Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Kada je u pitanju EP 2025.godine, BiH i Hrvatska su upale u nezgodnu grupu, tu je Francuska koja ima ogromnu bazu mladih i potentnih igrača i mimo en-bi-eja kao i autsajder Kipar koji kao domaćin ima zagarantovano učešće na EP (birokrate FIBA-e su kompletni idioti) i tu će na EP jedna od ove dvije selekcije, BiH ili Hrvatska.
Kvalifikacioni "prozori" su u februaru i novembru 2024-e te februaru 2025-e. Vidjećemo situaciju sa evroligaškim igračima, u februaru 2024-e bi trebali biti "dostupni".
Hrvatska je odigrala odlično preliminarne kvalifikacije za OI u Turskoj, no postoji ogroman disbalans u ekipi. Nosioci igre su kako njihovi forumaši nazvaše "velika četvorka", Džejlen Smit, Mario Hezonja, Dario Šarić i Ivica Zubac, kada bi dvojica sjeli na klupu na turniru u Turskoj uslijedio bi veliki pad, ostali kvalitetnom mnogo zaostaju za pomenutom četvorkom.
U kvalifikacijama Hrvatima neće igrati dvojica od te četvorke, Ivica Zubac i Dario Šarić. Bosni Garza i Nurkić. Hrvatska je tu više hendikepirana jer se pored veoma pouzdanog Zubca, Dario nametnuo kao lider ove generacije.
Hrvati imaju veću bazu vrsnih košarkaša od Bosne, dosta veću, no kod njih je dosta toga poremećeno, u Turskoj nisu igrali brojni igrači koji bi bili bolji od onih koji su bili u sastavu, Luka Božić, Dominik Mavra, Ante Toni Žižić, Luka Šamanić, Karlo Matković, Danko Branković, izgleda da neki baš i nemaju volje, prije svih Žižić, nije jasna situacija sa Božićem i Mavrom, izgleda da postoji neki kuršlus u odnosima, Šamanić je i tako obezbijedio NBA ugovor, ni on neće biti "dostupan" u narednom vremenu.
Iako Bosna ima realno manji fond vrsnih igrača, ako Musa bude "dostupan" i ako se nađe kvalitetan Amer, zamjena za Robersona kojeg su pristigle godine, upotrebljiv na obje bekovske pozicije i dobar u oba pravca, i defanzivno i ofenzivno, imajući u vidu i te neke trzavice u hrvatskoj košarci koje se neće riješiti preko noći, šanse su po meni 50:50%.
Kvalifikacioni "prozori" su u februaru i novembru 2024-e te februaru 2025-e. Vidjećemo situaciju sa evroligaškim igračima, u februaru 2024-e bi trebali biti "dostupni".
Hrvatska je odigrala odlično preliminarne kvalifikacije za OI u Turskoj, no postoji ogroman disbalans u ekipi. Nosioci igre su kako njihovi forumaši nazvaše "velika četvorka", Džejlen Smit, Mario Hezonja, Dario Šarić i Ivica Zubac, kada bi dvojica sjeli na klupu na turniru u Turskoj uslijedio bi veliki pad, ostali kvalitetnom mnogo zaostaju za pomenutom četvorkom.
U kvalifikacijama Hrvatima neće igrati dvojica od te četvorke, Ivica Zubac i Dario Šarić. Bosni Garza i Nurkić. Hrvatska je tu više hendikepirana jer se pored veoma pouzdanog Zubca, Dario nametnuo kao lider ove generacije.
Hrvati imaju veću bazu vrsnih košarkaša od Bosne, dosta veću, no kod njih je dosta toga poremećeno, u Turskoj nisu igrali brojni igrači koji bi bili bolji od onih koji su bili u sastavu, Luka Božić, Dominik Mavra, Ante Toni Žižić, Luka Šamanić, Karlo Matković, Danko Branković, izgleda da neki baš i nemaju volje, prije svih Žižić, nije jasna situacija sa Božićem i Mavrom, izgleda da postoji neki kuršlus u odnosima, Šamanić je i tako obezbijedio NBA ugovor, ni on neće biti "dostupan" u narednom vremenu.
Iako Bosna ima realno manji fond vrsnih igrača, ako Musa bude "dostupan" i ako se nađe kvalitetan Amer, zamjena za Robersona kojeg su pristigle godine, upotrebljiv na obje bekovske pozicije i dobar u oba pravca, i defanzivno i ofenzivno, imajući u vidu i te neke trzavice u hrvatskoj košarci koje se neće riješiti preko noći, šanse su po meni 50:50%.
Divos je napisao/la: ↑22 avg 2023, 20:50Kada je u pitanju EP 2025.godine, BiH i Hrvatska su upale u nezgodnu grupu, tu je Francuska koja ima ogromnu bazu mladih i potentnih igrača i mimo en-bi-eja kao i autsajder Kipar koji kao domaćin ima zagarantovano učešće na EP (birokrate FIBA-e su kompletni idioti) i tu će na EP jedna od ove dvije selekcije, BiH ili Hrvatska.

-
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Opet Turci moraju dati saglasnost
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma nema turci od njega nista,ne vjerujem da bi oni pravili bilo kakve probleme.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
- Kontakt:
Aziz Bekir ce to na svoj obraz da sredi

Mi njima Bekira, oni nama Biberovica

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
To nece sandzaklija da igra za maticu više ili nema mjesta?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Kod Biberovica je ocigledno da gledaju samo sebe. Sad kad je shvatio da u Turskoj nema mjesta i da od njihovog sportskog drzavljanstva ne dobija puno, odnosno da bi vise dobio ako zaigra za nas nacionalni tim - odlucio je vratiti vrijeme nekoliko godinu unazad i ponasati se kao Bosnjak kojem je jedini izbor Bosna i Hercegovina. Da je njima do patriotizma, njegov 4 godine mladji brat ne bi zaigrao za U18 reprezentaciju Turske prije par mjeseci i tako svjesno izgubio pravo da u buducnosti zaigra za nas bez njihove dozvole. Sto je najgore, imao je mizernu minutazu i jos mizerniju ulogu na parketu.
Mislim da Turci po pitanju Tarika ne mogu uraditi puno, tj. ne mogu se isprijeciti na tom putu, a niti imaju interesa da on ostane kod njih jer se moze voditi samo kao naturalizovani igrac, buduci da prije 16. godine nije imao njihov pasos. Sva poenta je da se on odrekne njihovog sportskog drzavljanstva, a mislim da to jos nece uraditi. Njemu je sad glavno da vidi gdje ce igrati naredne sezone. U Feneru 95% nema mjesta i nece imati zadovoljavajucu minutazu taman i da ostane tu. Ako mu naredni klub bude u Turskoj, bojim se da od igranja za nas nema nista, posto ce i njemu i klubu biti u interesu da se vodi kao Turcin. Idealno bi bilo da se sto prije makne iz Turske, jer bismo tek tad mogli ocekivati da zaigra za nasu reprezentaciju.
Mislim da Turci po pitanju Tarika ne mogu uraditi puno, tj. ne mogu se isprijeciti na tom putu, a niti imaju interesa da on ostane kod njih jer se moze voditi samo kao naturalizovani igrac, buduci da prije 16. godine nije imao njihov pasos. Sva poenta je da se on odrekne njihovog sportskog drzavljanstva, a mislim da to jos nece uraditi. Njemu je sad glavno da vidi gdje ce igrati naredne sezone. U Feneru 95% nema mjesta i nece imati zadovoljavajucu minutazu taman i da ostane tu. Ako mu naredni klub bude u Turskoj, bojim se da od igranja za nas nema nista, posto ce i njemu i klubu biti u interesu da se vodi kao Turcin. Idealno bi bilo da se sto prije makne iz Turske, jer bismo tek tad mogli ocekivati da zaigra za nasu reprezentaciju.
Extra info...
- Krenulo se za Biberovicem
- Njemacka zvanicno usvojila zakon o dvojnom dzavljanstvu i otvara se mogucnost, da Nihad Djedovic vrati civilno drzavljanstvo BiH i da ga imamo na radpolaganju jos 1-2 godine (Ovo ce biti extra i za nase ljude u Njemackoj u drugim sportovima, narocito u fudbalu. Moci ce imati nase drzavljanstvo, a da se ne odricu njemackog)...
- Daj nam jos kakvog ubicu na PG...
Tek sad do izrazaja dolazi onaj poraz od Poljske u finalu...
- Krenulo se za Biberovicem
- Njemacka zvanicno usvojila zakon o dvojnom dzavljanstvu i otvara se mogucnost, da Nihad Djedovic vrati civilno drzavljanstvo BiH i da ga imamo na radpolaganju jos 1-2 godine (Ovo ce biti extra i za nase ljude u Njemackoj u drugim sportovima, narocito u fudbalu. Moci ce imati nase drzavljanstvo, a da se ne odricu njemackog)...
- Daj nam jos kakvog ubicu na PG...
Tek sad do izrazaja dolazi onaj poraz od Poljske u finalu...
Tako nekako... imali bi ako nista priliku odigrati jak turnir, a prije toga vjerovatno i nekoliko prijateljskih. Ovako, daj Boze da ih sve zajedno vidimo i na narednom EB.
Od prakticno gotovog posla, nas zapade najgora grupa

i ja sam s poradovao na prvu....Ali kad sam drugi put procitao, sve mi se cini da je ovo Beciragicev PR, gasenje vatre...pritom nema skoro nikakvih novih info u odnosu na ono ranije.
po meni je poraz od Crne Gore od 20 razlike, zbog cega smo propustili svjetsko prvenstvo, koje je bilo itekako dohvatljivo, najveci fail u reprezentativnoj karijeri beciragica. ova kasnije blamaza sa (oslabljenim) poljacima se samo nadovezala na cvrst temelj za otkaza. dzaba sastojci ako nema kuhara.
btw vjerujem da bismo dobili poljake sa Robersonom. cak i da gadja iz igre 4/12 za tri poena, on je taj ispusni ventil kojeg traze i musa, i nurkic, i atic...svaka cast Garzi, ali on ne olaksava posao ni za Nurkica ni za Musu. dovoljno je da Josh stoji iza inije za tri poena i poljska odbrana se mora drugacije ponasat - nema utrajanja Nurkica itd.
moramo naci amerikanca sutera (koji zna podijelit asist i nije rupa u odbrani), a ne volume scorera
po meni je poraz od Crne Gore od 20 razlike, zbog cega smo propustili svjetsko prvenstvo, koje je bilo itekako dohvatljivo, najveci fail u reprezentativnoj karijeri beciragica. ova kasnije blamaza sa (oslabljenim) poljacima se samo nadovezala na cvrst temelj za otkaza. dzaba sastojci ako nema kuhara.
btw vjerujem da bismo dobili poljake sa Robersonom. cak i da gadja iz igre 4/12 za tri poena, on je taj ispusni ventil kojeg traze i musa, i nurkic, i atic...svaka cast Garzi, ali on ne olaksava posao ni za Nurkica ni za Musu. dovoljno je da Josh stoji iza inije za tri poena i poljska odbrana se mora drugacije ponasat - nema utrajanja Nurkica itd.
moramo naci amerikanca sutera (koji zna podijelit asist i nije rupa u odbrani), a ne volume scorera
PG Baldwin IV Gegić
SG Musa, Atić
SF Biberovic Lazić Đedović
PF Alibegović Sulejmanović
C Halilović Kamenjaš
U ovom sastavu smo favoriti protiv Hrvatske
SG Musa, Atić
SF Biberovic Lazić Đedović
PF Alibegović Sulejmanović
C Halilović Kamenjaš
U ovom sastavu smo favoriti protiv Hrvatske

-
- Kontakt:
Zar Biberovic nije u NBA? Na njega ne mozemo racunati u kvalifikacijama.
A Sulejmanovica svakako mozemo zaboraviti, tesko da ce se on vratiti u ekipu
Izabran na draftu ali ne igra u NBA ligi nije on taj kvalitet. Mozda dobijemo novog selektora pa se vrati Emir 
-
- Kontakt:
Legao bi Biberovic samo tako. Ima bolju ruku i šut od većine naših reprezentativca. Samo da nadje prikladan klub.
Toliko mi je krivo za kvalifikacije za Olimpijadu, da je to nevjerovatno...ma da kada covjek sagleda situaciju Poljaci su mozda i zasluzili da odu na zavrsne kvalifikacije, ali me ne moze me niko ubjediti da mi sa uigranim Jusufom i Lukom, Dzananom u formi i pojacanom vanjskom linijom sa nekim Amerom, Biberovicem i Djedovicem ne bi bili veci favoriti za Olimpijadu od Poljaka...ali gotovo sad...
Probati iskoristiti ovu ekipu i probati napraviti nesto od slijedeceg EB i eventualno probati sa kvalifikacijama za slijedeci WB...mozda to tada Juka i Luka budu vec igrali u Europi...
Na hajr...
On ima bolju ruku od svih nasih reprezentativaca...mi trenutno u repki nemamo ni jednog spotup shootera ili nekog ko iz bloka moze istracati i pogoditi vanjski sut kao sto to moze uraditi Biberovic...mislim nije ni to njegovo vrhunski, ali ako ista barem skoluje se citav zivot u kosarci za te stvari...BIHpatriota je napisao/la: ↑24 avg 2023, 06:54Legao bi Biberovic samo tako. Ima bolju ruku i šut od većine naših reprezentativca. Samo da nadje prikladan klub.
Ovo je bez sumnje glavni razlog sto Musa nije vise probijao, a Nurkic bolje napadao na low postu. Poljaci su znali da je Musa jedina prijetnja u tome (a itekako je 'ranjiv') i fokusirali su se na njega, a dole su uvijek bili spremni da udvoje ili cak utroje Nurkica.RoninX je napisao/la: ↑23 avg 2023, 22:20i ja sam s poradovao na prvu....Ali kad sam drugi put procitao, sve mi se cini da je ovo Beciragicev PR, gasenje vatre...pritom nema skoro nikakvih novih info u odnosu na ono ranije.
Takodjer, slazem se da bi ovo u vezi Tarika moglo biti skretanje fokusa s glavnih problema. Kao odjednom Adis dao izjave od po 2 recenice za nekoliko portala. Nema mi to bas neke logike. Biberovic bi nam legao kao niko. Ima potencijal da postane vrhunski suter, ali ako misli da ce to postati s 5 mpg u Feneru - grdno se vara. Haman 5 godina je na tom tretmanu i vrijeme mu je da odigra jednu sezonu u kojoj ce imati puno znacajniju ulogu u klubu. Sto se tice Djedovica, on bi imao oko 35 godina kad se rijese svi administrativni problemi (ako se ovo oko dvojnog drzavljanstva dovede do kraja), a takav nam ne treba. U odbrani vec odavno nije onaj stari, a i u napadu nema nekadasnju brzinu i snalazljivost (suter nikad nije ni bio). Radije bih gledao mladog Delalica, mada i on u nadolazecoj sezoni mora pokazati da se na njega moze ozbiljnije racunati.
Amerikanac se definitivno sto prije mora naci, jer nam treba vec u februaru, a ovamo imaju dovoljno vremena da rijese situaciju s Garzom (do narednog EB, ako ga izborimo), mada tu iskreno nisam optimista. Nek tu traze dodatan angazman politicara, u prvom redu od Konakovica (em je MVP, em ima iskustva i u kosarci i kao predsjednik saveza, iako ne vjerujem da je njemu do toga). Isto tako, potreban nam je Sulejmanovic radi sireg rostera, ali se bojim da on nece popustiti dok god je Adis tu, a ne mislim da ce ovaj uskoro letjeti s klupe.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, Amazon [Bot], avalPacidoroP, bordobijeli, DjaniTarik, Drum, ebi46, fukara87, Hashanaga, Homelander, Kajkutenjoyer, L-Train, MrPink, s4mke, StevieG8, Taree, tuitamo, Yucca i 155 gostiju.