Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Naravno da Union melje,ljudi imaju tri puta jacu ekipi nego prosle godine.
Ko od velikana ih dobije u grupi LP zgadice mu se zivot.
Ko od velikana ih dobije u grupi LP zgadice mu se zivot.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
-
- Kontakt:
Fino se danas poklopilo :
Luca Waldschmidt gol posudjeni igrač Wolfsburga Kelnu
Gossens dva gola,mjesec dana se pisalo i skoro pa stigao bio u Wolfsburg,
Max Philipp pobjedonosni gol za Frajburg ,posuđeni igrač Wolfsburga.
Kovač nije želio da ima mjesta ovoj dvojici igrača
Luca Waldschmidt gol posudjeni igrač Wolfsburga Kelnu
Gossens dva gola,mjesec dana se pisalo i skoro pa stigao bio u Wolfsburg,
Max Philipp pobjedonosni gol za Frajburg ,posuđeni igrač Wolfsburga.
Kovač nije želio da ima mjesta ovoj dvojici igrača
Šta rade crnci u Bayeru
, trebalo hladno biti 0-4.
Evo konacno gol. Gladbach uzasan.

Evo konacno gol. Gladbach uzasan.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Gladbach od odlaska SD-a, raspad sistema. Njemacka 80 mil stanovnika a ne mogu naci nekog kvalitetnog. Umjesto da napreduju, ne da su stagnirali nego su zestoko pali. Jako nestabilna ekipa, cak ce ih i Bayern dobit ove sezone.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Bayer ozbiljan kandidat za titulu!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ma kakva titula, opcija za 2-4 mjesto. Oni ce svakako nanizati par losih utakmica zaredom, nije da nismo navikli na to.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ovaj Bayer nece sigurno, Xabi je bas sazrio. Imaju toliko kvaliteta u ekipi, da mogu rotirati na svim pozicijama.
Bayern,Bayer, RB i Union su pokazali ozbiljan kvalitet.
Borussiju necu ni komentarisati, 1000 puta bio u pravu.
Boniface jako zanimljiv igrač, jak, brz, uvijek opasan i ima repertoar dobrih poteza, to se vidjelo i u prošloj utakmici protiv Leipziga. Xhaka dijeli lopte odlično, lopte mu imaju oči...I sve im je generalno dobro posloženo, jaka pojačanja, od odlazaka jedino Diaby nešto značajno. Dobro je Leverkusen posložen, samo tu je taj njihov gen, mentalitet, gdje bi oni mogli opet zakazati. U top 4 će mislim sigurno biti. Samo dugo sam već ja njih nekako otpisao iz tog kruga top timova, dok šta značajnije ne naprave, jer oni nekako od 2002. nisu nešto pravo značajno napravili. I po EL se kilave. Usporedbe radi, E. Frankfurt je u vremenu njihovog kilavljenja došao od borbe za opstanak do osvajanja njemačkog kupa i osvojio EL. Kod Leverkusena je problem i kup osvojit. Davno nekad osvojili i od tad zaboravili osvajat, a za pravu borbu za titulu su isto zaboravili jer su davno u istoj učestvovali.
Ali eto moguće da to sada Xabi mijenja i unosi malo i pobjedničkog mentaliteta ovoj ekipi. A i igrači poput Xhake moguće da dodatno liderstvom doprinese. Uvijek su lijepo igrali, ali odavno nekako nisu pravi ozbiljni faktor za one najveće stvari.
Ali eto moguće da to sada Xabi mijenja i unosi malo i pobjedničkog mentaliteta ovoj ekipi. A i igrači poput Xhake moguće da dodatno liderstvom doprinese. Uvijek su lijepo igrali, ali odavno nekako nisu pravi ozbiljni faktor za one najveće stvari.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
- Kontakt:
Ovo ce biti sezona Leverkuzena,vidjet cemo koliko mogu,mislim da ce biti ispred Lajpciga i Dortmunda
Pa i BMGu je vakat da osjeti cari zweite. Nisu odavno bili clan. 

-
- Kontakt:
Nema šanse ,Borussia M ce biti od 5 -10 mjesta.
Nece ove, jer ipak ima dovoljno buranije. Ali ako nastave slobodni pad dogodine ne gine grcevita borba za opstanak
Ma imaju oni solidnu ekipu i što se toga tiče ne bi trebali ni narednih godina imati (bar ne tako drastičnih

Samo ja mislim da Seoane neće dugo ostati na klupi kod njih. A sada im to možda i jeste glavni problem što nikako da ubodu s trenerom. A i generalno to cijelo sklapanje kadra, otkako je otišao Eberl im je dosta lošije.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Zbog toga i govorim da ce bit u problemima. Ne vidim, u zadnje vrijeme, pozitivnih stvari. Nazaduju, lutaju s odlukama.
-
- Kontakt:
Kadar je dobar i Seoane je dobar trener za ono što se trenutno dešava . Ekipa se dugo nije mijenjala i sada je nekakva tranzicija i rekonstrukcija, treba ti vremena i rada ... U probleme sa kadrom nas i je upravo Eberl uvalio svojim lošim odlukama , neko ko malo bolje prati to i zna .
Pojedinci koji priželjkuju i vjeruju i cvajtu će ostati kratkih rukava i bolje da se drže prognoza nižih liga.
Bayer nam je danas održao lekciju i sasvim zasluženo i očekivano nosi bodove. Idućih par kola će isto biti tako a onda kreće prava igra od petog kola
Pojedinci koji priželjkuju i vjeruju i cvajtu će ostati kratkih rukava i bolje da se drže prognoza nižih liga.
Bayer nam je danas održao lekciju i sasvim zasluženo i očekivano nosi bodove. Idućih par kola će isto biti tako a onda kreće prava igra od petog kola
Agieren statt reagieren
Impulsivni pokusaj omalovazavanja argumentom nizeg ranga takmicenja. Sta li sad, i mi (iako je pravilna upotreba jednine) smo nize vrijednosti.
Bravo! Uspio si.
Bravo! Uspio si.
-
- Kontakt:
Nikog ja ne omalovažavm, pogotovo ne impulsivno. Ovdje je riječ samo o prognozama i drugačijim percepcijama. Malo si otišao predaleko ili što bi omladina rekla zabrijao si
Agieren statt reagieren
Kadar jeste dobar i da kažemo u najmanju ruku solidan. Znači nije on sada kao Leverkusenov, Leipzigov, Dortmundov, ali je solidan, ima tu dosta potencijala. I dovedeni igrači itekako potencijala imaju. Čvančara pogotovo zanimljiv.Pale_Companion je napisao/la: ↑26 avg 2023, 20:57Kadar je dobar i Seoane je dobar trener za ono što se trenutno dešava . Ekipa se dugo nije mijenjala i sada je nekakva tranzicija i rekonstrukcija, treba ti vremena i rada ... U probleme sa kadrom nas i je upravo Eberl uvalio svojim lošim odlukama , neko ko malo bolje prati to i zna .
A sada ja znam po tom nekom konceptu i zamisli, Seoane bi trebao da odgovara, što se ne mora uvijek potvrdit u praksi. U Leverkusenu je dobro krenuo, pa se sve raspalo u drugoj sezoni. Nekako mi po tom dojmu podsjeća na Bosza, kod kojeg se isto pokazalo da mu je BuLi prevelik zalogaj. Leverkusen je kvalitetniji, trenutno moćniji - ok. Ali ako se uzmu oba kola u obzir onda dosta toga ne funkcionira ni naprijed ni nazad. Naravno da ćete vi treneru dati šansu, ali je meni nekako osjećaj da on neće tu ostati dugo. Ako pogriješim , rado ću priznati, jer i želim vam uspjeh. I generalno svaka čast klubu koji je znao se plasirati u LP i preskočiti grupnu fazu, a sredstva su mu finansijska znatno manja od gore nabrojanih klubova, pa i nekih drugih koji nerijetko ostanu ispod očekivanja.
A što se Eberlea tiče možda je on pri kraju imao neke greške, ali je mnogo dobrog posla odradio i sada se vidi u Leipzigu koliko to dobro radi, sjajne je igrače doveo, možda će se ispostaviti da i pored odlazaka imaju i jaču ekipu. Iako je Leipzig drugačije struktuiran pa je tamo i lakše zamijeniti određene igrače, jer oni često imaju 15-tak podjednakih koje mogu rotirati, pa nekad odlasci dvojice ili trojice (pa evo čaki i više od tog) i ne predstavljaju problem.
Ali svakako bi volio da pojasniš na koje to kobne greške Eberlea misliš?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Florian Wirtz vs Borussia Mönchengladbach
1 assist
10 key passes
2 big chances created
1.48 xA
20 years of age.
10 - Florian Wirtz created 10 chances in open play for Bayer Leverkusen today; the last player to exceed this total in any of Europe's big five leagues was David Silva for Manchester City in March 2015 against West Brom (11). Prodigy.

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.