Ne slažem se za Soldu. Ja baš ono što sam ga kod nas gledao je daleko od standardno premijerligaškog stopera koji se samo zna udarati i ima 2 metra u sebi. Ne izgleda prespor, zna iznositi loptu.. Opet kažem, bar je moj neki zaključak u ovih sitno minuta što smo ga gledali. Možda griješim, vidjet ćemo.bodi123 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 16:59Nemamo mi trenutno ni jednog štopera koji je kvalitet za ono što Rožmanu treba. To je definitivno tako. Aničić je najbliži tome ali je nažalost lik poluinvalid i ne može sastaviti 3 utakmice bez obnove povrede.
Besim, Trako i Soldo su talašika živa. Prije svega nepismeni igrači, bez tehnike koja se zahtjeva na današnjem nivou. Mogu oni možda i odbraniti šta, skočiti, udariti, al to nama ne treba. Nama treba štoper koji zna iznijeti loptu, dati precizan i jak pas koji će probiti prvu liniju protivničke odbrane, oni to nemaju nit će kad imati. Takav je recimo Barišić iz Zrinjskog, strašan igrač i pravi moderni štoper.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- BordoBBoja
- Kontakt:
Meni je Soldo da budem iskren ovo malo što je igrao bio gori i od Trake. Samo što smo mi kao raja uzeli Traku na zub pa je on za sve kriv, ostale niko i ne spominje, a svi do jednog su odron osim Aničiča.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:03Ne slažem se za Soldu. Ja baš ono što sam ga kod nas gledao je daleko od standardno premijerligaškog stopera koji se samo zna udarati i ima 2 metra u sebi. Ne izgleda prespor, zna iznositi loptu.. Opet kažem, bar je moj neki zaključak u ovih sitno minuta što smo ga gledali. Možda griješim, vidjet ćemo.bodi123 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 16:59Nemamo mi trenutno ni jednog štopera koji je kvalitet za ono što Rožmanu treba. To je definitivno tako. Aničić je najbliži tome ali je nažalost lik poluinvalid i ne može sastaviti 3 utakmice bez obnove povrede.
Besim, Trako i Soldo su talašika živa. Prije svega nepismeni igrači, bez tehnike koja se zahtjeva na današnjem nivou. Mogu oni možda i odbraniti šta, skočiti, udariti, al to nama ne treba. Nama treba štoper koji zna iznijeti loptu, dati precizan i jak pas koji će probiti prvu liniju protivničke odbrane, oni to nemaju nit će kad imati. Takav je recimo Barišić iz Zrinjskog, strašan igrač i pravi moderni štoper.
Sve u svemu nadati se da će doći barem jedan kvalitetan štoper, to je minimum minimuma. Spominje se evo Mihojević, ne znam ni za njega šta da mislim. I on je u padu, već dvije godine ne igra skoro nikako. Mora to i može bolje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Soldo prvo mora dobiti neki kontinuitet igara da bi se sudilo o njegovoj igri.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Protiv Torpeda je Soldo užasan bio, odron. Protiv Sloge su svi bili loši, ma da eto ono što je igrao Soldo 30ak minuta je bilo srednja žalost.bodi123 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:09Meni je Soldo da budem iskren ovo malo što je igrao bio gori i od Trake. Samo što smo mi kao raja uzeli Traku na zub pa je on za sve kriv, ostale niko i ne spominje, a svi do jednog su odron osim Aničiča.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:03Ne slažem se za Soldu. Ja baš ono što sam ga kod nas gledao je daleko od standardno premijerligaškog stopera koji se samo zna udarati i ima 2 metra u sebi. Ne izgleda prespor, zna iznositi loptu.. Opet kažem, bar je moj neki zaključak u ovih sitno minuta što smo ga gledali. Možda griješim, vidjet ćemo.bodi123 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 16:59Nemamo mi trenutno ni jednog štopera koji je kvalitet za ono što Rožmanu treba. To je definitivno tako. Aničić je najbliži tome ali je nažalost lik poluinvalid i ne može sastaviti 3 utakmice bez obnove povrede.
Sve u svemu nadati se da će doći barem jedan kvalitetan štoper, to je minimum minimuma. Spominje se evo Mihojević, ne znam ni za njega šta da mislim. I on je u padu, već dvije godine ne igra skoro nikako. Mora to i može bolje.
Tako da imam optimizma da je ipak za naše lige dobar stoper.
Prekjučer je bio solidan, bez kikseva. Vidjet ćemo u narednim utakmicama hoće li to ostati tako.
Koliko sam upućen, neće Mihojević doći. Traži se fizički maksimalno spreman stoper, i po mogućnosti u što boljoj formi.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
To moze ako ODMAH dovedes stranca sa Zapada da ti bude direktor akademije i isto takvog trenera juniora. Igraci treba da imaju osjecaj da zive u inostranstvu i da se tako i ponasaju i RAZMISLJAJU. Plati tu dvojicu bar pola miliona godisnje i za 3 godine ces imati to sto kazes i biti samo-odrziv. Potpises igrace na 4 godine i onda prodas sa 22-23 godine i dobro zaradis a igraju za tebe 4 godine. Znas im kvalitet i mane i vrline i kakvi su mentalno i smiju li pucati penale i kako ce reagovati na prozivke sa istoka.....PeppermintSA je napisao/la: ↑23 avg 2023, 16:53Sarajevo će profitirati od akademije onog časa kada u prvom timu budu 3-4 nosioca iz akademije i to nosioca s kojima ćeš praviti rezultate u Evropi i koje ćeš prodavati za milione u velike lige, tj. kada prodje nekih deset godina, ti podvuces liniju i kažeš, evo u ligama petice trenutno igra 12 akademaca.
Ako Ismir zeli to je jako lako ostvarljivo.
Nije moguce da neko polozi na banku nelegalno steceni novac od, npr, 10000 neprodatih karata i prijavi ga kao prihod od prodatih karata? Ne mora svako ko kupi kartu doci na utakmicu.
Pare oprane, u vlasnistvu kluba koji je tvoje vlasnistvo i iz kojeg ih mozes povuc kad hoces
Ne kazem da Ismir to radi, ali smijesno je rec da nije moguce.
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
- napoleon72
- Kontakt:

Strah me i pomislit sta ce bit ako se niko ne oglasi
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Termin je odličan, jedino bi petak bio bolji.
- BordoBBoja
- Kontakt:
Otici cemo u historiju sa pvim pisakaranjem
To tvoje me asociralo kako nase komsije uvijek uduplaju zvanicnu posjetu. InteresantnoJVVVST je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:19Nije moguce da neko polozi na banku nelegalno steceni novac od, npr, 10000 neprodatih karata i prijavi ga kao prihod od prodatih karata? Ne mora svako ko kupi kartu doci na utakmicu.
Pare oprane, u vlasnistvu kluba koji je tvoje vlasnistvo i iz kojeg ih mozes povuc kad hoces
Ne kazem da Ismir to radi, ali smijesno je rec da nije moguce.

Rusi to rade jednostavno. Posalju ti $100K iz Rusije na racun i poslije ti dodju na vrata da sa njima zajedno odes da podignes te pare.
Istina da je od 2017 puno teze prati lovu jer su uspostavili Common Reporting Standard (CRS) sa oko 100-njak zemalja koje su povezane tako da se svaka transakcija i otvaranje racuna signalizira.
Pare iz kluba ne može povući, mi smo UG. Bukvalno ne postoji način da se operu pare preko našeg kluba.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ti moraš obrazovati svoj kadar. Ta instant rješenja ne piju vode. Ta priča o Zapadu je šuplja priča. Doveli smo Talijana koji pojma nije imao, to vam kazem iz prve ruke. Ono sto se mora uraditi je sljedeće: u akademiju dovesti velika fudbalska imena, prijeratna. Dakle, bivse igrače koji su prosli fudbalsko obrazovanje u bivšoj Jugoslaviji. U Hrvatskoj je to alfa i omega omladinskog fudbala Ivan Gudelj. Nije nikakav Nijemac već Ivan Gudelj. Koordinator Dinamove akademije je 25 godina bio Bico Mladinić, nikakav Francuz. Takve postaviti na pozicije razvijača programa. Oni će programe praviti. Šta se radi sa pionirima, šta se radi sa kadetima, šta se radi s juniorima. Naprimjer, u omladinskom pogonu Sarajeva prije rata se znalo - a to je nešto se radi i u Spaniji danas - da se prve dvije godine omladinskog staza ne igra niti jedna utakmica - ni trening utakmica, nema dva gola. Stane se uz zid na starom Kosevu i mjesecima vježba unutrašnja lopta. Stani i po dva sata ko bilmez lupaj od zid loptu. Pa onda dva mjeseca ide primanje. Dodjes na trening svaki dan i svaki dan po dva sata isključivo vježbaš primanje. I tako sve elemente fudbalaske tehnike prodjes. Idemo mjesec dana igra glavom. Ništa drugo ne postoji osim toga. Tek poslije dvije godine, krece sve ostalo. Ovo je čisto primjer. E onda, okupis mlade trenere koje neće edukacioni centar edukovati vec koordinatori akademije - to bivši jugoslovenski igrači / ponavljam, jugoslovenski. Te mlade trenere dobro platiti, slati ih na taj Zapad da se dodatno obrazuju, utuviti im u glavu da je rezultat nebitan. Je li kadetski tim dobio 7:0 ili izgubio 0:5 je NEBITNO. Bitno je da pravite igrače po ovom programu. Tek od starijih kadeta spomenuti sisteme. 4:4:2, 3:5:2 - to se ne smije ni spominjati. Nikakve formacije, sisteme, šablone. Dozvoliti igračima da se kreativno razvijaju. Tim trenerima dati vrijeme - ne moje jedne godine trener juniora biti Lemo, pa iduće Ahmo, pa Lemu vratiti u pionire, a Ahmu godinu kasnije prebaciti na pomoćnika u seniorima. Nadalje, sve te trenere DOBRO platiti. Ne možes imati sistem ako ti trener juniora ima milju i po platu. Oni moraju biti plaćeni vrhunski. I svakom obezbijediti procenat od prodaje igrača koji de proda za vise od, lupam, 2 miliona. Naprimjer, 0,5%. Ti meni stvori igrača, ako ga prodamo za velike pare, eto tebi fina lova - za mene je ta lova simbolična, za tebe predstavlja podstrek za rad. Tako se prije radilo i tako treba i sada. Tako se gradi sistem omladinskog fudbala.kengur je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:14To moze ako ODMAH dovedes stranca sa Zapada da ti bude direktor akademije i isto takvog trenera juniora. Igraci treba da imaju osjecaj da zive u inostranstvu i da se tako i ponasaju i RAZMISLJAJU. Plati tu dvojicu bar pola miliona godisnje i za 3 godine ces imati to sto kazes i biti samo-odrziv. Potpises igrace na 4 godine i onda prodas sa 22-23 godine i dobro zaradis a igraju za tebe 4 godine. Znas im kvalitet i mane i vrline i kakvi su mentalno i smiju li pucati penale i kako ce reagovati na prozivke sa istoka.....PeppermintSA je napisao/la: ↑23 avg 2023, 16:53Sarajevo će profitirati od akademije onog časa kada u prvom timu budu 3-4 nosioca iz akademije i to nosioca s kojima ćeš praviti rezultate u Evropi i koje ćeš prodavati za milione u velike lige, tj. kada prodje nekih deset godina, ti podvuces liniju i kažeš, evo u ligama petice trenutno igra 12 akademaca.
Ako Ismir zeli to je jako lako ostvarljivo.
Je li moguće da se niko ne oglašava iz Kluba u vezi povrijeđenih igrača, izgleda moramo čekat ponedjeljak u 20:00 da izađu sastavi da vidimo ko konkuriše.BordoBBoja je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:20Otici cemo u historiju sa pvim pisakaranjem
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- BordoBBoja
- Kontakt:
Sve neku djecu dovode, treba kapitalaca dovestNirton je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:38Je li moguće da se niko ne oglašava iz Kluba u vezi povrijeđenih igrača, izgleda moramo čekat ponedjeljak u 20:00 da izađu sastavi da vidimo ko konkuriše.
- ElCartel11
- Kontakt:
Serbecic je slab igrač. Pa vec u prvom mandatu je bio taraba, a evo sad nista bolji. Da je valjao izborio bi se valjda za igre u Rosenborgu.
Trako je takodje slab igrač. Moze on imati 19 godina, ali vidi se, da on nema osnove fudbala niti ima dobro postavljanje za jednog stopera. Ispada ko ratkapa i to je ne moguce ispraviti.
Ako je Rozman prekrizio sve ove igrace ko smo mi, da se kao protivimo? Likovi pisu po fb "pa sto ih je dovodio ako ih sad Rozman tjera" sto samo upucuje na to koliko likovi prate fudbal i ne znaju, da je Rozman dosao prije 2-3 sedmice.
Medju nabrojanima je meni žao samo Zeljkovica, ali Bože moj ako se neuklapa Rozmanu cao.
Pa Guardiola kad je preuzimao Barcu otjera Ronaldinha. Fakticki u tom trenutku najjaci igrač svijeta. Ali ako mu se neuklapa u njegov sistem letis.
Trako je takodje slab igrač. Moze on imati 19 godina, ali vidi se, da on nema osnove fudbala niti ima dobro postavljanje za jednog stopera. Ispada ko ratkapa i to je ne moguce ispraviti.
Ako je Rozman prekrizio sve ove igrace ko smo mi, da se kao protivimo? Likovi pisu po fb "pa sto ih je dovodio ako ih sad Rozman tjera" sto samo upucuje na to koliko likovi prate fudbal i ne znaju, da je Rozman dosao prije 2-3 sedmice.
Medju nabrojanima je meni žao samo Zeljkovica, ali Bože moj ako se neuklapa Rozmanu cao.
Pa Guardiola kad je preuzimao Barcu otjera Ronaldinha. Fakticki u tom trenutku najjaci igrač svijeta. Ali ako mu se neuklapa u njegov sistem letis.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa ne znaju, to ja pokušavam ljudima objasniti. Zato te stvari ne treba ozbiljno shvatati i prenositi šta oni pišu ovdje. Nema poente.ElCartel11 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 17:47Serbecic je slab igrač. Pa vec u prvom mandatu je bio taraba, a evo sad nista bolji. Da je valjao izborio bi se valjda za igre u Rosenborgu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- napoleon72
- Kontakt:
Meni je za Traku jedino cudno to sto je kod Sablica bio fkt odlican, raja ga bas bodrila na terenu. Poslije one greske u BL ga zakuca na klupu i nikad vise nije ni vratio one igre. Haj da je on promaha od pocetka, al onih 10ak tekmi je stvarno bio dobar.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ode Kova u Poljsku vjerovatno
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Mnogo toga si u pravu, ali samo da dodam da sam zaboravio Sadikua, Hadzica i Veladzic a 2×300 k €. Naravno ni eventualni % Kove .PeppermintSA je napisao/la: ↑23 avg 2023, 16:53Sve je to lijepo, ali je promućkaj pa prospi. Sarajevo će profitirati od akademije onog časa kada u prvom timu budu 3-4 nosioca iz akademije i to nosioca s kojima ćeš praviti rezultate u Evropi i koje ćeš prodavati za milione u velike lige, tj. kada prodje nekih deset godina, ti podvuces liniju i kažeš, evo u ligama petice trenutno igra 12 akademaca. Sve ostalo je irelevantno. Ti prodaš Marka Mihojevica u Paok, ne odigra ni jednu utakmicu za njega, šeta se po posudbama u grčkoj, završi u slabom turskom klubu i već u 27. godini nema kluba. Prodaš Mujakića kao mega giga talenta u **** Kortrjik, ništa ne napravi, ode u tada slabi Hajduk, ubrzo je klupiran, pa se vrati kod tebe, ode zatim u Tursku. Prodaš Kovačevića koji se tamo negdje po Mađarskoj vucara. Dakle, to je sve tanko. Svojedobno prodaš Nedima Hadžića i Sadikua u Portugal, ovdje raja svrsavala na njih, talenti, ludilo, ja sam i tad govorio da su prevare i vidjeli smo kako su se stvari razvile. Akademija je krenula s ozbiljnijim radom 2014. na 2015. To je haman deset godina. Nisi uspio proizvesti niti jednog jedinog igrača koji je zaista napravio karijeru, koji je zaista postao reprezentativni kalibar. Naravno, sve se ovo odnosi na kompletnu ligu i na sve ostale klubove - zato i jesmo 41. liga Evrope i smiješna reprezentacija, no za razliku od ostalih klubova, mi imamo sredstva da uspostavimo sistem. Samo nemamo ljudstva. Ovdje je raja drkala na Dogana, kad sam rekao da veze nema, pojedini likovi su me nalijepili, tražili da se licno predstavim (ima search, provjeri), kad na kraju, poslije 2-3 sedmice, pokaza se kao neznalica. Raja drkala na Seferovica, školovan, zna posao, kad ne lezi vraže, ekipa potpuno nespremna. Sad drkaju na Jeleskovica, ja kazem da je i on prevara - srećom, došao je Slovenac koji će biti šef za fizičku spremu. Hoću reci, imaš akademiju, imaš kamp, imaš internat, imaš sredstva da to sve održavaš (naša akademija ima veći budžet od pojedinih premijerligaša), imaš mogućnost da dovodiš mlade igrače iz cijele BiH, ali nisi u stanju da proizvedes igrača koji kada ode u Kortrjik neće završiti nazad kod tebe za 3 godine već će za 3 godine igrati standardno u Evertonu. I tu počinje i prestaje sve priča. Zato i jesmo 41. liga Evrope. Pogledajte sastav Dinama. Od prvih 11, čak 8 igrača su domaći, od čega je 6 njih prošlo omladinske kategorije Dinama. Oni se prodaju zato sto se pokazalo da igrači Dinama u 90% slučajeva uspio gdje god otišli. Ako igrač Dinama ode u Ajax, on će za 2 godine završiti u većem klubu. Zašto? Zato sto je PISMEN, zato sto fudbalsku abecedu poznaje. Ako je stoper, on će znati zatvarati, znace kretnje na terenu, znace iznijeti loptu, neće napadati prostor već igrača, neće napadati kontra nogom, znace kad treba izaći na liniju i zatvoriti ledja beku, a kad se uvući u 16, znace procijeniti let lopte, znace ići na drugu loptu, znace kad treba braniti drugu stativu a kad prvu, znace kad treba igrati loptu po dubini a kad po vertikali, znace kad treba izaći iz šesnaesterca. To je abeceda za jednog stopera. Bez toga, mozes biti brz, jak, skocan, tehnički potkovan, ali nema od tebe igrača. Mujakic Naprimjer je jak, izrazito brz za stopera, ide glavom na kopacku, spreman je iznijeti loptu - to su elementi na koje padaju svi skauti. Zašto ništa ozbiljnije nije napravio? Zato sto nema gotovo ništa od ovoga abecednog sto sam iznad izložio. I naravno kada dodje u Kortrjik gdje se to očekuje, on ce najprije napuniti oci struci brzinom, borbom, nelosom tehnikom, dobice priliku, pocece 2-3 utakmice, pa ce u 4. uci s klupe, pa ce u 5. uci zadnje 2 minute i na kraju ce završiti kao rezervni igrac posuđen Hajduku.

Mujakic je ispao naivan, frajer mu kranponima zgnjecio nogu i budala nastavi igrati. Igrao lijevog stopera,frajer mu pobjegne onako ranjenom ii gol. Do tada bio odlično prihvaćen od Torcide i hvalili ga. Utakmicu prije spasio čist gol.
Znam da je ovo samo dio tvog pdugackog, ali dobrog osvrta na Akademiju. Ne znam zašto, ali ja sam optimista i u vezi Akademije i FKS. Da treba stručni i rad,treba i bit će aBd

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Trenutno korisnika/ca: alacious, bhfanatic14, budzak, Dave, mosarajvosa83, samoFKS, Tarapi, Turo i 74 gosta.