Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nije sama stvar u uslovima vec i u propisima. Restriktivniji su u BIH nego u Srbiji. Srbija tretira Srba kao da su tamo rodjeni kod njih po lakoci dobijanaj državljanstva, a BIH sistem je u tom pogledu zatvoren.
-
- Kontakt:
Ima i kod nas krivice, daleko od toga da nije tako. Mi necemo nikad imati takve kampove i turnire, jer nam na celu saveza sjede ljudi poput Vice, Umicevica, Milosa,.itd...oni tjeraju igrace iz RS da igraju za Srbiju, te sigurno im nije na pameti da otimaju igrace Srbiji. Njima je bitnije da Srbije ima jaku ekipu, nego mi. Tacnije, najsretniji bi bili da ugase svaku bh reprezentacijuBIHpatriota je napisao/la: ↑26 avg 2023, 22:0019vendetta87
MIslis da nema i kod nas krivice? Da smo neorganizovani u skautiranju, da nemamo inicijativu i sl. Hrvatska i Srbija skautiraju djecu od 12 godina a mi se sjetili Samilagica tek kad je dobitovao za kadetsku selekciju Srbije. Zasto ne organizujemo neki turnir kao sto Srbija ima "Turnir regiona" i pozovemo ekipe iz Sandzaka (i onaj dio u Crnog Gori) u onda skautiramo djeci, pa Sparsi najtalentovanije pozovu u pionire i kadete i sl.
Drugi problem je sto po zadnjim propisima Sandzaklije moraju dokazivati da imaju nekog u BIH da bi dobili državljanstvo dok Hrvati i Srbi ne moraju. Tu nam niko nije kriv nego mi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pojedinci odbijaju Austriju ,Svedsku...jer ima je otac,majka ,on sam...rodjen u u Bosni ...vecina Bosnjaka Sandzaka nema takvu direktnu vezu ...i to bih ti mogao objasnjavati ali bi previše otisli u off..
Sama Srbija pa i svi njeni sportski Savezi su daleko više uključeni u njihovu dijasporu...da nisu Vladana kontaktirali ,obećali mu ...on bi debitovao sa BIH,vecina igrača iz Rs koji su kasnije zaigrali za reprezentaciju su dovedena sa 12-13 godina ...
Koliko igrača je bosanski savez kontaktirao ...Jel treba Masovic da dodje pred savez i da preda molbu ...
Koliko je talenta skautirao bilo koji bosanski klub iz Sandzaka ...a na desetine ih ima u raznim sportovima po Beogradu ili se pojedinacno razvijaju preko njihovih saveza ...u raznim sportovima ...
Sama Srbija pa i svi njeni sportski Savezi su daleko više uključeni u njihovu dijasporu...da nisu Vladana kontaktirali ,obećali mu ...on bi debitovao sa BIH,vecina igrača iz Rs koji su kasnije zaigrali za reprezentaciju su dovedena sa 12-13 godina ...
Koliko igrača je bosanski savez kontaktirao ...Jel treba Masovic da dodje pred savez i da preda molbu ...
Koliko je talenta skautirao bilo koji bosanski klub iz Sandzaka ...a na desetine ih ima u raznim sportovima po Beogradu ili se pojedinacno razvijaju preko njihovih saveza ...u raznim sportovima ...
Ma nama su uvijek drugi krivi a nacina 100% da to rijesimo19vendetta87 je napisao/la: ↑26 avg 2023, 22:23Ima i kod nas krivice, daleko od toga da nije tako. Mi necemo nikad imati takve kampove i turnire, jer nam na celu saveza sjede ljudi poput Vice, Umicevica, Milosa,.itd...oni tjeraju igrace iz RS da igraju za Srbiju, te sigurno im nije na pameti da otimaju igrace Srbiji. Njima je bitnije da Srbije ima jaku ekipu, nego mi. Tacnije, najsretniji bi bili da ugase svaku bh reprezentacijuBIHpatriota je napisao/la: ↑26 avg 2023, 22:0019vendetta87
MIslis da nema i kod nas krivice? Da smo neorganizovani u skautiranju, da nemamo inicijativu i sl. Hrvatska i Srbija skautiraju djecu od 12 godina a mi se sjetili Samilagica tek kad je dobitovao za kadetsku selekciju Srbije. Zasto ne organizujemo neki turnir kao sto Srbija ima "Turnir regiona" i pozovemo ekipe iz Sandzaka (i onaj dio u Crnog Gori) u onda skautiramo djeci, pa Sparsi najtalentovanije pozovu u pionire i kadete i sl.
Drugi problem je sto po zadnjim propisima Sandzaklije moraju dokazivati da imaju nekog u BIH da bi dobili državljanstvo dok Hrvati i Srbi ne moraju. Tu nam niko nije kriv nego mi.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Mi da dobijemo BH pasoš imamo isto pravo kao neki Bugarin ili Rumun dok u Srbiji je potrebno samo da se izjasniš Srbinom ili dokaz da ti je nekad neko rodjen u Srbiji ...
Recimo sad je samo iz NP-a kasno pričati za tenisera Medjedovica ,odbojkasicu Kurtagic,ateleticara.Bibica... i još dosta njih ,oni su usli u 'sistem '
Recimo sad je samo iz NP-a kasno pričati za tenisera Medjedovica ,odbojkasicu Kurtagic,ateleticara.Bibica... i još dosta njih ,oni su usli u 'sistem '
Izbaci mi ovaj video na fb, pa se sjetih da ste ovdje pisali o ovim stvarima (iako nema veze s nazivom teme):
https://fb.watch/mGdUbj8kno/?mibextid=Nif5oz
Kod nas ovakvo ushicenje zbog igranja u dresu reprezentacije rijetko primijetis i kod Bosnjaka iz Bosne, a kamoli kod reprezentativaca druge nacionalnosti.
Kod nas ovakvo ushicenje zbog igranja u dresu reprezentacije rijetko primijetis i kod Bosnjaka iz Bosne, a kamoli kod reprezentativaca druge nacionalnosti.

Ghuraba je napisao/la: ↑27 avg 2023, 00:46Izbaci mi ovaj video na fb, pa se sjetih da ste ovdje pisali o ovim stvarima (iako nema veze s nazivom teme):
Kod nas ovakvo ushicenje zbog igranja u dresu reprezentacije rijetko primijetis i kod Bosnjaka iz Bosne, a kamoli kod reprezentativaca druge nacionalnosti.![]()

Sandzaklije su veći Srbi od onih u centru Beograda
Sa tim primitivcima i ne treba nista imat
Sa tim primitivcima i ne treba nista imat
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Teško neko može biti veći Srbin od Bazdulja i Kusturice, Bošnjaka iz BIH. A da ne pricam o Mesi Selimovici koji nas je sve tretirao kao da smo Srbi. A da ne pricam o Dzumhuru koji oblaci majicu sa trobojkom i ponosi se sa tim.
Pogledaj komentare, prvi komentar mama joj, otvori profil, pogledaj naslovnu I vidjet ces krizu identitetaGhuraba je napisao/la: ↑27 avg 2023, 00:46Izbaci mi ovaj video na fb, pa se sjetih da ste ovdje pisali o ovim stvarima (iako nema veze s nazivom teme):
Kod nas ovakvo ushicenje zbog igranja u dresu reprezentacije rijetko primijetis i kod Bosnjaka iz Bosne, a kamoli kod reprezentativaca druge nacionalnosti.![]()
ja generalno nisam upoznat sa tom vrstom odnosa "Bošnjaci BiH - Bošnjaci SCG", ali čitajući neke komentare, djeluje i razumljivo ako neki neće da imaju ništa sa BiH
, ali u princpu nebitno, prvi ja sam naučio da komentari na forumima i soc. mrežama, kao i komentari navijačkih grupa kao subkulture na utakmicama nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti.
Da odnose na Balkanu gledamo po navijačima i internet ličnostima, živjeli bi i dalje u nekoj 1996. godini. Ovako, svako ko putuje van svoje avlije, i ima privatne ili poslovne odnose sa ljudima iz okruženja zna da je ovo normalan region, ima i međunacionalnih brakova, i poslova. možda ne u mjeri kao u vreme SFRJ, ali nije ni daleko.
Od ovih sportista koje ste nabrajali, svako ima neku svoju priču.
Vladan Kovačević je po meni ispao glup. Koliko razumijem, njemu je mjesto startera u BiH bilo otvoreno na narednih 10 godina, a odabrao je Srbiju gdje se ni po čemu ne izdvaja od neke grupe od 4-5 golmana njegove generacije i kvaliteta. Štaviše, trenutno su po kvalitetu klubova za koje brane iznad (VMS - Torino, Rajkovic - Mallorca, Radulović - Callari), a uz to, stiže i Đorđe Petrović za koga je Chelsea platio 16 mil.
Hena Kurtagić je nerealna. Ona je koliko sam ja razumio jedan od najvećih odbojkaških talenata na svijetu, već od 13-14 godine je uključena u ozbiljne programe, radila je sa trenerima koji imaju iskustva sa tim tipom talenta, rano je došla u Obrenovac koji godinama pravi vrhunske igračice, dugo je u tom pogonu, i njeno igranje za Srbiju nije produkt neke bogzna kakve ljubavi prema državi, nego vezanost za te drugarice sa kojima je osvajala medalje na under takmičenjima, i naravno za sam savez koji joj je omogućio platformu da dođe do ovoga. Mislim da nije nikakva uvreda reći da tako nešto u BiH ne bi mogla, nego realnost.
Oko ovog slučaja Biberović u Turskoj, ne znam šta bih rekao
, to dugo traje. Sjećam se finala EP2001 kako smo bili bijesni u finalu što za Tursku igraju Mirsad i Hido, ajde, srećom nije im pomoglo, SRJ je bila beton tada, ali tada su već otpočele priče kako se to dešava, kada odlaze... Oko toga nema lijeka, Turska ima strašnu gravitacionu moć, oni ne samo da mogu da odvedu cijelu porodicu tamo i da je obezbjede finansijski, nego da stvarno bace na sto pare u stilu ponude koja se NE ODBIJA. Ne samo da odeš, nego i da uzmeš prezime Turski sin, ili Turska duša
.
Protiv toga nema lijeka, džaba se obadate.
Btw, kako Eric Gordon igra za Bahame, a bio je dio SAD reprezentacije, ne samo u under takmičenjima, nego na zvaničnom takmičenju, SP 2010? E to treba da bude glavni fokus saveza u BiH, da se napravi neka pravno diplomatska služba, i da jašu po FIBA-i od jutra do mraka svaki dan, dok ne "očiste" Garzu. Najkriminalnija sportska organizacija na svijetu, kakve oni gluposti rade, koliko deblinih stvari i duplih aršina imaju.
#freeGarza i internet kampanja na FIBA-inim soc. mrežama, da budete od neke koristi, a ne da psujete nesretnog Biberović i druge koji imaju svoje puteve.

Da odnose na Balkanu gledamo po navijačima i internet ličnostima, živjeli bi i dalje u nekoj 1996. godini. Ovako, svako ko putuje van svoje avlije, i ima privatne ili poslovne odnose sa ljudima iz okruženja zna da je ovo normalan region, ima i međunacionalnih brakova, i poslova. možda ne u mjeri kao u vreme SFRJ, ali nije ni daleko.
Vladan Kovačević je po meni ispao glup. Koliko razumijem, njemu je mjesto startera u BiH bilo otvoreno na narednih 10 godina, a odabrao je Srbiju gdje se ni po čemu ne izdvaja od neke grupe od 4-5 golmana njegove generacije i kvaliteta. Štaviše, trenutno su po kvalitetu klubova za koje brane iznad (VMS - Torino, Rajkovic - Mallorca, Radulović - Callari), a uz to, stiže i Đorđe Petrović za koga je Chelsea platio 16 mil.
Hena Kurtagić je nerealna. Ona je koliko sam ja razumio jedan od najvećih odbojkaških talenata na svijetu, već od 13-14 godine je uključena u ozbiljne programe, radila je sa trenerima koji imaju iskustva sa tim tipom talenta, rano je došla u Obrenovac koji godinama pravi vrhunske igračice, dugo je u tom pogonu, i njeno igranje za Srbiju nije produkt neke bogzna kakve ljubavi prema državi, nego vezanost za te drugarice sa kojima je osvajala medalje na under takmičenjima, i naravno za sam savez koji joj je omogućio platformu da dođe do ovoga. Mislim da nije nikakva uvreda reći da tako nešto u BiH ne bi mogla, nego realnost.
Oko ovog slučaja Biberović u Turskoj, ne znam šta bih rekao

Btw, kako Eric Gordon igra za Bahame, a bio je dio SAD reprezentacije, ne samo u under takmičenjima, nego na zvaničnom takmičenju, SP 2010? E to treba da bude glavni fokus saveza u BiH, da se napravi neka pravno diplomatska služba, i da jašu po FIBA-i od jutra do mraka svaki dan, dok ne "očiste" Garzu. Najkriminalnija sportska organizacija na svijetu, kakve oni gluposti rade, koliko deblinih stvari i duplih aršina imaju.
#freeGarza i internet kampanja na FIBA-inim soc. mrežama, da budete od neke koristi, a ne da psujete nesretnog Biberović i druge koji imaju svoje puteve.
Nemanja86 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 09:15ja generalno nisam upoznat sa tom vrstom odnosa "Bošnjaci BiH - Bošnjaci SCG", ali čitajući neke komentare, djeluje i razumljivo ako neki neće da imaju ništa sa BiH, ali u princpu nebitno, prvi ja sam naučio da komentari na forumima i soc. mrežama, kao i komentari navijačkih grupa kao subkulture na utakmicama nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti.
Oko ovog slučaja Biberović u Turskoj, ne znam šta bih rekao, to dugo traje. Sjećam se finala EP2001 kako smo bili bijesni u finalu što za Tursku igraju Mirsad i Hido, ajde, srećom nije im pomoglo, SRJ je bila beton tada, ali tada su već otpočele priče kako se to dešava, kada odlaze... Oko toga nema lijeka, Turska ima strašnu gravitacionu moć, oni ne samo da mogu da odvedu cijelu porodicu tamo i da je obezbjede finansijski, nego da stvarno bace na sto pare u stilu ponude koja se NE ODBIJA. Ne samo da odeš, nego i da uzmeš prezime Turski sin, ili Turska duša
.

Ali je razumljivo sto hoce imati nesto s drzavom ciji narod ih naziva poturicama, vrijedja i ismijava na svaki moguci nacin, nacionalno, vjerski, slavi i velica, smatra herojima presudjene zlocince koji su nad njihovim narodom pocinili genocid?? I da, daleko od toga da je to samo forum i navijacke skupine.

Federer17 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 12:35Ali je razumljivo sto hoce imati nesto s drzavom ciji narod ih naziva poturicama, vrijedja i ismijava na svaki moguci nacin, nacionalno, vjerski, slavi i velica, smatra herojima presudjene zlocince koji su nad njihovim narodom pocinili genocid?? I da, daleko od toga da je to samo forum i navijacke skupine.![]()
Ja i ne želim nikoga da igra za BIH ako je razlog tamo necu imati mjesta

Iskreno ovo sto sam vidio po izlascima druzenju Sandzaklije i dole taj dio izmedju Sandzaka i Crne Gore to je skroz druga vrsta mentaliteta u odnosu na nas iz Bosne..Oni nemaju taj osjecaj pripadnosti Bosni sve ce oni pricati Bruda Bruda krvi bi ti dao al ce ti zabost noz u ledja kad se najmanje nadas
-
- Kontakt:
Pa puna je reprezentacija takvih Srba i Hrvata koji tamo nemaju mjesta. Morali bismo otipsivati pola tima u vecini selekcija.
-
- Kontakt:
Inače je naš mentalitet divan. Nece niko nikoga da zajebe. Najjače su izreke "nemo boljeg naroda na svijetu nego u nas" a bukvalno se koljemo svakih 50 godina. Političari nas sisaju kao ovce. Na respiratorima se uzima kes. Poltronizamje postao stil zivota u BIH.zgembo89 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:10Iskreno ovo sto sam vidio po izlascima druzenju Sandzaklije i dole taj dio izmedju Sandzaka i Crne Gore to je skroz druga vrsta mentaliteta u odnosu na nas iz Bosne..Oni nemaju taj osjecaj pripadnosti Bosni sve ce oni pricati Bruda Bruda krvi bi ti dao al ce ti zabost noz u ledja kad se najmanje nadas
Ima ih a ima i onih koji se uvijek odazovuBIHpatriota je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:11Pa puna je reprezentacija takvih Srba i Hrvata koji tamo nemaju mjesta. Morali bismo otipsivati pola tima u vecini selekcija.

- Jakobsen91
- Kontakt:
Ma mi smo dobri ljudi, samo su nam uvijek drugi krivi za sve, i tako sebe lazemo godinama i godinama. A ako se i pojavi neko loš među našim redovima, to poistovjetimo sa pojedincem, dok evo kao kod Sandžaklija odmah generalizujemo. Tako su Preldžić, braća Lagumdžija i Meliha u odbojci samo pojedinci, Begić, Omić također pojedinci, dok ako Sandžaklija Biberović uzme turske papire onda je to tipični Sandžo. A ako već brojimo krvna zrnca koliko sam shvatio mama mu je iz Zenice, cijeli život dijete provelo u Zenici, ali jbg lakše udariti na njega kao da je 100% Sandžaklija i da nema nikakve veze sa BiH.BIHpatriota je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:14Inače je naš mentalitet divan. Nece niko nikoga da zajebe. Najjače su izreke "nemo boljeg naroda na svijetu nego u nas" a bukvalno se koljemo svakih 50 godina. Političari nas sisaju kao ovce. Na respiratorima se uzima kes. Poltronizamje postao stil zivota u BIH.
Da li iko kod nas piše kako se ojećaju Bošnjaci na Kosovu, nedavno sam slučajno naletio na emisiju o njima, nas to jednostavno ne zanima. Ali zato smo tu samo da popljujemo kad odabere drugu reprezentaciju. Također sa Sandžakom kontakti sve lošiji, lošiji, u budućnosti će oni sve više igrati za Srbiju, a mi ćemo opet misliti da ništa nije do nas. Evo @pazarac je najbolje pojasnio koliko je njima teško da samo dobiju naše papire, a i primjer atletičara Kolašinca govori sve. Slušao sam i koliko su Međedovići zahvalni Đokoviću, preuzeo ga i Troicki, dok je kod nas sve na principu ako voliš Bosnu igrati ćes za nju, ako ne koga briga i udari jedno 5 smajlija tipa

Zato i jesmo na nivou afričkih plemena kojima Francuzi uzmu igrače kad požele. U današnje vrijeme savezi sa ozbiljnim sistemom dosta često pobjede čistu emociju, tako da smo u sve goroj poziciji.
Federer17 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 12:35Ali je razumljivo sto hoce imati nesto s drzavom ciji narod ih naziva poturicama, vrijedja i ismijava na svaki moguci nacin, nacionalno, vjerski, slavi i velica, smatra herojima presudjene zlocince koji su nad njihovim narodom pocinili genocid?? I da, daleko od toga da je to samo forum i navijacke skupine.![]()
žao mi je ako živiš u takvom svijetu, šta drugo da ti kažem.