TuzlaASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:47Odakle je on?Sveti je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:04Lik je moja generacija, isli smo zajedno u srednju i vazda je nesto petljo, trazio nacine da se obogati. Sjecam se kako nam je govorio da postoje hackovi kako doci do youtube trendinga tamo nekad 2010te mozda pomocu autoclickera itdWanderson je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:27
Ma bio je prejak sa FB stranicama i tu su pare ogromne bile, klikovi, pop up, refresh skripte su samo dosle kao alat za naplatu ogromnog broja posjeta.
U pocetku si stranicu koja vrijedi 20.000 eura mogao kupiti za 300 eura jer narod nije znao sta posjeduje i nije znao to monetizovati kroz Google Ads, onda si mogao jeftino iznajmiti, onda su dosle i grupe njih si mogao jos jeftinije uzeti, a ako si administrator mogo si odma monopol napraviti i samo ti kaciti linkove.
On je među prvim bh. adsenserima koji su uzeli ogromno lovu, poslije je otisao u affiliate kad je adsense propao, pa je pokusao svoju mrezu MonAd plug napraviti i na kraju taj call centar koji donosi najvise para.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
naprijed rejal
- ASD
- Kontakt:
Zavisi na kojem. Ova je izganjala na top 30 faksu gdje je godina i za donace 10k.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 17:07Preko cega je izganjala? Mislis na stipendiju? Evo i ja sam studirao dzaba na fakultetu gdje je cijena za strance 3k po semestru.
Neke organozacije joj platile sto ih reklamira, a ona ce nastaviti raditi za njih.
Površno je znam ali znam neke joj bliske osobe.
Ali to navodim kao izuzrtak koji potvrđuje tvoje pravilo jer se radi o malo pametnijoj curi.
- VensanKasel
- Kontakt:
- ASD
- Kontakt:
Da da, na to sam mislio.
Tiktoker snima ženu u autu i postavlja joj glupa pitanja. Ona mu kaže da se makne da joj smeta i da će zvati policiju. On kaže, slobodno zovi, ovo je public.
U Bosni ne smiješ snimat kako te neko kolje.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa nije to sponzorstvo, nego klasicna stipendija s obavezom rada odredjeni period nakon zavrsetka studija. Uglavnom najgora moguca opcija, ako nisi bas u nekoj brutalnoj kompaniji, jer te uslove da ostanes u kompaniji, a ne dobijes ni pribliznu platu kao npr. neki od tvojih kolega sa studija. Onda moras dumat, jel ti isplativije vratit pare za skolarinu ili ostat i bit underpaid dok ne napredujes ili budes mogao napustit kompaniju bez penala. Ja sam npr. svoju kompaniju kostao nekih 50-60k za tri godine studija, ali nisam obavezan ostat, a ni oni me nisu obavezni zadrzat. Clara pacta, boni amici.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 18:53Zavisi na kojem. Ova je izganjala na top 30 faksu gdje je godina i za donace 10k.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 17:07Preko cega je izganjala? Mislis na stipendiju? Evo i ja sam studirao dzaba na fakultetu gdje je cijena za strance 3k po semestru.
Neke organozacije joj platile sto ih reklamira, a ona ce nastaviti raditi za njih.
Ali to navodim kao izuzrtak koji potvrđuje tvoje pravilo jer se radi o malo pametnijoj curi.

Npr. u Njemackoj nemas nijedan top fakultet, koji je privatni i da kosta toliko malo. Top fakulteti su drzavni, a jedino se master programi zbog konekcija isplate radit na privatnom. Medjutim, tu su vec mnogo vece cifre. Bas me interesuje koji je to faks.
- ASD
- Kontakt:
Faks joj je jedan u Parizu, drugi u Milanu. Dualna diploma. Firma joj je neka u vezi mode koliko sam skontao, u Milanu.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 19:26Pa nije to sponzorstvo, nego klasicna stipendija s obavezom rada odredjeni period nakon zavrsetka studija. Uglavnom najgora moguca opcija, ako nisi bas u nekoj brutalnoj kompaniji, jer te uslove da ostanes u kompaniji, a ne dobijes ni pribliznu platu kao npr. neki od tvojih kolega sa studija. Onda moras dumat, jel ti isplativije vratit pare za skolarinu ili ostat i bit underpaid dok ne napredujes ili budes mogao napustit kompaniju bez penala. Ja sam npr. svoju kompaniju kostao nekih 50-60k za tri godine studija, ali nisam obavezan ostat, a ni oni me nisu obavezni zadrzat. Clara pacta, boni amici.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 18:53Zavisi na kojem. Ova je izganjala na top 30 faksu gdje je godina i za donace 10k.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 17:07Preko cega je izganjala? Mislis na stipendiju? Evo i ja sam studirao dzaba na fakultetu gdje je cijena za strance 3k po semestru.
Ali to navodim kao izuzrtak koji potvrđuje tvoje pravilo jer se radi o malo pametnijoj curi.![]()
Npr. u Njemackoj nemas nijedan top fakultet, koji je privatni i da kosta toliko malo. Top fakulteti su drzavni, a jedino se master programi zbog konekcija isplate radit na privatnom. Medjutim, tu su vec mnogo vece cifre. Bas me interesuje koji je to faks.
Imaš u njemačkoj par Business schoolsa privatnih koje se baš plaćaju. Jedan je u Frankfurtu, drugi je negdje na Zapadu zemlje, manji grad, zaboravio sam. Ali opet mislim da nisu ni blizu francuskih ili švicarskih.
U Švedskoj imaš jedan Business School privatni, koji se ne plaća, baš je top.
Jel realno ovoMaroonBjelave je napisao/la: ↑24 avg 2023, 14:19https://www.klix.ba/vijesti/bih/siri-se ... /230824001

Sto ne bi bilo realno,to ti je ona bozja administracija na zemlji o kojoj je Čanak pricao.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- AshburtonG
- Kontakt:
Mislis vjerovatno na FSFM, tu ti je master preko 40k. Bachelor ne znam tacno. Svicarci imaju ETH koji je ispred svih sto se tice ovog dijela Evrope, dok su francuski i njemacki tu negdje, mislim da Svabe imaju vise u top 100. Za Heidelberg, TMU i LMU sam siguran, a Humbolt, Tübingen i FU Berlin vrlo vjerovatno. Sto se tice Francuza, vjerovatno samo PSL i Sorbona.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 19:44Faks joj je jedan u Parizu, drugi u Milanu. Dualna diploma. Firma joj je neka u vezi mode koliko sam skontao, u Milanu.
Imaš u njemačkoj par Business schoolsa privatnih koje se baš plaćaju. Jedan je u Frankfurtu, drugi je negdje na Zapadu zemlje, manji grad, zaboravio sam. Ali opet mislim da nisu ni blizu francuskih ili švicarskih.
U Švedskoj imaš jedan Business School privatni, koji se ne plaća, baš je top.

I call bullshit.
- ASD
- Kontakt:
Govorim o Business Schools. Neće Francuz ići na Sorbonu ako ga prime na HEC. Nije 1960-ta.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 20:28Mislis vjerovatno na FSFM, tu ti je master preko 40k. Bachelor ne znam tacno. Svicarci imaju ETH koji je ispred svih sto se tice ovog dijela Evrope, dok su francuski i njemacki tu negdje, mislim da Svabe imaju vise u top 100. Za Heidelberg, TMU i LMU sam siguran, a Humbolt, Tübingen i FU Berlin vrlo vjerovatno. Sto se tice Francuza, vjerovatno samo PSL i Sorbona.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 19:44Faks joj je jedan u Parizu, drugi u Milanu. Dualna diploma. Firma joj je neka u vezi mode koliko sam skontao, u Milanu.
U Švedskoj imaš jedan Business School privatni, koji se ne plaća, baš je top.Top 30 sigurno nije. Jedini Francuz koji je po nekim rank listama medju top 30 je PSL, a tamo samo placas uglavnom za master programe i cini mi se da nema dualne diplome. Bachelor je nesto sitno. A s druge strane, cijela Italija nema fakultet ni u top 100.![]()
I call bullshit.
Francuzi su napravili rekonstrukciju obrazovanja gdje su izdvojili dosta tih fakulteta iz velikih univerziteta. Stara Sorbona faktički više ni ne postoji jer su je podijelili na 3, a još su neke jedinice izdvojili.
Njih više ne interesuje da Univerzitet bude najbolji, nego da ta neka jedinica (fakultet) posebno bude jedna od najboljih.
Gledam SP u atletici, ovim Kenijcima uglavnom prezimena na ić (ich) završavaju 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Šta mi preporučujete između Netflixa i HBO max? Trenutno imam oboje, tek sam se pretplatio na HBO, žao mi ukinuti Netflix zbog par serija koje i nekih najavljenih filmova.
- AshburtonG
- Kontakt:
Druze HEC kosta 90k, INSEAD preko 100k. Neko je tebe dobro nalagao.
Oba nude samo Master programe.
Kakva top 30 skola za 10k i to dualna.

- ASD
- Kontakt:
Hebem te ja. Bio sam na razmjeni na tom njenom BS. Ne znam koliko taj njen program košta, ali generalno je bilo uvaženo mišljenje da je 10k.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 21:06Druze HEC kosta 90k, INSEAD preko 100k. Neko je tebe dobro nalagao.![]()
Možda su ti što plaćaju se stidili da kažu nama što smo džaba tu.

- AshburtonG
- Kontakt:
MIT u Milanu je van 100, a NEOMA je izmedju 200 i 250.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 21:10Hebem te ja. Bio sam na razmjeni na tom njenom BS. Ne znam koliko taj njen program košta, ali generalno je bilo uvaženo mišljenje da je 10k.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 21:06Druze HEC kosta 90k, INSEAD preko 100k. Neko je tebe dobro nalagao.![]()
Možda su ti što plaćaju se stidili da kažu nama što smo džaba tu.![]()

- ASD
- Kontakt:
Jeste kao univerzitet jer nemaju druge fakultete. Fokusirani su na jedno. Ali u tome jednom što rade su top 30. Ili su bili kad sam ja bio tamo. U Francuskoj su bili šesti. Iako je tamo brutalna konkurencija, pogotovo ako si Francuz.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 21:14MIT u Milanu je van 100, a NEOMA je izmedju 200 i 250.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 21:10Hebem te ja. Bio sam na razmjeni na tom njenom BS. Ne znam koliko taj njen program košta, ali generalno je bilo uvaženo mišljenje da je 10k.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 21:06Druze HEC kosta 90k, INSEAD preko 100k. Neko je tebe dobro nalagao.![]()
Možda su ti što plaćaju se stidili da kažu nama što smo džaba tu.![]()
![]()
Mada opet to varira dosta i od programa. Neki programi bolje kotiraju, neki ne.
- AshburtonG
- Kontakt:
Sto bi rekao Ajdin Brkovic (citajuci iz ovih prethodnih postova danas), j.ebo ti fakultet, ako ne znas napravit pare. 
@ASD
Na kraju cemo doci, da su top 30 u opcini iz koje dolaze kako si krenuo.
Prvo je bio top 30 fakultet, pa top 30 business school, pa top 30 program.

@ASD
Na kraju cemo doci, da su top 30 u opcini iz koje dolaze kako si krenuo.

Prvo je bio top 30 fakultet, pa top 30 business school, pa top 30 program.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.