RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

LOPATA
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la LOPATA » 08 mar 2011, 16:32

Neam pojma brato al` mu je prezime extra :mrgreen:
Sretno Abidal :´(

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 08 mar 2011, 17:16

LOPATA je napisao/la:Neam pojma brato al` mu je prezime extra :mrgreen:
Raja mu dala nadimak.Poznati lopataš iz Mostara, nešto kao Alija Sirotanović.Prošlo mu hiljade kamiona šljunka i pržine preko ruka.Nešto u stilu "Ali klješta" (ako gledaš Ezela), samo njemu "Halil lopata".
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

LOPATA
Kontakt:

Post Postao/la LOPATA » 08 mar 2011, 17:18

mujoisuljo je napisao/la:
Raja mu dala nadimak.Poznati lopataš iz Mostara, nešto kao Alija Sirotanović.Prošlo mu hiljade kamiona šljunka i pržine preko ruka.Nešto u stilu "Ali klješta" (ako gledaš Ezela), samo njemu "Halil lopata".
Hahahaha sto odma ne kazes tako jbt :D taj lik je meni idol onda :mrgreen:
Sretno Abidal :´(

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 08 mar 2011, 18:23

Od malena...

slika

Nema nas nigdje :twisted: :twisted:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 08 mar 2011, 18:26

Cuj Halil Lopata huha ja prvi put cujem raja za tog licka iz Opine City ;) Al sve u svemu grmii :P

RED ARMY PRESTATI NECE NIKADA ! 1981 !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 08 mar 2011, 18:32

TEMA JE FK VELEZ I RED ARMY
KANITE SE LOPATE
NEGO DA SE PRIPREMIMO DA STO BOLJE IZGLEDA TRIBINA NA DERBY S BROCEM
POZZ SVIM RODJENIM

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 08 mar 2011, 20:45

mujoisuljo je napisao/la:
A poznat je i pod nadimkom Agija...inace,sta god da bude u sali u sjevernom,ne moze bez njega proci :D
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 09 mar 2011, 10:29

Rođeni“ su nakon samo dva kola proljetnog dijela polusezone pokazali da kompletan rad u pripremnom periodu ima svoj smisao, a cilj je svakako od ranije bio poznat. Misija „opstanak“ podrazumjevala je grčevitu borbu na svakoj domaćoj utakmici, a na gostovanju se morao „otkinuti“ i neki bod. Za samo 180. minuta proljetnog dijela, šest bodova je upisano na svoj konto, što je svakako donijelo veliko olakašanje svima. Mustafa Kodro jedan je od onih igrača, koji svojim iskustvom treba da doprinese čvrstini veznog reda Veleža.

- Danas je najčešće pitanje koje novinari, ali i navijači postavljaju ono „da li ste očekivali“. Iskreno, naš rad i igre u pripremnom periodu, činjenica da smo izgubili samo jednu utakmicu ulijevali su mi nadu da je to ono pravo. Međutim, koliko god imali samopouzdanja svim igračima nekako najteže je padala činjenica da otvaranje imamo protiv Zrinjskog, ističe Kodro i nastavlja :

- Vjerujte, odigrao sam toliko utakmica, ali prvo poluvrijeme protiv Zrinjskog nekako imao sam osjećaj kao da su mi se „svezale noge“. Uopšte nisam bio zadovoljan svojim nastupom u prvom dijelu. Sigurno da je na to uticala činjenica da jednostavno „ni pod razno“ ne smijemo izgubiti, zatim navijači su se vratili na tribinu a ne smijemo niti imamo pravo da ih razočaramo. Međutim, nekako na poluvremenu kao da smo raščistili sa sobom, mislim u psihološkom smislu. Proizvod toga je i igra i pogodak i naravno pobjeda, naglašava Mustafa Kodro.

Gostovanje u Banovićima donosilo je novi, ništa manje težak ispit. Šesnaest bodova na kontu ne ostavlja mogućnost da u utakmicu uđeš sistemom „lako ćemo“ ?

- Opet kažem, način na koji smo se pripremali, odlučnost igrača ukazivali su na to da će biti „nešto“. Kad je počela utakmica, kad sam vidio kako stojimo na terenu i kako se igra odvija stalno mi je bila misao u glavi „ovdje je šteta ako izgubimo“. Mislim da je i trener Odović dosta dobro postavio igru, jer praktično mi kao gosti smo najvećim dijelom utakmice kontrolirali igru. Uostalom u obe ove utakmice smo svojim taktičkim postavkama iznenadili protivnika. Na kraju smo pobjedili i sad je definitivno skoro pa sve drugačije, kaže Kodro.

To „skoro“ podrazumjeva ....

- Mislim da nam je utakmica sa Borcem „ključna“. Glupo je reći da bi pobjedom , 12 kola prije kraja, osigurali opstanak, jer zaista previše je do kraja, ali bi definitivno stvari učinili neuporedivo lakšim. Skinuli bi onaj "mač iznad glave" koji nam stoji i koliko god nastojali izbjeći to, svima nama predstavlja teret, jer kad se borite za opstanak ne smijete gubiti bodove kući. Zbog toga mislim dam je Borac prekretnica. E sad, niti će se nakon Borca desiti neko čudo, niti neka tragedija. Nakon Borca slijedi Prijedor, Olimpik,... Ovaj Velež na svakom terenu ide da odigra muški i borbeno, zato me nije strah nijednog stadiona, ističe Mustafa Kodro.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 09 mar 2011, 10:59

Jesu li igrali ikako Daka i Gančev? I ako jesu - kako?

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 09 mar 2011, 11:30

Nama je u ovom momentu jedino bitno da uzimamo bodove gdje stignemo a ne da umiremo od ljepote igranja a nigdje nista.Ova pobijeda u Banovicima je zlata vrijedna ali ima jos puno do kraja sezone.Fino je cuti da se radi na stadionu,da se nesto pravi i sl.ali je po meni mnogo vaznije da uprava kluba razmislja sta i kako dalje kad se aBd ostane u ligi.Sa kojim igracima produzit ugovor,imati neke igrace u vidu i sl.a stadion ako se moze radit pararelno sa tim.Navijac sam Veleza i idem na skoro sve utakmice i ovako borben Velez nisam odavno gledao.Imali smo bolju ekipu od ove pa nismo mogli Zrinjskog dobit a oni nisu nimalo slabiji od proslih ekipa i ja ovoj ekipi sve oprastam jer smo dobili vjestacki klub.Drago mi je sto smo svi nakon duzeg vremena zajedno,i klub i RA i nadam se da nam slijede bolja vremena

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 09 mar 2011, 12:00

Milomir Odović:
Navijače Veleža, dakako i Želje zanima šta spremate za Borac?

- Idemo na pobjedu! Ne smijemo devalvirati rezultat iz Banovića. Želimo što prije pobjeći iz opasne zone. Ako ostvarimo pobjedu, jurišamo u "zlatnu sredinu". Borac sam trenirao ranije, a današnji je tim dosta izmijenjen. Ipak, zadržali su kostur, imaju čvrstinu, disciplinu u igri, a što je najvažnije posjeduju iskustvo. Ako ih ne pritisnemo, znaju biti velo neugodni u kontrama. Najopasniji su Krunić i Maletić. Međutim, ja vjerujem u svoje igrače, uspjeli smo u protekle dvije utakmice sačuvati netaknutu mrežu, vjerujem da će tako biti nakon Borca.

Sa pobjedom bi pomogli Vašem bivšem klubu?

- Nisam opterećen takvim razmišljanjem, jer me samo Velež zanima. Ipak, bit ću iskren, volio bih da našom pobjedom pomognem Želji. Ja sam Željino dijete.Popularni "Oda" ugovor sa rođenima ima do ljeta, ali i klauzulu da ostane još godinu dana.

Kakvi su planovi?

- Mostar je sredina u kojoj bi svako poželio živjeti, a Velež je klub sa svijetlom tradicijom. Sada nam je cilj izboriti opstanak, ali ako Uprava prihvati moju dugoročnu viziju ispunit će se dugogodišnji san navijača Veleža. Želim se sa Veležom boriti za Evropu, osvojiti titulu. Uprava je stala uz klub, navijači su se vratili, tu su asovi koji su proslavili klub. Uvjeren sam da za Velež dolaze bolji dani - najavljuje Miomir Odović, nekada veliko igračko ime, danas dokazani stručnjak. Njegov trenerski "rukopis" prepoznatljiv je u igri rođenih. Želja nam je da Velež u budućnosti igrao kao što su nekada igrali rođeni - priželjkuje Odović.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

RAS07
Kontakt:

Post Postao/la RAS07 » 09 mar 2011, 12:00

MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 mar 2011, 13:03

U subotu samo borbeno, nema više rasipanja bodova, tri boda ostaju u Mostaru. Samo hladne glave, bez obzira na provokacije koje će biti................

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 09 mar 2011, 13:29

Momci, nadam se da cete razvaliti Borca. Samo im nemojte dopustiti da igraju bunker jer ce ga onda biti tesko probiti. Ocekujem pun stadion, a ako krene lose tu su RED ARMY. Molim vas zagrmite da se useru od straha!!! :D :D :D

SRETNO I OCEKUJEM POBJEDU VELEZA, TESKU ALI ZASLUZENU!!!! :D :D :D :D
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

potencijal
Kontakt:

Post Postao/la potencijal » 09 mar 2011, 14:15

nem73 je napisao/la:Milomir Odović:
Navijače Veleža, dakako i Želje zanima šta spremate za Borac?

- Idemo na pobjedu! Ne smijemo devalvirati rezultat iz Banovića. Želimo što prije pobjeći iz opasne zone. Ako ostvarimo pobjedu, jurišamo u "zlatnu sredinu". Borac sam trenirao ranije, a današnji je tim dosta izmijenjen. Ipak, zadržali su kostur, imaju čvrstinu, disciplinu u igri, a što je najvažnije posjeduju iskustvo. Ako ih ne pritisnemo, znaju biti velo neugodni u kontrama. Najopasniji su Krunić i Maletić. Međutim, ja vjerujem u svoje igrače, uspjeli smo u protekle dvije utakmice sačuvati netaknutu mrežu, vjerujem da će tako biti nakon Borca.

Sa pobjedom bi pomogli Vašem bivšem klubu?

- Nisam opterećen takvim razmišljanjem, jer me samo Velež zanima. Ipak, bit ću iskren, volio bih da našom pobjedom pomognem Želji. Ja sam Željino dijete.Popularni "Oda" ugovor sa rođenima ima do ljeta, ali i klauzulu da ostane još godinu dana.

Kakvi su planovi?

- Mostar je sredina u kojoj bi svako poželio živjeti, a Velež je klub sa svijetlom tradicijom. Sada nam je cilj izboriti opstanak, ali ako Uprava prihvati moju dugoročnu viziju ispunit će se dugogodišnji san navijača Veleža. Želim se sa Veležom boriti za Evropu, osvojiti titulu. Uprava je stala uz klub, navijači su se vratili, tu su asovi koji su proslavili klub. Uvjeren sam da za Velež dolaze bolji dani - najavljuje Miomir Odović, nekada veliko igračko ime, danas dokazani stručnjak. Njegov trenerski "rukopis" prepoznatljiv je u igri rođenih. Želja nam je da Velež u budućnosti igrao kao što su nekada igrali rođeni - priželjkuje Odović.
Jooooj, budemo li za mog zivota prvaci, doci cu pjeske iz Bosanskog Samca do Vrapcica.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 09 mar 2011, 14:25

Pozdrav Velezovci,kakav je travnjak u Vrapcicima,to jest kakvi su uslovi za igru?I da,koliko se ocekuje ljudi protiv Borca?Nadam se da ce mec biti posten i lijep za oko,a bolji neka pobjedi.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 09 mar 2011, 14:33

jubitubi je napisao/la:Pozdrav Velezovci,kakav je travnjak u Vrapcicima,to jest kakvi su uslovi za igru?I da,koliko se ocekuje ljudi protiv Borca?Nadam se da ce mec biti posten i lijep za oko,a bolji neka pobjedi.
U Mostaru je sunčano već nekoliko dana,tako da mislim da će teren bit sasvim solidan za igranje ;)

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 09 mar 2011, 14:39

jubitubi je napisao/la:Pozdrav Velezovci,kakav je travnjak u Vrapcicima,to jest kakvi su uslovi za igru?I da,koliko se ocekuje ljudi protiv Borca?Nadam se da ce mec biti posten i lijep za oko,a bolji neka pobjedi.

Stadion je rasprodat do posljednjeg mjesta :mrgreen: ;)
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 mar 2011, 14:50

Nema tu prostora ni za kakvu euforiju.Jos uvijek mozemo izletiti iz lige kao fisek ! Nadam se da se ovaj pozitivni trend nastavi i da prije svega osiguramo opstanak u ligi na jedan posten nacin. Odjednom se stvorila jedna fina ekipica puna nasih talenata koji izgleda napokon dobijaju pravu sansu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 09 mar 2011, 14:53

siguran sam da ce stadion u subotu biti krcat.....
a jos sam sigurniji u pobjedu veleza.
sad sam bio na kafi sa par igraca momci kazu-RAZVALIt cemo ih!
igrace srcem bas kao i prve dvije utakmice a kad igras onako i gines za crveni dres pobjeda se mora ostvarit
ovakve momke koji vjeruju u sebe jos nisam vidio .
uvijek do sad je bilo ne znam vidicemo al sad kazu RAZVALICEMO IH

IDEMO ROĐENI,

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.