Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Druze, u tom trenutku je Wizz Air bio savrsen partner za Aerodrom u usponu. To sto su seljaci mislili da mogu prevarit takvu kompaniju je drugi par rukava. Pa Wizz Air im je sufinansirao izgradnju tornja i htio sufinansirat gate 3. Ovima treba 2 godine da naprave yebena svjetla na pisti. Osim toga, nakon toga je dosao i Ryanair, pa se desila ista stvar. Ljudi nisu letjeli iz TZ ni pola godine. Ne razumijem gdje sam ja pogrijesio? Normalno, ni Wizz nije tu bez ikakve krivice, ali nije slucajno da su otisli i iz SA i iz TZ nakon promjene vlasti.
Da dodje Turkish, ti bi opet srao po Tuzli, jer radis na SA aerodromu. Tebi je godra jer SA dovodi Arape, pa cete im moc uvaljivat auta za 3x vise. Meni je to sve jasno. Svako gleda svoju korist. Medjutim, Sarajlija koji zeli radit u EU, otici sa porodicom na produzeni vikend u Barcelonu, Madrid ili Lisabon su ljudi koji su totalno zanemareni. Sarajevo ima potencijal da bude na makar 60% ove guzve za vrijeme SFFa tokom cijele godine, samo kad bi uvezali linije na zapadu. Medjutim, ocito da nekome odgovara arapizacija glavnog grada.
Da dodje Turkish, ti bi opet srao po Tuzli, jer radis na SA aerodromu. Tebi je godra jer SA dovodi Arape, pa cete im moc uvaljivat auta za 3x vise. Meni je to sve jasno. Svako gleda svoju korist. Medjutim, Sarajlija koji zeli radit u EU, otici sa porodicom na produzeni vikend u Barcelonu, Madrid ili Lisabon su ljudi koji su totalno zanemareni. Sarajevo ima potencijal da bude na makar 60% ove guzve za vrijeme SFFa tokom cijele godine, samo kad bi uvezali linije na zapadu. Medjutim, ocito da nekome odgovara arapizacija glavnog grada.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 23 avg 2023, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
- VensanKasel
- Kontakt:
Znači po tebi je bolje biti povezan sa Minhenom , nego najjačim evropski hubom Frankfurtom ?numanumaye22 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 12:44Dakle tacno je da smo zadnje sviralo na k u tom smislu. Zalosno je sta su uradili od SJJ, ljudi javno poduzece a totalno mrtav aerodrom. Za Europu skoro pa nista direktno. A na sat i po leta, pa to je zalosno. Pa Banja Luka ih jede za dorucak, kud ces dalje.
Da ne bude da baljezgam, evo vam letovi iz Tirane.![]()
https://www.tirana-airport.com/en/flights/departures
Tirana jebote dan.![]()
Dakle nije to do kompanija toliko, koliko do nas samih, nepotizma i korupcije i oholosti. Pa oni na aerodromu ce da dobijaju istu platu, nevezano koliko letova ti imao, nema nikakve politicke zainteresovanosti da se ista tu uradi.
Haj sto nemas vozove, ali letove bokte, a u srcu si Europe, na sat i po leta od Njemacke, Francuske i slicnih zemalja. Pa Kirgistanac ima direktan let iz Minhena za svoju zemlju u glavni grad, u koju leti preko 10 sati a mi nemamo.
Pristina ima vise letova za EU od Sarajeva iako ljudima trebala viza.![]()
![]()
Priština , pa bogata dijsapora . Ljudima nije problema plaćati kartu 500 eura u jednom smjeru . Linija sa najviše poletanja na ex-Yu prostoru je Basel-Priština sa čak 63 puta sedmično , čak 9 letova dnevno .
Tirana , pa sine Albanija ima more ako nisi znao . Da si živ i zdrav , Tirana će za 2-3 godine prestići i Beograd . Beograd koji ove godine će prebaciti 7 miliona putnika . Trenutno sam u Durresu u Albaniji , navečer ne možeš da hodaš koliko ljudi ima , nema slobodne ležaljke .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- ASD
- Kontakt:
To dok je ljetna sezona?VensanKasel je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:52Znači po tebi je bolje biti povezan sa Minhenom , nego najjačim evropski hubom Frankfurtom ?numanumaye22 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 12:44Dakle tacno je da smo zadnje sviralo na k u tom smislu. Zalosno je sta su uradili od SJJ, ljudi javno poduzece a totalno mrtav aerodrom. Za Europu skoro pa nista direktno. A na sat i po leta, pa to je zalosno. Pa Banja Luka ih jede za dorucak, kud ces dalje.
Tirana jebote dan.![]()
Dakle nije to do kompanija toliko, koliko do nas samih, nepotizma i korupcije i oholosti. Pa oni na aerodromu ce da dobijaju istu platu, nevezano koliko letova ti imao, nema nikakve politicke zainteresovanosti da se ista tu uradi.
Haj sto nemas vozove, ali letove bokte, a u srcu si Europe, na sat i po leta od Njemacke, Francuske i slicnih zemalja. Pa Kirgistanac ima direktan let iz Minhena za svoju zemlju u glavni grad, u koju leti preko 10 sati a mi nemamo.
![]()
Priština , pa bogata dijsapora . Ljudima nije problema plaćati kartu 500 eura u jednom smjeru . Linija sa najviše poletanja na ex-Yu prostoru je Basel-Priština sa čak 63 puta sedmično , čak 9 letova dnevno .
Tirana , pa sine Albanija ima more ako nisi znao . Da si živ i zdrav , Tirana će za 2-3 godine prestići i Beograd . Beograd koji ove godine će prebaciti 7 miliona putnika . Trenutno sam u Durresu u Albaniji , navečer ne možeš da hodaš koliko ljudi ima , nema slobodne ležaljke .
Kolika je cijena karte za tu liniju Basel-Pristina.
Mislim, treba gledati ekonomsku isplativost. Koliko su zapravo građani BiH spremni da plate kartu do Pariza?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa imao je Wizz iz Sa za Pariz (Orly) liniju, mogla se povratna naći za 60ak eura, pravo jeftinoASD je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:57To dok je ljetna sezona?VensanKasel je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:52Znači po tebi je bolje biti povezan sa Minhenom , nego najjačim evropski hubom Frankfurtom ?numanumaye22 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 12:44Dakle tacno je da smo zadnje sviralo na k u tom smislu. Zalosno je sta su uradili od SJJ, ljudi javno poduzece a totalno mrtav aerodrom. Za Europu skoro pa nista direktno. A na sat i po leta, pa to je zalosno. Pa Banja Luka ih jede za dorucak, kud ces dalje.
Tirana jebote dan.![]()
![]()
Mislim, treba gledati ekonomsku isplativost. Koliko su zapravo građani BiH spremni da plate kartu do Pariza?
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma buraz što bih srao , ne kontam ? Pa moj rent a car je imao šalter i u Tuzli od 2012 godine , prošle godine smo zatvorili . Zar i meni nije u interesu da firma više zarađuje ?AshburtonG je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:49Druze, u tom trenutku je Wizz Air bio savrsen partner za Aerodrom u usponu. To sto su seljaci mislili da mogu prevarit takvu kompaniju je drugi par rukava. Pa Wizz Air im je sufinansirao izgradnju tornja i htio sufinansirat gate 3. Ovima treba 2 godine da naprave yebena svjetla na pisti. Osim toga, nakon toga je dosao i Ryanair, pa se desila ista stvar. Ljudi nisu letjeli iz TZ ni pola godine. Ne razumijem gdje sam ja pogrijesio? Normalno, ni Wizz nije tu bez ikakve krivice, ali nije slucajno da su otisli i iz SA i iz TZ nakon promjene vlasti.
E sad za arape , vjeruj mi u Sarajevu auta isto plaćaju i arapi , stranci i dijaspora . Radi se na tome da se poveže sa Evropom , ali nije to tako lako buraz . Eto pogledaj Sloveniju članicu EU koja muku muči sa linijama , treba država da puno više potegne ne može sam aerodrom .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ove ciljane grupe je jedno 10x manje od ove na koju Vensan cillja, minimalno 10x. Valjda si i sam svjestan togaAshburtonG je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:49Sarajlija koji zeli radit u EU, otici sa porodicom na produzeni vikend u Barcelonu, Madrid ili Lisabon su ljudi koji su totalno zanemareni
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- ASD
- Kontakt:
Podsjeti me, kad je imao?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:00Pa imao je Wizz iz Sa za Pariz (Orly) liniju, mogla se povratna naći za 60ak eura, pravo jeftinoASD je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:57To dok je ljetna sezona?VensanKasel je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:52
Znači po tebi je bolje biti povezan sa Minhenom , nego najjačim evropski hubom Frankfurtom ?
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne znam sta on gleda, ali karte su bukvalno smijesne. Basel-Pristina ide 4-5x dnevno direktno. Karte u jednom smjeru od 30 do 50€. Dje ce bit 500€ karta kod Trade Aira, GP ili Easy Jeta, a to su jedine kompanije koje voze tu liniju direktno.
I ne bas, ako racunas i osobe u suprotnom smjeru. Sarajevo je turisticki hotspot i privuklo bi mnogo turista tokom cijele godine iz EU.Ove ciljane grupe je jedno 10x manje od ove na koju Vensan cillja, minimalno 10x. Valjda si i sam svjestan toga
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Imao je do prošle godine, kad su ukinuli bazuASD je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:04Podsjeti me, kad je imao?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:00Pa imao je Wizz iz Sa za Pariz (Orly) liniju, mogla se povratna naći za 60ak eura, pravo jeftino
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- AshburtonG
- Kontakt:
Letio je cini mi se i Wizz iz Tuzle za Pariz.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
U Sarajevu ima li gdje prostor iznajmiti na sat-dva?
Ovi coworking spaceovi po Sarajevu, jel se moze soba zauzeti neometano?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
https://www.facebook.com/CosmoHubSarajevoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:42U Sarajevu ima li gdje prostor iznajmiti na sat-dva?
Ne znam nista od Sarajeva osim vlasnika ovog mjesta

- numanumaye22
- Kontakt:
Ma treba se nastavit tjesit da su nam uvijek drugi krivi za sve, za nas neuspjeh. To nam je postala tradicija odavno.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
hvala brate, pogledat cunerkolfc je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:55https://www.facebook.com/CosmoHubSarajevoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:42U Sarajevu ima li gdje prostor iznajmiti na sat-dva?
Ne znam nista od Sarajeva osim vlasnika ovog mjesta![]()
⚜️~⚜️~⚜️
The saddest thing in life is wasted talent.
Albanaca ima oko 250 hiljada u švicarskoj , nije ni čudo što mogu trpat te linije
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Jesam star ako se sjecam svih?
Tenkići majka.

Malo ispred Goal 3, Nindža kornjača i gore pomenutog klasika. Mada su bile beton i one diskete sa 500 igara (većinom atletika) na njima.

The saddest thing in life is wasted talent.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.