Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la alemsa » 30 avg 2023, 18:01

FoSte95 je napisao/la:
30 avg 2023, 17:59
ASD je napisao/la:
30 avg 2023, 17:48
alemsa je napisao/la:
30 avg 2023, 17:45

Nisam pratio ovoh dana za Niger, idu li Francuzi tamo? Ma Brics Varsavski pakt, sa vise ekonomoske veze, na kraju ce ispusiti foru, istok ne moze, niti ce prnuti zapadu. Mjesto da dodju tobe pa da vide kako mogu imati sto vise koristi od istog, oni izigravaju majmune.
Ma Niger je prčvara. Jedna od najgorih država u Africi, samo djecu prave i ništa ne rade.
Ovaj Gabon ima neke ekonomske aktivnosti, ali će se sigurno unazaditi 50 godina jer će protjerati Francuze i njihove investitore koji su jedini zaslužni što im je država jedna od jačih u Africi.
Gabon ima nafte koliko ja znam i sve što su uradili do sada bilo je zahvaljujući Francuskoj. Sad kad otjeraju evropljane pa im rusi dođu **** ježa u leđa
Ahahaha jest, zapadnjaci kradu ali nisu nemilosrdni daju i narodu, Rus ce mu sve uzet a dati kitu da mashe i reci eo vam Wagner da vas stiti :rol:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 avg 2023, 18:14

alemsa je napisao/la:
30 avg 2023, 18:01
FoSte95 je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Ma Niger je prčvara. Jedna od najgorih država u Africi, samo djecu prave i ništa ne rade.
Ovaj Gabon ima neke ekonomske aktivnosti, ali će se sigurno unazaditi 50 godina jer će protjerati Francuze i njihove investitore koji su jedini zaslužni što im je država jedna od jačih u Africi.
Gabon ima nafte koliko ja znam i sve što su uradili do sada bilo je zahvaljujući Francuskoj. Sad kad otjeraju evropljane pa im rusi dođu **** ježa u leđa
Ahahaha jest, zapadnjaci kradu ali nisu nemilosrdni daju i narodu, Rus ce mu sve uzet a dati kitu da mashe i reci eo vam Wagner da vas stiti :rol:
Proći će kao afganistanci kad su amere molili da im ruse otjeraju :tokralju:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 avg 2023, 18:27

Za par godina kada bude raspad sistema, pričat će kako su ih Francuzi uništili ko što pričaju ovi u Južnom dijelu Afrike za Engleze. :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 avg 2023, 18:57

FoSte95 je napisao/la:
30 avg 2023, 18:14
alemsa je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:

Naravno, to je tako oni gdje odu crpe sve, a boli ih briga za lokalnim stanovnistvem. Pa znamo svi kako je Svabija izgledala, zapad je drzo zapadnu Njemacku pod kontrolom ali ljudi imali sve, bili medju najboljim ekonomskim silama kao i danas, a gore Istok gdje su Rusi drzali, crpili sve zivo a Svabe nisu imale hljeba jesti. Ja ne znam samo kako te drzave ne pogledaju oko sebe a imaju cijelo stoljece da studiraju kako se ko ophodio, i opet se okrenu njima :rol: isto tokmaci, nea sta drugo biti :rol:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 avg 2023, 19:05

alemsa je napisao/la:
30 avg 2023, 18:57
FoSte95 je napisao/la:
30 avg 2023, 18:14
alemsa je napisao/la:

Naravno, to je tako oni gdje odu crpe sve, a boli ih briga za lokalnim stanovnistvem. Pa znamo svi kako je Svabija izgledala, zapad je drzo zapadnu Njemacku pod kontrolom ali ljudi imali sve, bili medju najboljim ekonomskim silama kao i danas, a gore Istok gdje su Rusi drzali, crpili sve zivo a Svabe nisu imale hljeba jesti. Ja ne znam samo kako te drzave ne pogledaju oko sebe a imaju cijelo stoljece da studiraju kako se ko ophodio, i opet se okrenu njima :rol: isto tokmaci, nea sta drugo biti :rol:
Neka glupa zaludjenost, evo komsije - svi lete da rade na Zapad, oni im daju bruku love, a likovi zaludjeni Rusijom koja im je uzela i naftnu industriju i sve ostalo :facepalm:

Hebi me ako su normalni.

Ps. Mada i kod nas ima ludjaka koji vole Tursku, a od nje nikakve koristi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 avg 2023, 19:17

Ne postoji kod nas tih ludjaka, nulta 0. Vole u smislu historije i religije, to je vise sa kulturnog aspekta, a da mu ponudis u smislu ekonomije svaki ce izbarat zapad, pa nije budala vidi, od ljubavi se ne zivi. Kod ovih ce izbarat Rusiju bez razmisljanja.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 avg 2023, 19:20

alemsa je napisao/la:
30 avg 2023, 19:17
Ne postoji kod nas tih ludjaka, nulta 0. Vole u smislu historije i religije, to je vise sa kulturnog aspekta, a da mu ponudis u smislu ekonomije svaki ce izbarat zapad, pa nije budala vidi, od ljubavi se ne zivi. Kod ovih ce izbarat Rusiju bez razmisljanja.
Ma ovo su divljaci dole. Oni će fabrike očerupati preko noći pa presutra neće imati šta da jedu.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 sep 2023, 13:56

interesantno kako zapad šalje diktatora krvavih ruku da se rukuje sa putinom

ma nek su njemu pitari maksuz uručili dres, to mi je sve draže i draže :D

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 05 sep 2023, 15:45

jestamaji je napisao/la:
05 sep 2023, 13:56

a šta lik napisa :facepalm: . Kako ovaki likovi uopće zalutaju na neke teme. Ako postoji lider neke koju zapad nema pod svojom kontrolom to je Erdogan. Ne znam šta ti znači to krvavih ruku, jer su ruke krvave i zapadu i putinu, za Erdogana nisam baš siguran, da je negdje lično naredio prolijevanje krivi. Zao nam jedino nedužnog Ukrajinskog stanovništva koje strada od ruku jednog diktatora.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 sep 2023, 15:49

LegendKiller je napisao/la:
05 sep 2023, 15:45
jestamaji je napisao/la:
05 sep 2023, 13:56

a šta lik napisa :facepalm: . Kako ovaki likovi uopće zalutaju na neke teme. Ako postoji lider neke koju zapad nema pod svojom kontrolom to je Erdogan. Ne znam šta ti znači to krvavih ruku, jer su ruke krvave i zapadu i putinu, za Erdogana nisam baš siguran, da je negdje lično naredio prolijevanje krivi. Zao nam jedino nedužnog Ukrajinskog stanovništva koje strada od ruku jednog diktatora.
Ma ne samo što pobi Kurde k'o životinje i što je ruka spasa Putinu. Ostalo ništa samo to

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 05 sep 2023, 16:20

FoSte95 je napisao/la:
05 sep 2023, 15:49

Ma ne samo što pobi Kurde k'o životinje i što je ruka spasa Putinu. Ostalo ništa samo to
[/quote]

Naredio da se ubijaju Krudi kao civili, sumnjam u to, imaš li neki dokaz. To što se bori protiv kurdskih boraca je nešto drugo. Putin je naredio da se ukrajinski gradovi ravnaju sa zemljom, ogromna razlika. Nisam ja neki Erdin ljubitelj, ako imaš dokaz, ja ću povući riječi. Mada ono što znam on protiv Kurda kao naroda nije, čak šta više 20% stanovništva njegove zemlje su Kurdi ili ljudi Kurdskog porijekla.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 sep 2023, 17:43

I found freedom. Losing all hope was freedom.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 05 sep 2023, 19:31

ASD je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:
30 avg 2023, 17:38
Inače, nakon udara u Gabonu i Nigeru, jasno je da se te zemlje okreću BRICS-u.
Zapad im mora dernuti sankcije jer već se nazire da će protjerati zapadne zvaničnike i investitore.
Nisam pratio ovoh dana za Niger, idu li Francuzi tamo? Ma Brics Varsavski pakt, sa vise ekonomoske veze, na kraju ce ispusiti foru, istok ne moze, niti ce prnuti zapadu. Mjesto da dodju tobe pa da vide kako mogu imati sto vise koristi od istog, oni izigravaju majmune.
Pa to i jest glavni interes BRICS-a. Topovskog mesa nikad dosta.
Nastrani sistemi, koje treba ekonomski osakatit i izolovat od normalnog svijeta
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 05 sep 2023, 20:02

Ukrajinske snage pokrenule su ofenzivne operacije na taurijskom pravcu zapadno od Vuhledara, Donecka.
Nakon dva dana topničkih priprema napadnuti su ruski teroristi kod Nomovajorskog i Novodoneckog.

slika

Bitka za Tokmak.
Ukrajinci su zauzeli položaje južno od Robotine.
Također, čini se da su ukrajinske snage uspostavile trajnije uporište unutar Verbove, a ono što se tamo događa nisu samo izvidničke operacije.
Međutim, ovo još nije očiti napredak. Naime, nismo vidjeli brze manevre ili ukrajinska oklopna vozila koja djeluju dalje od zmajevih zuba.
Zapravo sam pomalo iznenađen da su Ukrajinci uspjeli zauzeti položaje južno od Robotine.
Još uvijek nije sasvim jasno koje dijelove drže, ali pretpostavljam da je veći kompleks rovova još uvijek pod kontrolom ruskih terorista.
Okupatori imaju očitih poteškoća, s obzirom da nigdje u ovom sektoru nisu uspjeli potisnuti Ukrajince.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 sep 2023, 20:56

VivaLaStella je napisao/la:
05 sep 2023, 19:31
ASD je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Pa to i jest glavni interes BRICS-a. Topovskog mesa nikad dosta.
Nastrani sistemi, koje treba ekonomski osakatit i izolovat od normalnog svijeta
Eno vidim i istočne komšije se interesuju za članstvo u BRICS-u :rol:
Ispunjavaju glavni uslov - da im je autokrata na vlasti

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 sep 2023, 21:16

Brics će sam sebe uništiti, za razliku od NATO pakta oni nemaju glavnog u ekipi, USA glavna članica NATO-a, dok ovamo to trebaju da predstavljaju Rusija i Kina. Kad se doda na to netrpeljivost između pojedinih članica (Kina-Indija) a nema nikog da ih smiri u slučaju veće gužve, oni su tako da su propali bez da su išta ozbiljnije uradili. Jednostavno taj dio svijeta trenutno je napet, Pakistan i Kina ovamo Indija i Bangladeš, J. Koreja vs S. Koreja, Kina vs Tajvan, onda spor Rusije i Japana oko par otoka čini mi se. Tu su još izolovani Iran i Afganistan. Poprilično ozbiljna situacija izgleda a dosta država od nabrojanih treba ući u BRICS.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 sep 2023, 22:45

Cim te neko zove u neku organizaciju, nije to to.

Ovamo gujce dajes da udjes u NATO, a ovi cim im mahnes, salju poziv za BRICS...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 16 sep 2023, 13:50

O Boze dragi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 sep 2023, 17:36

Goalgetter je napisao/la:
16 sep 2023, 13:32
https://x.com/nexta_tv/status/170294379 ... z3ECPfA53A

Lijepa civilzacija
Jos su mi gori ovi “njihovi” sto stoje , setaju i voze kao da nije pregazen covjek ispred njih.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, denimen99, JackW i 14 gostiju.