Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

scholsey
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la scholsey » 24 avg 2023, 11:52

Jbt ti ljudi ko Jehovini svjedoci. Nedavno povukao momka autom, nisam ga dugo vidio, al je prije bio baš normala. Zaluđen Herbalifeom, zna me dovoljno dobro da bude siguran da to neću popušiti, ali ga to ne sprječava da neprestano pere pričom o zdravom životu (iako kažeš da te ne interesuje). Lik izgleda kao da je na dandi. Da mi nije dao čokoladicu, izbacio bih ga na autoputu. :D

Nedavno sam gledao doku o OneCoinu. I ono je baš mangupska prevara.
The saddest thing in life is wasted talent.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 avg 2023, 11:54

scholsey je napisao/la:
24 avg 2023, 11:52
Jbt ti ljudi ko Jehovini svjedoci. Nedavno povukao momka autom, nisam ga dugo vidio, al je prije bio baš normala. Zaluđen Herbalifeom, zna me dovoljno dobro da bude siguran da to neću popušiti, ali ga to ne sprječava da neprestano pere pričom o zdravom životu (iako kažeš da te ne interesuje). Lik izgleda kao da je na dandi. Da mi nije dao čokoladicu, izbacio bih ga na autoputu. :D

Tu paralelu sa jehovinim svedocima i ja koristim.
Nevjerovatno kako priču razviju. :urnebes:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 24 avg 2023, 11:55

ASD je napisao/la:
24 avg 2023, 11:34
Najveća ponzijeva šema kod nas je Herbalife, a vjerovatno i u Svijetu. Provlače se jer rade na rubu zakona.
Koliko je samo bošnji ostalo bez gaća zbog toga.
Jedan PL fudbaler je stan napunio herbalife proizvodima, nije se moglo gdje stat u njemu.
Ne znam po definiciji da li može se zvanično uvrstiti u ovu šemu ali i ona fora sa osiguranjem je definitivno jedna od jačih.
Još te razvuku na 30 godina kao tad ćeš moći dobiti pare.
Jednom me radni kolega morio dva mjeseca samo da poslušam prezentaciju,žena mu to radi.
Mislim da je Wiena bilo osiguranje,tu neki bodovi, množenje,ako umreš,možeš ti uložiti 1000 km pa radiš za njih.
Priča im ono da se zamisliš.
Kako je kod nas penzioni fond pred propadanjem za par godina ide krah sistema,nema od toga budućnosti i tako dalje....
Uglavnom kaže mi ti uplatiš cirka 1000 km godišnje,za svakog novog kojeg ti dovedeš daju ti oni na račun 100km i za svakog kojeg taj dovede isto 100 km itd...
Ali moraš uplaćivati minimalno 5 godina,ne možeš pare uzimati prije tog perioda ako prestaneš jednom u tih 5 godina sve ti se poništava.
Možeš razviti svoju šemu da imaš 100 ljudi ispod sebe od svih njih ti zarađuješ,boduje se koliko si ljudi doveo.
Kaže mi ona najbolje bi bilo da ti sad uplatiš za sebe 1000 km i da te uvedemo u sistem kao nekog menadzera i ti najlakše ti je tvoju porodicu 5/6 članova da i oni uplate po 1000 km.Tebi kaže odmah bonus 500 km,ništa ne gubite kaže.
To ti je štednja a zaradićeš 500 km.
Još kaže nije problem ako nemaš para imam ja ljude u banci Sparkase odmah ćemo ti kredit završiti.
Ti kaže ništa ne gubiš,ovo ti je životna prilika.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 avg 2023, 11:58

Espiritosanto je napisao/la:
24 avg 2023, 11:55
ASD je napisao/la:
24 avg 2023, 11:34
Najveća ponzijeva šema kod nas je Herbalife, a vjerovatno i u Svijetu. Provlače se jer rade na rubu zakona.
Koliko je samo bošnji ostalo bez gaća zbog toga.
Jedan PL fudbaler je stan napunio herbalife proizvodima, nije se moglo gdje stat u njemu.
Ne znam po definiciji da li može se zvanično uvrstiti u ovu šemu ali i ona fora sa osiguranjem je definitivno jedna od jačih.
Još te razvuku na 30 godina kao tad ćeš moći dobiti pare.
Jednom me radni kolega morio dva mjeseca samo da poslušam prezentaciju,žena mu to radi.
Mislim da je Wiena bilo osiguranje,tu neki bodovi, množenje,ako umreš,možeš ti uložiti 1000 km pa radiš za njih.
Priča im ono da se zamisliš.
Kako je kod nas penzioni fond pred propadanjem za par godina ide krah sistema,nema od toga budućnosti i tako dalje....
Uglavnom kaže mi ti uplatiš cirka 1000 km godišnje,za svakog novog kojeg ti dovedeš daju ti oni na račun 100km i za svakog kojeg taj dovede isto 100 km itd...
Ali moraš uplaćivati minimalno 5 godina,ne možeš pare uzimati prije tog perioda ako prestaneš jednom u tih 5 godina sve ti se poništava.
Možeš razviti svoju šemu da imaš 100 ljudi ispod sebe od svih njih ti zarađuješ,boduje se koliko si ljudi doveo.
Kaže mi ona najbolje bi bilo da ti sad uplatiš za sebe 1000 km i da te uvedemo u sistem kao nekog menadzera i ti najlakše ti je tvoju porodicu 5/6 članova da i oni uplate po 1000 km.Tebi kaže odmah bonus 500 km,ništa ne gubite kaže.
To ti je štednja a zaradićeš 500 km.
Još kaže nije problem ako nemaš para imam ja ljude u banci Sparkase odmah ćemo ti kredit završiti.
Ti kaže ništa ne gubiš,ovo ti je životna prilika.
Pogledaj dokumentarni film. Billion dollar bet.

Investitor Bill Ackman uložio milijardu da dokaže kako Herbalife ne vrijedi ništa. Nije dobio okladu iz prostog razloga jer su drugi investitori koji su poslovni protivnici Ackmana poćeli pumpati dionice Herbalifeu samo iz ličnih razloga protiv Ackmana.

U Americi uglavnom hvataju migrante iz Meksika.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 24 avg 2023, 11:59

Dok je ovaca bit će i vune. Čime se ljudi bave. :lolno:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 24 avg 2023, 12:03

ASD je napisao/la:
24 avg 2023, 11:54
scholsey je napisao/la:
24 avg 2023, 11:52

Tu paralelu sa jehovinim svedocima i ja koristim.
Nevjerovatno kako priču razviju. :urnebes:
Čini se da baš vjeruju u to. Još je on neki klinac pri vrhu te piramide, drži prezentacije, šta li. Jbt svojoj bebi daje te neke šejkove.. najluđe što se uopšte ne uvrijedi kad mu kažeš da pretjeruje i da je to budalaština. Samo nastavi pričat ko da se ništa nije desilo. :D

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 avg 2023, 12:05

Kod nas ljudi šizofreno upadaju u kolo životnog branjenja političkih glavuša od kojih nema nikakve koristi, a da ne ulijeće ko tele bez glave u šeme gdje misli da može nešto i zaraditi. Ništa čudno.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 avg 2023, 12:10

Ma iskreno, nije mi toliko ni žao tih. Jer su oni u te projekte ušli iz čiste pohlepe.

Više mi je žao onih što im iskoriste zdravlje, neku elementarnu nepogodu ili šta već da im se uzmu pare. To je žalosno.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 24 avg 2023, 12:25

One telefonske prevare starijih ljudi po Americi i Njemačkoj su baš odron. Znam da u Njemačkoj čitave porodice ublehaša iz Poljske i sličnih zemalja žive od toga. Onaj što je kao izumio Enkeltrick milion puta oslobođen na sudu, samo nastavi gdje je stao.

Čudi me pa u Bosni još uvijek nema toga preko telefona, ili ja nisam čuo za to..

Sve ostalo se da izbjeći ako si iole inteligentan.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 24 avg 2023, 12:28

scholsey je napisao/la:
24 avg 2023, 12:25
One telefonske prevare starijih ljudi po Americi i Njemačkoj su baš odron. Znam da u Njemačkoj čitave porodice ublehaša iz Poljske i sličnih zemalja žive od toga. Onaj što je kao izumio Enkeltrick milion puta oslobođen na sudu, samo nastavi gdje je stao.

Čudi me pa u Bosni još uvijek nema toga preko telefona, ili ja nisam čuo za to..

Pa zar to ne rade svi ovi call centri po BIH? Čisto prodavanje magle.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 24 avg 2023, 12:31

Pa jel Ajdin Brkovic uzeo milione tako. Ona njegova prevarantska firma, odite mu na stranicu, pola ne mozes skontat cim se bavi, neke skupe cajeve prodaje, rasirio se skroz. MonetizeAd tako nesto, pise na posluju po citavoj skoro Europi i imaju urede tamo, a onda ukucas tu adresu i ne dobijes nista.

Ali da uzima pare na budalama, to 100 %. Obogatio se tako.

Gledaj bivola i suplje. Jao cehre. :urnebes:

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 24 avg 2023, 12:35

MaroonBjelave je napisao/la:
24 avg 2023, 12:28
scholsey je napisao/la:

Ma ovi call centri po Bosni su ništa za to. Većina njih prodaje nešto (struju, gas, neka osiguranja, itd.) ili anketira ljude i skuplja leadove.. taj cold calling je u Njemačkoj većinom zabranjen.

Ima i tu vjerovatno nekih prevara (neka imaginarna ulaganja u berzu, kriptovalute i slično), ali nije baš na nivou ko ove druge. Tu se jbg jave i neki mlađi ljudi, ovamo se isključivo cilja na recimo 80+.

Ovi call centri su iz Turske ili Poljske. Nazovu npr. neku babu, predstave se ko unuk, udare na emocije (fol imali neku nesreću ili nešto slično) i traže da im hitno pošalju neke pare. Par stoja ili hiljada od svakog i skupe milione. Ništa im Švabe ne mogu.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 24 avg 2023, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 avg 2023, 12:37

Zadnjih godina se pojavila na našim prostorima jedna nova vrsta prevare, Financial literacy.
Ukratko, pokušavaju ljudima objasniti kako mogu zaraditi pare ulaganjem.
O ovom znam najviše jer sam imao poslovni sastanak s Rumunima koji su razvili veliku šemu. Sastanak nije bio to za šta sam se prijavio.
numanumaye22 je napisao/la:
24 avg 2023, 12:31
Pa jel Ajdin Brkovic uzeo milione tako. Ona njegova prevarantska firma, odite mu na stranicu, pola ne mozes skontat cim se bavi, neke skupe cajeve prodaje, rasirio se skroz. MonetizeAd tako nesto, pise na posluju po citavoj skoro Europi i imaju urede tamo, a onda ukucas tu adresu i ne dobijes nista.

Igrom slučaja poznajem neke što rade za njeg.
Čista prevara.
scholsey je napisao/la:

Ne, oni prodaju stvarne proizvode.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 24 avg 2023, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 avg 2023, 12:38

ASD je napisao/la:
24 avg 2023, 12:37
numanumaye22 je napisao/la:
24 avg 2023, 12:31

Igrom slučaja poznajem neke što rade za njeg.
Čista prevara.
scholsey je napisao/la:

Ne, oni prodaju stvarne proizvode.
isti info imam, frajer suplje baca samo takve
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 avg 2023, 12:40

Može li malo detaljnije o tom MonetizeAd vidim da su im godišnji prihodi 50mil€ ne možeš to na šupljaka bacit

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 avg 2023, 12:42

Jel ko upratio ovog lika?
Jedan od najdosadnijih šupljatora ikad.

slika

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 avg 2023, 12:44

Ajdin je napravio pare na digitalnom marketingu, jer je bio prvi u BiH koji je krenuo sa tim (SMMA), a vala i među prvima u Europi kad se gleda agencija kao agencija. Bruka stranih klijenata, nakon toga su uslijedili drugi i treći biznis (call centar).
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 24 avg 2023, 12:45

coelho41 je napisao/la:
24 avg 2023, 12:40
Može li malo detaljnije o tom MonetizeAd vidim da su im godišnji prihodi 50mil€ ne možeš to na šupljaka bacit
Mislim da tesko i oni sami znaju sta sve rade i na koje nacine sve varaju ljude.

Ali to kod nas prolazi. Sta radi tuzilastvo? 50M godisnje i vise a sve regularno?

Lik je na vjencanje dao 250k, na konju bijelom dosao. Niko ne zna cim se bavi.

Pa kod nas na biro dodje lik sa autom od 60 000 KM i uredno se prijavljuje i niko ga ne pita odakle ti auto, sta radis covjece?

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 24 avg 2023, 12:49

Affiliate marketing sam po sebi nije nikakva prevara. Napraviš stranicu, prijaviš se na affiliate program, dobiješ link, kad neko nešto kupi preko njega ili iskoristi određenu uslugu - tebi ide procenat.

Svako može na taj način zaraditi.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 avg 2023, 12:50

Ajdin je što se tiče SMM i Monadpluga regularan, to za call centre je robovlasnistvo kao i većina njih, ne znam što mu je to trebalo.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 6 gostiju.