Da, ali pozicija za vrijeme isticanja crvene zastave nema nikakve veze s kvalifikacijom pri restartu . Gleda se u ovom slucaju zadnji zavrsen sektor prije isticanja, a ne ko je gdje bio za vrijeme isticanja. Dakle sva preticanja koja su se desila u prvim sektorima zadnjeg kruga su ponistena.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Formula 1
Sta cekaju da se osusi staza da mogu na soft ici ?
Ovo je smijurija sta rade u F1.
Ovo je smijurija sta rade u F1.
Pa ovo je cirkus
Hamam da nema nastavka.

Hamam da nema nastavka.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- AshburtonG
- Kontakt:
Pocet ce i drugi val kise, dok se ovi odluce krenut...
- majestic24
- Kontakt:
Cekaju to da zavrse utrku pod sc,nece da rizikuju da neko slucajno oduzme pobjedu maxu ili da ne daj ti Boze izletiAshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2023, 17:01Pocet ce i drugi val kise, dok se ovi odluce krenut...
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Eto početak za 10 minuta.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Plave gume i ne trebaju jer se nikad i ne vozi na njima. Vozači i nemaju potrebi da uče voziti po kiši.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- AshburtonG
- Kontakt:
Meni nikad nece bit jasno zasto ne postoji neko pravilo da u ovakvim situacijama ne narede svima wet gume, te da s njima urade 5-6 krugova i osuse stazu. Nakon toga nek rade sta hoce sto se tice restarta, makar imas par krugova trkanja koji god nacin da preferiraju. Dospu malo goriva i vozi misko.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Vi morate shvatiti da sa ovim bolidima se ne smije voziti po jakoj kiši na full wer gumama.
Bolidu su 5,5 metara dugi i 2 metra široki sa 800 kila težine.
Nisu ovo oni bolidi iz osamdesetih koji izgledaju kao igračke za djecu pored ovih bolida.
Ljudi mogu poginuti. Lahko je samo da serete po FIA-i.
Čuj onog gore bilmeza namješta se Maksmilijanu pobjeda
Nisu ovo oni bolidi iz osamdesetih koji izgledaju kao igračke za djecu pored ovih bolida.
Čuj onog gore bilmeza namješta se Maksmilijanu pobjeda

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Ovi bolidi i jesu ogromni zbog sigurnosti.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 17:08Vi morate shvatiti da sa ovim bolidima se ne smije voziti po jakoj kiši na full wer gumama.
Čuj onog gore bilmeza namješta se Maksmilijanu pobjeda![]()
Mnogo je lakše bilo poginuti u onim kratkim bolidima iz 80ih, a svejedno su vozili po kiši
- AshburtonG
- Kontakt:
Vecu glupost nisam procitao u zivotu. Pa znas li koji je glavni razlog ovih dimenzija bolida?BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 17:08Vi morate shvatiti da sa ovim bolidima se ne smije voziti po jakoj kiši na full wer gumama.
Čuj onog gore bilmeza namješta se Maksmilijanu pobjeda![]()

- AshburtonG
- Kontakt:
Odlican Gasly. 

- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Tako je Makmilijane, idemo jako i u Monci
Bravo Gasli.
Šteta Norisa, Rasela, Rasela je Mercedes zaklao
Bravo Gasli.
Šteta Norisa, Rasela, Rasela je Mercedes zaklao
MANIJACI JUG 1987
Ma i da odu full wet pola ovih midfield vozača bi letilo vani, Perez je letio, Zhou, Hamilton je isto izasao na prvom zavoju pa se vratio.
Bilo bi ko bumper carts, zato se red flag daje, ni meni nije drago jer je mnogo neizvjesno, ali više je zbog tog što bi svako 2-3 sekunde bilo neko izlijetanje.
Max 9/9
Bilo bi ko bumper carts, zato se red flag daje, ni meni nije drago jer je mnogo neizvjesno, ali više je zbog tog što bi svako 2-3 sekunde bilo neko izlijetanje.
Max 9/9

-
- Kontakt:
Nando, kakva klasa 
Kakav start utrke

Kakav start utrke

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Kontakt:
Postoji to pravilo, u Belgiji su svi morali Wet na startu sprinta, a sad su bile obavezne Inter.AshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2023, 17:08Meni nikad nece bit jasno zasto ne postoji neko pravilo da u ovakvim situacijama ne narede svima wet gume, te da s njima urade 5-6 krugova i osuse stazu. Nakon toga nek rade sta hoce sto se tice restarta, makar imas par krugova trkanja koji god nacin da preferiraju. Dospu malo goriva i vozi misko.
- AshburtonG
- Kontakt:
Nisi me shvatio, odnosno nisam ja dobro napisao. Mislio sam na situacije gdje se ne bi trkalo, nit bi se brojali ti krugovi. Npr ako je jos ostalo vode na stazi, a kisa nije predvidjena, mogu prije trkanja (start utrke ili restart) vozit par krugova i bukvalno nakon 10 minuta bi imao skoro suhu stazu, te bi izbjegao krugove iza SC i dosta brze osusio stazu. Npr. nekad izgubis prvih 10ak krugova, dok se staza ne pocne susit, nemas DRS, a ovako odradis to prije pocetka utrke i onda paljba.HalaMadrid je napisao/la: ↑27 avg 2023, 18:27Postoji to pravilo, u Belgiji su svi morali Wet na startu sprinta, a sad su bile obavezne Inter.AshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2023, 17:08Meni nikad nece bit jasno zasto ne postoji neko pravilo da u ovakvim situacijama ne narede svima wet gume, te da s njima urade 5-6 krugova i osuse stazu. Nakon toga nek rade sta hoce sto se tice restarta, makar imas par krugova trkanja koji god nacin da preferiraju. Dospu malo goriva i vozi misko.
Ovako mislim da i vozaci izgube ritam hladeci se u neizvjesnosti sta ce bit.
-
- Kontakt:
Aha, ali tesko je to izvodivo u uslovima da imaju budget cap, 4 motora za koristenje itd.AshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2023, 18:44Nisi me shvatio, odnosno nisam ja dobro napisao. Mislio sam na situacije gdje se ne bi trkalo, nit bi se brojali ti krugovi. Npr ako je jos ostalo vode na stazi, a kisa nije predvidjena, mogu prije trkanja (start utrke ili restart) vozit par krugova i bukvalno nakon 10 minuta bi imao skoro suhu stazu, te bi izbjegao krugove iza SC i dosta brze osusio stazu. Npr. nekad izgubis prvih 10ak krugova, dok se staza ne pocne susit, nemas DRS, a ovako odradis to prije pocetka utrke i onda paljba.HalaMadrid je napisao/la: ↑27 avg 2023, 18:27Postoji to pravilo, u Belgiji su svi morali Wet na startu sprinta, a sad su bile obavezne Inter.AshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2023, 17:08Meni nikad nece bit jasno zasto ne postoji neko pravilo da u ovakvim situacijama ne narede svima wet gume, te da s njima urade 5-6 krugova i osuse stazu. Nakon toga nek rade sta hoce sto se tice restarta, makar imas par krugova trkanja koji god nacin da preferiraju. Dospu malo goriva i vozi misko.
Ovako mislim da i vozaci izgube ritam hladeci se u neizvjesnosti sta ce bit.
Cak mislim da je veci problem sto polovina vozaca ne zna voziti po kisi, u 2 kruga kise vidjeli smo tipa 5-6 izljetanja sa staze. Zhou se zaletio ko sivonja.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Malo statistike GOAT-a
• Max comes out on top at his home #DutchGP
and takes the 46th win of his #F1 career.
• Max ties Sebastian Vettel's storied record of 9 consecutive victories in Formula 1.
• He becomes the only driver to win all of their first 3 home races.
• Max is the 4th driver to win their home Grand Prix three times in a row.
• He and Jim Clark are the only drivers to win 3 Dutch Grand Prix in a row.
• It is the 70th occasion in F1 a driver has won their home Grand Prix.
• Max claims his 90th career podium, extending his current streak to 14.
• He becomes the 4th driver to finish on the podium in his first 3 home races (w/ Ascari, Gonzalez & Fittipaldi).
• There has been 150 Grand Prix between Max's first and most recent podium.
• Max took the 28th pole of his career and his 3rd at Zandvoort, which is the joint-most in a Dutch Grand Prix.
• He is the third driver, to win from pole at their home Grand Prix 3 times.
• Netherlands and Abu Dhabi are the only Grand Prix Max has won from pole at 3 times.
• +61 laps led in Zandvoort leaves Max on 2,483 career laps led, 200 behind 5th OAT Alain Prost.
• Max led his 11th consecutive race, a new personal record.
• With 9 rounds left, Max's 2023 season is already 7th for laps led in a year, with 628 he is 111 off Vettel's record.
• +25 points leaves Max on 2,350.50 career points.
• Zandvoort is the fifth circuit at which Max has scored the most points at.
• Max comes out on top at his home #DutchGP
• Max ties Sebastian Vettel's storied record of 9 consecutive victories in Formula 1.
• He becomes the only driver to win all of their first 3 home races.
• Max is the 4th driver to win their home Grand Prix three times in a row.
• He and Jim Clark are the only drivers to win 3 Dutch Grand Prix in a row.
• It is the 70th occasion in F1 a driver has won their home Grand Prix.
• Max claims his 90th career podium, extending his current streak to 14.
• He becomes the 4th driver to finish on the podium in his first 3 home races (w/ Ascari, Gonzalez & Fittipaldi).
• There has been 150 Grand Prix between Max's first and most recent podium.
• Max took the 28th pole of his career and his 3rd at Zandvoort, which is the joint-most in a Dutch Grand Prix.
• He is the third driver, to win from pole at their home Grand Prix 3 times.
• Netherlands and Abu Dhabi are the only Grand Prix Max has won from pole at 3 times.
• +61 laps led in Zandvoort leaves Max on 2,483 career laps led, 200 behind 5th OAT Alain Prost.
• Max led his 11th consecutive race, a new personal record.
• With 9 rounds left, Max's 2023 season is already 7th for laps led in a year, with 628 he is 111 off Vettel's record.
• +25 points leaves Max on 2,350.50 career points.
• Zandvoort is the fifth circuit at which Max has scored the most points at.
MANIJACI JUG 1987
- AshburtonG
- Kontakt:
kakav krug Bottasa

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.