Nedavno sam gledao doku o OneCoinu. I ono je baš mangupska prevara.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Tu paralelu sa jehovinim svedocima i ja koristim.scholsey je napisao/la: ↑24 avg 2023, 11:52Jbt ti ljudi ko Jehovini svjedoci. Nedavno povukao momka autom, nisam ga dugo vidio, al je prije bio baš normala. Zaluđen Herbalifeom, zna me dovoljno dobro da bude siguran da to neću popušiti, ali ga to ne sprječava da neprestano pere pričom o zdravom životu (iako kažeš da te ne interesuje). Lik izgleda kao da je na dandi. Da mi nije dao čokoladicu, izbacio bih ga na autoputu.![]()
Ne znam po definiciji da li može se zvanično uvrstiti u ovu šemu ali i ona fora sa osiguranjem je definitivno jedna od jačih.
Pogledaj dokumentarni film. Billion dollar bet.Espiritosanto je napisao/la: ↑24 avg 2023, 11:55Ne znam po definiciji da li može se zvanično uvrstiti u ovu šemu ali i ona fora sa osiguranjem je definitivno jedna od jačih.
Još te razvuku na 30 godina kao tad ćeš moći dobiti pare.
Jednom me radni kolega morio dva mjeseca samo da poslušam prezentaciju,žena mu to radi.
Mislim da je Wiena bilo osiguranje,tu neki bodovi, množenje,ako umreš,možeš ti uložiti 1000 km pa radiš za njih.
Priča im ono da se zamisliš.
Kako je kod nas penzioni fond pred propadanjem za par godina ide krah sistema,nema od toga budućnosti i tako dalje....
Uglavnom kaže mi ti uplatiš cirka 1000 km godišnje,za svakog novog kojeg ti dovedeš daju ti oni na račun 100km i za svakog kojeg taj dovede isto 100 km itd...
Ali moraš uplaćivati minimalno 5 godina,ne možeš pare uzimati prije tog perioda ako prestaneš jednom u tih 5 godina sve ti se poništava.
Možeš razviti svoju šemu da imaš 100 ljudi ispod sebe od svih njih ti zarađuješ,boduje se koliko si ljudi doveo.
Kaže mi ona najbolje bi bilo da ti sad uplatiš za sebe 1000 km i da te uvedemo u sistem kao nekog menadzera i ti najlakše ti je tvoju porodicu 5/6 članova da i oni uplate po 1000 km.Tebi kaže odmah bonus 500 km,ništa ne gubite kaže.
To ti je štednja a zaradićeš 500 km.
Još kaže nije problem ako nemaš para imam ja ljude u banci Sparkase odmah ćemo ti kredit završiti.
Ti kaže ništa ne gubiš,ovo ti je životna prilika.
Čini se da baš vjeruju u to. Još je on neki klinac pri vrhu te piramide, drži prezentacije, šta li. Jbt svojoj bebi daje te neke šejkove.. najluđe što se uopšte ne uvrijedi kad mu kažeš da pretjeruje i da je to budalaština. Samo nastavi pričat ko da se ništa nije desilo.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 11:54Tu paralelu sa jehovinim svedocima i ja koristim.scholsey je napisao/la: ↑24 avg 2023, 11:52Jbt ti ljudi ko Jehovini svjedoci. Nedavno povukao momka autom, nisam ga dugo vidio, al je prije bio baš normala. Zaluđen Herbalifeom, zna me dovoljno dobro da bude siguran da to neću popušiti, ali ga to ne sprječava da neprestano pere pričom o zdravom životu (iako kažeš da te ne interesuje). Lik izgleda kao da je na dandi. Da mi nije dao čokoladicu, izbacio bih ga na autoputu.![]()
Nevjerovatno kako priču razviju.![]()
Pa zar to ne rade svi ovi call centri po BIH? Čisto prodavanje magle.scholsey je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:25One telefonske prevare starijih ljudi po Americi i Njemačkoj su baš odron. Znam da u Njemačkoj čitave porodice ublehaša iz Poljske i sličnih zemalja žive od toga. Onaj što je kao izumio Enkeltrick milion puta oslobođen na sudu, samo nastavi gdje je stao.
Čudi me pa u Bosni još uvijek nema toga preko telefona, ili ja nisam čuo za to..
Sve ostalo se da izbjeći ako si iole inteligentan.
Ma ovi call centri po Bosni su ništa za to. Većina njih prodaje nešto (struju, gas, neka osiguranja, itd.) ili anketira ljude i skuplja leadove.. taj cold calling je u Njemačkoj većinom zabranjen.MaroonBjelave je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:28Pa zar to ne rade svi ovi call centri po BIH? Čisto prodavanje magle.scholsey je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:25One telefonske prevare starijih ljudi po Americi i Njemačkoj su baš odron. Znam da u Njemačkoj čitave porodice ublehaša iz Poljske i sličnih zemalja žive od toga. Onaj što je kao izumio Enkeltrick milion puta oslobođen na sudu, samo nastavi gdje je stao.
Čudi me pa u Bosni još uvijek nema toga preko telefona, ili ja nisam čuo za to..
Igrom slučaja poznajem neke što rade za njeg.numanumaye22 je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:31Pa jel Ajdin Brkovic uzeo milione tako. Ona njegova prevarantska firma, odite mu na stranicu, pola ne mozes skontat cim se bavi, neke skupe cajeve prodaje, rasirio se skroz. MonetizeAd tako nesto, pise na posluju po citavoj skoro Europi i imaju urede tamo, a onda ukucas tu adresu i ne dobijes nista.
Ali da uzima pare na budalama, to 100 %. Obogatio se tako.
Gledaj bivola i suplje. Jao cehre.![]()
Ne, oni prodaju stvarne proizvode.MaroonBjelave je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:28Pa zar to ne rade svi ovi call centri po BIH? Čisto prodavanje magle.scholsey je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:25One telefonske prevare starijih ljudi po Americi i Njemačkoj su baš odron. Znam da u Njemačkoj čitave porodice ublehaša iz Poljske i sličnih zemalja žive od toga. Onaj što je kao izumio Enkeltrick milion puta oslobođen na sudu, samo nastavi gdje je stao.
isti info imam, frajer suplje baca samo takveASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:37Igrom slučaja poznajem neke što rade za njeg.numanumaye22 je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:31Pa jel Ajdin Brkovic uzeo milione tako. Ona njegova prevarantska firma, odite mu na stranicu, pola ne mozes skontat cim se bavi, neke skupe cajeve prodaje, rasirio se skroz. MonetizeAd tako nesto, pise na posluju po citavoj skoro Europi i imaju urede tamo, a onda ukucas tu adresu i ne dobijes nista.
Ali da uzima pare na budalama, to 100 %. Obogatio se tako.
Gledaj bivola i suplje. Jao cehre.![]()
Čista prevara.
Ne, oni prodaju stvarne proizvode.MaroonBjelave je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:28Pa zar to ne rade svi ovi call centri po BIH? Čisto prodavanje magle.scholsey je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:25One telefonske prevare starijih ljudi po Americi i Njemačkoj su baš odron. Znam da u Njemačkoj čitave porodice ublehaša iz Poljske i sličnih zemalja žive od toga. Onaj što je kao izumio Enkeltrick milion puta oslobođen na sudu, samo nastavi gdje je stao.
Mislim da tesko i oni sami znaju sta sve rade i na koje nacine sve varaju ljude.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.