BH klubovi u Europi 23/24
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BH klubovi u Europi 23/24
Ćirevi i čirevi to je poveznica.
- TheNoblesMo
- Kontakt:
Ako hoćeš da te neko demantuje otiđi na klix forum, ovo je sportski forum. Politiku preselite negdje drugo.
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju
Nije jednostavno, prekomlikovano je, koliko god nam se cinile stvari logicnim. Novac koji se stvari u drzavi od kojeg zivimo dolazi najvise od hrvatskih firmi, a najmanje ih je, Srbi se najvise koriste o to, a najmanje doprinose, na grbaci su Bosnjacima i Hrvatima.gruezi je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:14Bosnjacko-gradzanska opcija vec sada cini 60 posto stanovnistva.. ljudi koji sebe nazivaju hrvatima ima oko 11 posto( iskljucivo krivicom hrvatske I hdz) jer im je podijelila pasose odnosno unistila ekononski svugdje osim u zh.. . Da li je Fer da Bosnjacko-gradzanska opcija koja cini 60 posto stsnovnistva dobije 33 posto vlasti , mozda malo vise a hdz sa 7 posto glasova isto toliko ili trun manje? Da li je Fer da bosnjsci koji prave 70 posto bdp dobijaju nazad od uio tek nekih 50 posto novca.. je li Fer da hrvati u fojnici imaju nastavu na hrvstskom a bosnjaci u livnu nemaju na bosanskom iako cine isti procenat stanovnistva..da li je Fer da uhljebe na drzavnoj sisi finansiraju iskljucivo bosnjaci( koji BTW imaju 1000 mjesta manje nego sto Im zakonski pripada)..da li je Fer da I dan danas postoji entitet koji je nastao na genocidu, ustavno-pravno dokazanom pred najvisim svjetskim sudom.. da li je Fer da hdz prica o mostaru kao nekakvom stolnom gradu gdje ima 48 posto hrvata a doslovice ih nema na 3/ 4 opstine I oko 2,/3 grada..TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.liskaluk je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:16Evo krenimo redom. Tako je imamo svoja prava, osim onog prava da nas predstavljaju one koji mi biramo, što se vec pokazalo kao problem u drzavi, evo Komsic recimo, da ne govorim o Domu naroda i jos nekim marifetlucima kojima se sluze bošnjacki lideri. Politika je **** da se razumijemo, ali kad ti covjek koji ne dolazi iz te sfere kaze da se osjeca zakinuto to tako jeste. Mi samo trazimo konzumiranje tih prava. Nista drugo. Ne znam zašto vas to smeta.
Pa zakonom je zagaranirano da svi trebaju biti zaustpljeni u insitutacijama. To su zakoni ove zemlje. Ne žive svi Hrvati od politike, pa u Hercegovini je najjači privatni i poslovni sektor u BiH. O čemu pričaš. Pa pogledaj samo koliko dvije županije uplate u proračun a koliko se vrati. Pa i tuzlaski kanton ima taj problem.
Ne govorim ti ovo da bih nesto osporio prava hrvata, ali pokusaj i ti razumjeti odakle sto ti kazes "marifetluci" bošnjačkih lidera, zamisli sad u Mostaru zivi 15% malezijaca i oni imaju ista prava kao vas preko 50% hrvata, nema logike, kao i nista u ovoj drzavi.
Ali moja neka prognoza je da ce se sve ovo promijeniti s godinama, kad bude preko 70% bosnjaka u BiH (a svi trendovi pokazuju procentualan rast broja bosnjaka), kurke mog ce se onda ovakav ustav i zakoni odrzat.
Glavni problem je politika RSa, koja je ubila ili protjerala 93% Hrvata i 76% Bosnjaka u odnosu na '91. To je prestrasno, ta ista politika (ne svi ljudi u RSu), ali ocito velika vecina ce ici na svoju stetu, samo da se ne slozi sa Federalnom stranom, a rado bi da uzimaju benefite Federacije.
Hrvati i Bosnjaci mogu skupa, pokazalo se, postoji zainteresiranost prema drzavi. Ima stvari koje se moraju rijesiti, ali glavni uzrok je RS. Drugi uzrok su pogubne politike SDA i HDZ, koji su bili predstavnici politika i uzrok sadasnjeg odnosa jer su korumpirani. Primjer je srednjobosanski kanton, vjecna koalicija i kriminalna braca u svemu.
Kad pricas o fer stvarima, mislim da nije fer da ljudi koji su dosli sa strane uredjuju i vode politiku mjesta u koja su dosli. Ja ne mogu otici u Berlin i voditi njihovu politiku, samo kod nas ljudi dodju iz pm u Mostar i rukovode s njim, isto tako i u Sarajevo itd.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
BiH je zasnovana na konstitutivnosti 3 naroda, bez obzira na broj stanovnika svakog od njih, sve je 1/3.TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.
Ne govorim ti ovo da bih nesto osporio prava hrvata, ali pokusaj i ti razumjeti odakle sto ti kazes "marifetluci" bošnjačkih lidera, zamisli sad u Mostaru zivi 15% malezijaca i oni imaju ista prava kao vas preko 50% hrvata, nema logike, kao i nista u ovoj drzavi.
Ali moja neka prognoza je da ce se sve ovo promijeniti s godinama, kad bude preko 70% bosnjaka u BiH (a svi trendovi pokazuju procentualan rast broja bosnjaka), kurke mog ce se onda ovakav ustav i zakoni odrzat.
Moze vas biti 90%, Hrvata 2%, nista se ne mijenja.
Sta bi vi da ste na njihovom mjestu, isto bi se ponasali, ustavom je tako zagarantovano.
Sad bi oni trebali da se odreknu svojih ustavnih prava jer je vas brojcano vise? Ko bi to uradio?
Kod konstitutivnosti broj ne igra nikakvu ulogu, nije gradjanska drzava jbg.
Podanicki odnos mladomuslimanske I jugobalijske sekte I njihovih kopija je doveo do toga da oni stslno traze vise..dok God medzu nama bude ljudi koji su uopste spremni da razgovaraju I imaju razumijevanje za njihove maksimalisticke bolesne zahtjeve oni ce poput razmazenih derista uvijek traziti vise..jedini nacin da im se stane u kraj je da se lupi sakom od stol I da po Tom pitanju maksimalistickih zahtjeva budes gori od njih..TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:21E o tome ja pricam, i umjesto da se usute i budu zadovoljni time sto imaju, oni pricaju o nekakvoj ugrozenosti, ne znam sta je u tim glavama stvarno, evo nek me demantuje ko hoce od ovih sto misle da su ugrozeni, uvijek sam za konstruktivnu raspravu i uvazavam svacije misljenje, i na drugoj temi ako treba jer ovo bas nema nikakve veze sa sportomgruezi je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:14Bosnjacko-gradzanska opcija vec sada cini 60 posto stanovnistva.. ljudi koji sebe nazivaju hrvatima ima oko 11 posto( iskljucivo krivicom hrvatske I hdz) jer im je podijelila pasose odnosno unistila ekononski svugdje osim u zh.. . Da li je Fer da Bosnjacko-gradzanska opcija koja cini 60 posto stsnovnistva dobije 33 posto vlasti , mozda malo vise a hdz sa 7 posto glasova isto toliko ili trun manje? Da li je Fer da bosnjsci koji prave 70 posto bdp dobijaju nazad od uio tek nekih 50 posto novca.. je li Fer da hrvati u fojnici imaju nastavu na hrvstskom a bosnjaci u livnu nemaju na bosanskom iako cine isti procenat stanovnistva..da li je Fer da uhljebe na drzavnoj sisi finansiraju iskljucivo bosnjaci( koji BTW imaju 1000 mjesta manje nego sto Im zakonski pripada)..da li je Fer da I dan danas postoji entitet koji je nastao na genocidu, ustavno-pravno dokazanom pred najvisim svjetskim sudom.. da li je Fer da hdz prica o mostaru kao nekakvom stolnom gradu gdje ima 48 posto hrvata a doslovice ih nema na 3/ 4 opstine I oko 2,/3 grada..TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12
Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.
Slazem se sa svim sto si napisao i u tome i vidim problem, drago mi je da me razumijes.Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:49BiH je zasnovana na konstitutivnosti 3 naroda, bez obzira na broj stanovnika svakog od njih, sve je 1/3.TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.
Sta bi vi da ste na njihovom mjestu, isto bi se ponasali, ustavom je tako zagarantovano.
Sad bi oni trebali da se odreknu svojih ustavnih prava jer je vas brojcano vise? Ko bi to uradio?
FKŽ !
Onda nemas pravo kmekati oko izbora komsica I pojedinih clanova Doma naroda jer je to ustavno takodzer.. zapravo se ne dijeli sve na 3 nego ide po popisu stanovnistva iz 91ve samo su mladomuslimanske posrbice svojim podanistvom stvorili situaciju gdje bosnjaci imaju puno manju reprezentaciju na svakom nivou od onog sto Im zakonski pripada..Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:49BiH je zasnovana na konstitutivnosti 3 naroda, bez obzira na broj stanovnika svakog od njih, sve je 1/3.TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.
U kom smislu?gruezi je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:56Onda nemas pravo kmekati oko izbora komsica I pojedinih clanova Doma naroda jer je to ustavno takodzer.. zapravo se ne dijeli sve na 3 nego ide po popisu stanovnistva iz 91ve samo su mladomuslimanske posrbice svojim podanistvom stvorili situaciju gdje bosnjaci imaju puno manju reprezentaciju na svakom nivou od onog sto Im zakonski pripada..Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:49BiH je zasnovana na konstitutivnosti 3 naroda, bez obzira na broj stanovnika svakog od njih, sve je 1/3.TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.
Izgleda da je ekstremniji dio islamske populacije malčice ljubomoran....ipak frustriran na temi klubovi u evropi.
ako mislis na mene, nemam nikakve veze sa islamom, a ne da sam ekstreman, al haj ionako ne znas komunicirat
FKŽ !
Bezvezno provociranje s tvoje strane, svi bas normalno pisu i komentarisu, bez ikakvih provokacija i uvreda, a ti podjebavas.
Kroz normalnu pricu spominju kako stvari nisu ok, jer ovim uredjenjem npr predstavnici tvog naroda (Hrvati) imaju vise funkcija nego sto ih sljeduje, ali ne mogu doci do predsjednika svojim glasovima, a isti zakon i uredjenje, u jednom daje vise, a ovdje uzima.
Dobijes na mostu, izgubis na cupriji. Vrati se ipak u svoju svakodnevnicu i podjebaji i nasladjuj gdje mozes.
Prvak NR BiH: 1946
Kaže veći su izgledi da "naši" prije napadnu, nameće se ovaj pretučeni mladić u dresu BiH, a neće se napomenuti ovaj :
"Mladić je zadobio lakše tjelesne ozljede, nakon što ga je sinoć fizički napala skupina huligana. Napad se dogodio oko 2 sata u noći u blizini tržnog centra Mepas, a mladić je napadnut i kamenicama. ''Moj stariji sin vraćao se sa Summer festa i kad je bio kod Mepasa, presrela su ga desetorica navijača i izudarali ga šakama, nogama i kamenicama, govoreći "Cigane zapadni, majmune, evo ti sad"'', rekao nam je potreseni roditelj."
Dva događaja su se desila u svega par dana, a ovaj je prošao ispod radara, baš čudno.
"Mladić je zadobio lakše tjelesne ozljede, nakon što ga je sinoć fizički napala skupina huligana. Napad se dogodio oko 2 sata u noći u blizini tržnog centra Mepas, a mladić je napadnut i kamenicama. ''Moj stariji sin vraćao se sa Summer festa i kad je bio kod Mepasa, presrela su ga desetorica navijača i izudarali ga šakama, nogama i kamenicama, govoreći "Cigane zapadni, majmune, evo ti sad"'', rekao nam je potreseni roditelj."
Dva događaja su se desila u svega par dana, a ovaj je prošao ispod radara, baš čudno.
- Antipolitika3
- Kontakt:
Ovako ih ja vidim

Rade sve samo se ne prica o najvecem uspjehu u poslijeratnoj BiH

Uhodana matrica sda pusi.kuraca
Mortem im je vodja
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- Antipolitika3
- Kontakt:
Kolega moram priznati da si znacajno napredovao nesto kao Malekinusic u nas zadnje vrijeme .Virtu4l je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:58Naravno da su Hrvati, šta će drugo biti? Hrvati iz Bosne i Hercegovine, bosanski Hrvati, kako god je nekome volja. Isto tako je normalno da gledaju u Zagreb, nemam ništa protiv toga. Zagreb im je dao putovnice i samim tim im omogućio mnogo toga u životu.
Šta ću ja biti u Crnoj Gori osim Bošnjak, ne mogu biti Crnogorac ili Mongol.
Ima samo jedna razlika, ja poštujem državu u kojoj živim i nikad je ne bih omalovažavao, ponižavao, kao ni narod/e u toj državi.
Kada to shvati naša gospoda iz Hercegovine, lijepo ćemo se slagati. Ispoštuj taj minut dok se intonira himna, ustani, šuti, pokaži te europske vrijednosti kojima se dičiš. Samo nemoj vrijeđati ono što je moje i bićemo lagani. Zabolje me neka stvar imaš li šahovnicu u grbu ili nemaš, čak mislim da je trebaš imati, trebaš se dičiti svojim identitetom, ali kulturno bez vrijeđanja nekoga drugog.

HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
?Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 17:25Ovako ih ja vidim![]()
Rade sve samo se ne prica o najvecem uspjehu u poslijeratnoj BiH![]()
Mortem im je vodja
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Procenat zaposljenih na drzavnom nivou..broj vojnika, sipe granicne policije itd po pravilu tj po ustavu treba da bude po popisu iz 92ge.. posrbice su to smuckale pa je broj manji nego sto treba biti svugdje osim u vojsci I drzavnim policijskim agencijama( tu du bosnjaci diskriminirani po broju direktorskih pozicija) ..Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2023, 17:02U kom smislu?gruezi je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:56Onda nemas pravo kmekati oko izbora komsica I pojedinih clanova Doma naroda jer je to ustavno takodzer.. zapravo se ne dijeli sve na 3 nego ide po popisu stanovnistva iz 91ve samo su mladomuslimanske posrbice svojim podanistvom stvorili situaciju gdje bosnjaci imaju puno manju reprezentaciju na svakom nivou od onog sto Im zakonski pripada..Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:49
BiH je zasnovana na konstitutivnosti 3 naroda, bez obzira na broj stanovnika svakog od njih, sve je 1/3.
Broj katolibana na kamenjaru koji su isti kao ovi bolidi na slici , samo katolicka verzija istih , je puno puno veci.. medzu bosnjacima ovakvi degenerici cine anomaliju od 1 posto ljudi dok je na kamenjaru katolibanstvo Norma..MortemHz je napisao/la: ↑30 avg 2023, 17:54?Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 17:25Ovako ih ja vidim![]()
Mortem im je vodja
- Antipolitika3
- Kontakt:
Gruezi ti si ovaj desni u zelenom sakou

HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma dobro ne ulazim u to nego čekam da mi objasni otkud ja u tom primitivnom postu.gruezi je napisao/la: ↑30 avg 2023, 18:31Procenat zaposljenih na drzavnom nivou..broj vojnika, sipe granicne policije itd po pravilu tj po ustavu treba da bude po popisu iz 92ge.. posrbice su to smuckale pa je broj manji nego sto treba biti svugdje osim u vojsci I drzavnim policijskim agencijama( tu du bosnjaci diskriminirani po broju direktorskih pozicija) ..Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2023, 17:02U kom smislu?gruezi je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:56
Onda nemas pravo kmekati oko izbora komsica I pojedinih clanova Doma naroda jer je to ustavno takodzer.. zapravo se ne dijeli sve na 3 nego ide po popisu stanovnistva iz 91ve samo su mladomuslimanske posrbice svojim podanistvom stvorili situaciju gdje bosnjaci imaju puno manju reprezentaciju na svakom nivou od onog sto Im zakonski pripada..Broj katolibana na kamenjaru koji su isti kao ovi bolidi na slici , samo katolicka verzija istih , je puno puno veci.. medzu bosnjacima ovakvi degenerici cine anomaliju od 1 posto ljudi dok je na kamenjaru katolibanstvo Norma..MortemHz je napisao/la: ↑30 avg 2023, 17:54?Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 17:25
Ovako ih ja vidim![]()
Mortem im je vodja
Ja bio u fazonu:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- Antipolitika3
- Kontakt:
Morto nisi sluzbeno vodja ali vrtis se tuda.
Kakvo je stanje u Ukrajini?Tko vodi?
Nasi ili rusi?
Kakvo je stanje u Ukrajini?Tko vodi?
Nasi ili rusi?
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Hajd priznaj da si ovaj sto mu glava viri izmedzu ovog visokog I ovog u sredini..platio te hdz da kamufliran dodzes na protest

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.