Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

VensanKasel
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la VensanKasel » 27 avg 2023, 13:47

MaroonBjelave je napisao/la:
27 avg 2023, 13:31
VensanKasel je napisao/la:
27 avg 2023, 12:30
27 avg 2023, 11:36

Pa dobar si bgm. I ja tebe upitah za put onda, ti reče da zaobidjem Šćepana. Ne poslušah te bgm i nije mi krivo. Kad skontaš nije ni preko Svitave puno bolje, još je duža dionica yebade, a vozilo se i tu.
Znao sam ja da ti mene nećeš poslušati , hoćemo mi u kontru :mrgreen: Ove godine sam uzeo od firme auto , nova Škoda Octavija pa mi nekako lakše bilo , ali opet Šćepan mrtvi je katastrofa . Volio bih da ga izbjegnem ...

U Draču u kafiću kafa , flaširana voda i piva Korca 3 eura :shock:
Korca je top piva , uzeo sam gajbu maksuz da imam u Sarajevu .
Jbt, cijene su baš top. Još ako su ostale stvari ok, da se onda čovjek ne yebe gdje ići na more ubuduće.

A nije bgm da te nisam htio poslušati, nego drugi dan iz noćne smjene odmah otišao na odmor, gdje ću se reko yebavati da idem ono "okolo guyice, pa u džep". A složit ćeš se da nije baš tolika katastrofa put. Pogotovo ova desna strana puta kad ideš iz BIH.
Ma i ja sam prošle godine isto tako , noć ranije Solomun me uništio , čitav dan se oporavljao i kontam ma odoh neka ide sve u onu stvar ... Sreća Brufen 400 je tu moj spasioc :mrgreen:

Ma nije loše kada je noć , jer nema gužve ali slomi čovjeka ...
Jesi li na Hifi pravio pauzu ? :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 27 avg 2023, 13:52

Mi smo ovo ljeto opet bili u Grckoj i opet na Halkidikiju, ali na trecem prstu, tacnije na vrhu u mjestu zvano Ierissos. I tamo je mediteranska klima kao na cijelom Halkidikiju. Plaze se u glavnom lijepe i dobro popunjene. Princip oko lezaljki je isti: imas dvije uz suncobran, s tim da moras uzeti neko pice. Nocni zivot je onako porodican, ima dosta igraona, cak i mali luna park. Sto se lokala tice, taverne im naravno prevladaju, ma da su i oni sad poceli potencirati ove satro specijalne sendvice, hamburgere i pomfrite. Bez auta je naravno bilo sta nedostizno, jedino ako se naca u centru grada kao sva pravoslavna bagra iz ex-yu kako bi ustedila na svemu. Srba ima kao pijeska na moru, sto znaci da su se pravo zamjerili crnogorcima, i to iz svih mogucih krajeva. Ostalu populaciju cine dakle makedonci, bugari i rumuni. Ja se cvrsto nadam da smo ovaj put stvarno zadnji put ljetovali u grckoj jer mi vise nije zanimljiva, pored cinjenice da imaju mozda najbolje plaze u evropi, ali ne volim narod njihov i ostale turista, to je to...
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 avg 2023, 13:55

27 avg 2023, 13:47
27 avg 2023, 13:31
27 avg 2023, 12:30

Znao sam ja da ti mene nećeš poslušati , hoćemo mi u kontru :mrgreen: Ove godine sam uzeo od firme auto , nova Škoda Octavija pa mi nekako lakše bilo , ali opet Šćepan mrtvi je katastrofa . Volio bih da ga izbjegnem ...

U Draču u kafiću kafa , flaširana voda i piva Korca 3 eura :shock:
Korca je top piva , uzeo sam gajbu maksuz da imam u Sarajevu .
Jbt, cijene su baš top. Još ako su ostale stvari ok, da se onda čovjek ne yebe gdje ići na more ubuduće.

A nije bgm da te nisam htio poslušati, nego drugi dan iz noćne smjene odmah otišao na odmor, gdje ću se reko yebavati da idem ono "okolo guyice, pa u džep". A složit ćeš se da nije baš tolika katastrofa put. Pogotovo ova desna strana puta kad ideš iz BIH.
Ma i ja sam prošle godine isto tako , noć ranije Solomun me uništio , čitav dan se oporavljao i kontam ma odoh neka ide sve u onu stvar ... Sreća Brufen 400 je tu moj spasioc :mrgreen:

Ma nije loše kada je noć , jer nema gužve ali slomi čovjeka ...
Jesi li na Hifi pravio pauzu ? :kafa:
Naravno, gdje drugo :D
Kad smo se vraćali, svratili kod druga u Ustikolinu, on nas najeo, napio. Ma ljepota.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 avg 2023, 21:28

Jel iso neko u Trst na more? Kako je tamo, kakve su cijene, kakvi su talijani?
Slabo vidim da se ide u Italiju

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 27 avg 2023, 21:48

@soxx

Ne baš Trst, ali bliža okolina. Da preciziram, Sistiana. Lijepe uređene plaže, jedino ako ideš autom, često patnja za parking. Cijene su njihov standard, ono skuplje nego u Hrvatskoj i Sloveniji, ali zato espresso 1,5€. Imaš puno Švaba i Austrijanaca uz već domaće Slovence, a Talijani ko Talijani, žabari….

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 28 avg 2023, 13:38

Ide ide itekako. U Italiju se ide na Amalfi, Siciliju, Sardiniju, Positano, kakav crni Trst. Vrvi od turista.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 28 avg 2023, 13:43

soxx je napisao/la:
27 avg 2023, 21:28
Jel iso neko u Trst na more? Kako je tamo, kakve su cijene, kakvi su talijani?
Slabo vidim da se ide u Italiju
Cijene italijanske, a ljetovalista su od Trsta prema Veneciji Grado, Lignano, Bibione, Jesolo, Caorle, Eraclea.
Drugacija obala od hrvatske, pjescane plaze, plicak, dosta Njemaca, Austrijanaca.

Sva su ta mjesta od Trsta do Riminija skoro ista.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 avg 2023, 15:36

numanumaye22 je napisao/la:
28 avg 2023, 13:38
Ide ide itekako. U Italiju se ide na Amalfi, Siciliju, Sardiniju, Positano, kakav crni Trst. Vrvi od turista.
Ko ide s autom i djecom nije mala stvar 10-15h vise voznje na amalfi, siciliju itd nego li na trst.
Nisam bio nikad u Italiji a vidim trst nam je najblizi i zato pitam kakva je situacija tamo.

Ne treba biti pametan, da se zna, da je bolje na juznijim dijelovima italije

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 28 avg 2023, 15:39

Brt i ti da živiš u Minhenu ne bi ti trebali žena i djeca
I found freedom. Losing all hope was freedom.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 29 avg 2023, 10:55

soxx je napisao/la:
28 avg 2023, 15:36
Ko ide s autom i djecom nije mala stvar 10-15h vise voznje na amalfi, siciliju itd nego li na trst.
Nisam bio nikad u Italiji a vidim trst nam je najblizi i zato pitam kakva je situacija tamo.

Apsolutno, ja sam bio u Bibione i Lido di Jesolo, oba mjesta su odlicna. Nije mnogo daleko kad se ide iz BiH, stigne se za nekih 6 sati. U Lidu je i voda veoma plitka, nesto slicnu Igalu u CG, tako da je idealno za djecu ako putujete porodicno.
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 01 sep 2023, 21:50

delko je napisao/la:
29 avg 2023, 10:55
soxx je napisao/la:

Apsolutno, ja sam bio u Bibione i Lido di Jesolo, oba mjesta su odlicna. Nije mnogo daleko kad se ide iz BiH, stigne se za nekih 6 sati. U Lidu je i voda veoma plitka, nesto slicnu Igalu u CG, tako da je idealno za djecu ako putujete porodicno.
Igalo :ljepota: jesu li napravili normalnu plazu? Kad sam bio zadnji put, nekad 2009 pocela je bila izgradnja neke male pjescane plaze kod titove vile
naprijed rejal

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 01 sep 2023, 23:55

Vrijedi li ici na izlet na brijune? Pise da je cijena po osobi 40 eura, jel te to tamo miluju po mudima maslinovim grancicama?

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2023, 00:56

Sheyi je napisao/la:
01 sep 2023, 23:55
Vrijedi li ici na izlet na brijune? Pise da je cijena po osobi 40 eura, jel te to tamo miluju po mudima maslinovim grancicama?
Lijepi su.

Ja sam davno bio, nekad je tamo bio zoološki vrt i neki kao muzej sa Titovim stvarima i uspomenama, a otok se obilazio vozićem.

Vjerovatno je 40 eura jer se ide busom i brodicom, plus voz. Puno vozanja, a gorivo poskupilo :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2023, 00:57

Sveti je napisao/la:
01 sep 2023, 21:50
delko je napisao/la:
soxx je napisao/la:

Igalo :ljepota: jesu li napravili normalnu plazu? Kad sam bio zadnji put, nekad 2009 pocela je bila izgradnja neke male pjescane plaze kod titove vile
Vila propala, a plaža sa onim ljekovitim blatom nista posebno.
Bar je tako bilo prije par godina...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 sep 2023, 02:39

kraljttbvb je napisao/la:
02 sep 2023, 00:57
Sveti je napisao/la:
01 sep 2023, 21:50
delko je napisao/la:

Vila propala, a plaža sa onim ljekovitim blatom nista posebno.
Bar je tako bilo prije par godina...
Steta, ostalo mi je Igalo u lijepom sjecanju, iako je bilo pun qrac srpskih nacionalista
naprijed rejal

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 sep 2023, 19:24

Jel' ko isao u Harkanj na one bazene u zadnjih par godina?
Neki solidan smjestaj mi treba preporuka, da je skroz blizu bazena (mada, koliko se sjecam vecinom su smjestaji tu negdje okolo kompleksa!?).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NecaPereca
Kontakt:

Post Postao/la NecaPereca » 25 sep 2023, 08:36

Vidim da se ovdje uglavnom priča o ljetovanju, a ja imam jednu zanimljivu turu koju sam realizovala ove godine sa momkom.:D Naime, pošto sam redovno na TikToku ima neka djevojka koja obilazi dvorce po Srbiji (zaboravila sam kako je upisana, možda je ovdje nekom izlazila pa može da da objavi profil), gledala sam njene snimke pa smo odlučili da jedan deo odmora pored Sartija (gde nam je bilo sjajno obišli Oragnge Beach, Tigania, krstarenje do Atora, Vurvu), obićemo i dvorce. Slike iz privatne arhive ne bih da djelim :D ali ukoliko vam je potreban interesantan odmor predlažem. Ja sam malo guglala po netu šta ići i vidjeti, možda i vama posluži kao insporacija https://www.dvorcisrbije.rs/ https://www.daibau.rs/magazin/arhitektu ... 6&atype=11 https://bookaweb.com/sr/blog Ovdje sam ja tražila inspiraciju, naravnoo nismo se držali samo dvoraca, u svakom mjestu vi imate odatno da obiđete i vidite nešto, radite i sl. ali eto predloga ako neko hoće. :)

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 25 sep 2023, 10:00

Beduin je napisao/la:
10 sep 2023, 19:24
Neki solidan smjestaj mi treba preporuka, da je skroz blizu bazena (mada, koliko se sjecam vecinom su smjestaji tu negdje okolo kompleksa!?).
Jesam ja, ali na dan nisam nocio u zadnje vrijeme.
Smjestaj je tu oko kompleksa i pijace.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 sep 2023, 10:48

Wanderson je napisao/la:
25 sep 2023, 10:00
Beduin je napisao/la:
Oni smjestaji su bruka ziva. Mahom tv guzicar, komode iz perioda Luj 17, sve starinsko jbte. Ali eto lijepo je za promjenu otici negdje drugo.
Premalo mi cijenimo nase, definitivno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 25 sep 2023, 10:49

Beduin je napisao/la:
25 sep 2023, 10:48
Wanderson je napisao/la:
25 sep 2023, 10:00
Beduin je napisao/la:
Oni smjestaji su bruka ziva. Mahom tv guzicar, komode iz perioda Luj 17, sve starinsko jbte. Ali eto lijepo je za promjenu otici negdje drugo.
Premalo mi cijenimo nase, definitivno.
Siklos je moderniji i terme i smjestaji.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: filip13, JayCatwright i 36 gostiju.