RŠD Velež Mostar

Cernica22
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Cernica22 » 27 avg 2023, 00:00

OnlyLeft22 je napisao/la:
26 avg 2023, 21:34

Možda griješim, ovako sam isto pricao za onog malog Drinu. Njega sam vidio kao budućnost našeg kluba i eno ga sada u drugoj ligi, ali daj bože da ne griješim
Kako spomenu Drinu.. udjem danas na rezultate federalne i gledam Gorazde-Rahic vidim Sudo Behram gol zabio. Taj momak je nesto u Dinamo iz naseg OP otisao to se sjecam pa sad u Gorazdu zavrsi. Globalno mislim sto se tice talenata s naseg podnevlja da je to sve tanko nesto. Je li to do mentaliteta nase djece ili sta li pojma nemam. Ubjedjen sam da necemo izbaciti veceg talenta iz OP nego sto je recimo bio Seid u tim godinama. Salcin naprimjer isto tako. Niko ama bas niko nije napravio karijeru od njih. Bez obzira sto Djani u Sarajevu godinama grije klupu niko od nasih talenata nije potencijal svoj ostvario. Recimo od malog Rebca sam dosta ocekivao, ali oni vise nije nas igrac tako da nije vrijedno spomena.
19V22

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 27 avg 2023, 00:09

Cernica22 je napisao/la:
27 avg 2023, 00:00

Možda griješim, ovako sam isto pricao za onog malog Drinu. Njega sam vidio kao budućnost našeg kluba i eno ga sada u drugoj ligi, ali daj bože da ne griješim
Kako spomenu Drinu.. udjem danas na rezultate federalne i gledam Gorazde-Rahic vidim Sudo Behram gol zabio. Taj momak je nesto u Dinamo iz naseg OP otisao to se sjecam pa sad u Gorazdu zavrsi. Globalno mislim sto se tice talenata s naseg podnevlja da je to sve tanko nesto. Je li to do mentaliteta nase djece ili sta li pojma nemam. Ubjedjen sam da necemo izbaciti veceg talenta iz OP nego sto je recimo bio Seid u tim godinama. Salcin naprimjer isto tako. Niko ama bas niko nije napravio karijeru od njih. Bez obzira sto Djani u Sarajevu godinama grije klupu niko od nasih talenata nije potencijal svoj ostvario. Recimo od malog Rebca sam dosta ocekivao, ali oni vise nije nas igrac tako da nije vrijedno spomena.
Ja sam puno od ovog Puce ocekivo al **** ponijelo ga je prerano

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 27 avg 2023, 00:43

Ne slažem se. Ja mislim da on može napraviti solidnu karijeru, barem puno vise od naše lige. Sad, naravno dosta se stvari mora potrefiti. Nadam se da će ga novi trener vise forsirati. Sad, niko od naših bivših igrača nije napravio nešto u karijeru osim možda Fejsala, ali ja iskreno vjerujem da on može. Ima dobru statistiku, vazda se nadje u nekoj šansi, bio je jako dobar u prijateljskim utakmicama ako si ih gledao, dobar je u seniorskoj reprezentaciji itd…

Problem je sto cim vidimo da je neko brz mislimo evo ga, zlatna koka a daleko je on od toga vjeruj mi :mrgreen:

Pasharoni
Kontakt:

Post Postao/la Pasharoni » 27 avg 2023, 01:26

A jest to, ali kod nas u ligi generalno nema brzih igrača i šteta je ne koristiti takav 'alat' ako ga već posjeduješ

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 avg 2023, 09:10

zemuntrg je napisao/la:
27 avg 2023, 00:09
Cernica22 je napisao/la:
27 avg 2023, 00:00

Ja sam puno od ovog Puce ocekivo al **** ponijelo ga je prerano
Juče zabio 2 gola za juniore u pobjedi protiv Slobode od 4-1.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 27 avg 2023, 09:25

Izgleda Klafuric definitivno.

narzes
Kontakt:

Post Postao/la narzes » 27 avg 2023, 09:47

Deco je napisao/la:
27 avg 2023, 09:25
Izgleda Klafuric definitivno.
https://sportsport.ba/fudbal/dean-klafu ... lez/457287

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 27 avg 2023, 09:52

Haris mos sar na aparatima

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 09:55

Ako bude ovaj, dobro je ne iz razloga što mislim da će napraviti nešto od nas, jer to ne znamo i ne možemo znati unaprijed, ali je dobro što klub nije pao pod mahalski uticaj i doveo neko mahalsko rješenje tipa Zaimovića ili slično.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 27 avg 2023, 10:07

Neutral je napisao/la:
26 avg 2023, 15:32
minimalist je napisao/la:
26 avg 2023, 11:11
Neutral je napisao/la:
26 avg 2023, 04:45
Kad smo kod neke mlađe historije, sjećate li se Adina Džafića, tada velikog talenta, pa Amera Osmanagića koji je zaista na terenu i činio određenu razliku.

Pa kad je došao onaj iz Amerike Brković, mašina momak bio na lijevom krilu iako je kao napadač bio, mlađahni Okić isto bio zvijer. Nikolić je bio Hasanović prije Hasanovića, Haurdić :rol:

Na klupi Dušan Hodžić, pa kasnije Mladost te Radnik, pa u 90 min naniza tri Veležova igrača tada, a vamo kao nije valjao. Bilo je to velikih kikseva oko igrača.

I neprevaziđeni Kerim, dignut ću ruku kad izvodim korner Tatar. Po Jablanici se priča, tj. svako zna za njegovu "obdarenost" van terena :rol:
Nikad zaboravljeni, ujedno i najspremniji igrač Premijer lige svih vremena, Panesso. Gledam neke igrače i vidim Hamzu Mešanovića, sada je u Krki, igrao sa mnom na terminima lopte :rol: Niko nije igrao futsal kao Seid Behram, dominacija. Moram se pohvaliti da sam imao sreće pa sam igrao na terminima s Vladavićem, Jugom, Elvisom Ćorićem, lijepa mlađa vremena.

Sorry na digresiji, malo historije nekih starijih Veležovih igrača.

Najneposjećenija utakmica Veleža je bila u toku ispadanje iz lige, kada je Bobić imao najviše dodira na utakmicama. Tada je na utakmic vs Slavije 0:3 bilo max 100-150 ljudi na tribini. Nezapamćena bura, kiša, katastrofalni uvjeri i majstorski Spalević koji je zabio s makazicama gol.Baš me zanima ima li neko s foruma da je bio na toj utakmici. Imao sam sliku s Sjeverne tribine, nigdje nikoga :mrgreen:

Pronašao sam podatke:

Stadion Rođeni | Attendance: 100
Referee: Haris Kaljanac
Bio na centralnoj s dva prijatelja. Došao kući mokar ko čep. Jedna od najdepresivnijih utakmica :mrgreen: pljusak se ne smiruje, 100-150 ljudi na stadionu, veteran Spalević nas razvaljuje... Sjećam se da smo i mi probali iz prolaza gledat, pa se vratili opet gore. Imam i ja negdje slike tribine s te utakmice.

Ima još jedna iz ove sezone koju nerado pamtim. Protiv Slobode, koja se bori za sami vrh, a mi na dnu sa nekoliko slučajnih bodova, već ispali. Sjećam se da smo poveli, mislim da je Papaz bio strijelac. Poslije Sloboda izjednačila, pa je bio neki prekid zbog RA, nastavilo se i poslije Zeba zabio nekad u 100+ :mrgreen: teška vremena.
Ako pronadjes slike, posalji mi ih, da vidim mogu li sebe pronaci na tribine. Slagirao se umali nisam od zime, kise i vjetra😂
Mislim da je 0:2 bilo i da se nije radilo o Slaviji. Da nije Radnik, ne znam. Davno je bilo. Ne mogu se sjetiti nikako, znam da su nas rutinski rijesili. U neka doba sam bio sam na centralnoj tribini, ko cep mokar kontam sta imam sad od toga da se sklonim.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 27 avg 2023, 10:13

Ne bude li na FB stranici u utorak 300 komentar tipa:
Ko je ovaj?
Dudić i Musemić vam slobodni vi ovoga doveli
Što Avdo nije preuzeo
Sa ovim idemo u drugu ligu
Naše legende kluba bez posla vi dovodite nekog Klafugića
Gdje je ovaj prije radio?
Uprava treba napolje zajedno sa novim trenerom

Sve ispod 300 je loš izbor trenera!!
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Sahbaz2
Kontakt:

Post Postao/la Sahbaz2 » 27 avg 2023, 10:23

Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 09:55
Ako bude ovaj, dobro je ne iz razloga što mislim da će napraviti nešto od nas, jer to ne znamo i ne možemo znati unaprijed, ali je dobro što klub nije pao pod mahalski uticaj i doveo neko mahalsko rješenje tipa Zaimovića ili slično.
Bio sam mu na web stranici, pise da fura Cruyff filozofiju, 4-3-3 ili 4-1-4-1, teamska igra, 3 zone, posjed lopte itd. Znaci vracamo se onim sto je Rahimic poceo, posjed lopte, veci pressing onda je Dudic nastavio pa sa Amarom 180 stepeni se okrenuli.

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 27 avg 2023, 10:26

Ako je istina ovo za Klafurica to uopce nije los potez.
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

RainMan
Kontakt:

Post Postao/la RainMan » 27 avg 2023, 10:27

SportSport nema potpune informacije. Dean Klafurić jeste jedan od kandidata, ali nije jedini. Više će se znati u naredna 24 sata. Drugi kandidat o kome je riječ slijeće danas u Split oko 15:00 na pregovore.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 27 avg 2023, 10:29

RainMan je napisao/la:
27 avg 2023, 10:27
SportSport nema potpune informacije. Dean Klafurić jeste jedan od kandidata, ali nije jedini. Više će se znati u naredna 24 sata. Drugi kandidat o kome je riječ slijeće danas u Split oko 15:00 na pregovore.

slika
Ko bi li ovo mogao biti
Zadnja izmjena: Cernica22, dana/u 27 avg 2023, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
19V22

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 10:32

Sahbaz2 je napisao/la:
27 avg 2023, 10:23
Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 09:55
Bio sam mu na web stranici, pise da fura Cruyff filozofiju, 4-3-3 ili 4-1-4-1, teamska igra, 3 zone, posjed lopte itd. Znaci vracamo se onim sto je Rahimic poceo, posjed lopte, veci pressing onda je Dudic nastavio pa sa Amarom 180 stepeni se okrenuli.
Samo bez ranih zaključaka, osuda, teorija, pa i hvalospjeva, pustiti čovjeka da radi u miru i da pokaže može li ili ne može. I skloniti ga što više od mostarskih debila.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 27 avg 2023, 10:42

RainMan je napisao/la:
P.T možda?

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 avg 2023, 10:43

Nemam nikakvih očekivanja,kod nas je problem druge prirode.Zbog ličnih interesa i problema pojedinih "moćnika" u Mostaru sve se prelama preko Veleža.Ovaj ne može sa ovim,onaj drugi neće sa ovim trećim i tako u krug.A interesi Veleža su zadnji tu,da imaju pameti i malo manji ego Velež bi bio neprikosnoven.Ali na žalost teško da će neko od nas to dočekati da oni svoje nesuglasice ostave po strani kad su interesi Veleža u pitanju.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

RainMan
Kontakt:

Post Postao/la RainMan » 27 avg 2023, 10:45

Espiritosanto je napisao/la:
27 avg 2023, 10:42
RainMan je napisao/la:
P.T možda?
Ne. Samo 3 osobe u klubu trenutno znaju za pregovore, kao i Vahid Halihodžić koji je preporučio kandidata.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 27 avg 2023, 10:56

RainMan je napisao/la:
27 avg 2023, 10:45
Espiritosanto je napisao/la:
27 avg 2023, 10:42
RainMan je napisao/la:
P.T možda?
Ne. Samo 3 osobe u klubu trenutno znaju za pregovore, kao i Vahid Halihodžić koji je preporučio kandidata.
Dovoljno si nam rekao ako je tako,nadajmo se da će biti uspješni pregovori.
Šta je sa Čajićem jesmo odustali od njega?
Hvala na informacijama :salut:

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.