AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 29 avg 2023, 16:31

Uh kako bi ovoj ekipi sjeo Amrabat, prava radilica i prznica. Upravo takvo nesto bi nam trebalo, kontra Reijndersa i Rubena u ovoj formaciji.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 avg 2023, 17:13

rope11 je napisao/la:
29 avg 2023, 16:10
Neće Krunić niđe :mrgreen:

Sve preko 15 miliona za Taremija je previše, pričamo o 31-godišnjem napadaču u zadnjoj godini ugovora koji nikad nije igrao u top ligama. Ne kažem da je portugalska liga loša, al' u zadnje vrijeme izbacuju većinom flop ofanzivce.
I Reijnders je igrao u još slaboj ligi, pa ga to nije spriječilo da pruža dobre partije i u Milanu. :mrgreen:

Taremi je late bloomer, zadnje 4 godine bilježi u prosjeku 25 golova i 13 asistencija po sezonu. Tačnije otkako se nalazi u Portugalu to mu je prosječni učinak. Ako dođe u Milan i bude upola takav, mi smo ubili jack pot. Jer i Giroud je sposoban isporučiti 15ak golova, Leao također, a i Pulišić bi trebao prebaciti 10ak komada ove sezone.

Ali hajde da vidimo šta će se dešavati do petka.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 29 avg 2023, 18:52

Pulisic ce na kraju imati vise golova nego Leao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 avg 2023, 18:54

Kakav je ovaj Taremi, baš dugo se povezuje sa vama - statistički djeluje strašno, jel ga ko analizirao?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 avg 2023, 18:54

Romagnoli13 je napisao/la:
29 avg 2023, 17:13
rope11 je napisao/la:

Sve preko 15 miliona za Taremija je previše, pričamo o 31-godišnjem napadaču u zadnjoj godini ugovora koji nikad nije igrao u top ligama. Ne kažem da je portugalska liga loša, al' u zadnje vrijeme izbacuju većinom flop ofanzivce.
I Reijnders je igrao u još slaboj ligi, pa ga to nije spriječilo da pruža dobre partije i u Milanu. :mrgreen:

Taremi je late bloomer, zadnje 4 godine bilježi u prosjeku 25 golova i 13 asistencija po sezonu. Tačnije otkako se nalazi u Portugalu to mu je prosječni učinak. Ako dođe u Milan i bude upola takav, mi smo ubili jack pot. Jer i Giroud je sposoban isporučiti 15ak golova, Leao također, a i Pulišić bi trebao prebaciti 10ak komada ove sezone.

Upola kao u Portugalu? Wtf brate, ocekujes da bi ovaj mogao postizati 12 golova i 7-8 asistencija u Italiji/Milanu? Ti fakat vjerujes u carobnjake.

Mene nikako ne dojmi ovaj igrac, ne znam zasto. U 31. godini on tek par sezona u Evropi, Rio Ave i Porto. Meni smrdi na jos jedno skupljanje sirotinje koje ces se kasnije tesko rijesiti jer ni sanjat nije mogao da ce igrati u Milanu, a ne mozes ga prodati makar svoje izvucu nema sanse.

A po svemu sudeci da je on taj napadac koji ce doci.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 avg 2023, 19:28

Beduin je napisao/la:
29 avg 2023, 18:54
Romagnoli13 je napisao/la:
29 avg 2023, 17:13
rope11 je napisao/la:

Upola kao u Portugalu? Wtf brate, ocekujes da bi ovaj mogao postizati 12 golova i 7-8 asistencija u Italiji/Milanu? Ti fakat vjerujes u carobnjake.

Mene nikako ne dojmi ovaj igrac, ne znam zasto. U 31. godini on tek par sezona u Evropi, Rio Ave i Porto. Meni smrdi na jos jedno skupljanje sirotinje koje ces se kasnije tesko rijesiti jer ni sanjat nije mogao da ce igrati u Milanu, a ne mozes ga prodati makar svoje izvucu nema sanse.

A po svemu sudeci da je on taj napadac koji ce doci.
Zašto da ne? Nije mu niko poklonio 100 golova i 55 asistencija u 4 godine
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Rosson3r

Post Postao/la Rosson3r » 30 avg 2023, 07:39

Kako ce se Taremi posrat u usra većini ovdije ako dođe.
15+ golova hladno 😉

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 30 avg 2023, 08:31

Giroud neće imati 15 golova a da ih ima Taremi.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 avg 2023, 08:33

Rosson3r je napisao/la:
30 avg 2023, 07:39
Kako ce se Taremi posrat u usra većini ovdije ako dođe.
15+ golova hladno 😉
Nek ti se tati kod kuce posere u usta, jazavac jedan.
Nauci se makar opcoj kulturi izrazavanja i uvazavanja tudjeg misljenja.

075 ❤

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 30 avg 2023, 08:55

Taremi je meni ok opcija za napad.

Ne može se očekivati od Žironje sa 37 godina da odigra 40+ utakmica u sezoni. Još da se eventualno povrijedi i ostaješ bez napadača.
Nisam ga gledao ali po ovom što se piše, sličan profil igrača kao Žironja. Ne očekujem nikakve spektakularne brojke ali mislim da bi mogao biti jako koristan.

Sljedeće ljeto tražiti nekog mlađeg napdača, Žironju poslati kod arapa i svi zadovoljni.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 avg 2023, 11:13

Great progress achieved in talks between Milan and Porto for Taremi during the night. Milan’s new offer is €15M+bonus. Porto have given their ok for Taremi’s departure and asked one final raise from Milan, who are firm in their position but optimism is growing

Taremi and Porto will hold discussions this morning. The player will ask to be sold and will probably give up something. He has made his decision clear
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 30 avg 2023, 11:20

Pozdrav braćo. Posle 20 godina navijanja za Milan, ovo mi je bio prvi prelazni rok da sam se skroz isključio, bukvalno ništa nisam pratio ko dolazi ko odlazi, za koga smo zainteresirani. Moram priznati posle dugo godina kvalitetan prelazni rok je odrađen, baš dobrih pojačanja smo doveli a nekako za sitnu lovu. Sada konačno imamo prvu postavu bez uljeza, a ima ko i sa klupe ući.
Ja nešto nisam oduševljen Irancem, kao rezervne opcije za napadača imamo Okafora i Colomba, mislim da je dovoljno za sezonu. Okafor je po meni baš dobar napadač, 23 godine mlad još uvijek. Taremi je u njegovim godinama igrao u Iranu, tek sa 27 je došao u Evropu. Ništa Taremi ne donosi novo u odnosu na Okafora, iste su visine, tako da nećeš imati neku prednost ni u skoku pa da kažeš da Taremi ima neki dodatni kvalitet. Dali smo već 14 miliona za Okafora, sada dati još 20 za Taremia a jedan od njih će većinu vremena grijati klupu je baš loš potez. Plus što imaš i Colomba koji može uskočiti, igrao je već Seriju A i davao golove, nije baš neupotrebljiv.

Kada smo ovo Maldinija prodali Empoliu, nisam znao. Zadnjih 10 dana kada god uđem ovdje neka svađa, uvrede, šta vam je. Nije neko jako sunce ovo ljeto bilo pa da se kaže vrele glave :rol:

Trebala bi ovo biti dobra sezona. :opaopa:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 avg 2023, 11:59

Joj ja sage kao da Messija dovodimo :mrgreen:

Taremi je statistički mlađa i mobilnija verzija Girouda, tj. napadač koji je ujedno playmaker i koji voli učestvovati u igri i surađivati sa suigračima. Nije nužno finišer ili igrač šesnaeterca, što nije ni potrebno kad imaš Lea, Okafora, Pulišića i Čakija u timu, dovoljno je zagraditi loptu i odvući čuvara.

Generalno mi nije neki uzbudljiv transfer, ali je igrač koji bi fino legao u ovom sistemu kao druga verzija Girouda.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 30 avg 2023, 12:31

Za ovaj stil igre koji mi furamo Taremi je odlicna opcija. Zna sacuvati loptu, proigrati, zagraditi se. Mislim da ce u Milanu biti pun pogodak. Odmoris Girouda, a nema oscilacije u kvaliteti.

Mnoge ce on ugodno iznenaditi :mrgreen:

Napad je preporodjen, velika je razlika nego na proslu sezonu. Zamjene su u rangu prvotimaca, svako ce odigrati dovoljno utakmica i koliko vidim, novi igrači se uklapaju u sistem kako i na terenu, tako i privatno :kafa:

Uz malo sreće, mozeemo se pobiti za Scudetto. Inter je jaci za nijansu

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 avg 2023, 12:43

Mislim da možemo reći da imamo najbolji napad lige, gledajući kvalitet i širinu.

Zato za sredinu i odbranu moliti boga da ne bude nikakvih povreda jer smo donji. :zzz: Ali ok smo dokle god su zdravi, pogotovo kad se Benaser oporavi.

Gledam kako je Adlija ignorisao čitavu prošlu sezonu, da bi odjednom odlučili da ga ostave kao ni manje ni više zamjenu za Krunića, iako je ta CDM pozicija nešto što mu ubjedljivo najmanje leži.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2023, 13:27

Ma kakav Adli brate mili. Dva meča 0 minuta. I to u situaciji kad su oba meča bila riješena nakon sat vremena. Umjesto njega ulazi Kjaer ili Florenzi. To mu je jasna poruka da se na njega ne računa.

Krunić će da igra dok ne crkne. I to je najveći problem ovog Milana. Pioli je tvrdoglava mazga i on se ne mijenja. Lani je spalio Girouda i ovaj jedno vrijeme se jedva kretao po terenu. Tako će isto biti sa Krunićem.

Što se tiče Taremija, on nije ni sličan Giroudu, ne znam u šta ste gledali. Lik je all round igrač. Lijepa tehnika i dobro kretanje. Zna proigrati saigrača, zna lopte, što bi se reklo i učestvuje u igri.
Giroud je drvo i on je kralj 16erca.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 avg 2023, 13:44

Sto se tice Adlija, ima da ostane, on je najbolji rostilj majstor u ekipi i radi atmosfere Pioli je odlucio da je najbolje da ostane. To sto ce biti druga, odnosno treca opcija kad se Isma oporavi nije ni bitno :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2023, 13:57

milanist je napisao/la:
30 avg 2023, 13:44
Sto se tice Adlija, ima da ostane, on je najbolji rostilj majstor u ekipi i radi atmosfere Pioli je odlucio da je najbolje da ostane. To sto ce biti druga, odnosno treca opcija kad se Isma oporavi nije ni bitno :D
On uopšte nije opcija za teren. Ali je raja izgleda :mrgreen:

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 30 avg 2023, 14:44

Pa je li malo kontradiktorno da Pioli našeg Radu koristi na max, a ovamo se priča da o njegovom izvjesnom odlasku u Fener. Meni je to iskreno sve šareno, jer koja bi to uprava uradila da proda igrača kojega trener obožava, a pri tome igra za jako malu platu u odnosu na druge klubove /lige. Ja iskreno mislim da on neće nikuda otići. Ali se postavlja pitanje sta je s Salemakersom i drugim igračima za koje nema mjesta ni u Intertoto kupu, a ostali su u klubu :D

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2023, 15:04

meskalin je napisao/la:
30 avg 2023, 14:44
Pa je li malo kontradiktorno da Pioli našeg Radu koristi na max, a ovamo se priča da o njegovom izvjesnom odlasku u Fener. Meni je to iskreno sve šareno, jer koja bi to uprava uradila da proda igrača kojega trener obožava, a pri tome igra za jako malu platu u odnosu na druge klubove /lige. Ja iskreno mislim da on neće nikuda otići. Ali se postavlja pitanje sta je s Salemakersom i drugim igračima za koje nema mjesta ni u Intertoto kupu, a ostali su u klubu :D
Sale je u Bologni. Ostaju samo Origi i Ballo kao propaliteti. A odbijaju sve ponude

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: meskalin, Rosicky i 0 gostiju.