Kad bi Zrinjski dobio 1:0 i ispao onda na produzetke recimo, da li se to broji kao pobjeda ili se racunaju produzetci eventualno penali?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Postoji i jedan forum koji bi kao trebao biti sportski, ali neko se stalno vrijeđa.hordasDoboj je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:27Postoji samo jedna istina, a postoje ljudi koji je prihvataju i ne prihvataju![]()
Kad bi Zrinjski dobio 1:0 i ispao onda na produzetke recimo, da li se to broji kao pobjeda ili se racunaju produzetci eventualno penali?
Slažem seTheNoblesMo je napisao/la: ↑30 avg 2023, 12:04Postoji i jedan forum koji bi kao trebao biti sportski, ali neko se stalno vrijeđa.hordasDoboj je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:27Postoji samo jedna istina, a postoje ljudi koji je prihvataju i ne prihvataju![]()
Produžeci se računaju, znači ako bi Zrinjski dobio pa primio gol u produžecima, računalo bi se kao X. Penali se ne računaju, ako bi ispali na penale računalo bi se kao pobjeda.
Nema potrebe da tražim, potraži ti, a kada nađeš, onda razmisli šta se sve dešava među vama, na vašim utakmicama, itd.TheNoblesMo je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:11Ne znam za ostale, ali ja mrzim plaće u ovoj državi.
A ovo za fašiste, vi svakoga tko se ne slaže s vašim pogledima na svijet zovete fašistima. Potraži na internetu malo što je zapravo fašizam pa ćeš vidjet da mi niti zastupamo autoritarni režim, niti diktaturu, niti dikriminaciju drukčijih od nas. U našem klubu igraju igrači svih nacija i religija. Potpredsjednik kluba nam je Židov. Koliki smo fašisti ti dokazuje scena iz prošle sezone kad igrači izlaze sa velikim transparentom "United against anisemitism" i cijeli stadion plješće, ni jedan ružan povik ili zvižduk se nije čuo. Klasični fašisti.
Ako ti je fašistički potez zviždati himnoj, jesu li ti onda Liverpool, Celtic, Barcelona, Athletic Bilbao... fašistički klubovi, jer su svi oni više puta to činili? I tko kaže da smo predstavnik Hrvatske? Mi smo hrvatski klub koji je predstavnik BiH, jer smo iz BiH. Ako imaš problema s ovim prvim onda je to tvoj problem.
Normalno da ne proglašavaš kada ni ne možeš proglasiti, logično. Za vaše napade šanse su puno veće. Skoro pa dođe k'o i pravilo da ćeš biti napadnut ili ćeš dobijati uvrede i psovke, a u drugom dijelu Mostara je već druga priča.TheNoblesMo je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:27Napadamo dijete s dresom BiH, svi ga napadamo, nisu naletila 2 idiota i napali ga. Ajde ti kad si pametan obuci dres Hrvatske i prošetaj po istočnom Mostaru, lijepo ćeš se provest. 99% ljudi ti neće ništa, ali imaš šansu naletjeti na 1% idiota, isto kao i kod nas. Ne izmišljam ovo, znam nekoliko priča o strancima koji su u neznanju imali problema jer su imali dres Hrvatske, ali to nema u medijima. Razlika mene i tebe je što ja ne proglašavam cijeli narod fašistima zbog 2 idiota.
Imamo jednu stranku bez opozicije, a zašto imamo jednu stranku bez opozicije? Evo ja nisam u životu glasao za HDZ, većina ljudi koje znam ne mogu smislit HDZ ali glasaju za njih jer moraju. Ako nisi znao, mi smo manje brojan narod od ovog drugog, i taj drugi ima tendenciju birati naše predstavnike. Ako mi raspemo glasove nemamo šanse. Kad bi bila neka izborna jedinica (ne mora entitet), sa hrvatskom većinom, 100% sam siguran da HDZ ne bi ni blizu ovoliku većinu hrvatskih glasova osvojio. Ali to se nikad neće dogodit, prvo jer vi ne bi dozvolili, drugo jer HDZ to ne želi, ne bi mogao prosipati priču da je sve loše što se događa, radi "njih tamo".
Ovaj zadnji paragraf je toliko glup da ga neću ni komentirat.
Pa napisao sam da nisam nikad za njih glasao. Sve se slažem za HDZ, ne volim ih ni 0,1%. Ali evo sad je Komšić pobijedio za hrvatskog člana predsjedništva, bori li se on za mene, za naša prava? Ne da se ne bori za, nego se otvoreno bori da ih još više ukine. Šta bi to za mene uradila bilo koja bošnjačka stranka da bude u vlasti bez HDZ-a? Bi kako ne bi.Morpheus je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:30Upravo si sam sebi dao odgovor gdje leži jedan od problema. Kažeš moraju glasati za HDZ, pa eto glasanjem njih jačaš, a sebi zagorčavaš život. Samo da znaš koliko njih boli neka stvar za obični narod, nisi svjestan. Maltretiraju vas kako i kada hoće. Ne interesujete ih ni sekunde, ne bore se oni za vas, za vaša prava, nego za sebe i svoje neke interese. HDZ je problem, a ne Bošnjaci, Sarajevo, FBiH, itd.
Laskovo saopstenje navijacima,joj bruke zamisli kad ljudi procitaju ovo "pazite se mina".'Ceste ili staze nikada ne treba napuštati. Po cijeloj Bosni možda još ima mina. Također, preporučujemo da uvijek parkirate na čuvanim parking mjestima. Svim navijačima LASK-a želimo sretan put u Mostar!'', piše u saopštenju
Pobjedjivao je i Izetbegovic za predajednika, sada Becirovic, nisam glasao za njih, ne slazem se s njima i politikom im, ne bore se ni oni za mene, tj Komsic se uopstenim odlukama i komentarima prema strancima bori vise za tebe, nego ova dvojica za mene. Ne znam da li mozes to vidjeti i shvatiti?TheNoblesMo je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:48Pa napisao sam da nisam nikad za njih glasao. Sve se slažem za HDZ, ne volim ih ni 0,1%. Ali evo sad je Komšić pobijedio za hrvatskog člana predsjedništva, bori li se on za mene, za naša prava? Ne da se ne bori za, nego se otvoreno bori da ih još više ukine. Šta bi to za mene uradila bilo koja bošnjačka stranka da bude u vlasti bez HDZ-a? Bi kako ne bi.Morpheus je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:30Upravo si sam sebi dao odgovor gdje leži jedan od problema. Kažeš moraju glasati za HDZ, pa eto glasanjem njih jačaš, a sebi zagorčavaš život. Samo da znaš koliko njih boli neka stvar za obični narod, nisi svjestan. Maltretiraju vas kako i kada hoće. Ne interesujete ih ni sekunde, ne bore se oni za vas, za vaša prava, nego za sebe i svoje neke interese. HDZ je problem, a ne Bošnjaci, Sarajevo, FBiH, itd.
Ajmo prekinut ovu raspravu, nema smisla, ovo je sportski forum. Baš ću ja nekog tko nas ne voli uvjerit ovdje da nas počne volit, ili će mene netko od vas uvjerit da smo mi fašisti, nacisti ili šta već, kad ja znam da nismo.
Sportski pozdrav
Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.liskaluk je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:16Evo krenimo redom. Tako je imamo svoja prava, osim onog prava da nas predstavljaju one koji mi biramo, što se vec pokazalo kao problem u drzavi, evo Komsic recimo, da ne govorim o Domu naroda i jos nekim marifetlucima kojima se sluze bošnjacki lideri. Politika je **** da se razumijemo, ali kad ti covjek koji ne dolazi iz te sfere kaze da se osjeca zakinuto to tako jeste. Mi samo trazimo konzumiranje tih prava. Nista drugo. Ne znam zašto vas to smeta.
Pa zakonom je zagaranirano da svi trebaju biti zaustpljeni u insitutacijama. To su zakoni ove zemlje. Ne žive svi Hrvati od politike, pa u Hercegovini je najjači privatni i poslovni sektor u BiH. O čemu pričaš. Pa pogledaj samo koliko dvije županije uplate u proračun a koliko se vrati. Pa i tuzlaski kanton ima taj problem.
To je politika koju su Srbi u Jugoslaviji koriatili, govorili da ih je najvise i htjeli sve. Opasno je upadanje u tu zamku, zato se moraju stvar mijenjati, jer ovo je visenacionalna zemlja sviju nas.TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.liskaluk je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:16Evo krenimo redom. Tako je imamo svoja prava, osim onog prava da nas predstavljaju one koji mi biramo, što se vec pokazalo kao problem u drzavi, evo Komsic recimo, da ne govorim o Domu naroda i jos nekim marifetlucima kojima se sluze bošnjacki lideri. Politika je **** da se razumijemo, ali kad ti covjek koji ne dolazi iz te sfere kaze da se osjeca zakinuto to tako jeste. Mi samo trazimo konzumiranje tih prava. Nista drugo. Ne znam zašto vas to smeta.
Pa zakonom je zagaranirano da svi trebaju biti zaustpljeni u insitutacijama. To su zakoni ove zemlje. Ne žive svi Hrvati od politike, pa u Hercegovini je najjači privatni i poslovni sektor u BiH. O čemu pričaš. Pa pogledaj samo koliko dvije županije uplate u proračun a koliko se vrati. Pa i tuzlaski kanton ima taj problem.
Ne govorim ti ovo da bih nesto osporio prava hrvata, ali pokusaj i ti razumjeti odakle sto ti kazes "marifetluci" bošnjačkih lidera, zamisli sad u Mostaru zivi 15% malezijaca i oni imaju ista prava kao vas preko 50% hrvata, nema logike, kao i nista u ovoj drzavi.
Ali moja neka prognoza je da ce se sve ovo promijeniti s godinama, kad bude preko 70% bosnjaka u BiH (a svi trendovi pokazuju procentualan rast broja bosnjaka), kurke mog ce se onda ovakav ustav i zakoni odrzat.
razumijem sta govoris, ali je Srba u Jugoslaviji bilo 35%, dakle nisu bili ni blizu vecine, ja ovdje govorim da su Bosnjaci vecina (preko 50%), a pitaju se kao Hrvati kojih ima 15-ak %, nije ni blizu situacija kao u JugoslavijiArgentina je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:24To je politika koju su Srbi u Jugoslaviji koriatili, govorili da ih je najvise i htjeli sve. Opasno je upadanje u tu zamku, zato se moraju stvar mijenjati, jer ovo je visenacionalna zemlja sviju nas.TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.liskaluk je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:16Evo krenimo redom. Tako je imamo svoja prava, osim onog prava da nas predstavljaju one koji mi biramo, što se vec pokazalo kao problem u drzavi, evo Komsic recimo, da ne govorim o Domu naroda i jos nekim marifetlucima kojima se sluze bošnjacki lideri. Politika je **** da se razumijemo, ali kad ti covjek koji ne dolazi iz te sfere kaze da se osjeca zakinuto to tako jeste. Mi samo trazimo konzumiranje tih prava. Nista drugo. Ne znam zašto vas to smeta.
Ne govorim ti ovo da bih nesto osporio prava hrvata, ali pokusaj i ti razumjeti odakle sto ti kazes "marifetluci" bošnjačkih lidera, zamisli sad u Mostaru zivi 15% malezijaca i oni imaju ista prava kao vas preko 50% hrvata, nema logike, kao i nista u ovoj drzavi.
Ali moja neka prognoza je da ce se sve ovo promijeniti s godinama, kad bude preko 70% bosnjaka u BiH (a svi trendovi pokazuju procentualan rast broja bosnjaka), kurke mog ce se onda ovakav ustav i zakoni odrzat.
Model, makar i nametnut, ali da svi budu zadovoljni se mora naci. Bolje je 1 predsjednik i da svake 4 godine biramo svi, ali samo Hrvata biramo, pa sljedece 4 godine biramo samo Srbina, pa opet za 4 samo Bosnjaka itd, mora novo, ali svako da bude zadovoljan, ovako ode sve u pm.
P.S. Dok sam pisao, skontao sam da bi ovo mozda bio cirkus, neko bi se nasao da bojkotuje![]()
Ono kad te islamski ekstremista kudi.zeljovolimte je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:52U DNK Zrinskog je usadjen fasizam. Taj kolektiv je nastao na tim temeljima, neka verzija fasizma koje sprobovode i Srbi. Ubacajuci ispred imena nacionalni predznak.
Klub trenutno nije Hrvatski, vise je izraelski.
On ne moze imati nacionalni predznak..
Bosnjacko-gradzanska opcija vec sada cini 60 posto stanovnistva.. ljudi koji sebe nazivaju hrvatima ima oko 11 posto( iskljucivo krivicom hrvatske I hdz) jer im je podijelila pasose odnosno unistila ekononski svugdje osim u zh.. . Da li je Fer da Bosnjacko-gradzanska opcija koja cini 60 posto stsnovnistva dobije 33 posto vlasti , mozda malo vise a hdz sa 7 posto glasova isto toliko ili trun manje? Da li je Fer da bosnjsci koji prave 70 posto bdp dobijaju nazad od uio tek nekih 50 posto novca.. je li Fer da hrvati u fojnici imaju nastavu na hrvstskom a bosnjaci u livnu nemaju na bosanskom iako cine isti procenat stanovnistva..da li je Fer da uhljebe na drzavnoj sisi finansiraju iskljucivo bosnjaci( koji BTW imaju 1000 mjesta manje nego sto Im zakonski pripada)..da li je Fer da I dan danas postoji entitet koji je nastao na genocidu, ustavno-pravno dokazanom pred najvisim svjetskim sudom.. da li je Fer da hdz prica o mostaru kao nekakvom stolnom gradu gdje ima 48 posto hrvata a doslovice ih nema na 3/ 4 opstine I oko 2,/3 grada..TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.liskaluk je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:16Evo krenimo redom. Tako je imamo svoja prava, osim onog prava da nas predstavljaju one koji mi biramo, što se vec pokazalo kao problem u drzavi, evo Komsic recimo, da ne govorim o Domu naroda i jos nekim marifetlucima kojima se sluze bošnjacki lideri. Politika je **** da se razumijemo, ali kad ti covjek koji ne dolazi iz te sfere kaze da se osjeca zakinuto to tako jeste. Mi samo trazimo konzumiranje tih prava. Nista drugo. Ne znam zašto vas to smeta.
E o tome ja pricam, i umjesto da se usute i budu zadovoljni time sto imaju, oni pricaju o nekakvoj ugrozenosti, ne znam sta je u tim glavama stvarno, evo nek me demantuje ko hoce od ovih sto misle da su ugrozeni, uvijek sam za konstruktivnu raspravu i uvazavam svacije misljenje, i na drugoj temi ako treba jer ovo bas nema nikakve veze sa sportomgruezi je napisao/la: ↑30 avg 2023, 16:14Bosnjacko-gradzanska opcija vec sada cini 60 posto stanovnistva.. ljudi koji sebe nazivaju hrvatima ima oko 11 posto( iskljucivo krivicom hrvatske I hdz) jer im je podijelila pasose odnosno unistila ekononski svugdje osim u zh.. . Da li je Fer da Bosnjacko-gradzanska opcija koja cini 60 posto stsnovnistva dobije 33 posto vlasti , mozda malo vise a hdz sa 7 posto glasova isto toliko ili trun manje? Da li je Fer da bosnjsci koji prave 70 posto bdp dobijaju nazad od uio tek nekih 50 posto novca.. je li Fer da hrvati u fojnici imaju nastavu na hrvstskom a bosnjaci u livnu nemaju na bosanskom iako cine isti procenat stanovnistva..da li je Fer da uhljebe na drzavnoj sisi finansiraju iskljucivo bosnjaci( koji BTW imaju 1000 mjesta manje nego sto Im zakonski pripada)..da li je Fer da I dan danas postoji entitet koji je nastao na genocidu, ustavno-pravno dokazanom pred najvisim svjetskim sudom.. da li je Fer da hdz prica o mostaru kao nekakvom stolnom gradu gdje ima 48 posto hrvata a doslovice ih nema na 3/ 4 opstine I oko 2,/3 grada..TeaM87 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 15:12Fina rasprava gore, samo bih se na ovo nadovezao. Imate prava po ustavu i po zakonu i to niko ne spori, ali mi sporimo takav ustav i takav zakon jer jednostavno nije posteno i nema logike da hrvati kojih ima 10-15% u BiH imaju jednaka prava kao bošnjaci kojih ima preko 50%, to jednostavno nije normalno i odatle proizilazi sav "bijes" politike bosnjaka.liskaluk je napisao/la: ↑30 avg 2023, 10:16Evo krenimo redom. Tako je imamo svoja prava, osim onog prava da nas predstavljaju one koji mi biramo, što se vec pokazalo kao problem u drzavi, evo Komsic recimo, da ne govorim o Domu naroda i jos nekim marifetlucima kojima se sluze bošnjacki lideri. Politika je **** da se razumijemo, ali kad ti covjek koji ne dolazi iz te sfere kaze da se osjeca zakinuto to tako jeste. Mi samo trazimo konzumiranje tih prava. Nista drugo. Ne znam zašto vas to smeta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.