamo klasicne slabosti sa prekidima, jos smo zakinuti za penal pri rezultatu 1:0 koji bi mogao skroz okrenut tok utakmice. Jbg, juce Chelsea koji je milijardu potrosio fasuje od Nottinghama, a ako pratis engleze znas da je Chelsea na istom putu kao i mi - gazda amerikanac koji uci u hodu kako fudbal funkcionise, preplaceni igraci i hrpa pojacanja svaki prelazni rok... Treba sabura da se to sve uigra i utegne. Pa napredak bi bio da ove sezone bez srkleta izborimo Evropu i barem 1/4 finale ili 1/2 finale kupa, i da nas niko ne napuca sa 4+ razlike kao zadnje dvije sezone. Treba dat vremena i treneru, ne moze se nakon 3-4 tekme nista toliko popravit, a upisali smo 10/12 s ovim strucnim stabom sto je odlican rezultat. Navodio sam vec primjer sezone 16/17, Cala dosao nakon uzasnog starta sezone Hurtica i ispocetka smo na guzzove igrali, pobjedjivali po 1:0, kasnije kad su se stvari malo poslozile, 8 pobjeda u nizu i borba za duplu krunu do zadnjeg kola fakticki. Najbitnije je strpljenja imat i pustit ljude da rade.
:thumbup:

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 03 sep 2023, 11:11

nokee je napisao/la:
03 sep 2023, 11:04
03 sep 2023, 10:39
:thumbup:
Ma kazem ja sam za punu podrsku treneru taman da je izgubio sve tekme do sada. Evo sad ide ova pauza i mislim da je u pravom trenutku a i sam je rekao da je probao sve igrace da zna na cemu je i nadam se da ce biti sada minimalnih promjena (po meni stoper jedan uz anicica i mozda Rogicu dati sansu jbg). Napad Ziljkic Renan Hamza i da ulaze u drugom Hasic i Pena, sredina Buljubasic Vrancic Avram, jbg Vrancic je opet tu da povede napad i organizuje a sto se bekova tice ne znam stvarno samo se nadam da ce biti bolje jer smo operisani od bekova i nekih njihovih prodora. Mozda Beganovic nije toliko ni los ali druga strana za sad nista spec kako bi trebalo.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 03 sep 2023, 11:28

Mi dok ne budemo u prvih 11 imali makar 6 stabilnih igrača nema od nas ništa. Ne može se ovako igrati stalno neke promjene. Kyeremeh je trkaća kokoš. I plus ovaj strašljivi golman taraba.
ISTINA ZA VEDRANA!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 03 sep 2023, 11:29

Odbrana je pogubljena gluho bilo, ali to je najvise zbog neuigranosti. To ce doci sa vremenom, djaba tako je. Sahinovic mi je enigma, on samo da zna izletiti igrao bi u puno boljoj ligi od nase, nadam se da ce se dozvati brzo.
Pozitiva je da smo se bukvalno vratili iz mrtvih sinoc brzo, i sto rozman, za razliku od mirze, prepozna momenat kad treba reagovati sa izmjenama. Polako, doci ce ovo na svoje

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 sep 2023, 11:37

Ma Kyeremeh nema sta trazit u ovoj formaciji gdje se od krila ocekuje da ulaze unutra i budu direktna prijetnja golmanu. Shawn Wright Phillips za sirotinju, dobar igrac za neku staru 442 formaciju gdje ima nekog glavonju u napadu da probija i gadja ga loptama. Al ovako nema hljeba od njega. Hasic - Renan - Ziljkic ce bit trio iz udzbenika.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 sep 2023, 11:40

Prespavalo se jedva, težak san , ali ne smijemo sad padati u crnjacenje. Mislim da nesvjesno i poraz od Sloge pripisujemo Rozmanu.
Rozman i FKS odigrali 4 utakmice, 2 protiv tradicionalno nezgodnih u zadnjih 10 utakmica (Velež i TC) i 2 za koje u aprilu upisemo 6 bodova. 2-je gostujuće i 2-je domaće, 10 bodova je sasvim ok. I u vrijeme DK taj skor bi bio ok. 10 /12 ok.
Plaćamo ceh zato što smo lutali od 2019g. Za to vrijeme glavni konkurent radio u miru i studiozno. Hajmo i mi naći snage (navijaci) i odsaburiti i podržati Klub. Kako ? Ne kukati i ne mjesati se u struku.
ABd zdravlja, @SZ će svaku ići na Kosevo, pa taman bili 10-ti.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 03 sep 2023, 11:43

Ma problem nije vise u trenerima, ni Rozman, ni peti desti, nego o (ne)kvalitetu igraca. Mentalno nisu ni nivou. Sinoc su igraci imali bezbroj gresaka i pogresnih poteza u samo 15 minuta igre, da je to za izucavanja. Nevjerovatno koliko su igraci ograniceni. Elemetarne stvari ne znaju. A to se ponavlja iz utakmice u utakmicu.
Kod nas raja zaboravlja da ovo nije Engleska Premier Liga, gdje igraci imaju 644 sprinta tokom utakmice i pretrce 13 km. Ovdje se jos uvijek 80% utakmica odluce greskama igraca iz vlastitih redova, a ne suhim kvalitetima sto je rijetkost. Jednostavno ekipa je sastavljena neisbalansirano, ima svega, samo nema kvalitete. Hasic, Vrancic, Julardzija, Renan, Penja i Ziljkic su kvalitet, donekle Anicic i Avramovski, ovo ostalo je tanko, mlade necu racunati jer oni su nesto drugo. Odbrana je nas problem zadnje dvije sezone i opet se nista ne radi na tom pitanju, bacaju se pare nake na Penje, Viverose, umjesto da se dovede 2 top stopera i zavrsis pricu, odbrana je najbitniji dio ekipe uvijek i bila. Napad ne moze dati golova, koliko odbrana moze primiti, sinoc je to najbolje oslikano.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 sep 2023, 11:46

Puna podrska Rozmanu i Ibiricicu ali neki igraci definitivno nisu za Sarajeva.Nemojte yebati vise sa nekakvim strpljenjem,kakvo yebeno strpljenje ako neko 6 utakmica amaterski igra.

Sahinovic-kikser teski,1 dobra utakmica 10 losih.Toliki panicar i unositelj nesigurnosti,linijski golman.Mojne mi vise te gluposti "mlad je" to vazi za prvi 10 utakmica max, ovo je njemu 30a.Mora na klupu
Rogic-Odlican golman koji je bezveze klupiran.Prvi gol protiv Torpeda uopste nije njegov,drugi gol ide malo na dusu ali nije ni taj gol 100% njegova krivica.Mora stati na gol.
Beganovic-Zasad ispod prosjeka.Nesto trckara ali nista konkretno.Musi ne moze kopacke cistiti.
Mulalic-Steta sto je zaboravljen i zapostavljen,dobar igrac.
Durakovic-Treba li komentarisati hahahaa.Nivo Tomasevica i gori.
Radovic-Ocekivao sam da ce jucer nesto pokazati,dati doznanja da se moze racunati ozbiljno na njega ali i on je prosjek.
Anicic-Pa eto obzirom na povrede i sve nije lose,moze prolazna.
Soldo-A M A T E R.Teska prevara ko god nam je ovo uvalio,uzas uzas uzas.
Trako-Na neke momente ok ali prosjek.
Zeljkovic-Ono sto sam vidio meni je vise nego dobar ali eto.
Julardzija-Prvu utakmicu solidan drugu los.
Buljubasic-B I S E R.Otkrice sezone.
Vrancic-Nema trku ali sve ostalo odradi super.
Mustafic-Neprimjetan totalno.
Avramovski-ispod ocekivanja od kad je dosao.Nesto osrednje ali nista posebno.
Ziljkic-Najbolji igrac u ekipi,svaka cast momcino!
Penaranda-Zna sigurno ali prije februara nece biti spreman za ozbiljan fudbal.
Kyeremeh-Anel Hebibovic & Aladin Sisic u jednom.Da nosi nase ime i prezime yebalo bi mu se sve za ovakve igre.Zahvalit se na zimu i dovesti kako treba krilo ala Fanimo da yebe majke svima.
Hasic-Igracina i po
Viveros-Kao sto sam rekao on vise nema sta sa nasim klubom.Samo na papiru je tu dok se rijese stvari.
Renan-Odlican napadac.Nije do njega,on zavisi od ekipe i koliko ce ekipa stvoriti sansi.Kako ekipa igra takav ce i njegov perfomanc biti.Sto dobije on ce u 90% slucajeva realizovati
Catakovic-nekad bljesne i to je to.Za prvi 11 nije,za rotacije korektan igrac.

To je moje vidjenje svih igraca.Odbrana nam je najveci problem.Pa mi 3 roka ne dovodimo stopera,kod Dudica nam je falio stoper na zimu otjerali Drobarova doveli Martinovica,sad otjerali Martinovica doveli Soldu.Od Dudica nismo doveli stopera.Jedina izmjena su ovi stranci i Mujakic-Serbecic.Nemamo stopera koji unosi sigurnost,2 sa 2 da nosi sve pred sobom.Bekovski par uzasan.Nadam se da je ovaj crnogorac teski krkan i da udara jer od ovi kostura nema nista.Rogic na gol i dobit ces sigurnost isto.

Rogic
Mulalic-Djurickovic-Anicic-Radovic
Buljubasic-Julardzija(Zeljkovic)-Vrancic
Hasic-Renan-Ziljkic

Ja bi ovako igrao poslije pauze pa sta bude bude.
Ja ne mogu da vjerujem da kod prekida ne mogu svi uzeti man on man,svi svog igraca i da se ne odvajaju od njega.Vazda nekakvi debili nikoga ne cuvaju,zrak cuvaju prostor nekakav.Bolan uzmi igraca ne daj mu da dise i izbij to.Nenormalno je da mi 10 utakmica u nizu primamo gol iz kornera
A jucer u prvi pola sata mislim da smo imali 7 ili 8 kornera a nijedan nismo stvorili nikakvu opasnost....Ne kontam fkt
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 03 sep 2023, 11:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 sep 2023, 11:48

Isti oni koji su Rogića proglasili lošim golmanom nakon JEDNE utakmice, nakon par utakmica proglašavaju Buljubašića draguljem. #samokazem
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 03 sep 2023, 11:52

03 sep 2023, 11:37
Ma Kyeremeh nema sta trazit u ovoj formaciji gdje se od krila ocekuje da ulaze unutra i budu direktna prijetnja golmanu. Shawn Wright Phillips za sirotinju, dobar igrac za neku staru 442 formaciju gdje ima nekog glavonju u napadu da probija i gadja ga loptama. Al ovako nema hljeba od njega. Hasic - Renan - Ziljkic ce bit trio iz udzbenika.
On apsolutno ima sve predispozicije za zadnjeg veznog. Fizicki spreman, voli udariti, sprinta, puno pretrci. On na krilu nema sta da trazi, lik je ogranicen u tom dijelu igre.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 sep 2023, 12:07

@NajvecaRadosti toliko si nafalio bekove i stopere, pa može li golman tu puno ?
Ok nek ga mjenjaja, ali prepustimo to SŠ.
Kakve golove primi golman Dinama, Zrinjskog (lask), pa sinoć onaj iz GOSK-a (donese nam bod)....
U Evropi je rijetko da golman kupi centarsuteve i sinoć kod prvog gola prečku, smusenost u 16 i gol, kod drugog odbranio udarac sa 5-ca, niko da izbaci. Nije Bufon, a Rozman zna da li je za klupe, ako jeste bit će klupiran.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.