Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2023, 20:09

Gegić je rođen u Njemčakoj,izabrao da igra za BiH,jednostavno je

Smailagić rođen u Srbiji,izabrao da igra za svoju državu,jednostavno je

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 avg 2023, 20:11

Gegic je Sandzaklija porijeklom, a izabrao je BIH jer se osjeca Bosnjakom.

Nije nista jednostavno i crno bijelo.

Kao pionir-kadet je bio veoma fizicki atraktivan potencijal i sigurno je mogao da bira izmedju vise alternativa.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2023, 20:21

Pa jednostavno je,čovjek odlučio igrati za BiH,nebitno gdje je rođen,isto kao što jednostavno i to što Smailaić igra za svoju državu a ne za državu s kojom ga valjda ništa ne veže

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 avg 2023, 20:25

Nurkica i Gegica veze osjecaj bosnjastva nevezano gdje su rodjeni, a Bosnjaci su vecina jedino u BIH, stoga je BIH mnogim Bosnjacima u regiji bliza srcu nego neke druge države.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2023, 20:27

Smailagića očito ne veže ništa za BiH da bi igrao za nju,ne vidim problem u tome,čovjek igra za svoju državu

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 avg 2023, 20:31

filip13 je napisao/la:
26 avg 2023, 20:21
Pa jednostavno je,čovjek odlučio igrati za BiH,nebitno gdje je rođen,isto kao što jednostavno i to što Smailaić igra za svoju državu a ne za državu s kojom ga valjda ništa ne veže
Znaci Bosnjake iz Srbije nista ne veze za Bosnu i trebaju igrati tamo gdje su rođeni, al zato za Srbe i Hrvate iz BiH ne treba da vazi to pravilo i trebaju igrati za Srbiju i Hrvatsku :hmmmmm:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 avg 2023, 20:31

Pa ne kazem da je problem, samo konstatujem da ne koristimo uvijek neke prednosti koje imamo prema Bosnjacima u regiji. Možda bismo imali veći bazen na raspolaganju da nudimo generalno kvalitet u organizacionom smislu. Da li je Samilagic skautiran kao pionir, da li se znalo za njega(nebitan je on, samo ga kao primjer koristim).

Srbija i Hrvarska skautiraju Srbe i Hrvate vec sa 12-13 godina. Vec se neki kontakti uspostavljaju. Kad mi stupamo u kontakt?
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 26 avg 2023, 20:33, ukupno mijenjano 2 puta.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 26 avg 2023, 20:32

"Filip", epizoda 863. :kafa:

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2023, 20:35

19vendetta87 je napisao/la:
26 avg 2023, 20:31
filip13 je napisao/la:
Znaci Bosnjake iz Srbije nista ne veze za Bosnu i trebaju igrati tamo gdje su rođeni, al zato za Srbe i Hrvate iz BiH ne treba da vazi to pravilo i trebaju igrati za Srbiju i Hrvatsku :hmmmmm:
to je sve osobno,mene konkretno nista ne veze za hrvatsku toliko da bi igrao za njih ili npr. moj sin

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2023, 20:42

BIHpatriota je napisao/la:
26 avg 2023, 20:36
Filipe, odakle si? Koji grad?

Iz Zenice

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 avg 2023, 20:45

Vazi Filipe, to je logično, odrastao si u gradu gdje je dominatan "probosanski identitet".

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2023, 20:48

BIHpatriota je napisao/la:
26 avg 2023, 20:45
Vazi Filipe, to je logično, odrastao si u gradu gdje je dominatan "probosanski identitet".
:thumbup:

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 26 avg 2023, 21:02

26 avg 2023, 18:24
Ma Sandze su pizdurine teske, cast izuzecima. Nek batale bosnjastvo i nek se pocnu izjasnjavati ko srbi islamske vjeroispovijesti. Smailagic izgleda vise voli biti peta opcija u Srbiji nego druga u Bosni
Skoro svi sa muslimanskim imenom u Srbiji a koji su prosrpski orijentirani dolaze rodom iz Bosne ...niko iz Sandzaka,Kusturica,Brena ,Bazdulj,ekon.Busatlija,prof Selimović...sve te velike Srbende dolaze iz Bosne ,niko iz Sandzaka ,ne sporim da Sandzalije imaju velike simpatije prema Turskoj
Sti se tiče Biberovica cuo sam da se odlučio na ovaj korak sa sinom jer su bukvalno sastavljali kraj sa krajem ...
Koliko ja imam utisak ljudi u Sandžaku prvo gledaju svoj lični interes ...ko im ponudi bolje uslove za napredak ,ko ih pozove igrače za njega ,
Interes bilo koje sfere iz BIH prema nama uopšte ne postoji ,na nas se gleda kao na neko pleme, još neki imaju obraza da primitivno vredjaju.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 avg 2023, 21:13

26 avg 2023, 20:31
filip13 je napisao/la:
To su muslimani iz Sandzaka ;) igrali za BIH ili TR njima je isto.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 avg 2023, 21:30

pazzarac je napisao/la:
26 avg 2023, 21:02
26 avg 2023, 18:24
Ma Sandze su pizdurine teske, cast izuzecima. Nek batale bosnjastvo i nek se pocnu izjasnjavati ko srbi islamske vjeroispovijesti. Smailagic izgleda vise voli biti peta opcija u Srbiji nego druga u Bosni
Skoro svi sa muslimanskim imenom u Srbiji a koji su prosrpski orijentirani dolaze rodom iz Bosne ...niko iz Sandzaka,Kusturica,Brena ,Bazdulj,ekon.Busatlija,prof Selimović...sve te velike Srbende dolaze iz Bosne ,niko iz Sandzaka ,ne sporim da Sandzalije imaju velike simpatije prema Turskoj
Sti se tiče Biberovica cuo sam da se odlučio na ovaj korak sa sinom jer su bukvalno sastavljali kraj sa krajem ...
Koliko ja imam utisak ljudi u Sandžaku prvo gledaju svoj lični interes ...ko im ponudi bolje uslove za napredak ,ko ih pozove igrače za njega ,
Interes bilo koje sfere iz BIH prema nama uopšte ne postoji ,na nas se gleda kao na neko pleme, još neki imaju obraza da primitivno vredjaju.
Da, sto se politike tiče pojedini Bosnajci iz BIH pokazuju vecu inferiornu svijest od Bosnjaka iz Sandzaka.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 avg 2023, 21:43

pazzarac je napisao/la:

Pa koja je onda razlika između Kusturice, Brene i ostalih bosanskih "srbendi" i vasih sportasa? Ja tu iskreno nikakvu razliku ne vidim, i jedni i drugi prodali se radi licne koristi, nevazno jel politcka ili sportska korist.
Bosanski Srbi su totalna suprotnost od vas. Imas jednog Vladana Kovacevica koji je branio za u21 reprezentaciju BiH i za Sarajevo. Svi psovali selektora i tjerali Sehica sa gola, a trazili njega, a lik se na kraju popiša na sve to i ode braniti za Srbiju. Kod Sandzi to neces vidjeti, onaj mali Bazdar kacio na fb slike Alije i Bosne, ali opet ce igrati za Srbiju jer je clan Partizana. Da bar fudbaleri iz Sandzaka imaju neku ulogu u reprezentaciji Srbije, pa haj nek igraju, to bi vec imalo logike. Ali kod vas Masovic radije pristane biti peta opcija u Srbiji i dobiti poziv svako trece okupljanje, nego kod nas da bude siguran starter u ekipi. To mi nikad nece biti jasno. Jos svaki vas fudbaler bude izvrijeđan svaki put kad ne pjeva himnu, ali ocigledno i to nije problem. Kako je krenulo, ocekujem od narednih generacija da pocnu pjevati himnu Srbije

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 26 avg 2023, 21:59

26 avg 2023, 21:43
pazzarac je napisao/la:

Pa koja je onda razlika između Kusturice, Brene i ostalih bosanskih "srbendi" i vasih sportasa? Ja tu iskreno nikakvu razliku ne vidim, i jedni i drugi prodali se radi licne koristi, nevazno jel politcka ili sportska korist.
Bosanski Srbi su totalna suprotnost od vas. Imas jednog Vladana Kovacevica koji je branio za u21 reprezentaciju BiH i za Sarajevo. Svi psovali selektora i tjerali Sehica sa gola, a trazili njega, a lik se na kraju popiša na sve to i ode braniti za Srbiju. Kod Sandzi to neces vidjeti, onaj mali Bazdar kacio na fb slike Alije i Bosne, ali opet ce igrati za Srbiju jer je clan Partizana. Da bar fudbaleri iz Sandzaka imaju neku ulogu u reprezentaciji Srbije, pa haj nek igraju, to bi vec imalo logike. Ali kod vas Masovic radije pristane biti peta opcija u Srbiji i dobiti poziv svako trece okupljanje, nego kod nas da bude siguran starter u ekipi. To mi nikad nece biti jasno. Jos svaki vas fudbaler bude izvrijeđan svaki put kad ne pjeva himnu, ali ocigledno i to nije problem. Kako je krenulo, ocekujem od narednih generacija da pocnu pjevati himnu Srbije
Velika je razlika ...kad momci koji kao jedinu opciju za napredak i egzistenciju prihvate recimo Partizan reprezentaciju Srbije ali drze do sebe i ne pevaju himnu dok dotični iz Bosne kad dodju u Beograd propagiraju da su svi muslimani ustvari Srbi,mjenjaju vjeru,stide se imena ...
Ja ti govorim i o interesu ...90% talenata iz Sandzaka niko iz Bosne nije kontaktirao .Tako je u svakoj oblasti.Njih uglavnom pokupe beogradski klubovi ,sportski savezi daju im stipendije ,vidiš li ti koji je jad u bosanskim sportskim savezima ...čitas li ti sta je sa odbojkasicama ...pola ekipnih.sportova nema mlade selekcije
Neki su i pokušali da igraju za BiH ali su odbijeni ...Kolasinac atletičar,braca Sehovic...
Al bitno je vredjati kad je već kasno ...to je još jedan utisak koji se stvara preko manjine kao što si ti ,da nas ljudi u Bosni ne vole

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 avg 2023, 22:00

19vendetta87

MIslis da nema i kod nas krivice? Da smo neorganizovani u skautiranju, da nemamo inicijativu i sl. Hrvatska i Srbija skautiraju djecu od 12 godina a mi se sjetili Samilagica tek kad je dobitovao za kadetsku selekciju Srbije. Zasto ne organizujemo neki turnir kao sto Srbija ima "Turnir regiona" i pozovemo ekipe iz Sandzaka (i onaj dio u Crnog Gori) u onda skautiramo djeci, pa Sparsi najtalentovanije pozovu u pionire i kadete i sl.

Drugi problem je sto po zadnjim propisima Sandzaklije moraju dokazivati da imaju nekog u BIH da bi dobili državljanstvo dok Hrvati i Srbi ne moraju. Tu nam niko nije kriv nego mi.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 26 avg 2023, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 avg 2023, 22:14

pazzarac je napisao/la:
26 avg 2023, 21:59

Velika je razlika ...kad momci koji kao jedinu opciju za napredak i egzistenciju prihvate recimo Partizan reprezentaciju Srbije ali drze do sebe i ne pevaju himnu dok dotični iz Bosne kad dodju u Beograd propagiraju da su svi muslimani ustvari Srbi,mjenjaju vjeru,stide se imena ...
Ja ti govorim i o interesu ...90% talenata iz Sandzaka niko iz Bosne nije kontaktirao .Tako je u svakoj oblasti.Njih uglavnom pokupe beogradski klubovi ,sportski savezi daju im stipendije ,vidiš li ti koji je jad u bosanskim sportskim savezima ...čitas li ti sta je sa odbojkasicama ...pola ekipnih.sportova nema mlade selekcije
Neki su i pokušali da igraju za BiH ali su odbijeni ...Kolasinac atletičar,braca Sehovic...
Al bitno je vredjati kad je već kasno ...to je još jedan utisak koji se stvara preko manjine kao što si ti ,da nas ljudi u Bosni ne vole
Znam ja kakva situacija u sportu sto se tice Bosne, ali i kod nas momci odbijaju Austriju, Svedsku i ostale drzave sa daleko boljim uslovima za igrati.
Ja sam ti naveo primjer Masovica i Kovacevica, i najbolji je pokazatelj trenutne situacije.
Sta je to Kovacevic dobio od Srbije? Stipendiju, pare? Nista nije dobio od njih, dok je kod nas imao sve beneficije i bio miljenik navijaca, cak mislim i da je bio kapiten u Sarajevu. Ali njega to ne zanima, jer ima svoja etnicka uvjerenja, pa je cak na svoju stetu odabrao Srbiju. Dok Masovic je imao ponudu da igra za nas, ali lik izgleda vise voli grb sa 4S i biti peta opcija u reprezentaciji, nego kod nas starter.
I ja nemam nista protiv Sandzaklije, cak naprotiv, jos sam jasno napisao "cast izuzecima" u prvom postu kad sam kritiku uputio.
Ali dobro, nebitno, bitno je da vas Srbi vole. Pogotovo Zvezdasi i Partizanovci kad dođu u Pazar na gostovanje :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, farenhajt, galia95, greenwood, hujdur007, Kaunas, lol89, s4mke, VensanKasel i 62 gosta.