AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Najbitnije da su uzeli 3 boda ovdje. Jos je prerano za neke ozbiljne prognoze. Pulisic veoma dobar za sad, dok i ostala pojacanja budu na 100% spreme vidjeti cemo kako ce to funkcionisati.
Sve u svemu 3 boda su tu, tezak raspored je pred nama, pa je svaki bod bitan.
Sve u svemu 3 boda su tu, tezak raspored je pred nama, pa je svaki bod bitan.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Najbitnije je da su sa pobjedom otvorili sezonu. Bilo je tu pozitivnih stvari ali i dosta boljki koje se vuku od prosle sezone.
Pulisic je pokazao koliko bitan moze biti za ovaj Milan. U drugom poluvremenu nestao, sto je za ocekivati dok se ne podigne fizicka sprema.
Reijnders jako dobar. Ima taj pregled igre, zna poslati loptu u prostor, povuci kontru. Ne pegla sa loptom u nogama vec trazi direktno rjesenje.
Theo i Leao jos uvijek na odmoru. Trebaju se probuditi sto prije.
Krunic definitivno najslabija karika ovog tima, mada mu Tomori pravi ozbiljnu konkurenciju.
Pulisic je pokazao koliko bitan moze biti za ovaj Milan. U drugom poluvremenu nestao, sto je za ocekivati dok se ne podigne fizicka sprema.
Reijnders jako dobar. Ima taj pregled igre, zna poslati loptu u prostor, povuci kontru. Ne pegla sa loptom u nogama vec trazi direktno rjesenje.
Theo i Leao jos uvijek na odmoru. Trebaju se probuditi sto prije.
Krunic definitivno najslabija karika ovog tima, mada mu Tomori pravi ozbiljnu konkurenciju.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Pioli ne konta da kad igras jak pressing, moras i rano mijenjati. Zato i nemas agresivnosti i dinamike u napadackoj fazi kasnije
Drugo je defanzivno dobro, Rade i RLC mnogo bolji u nastavku.
Drugo je defanzivno dobro, Rade i RLC mnogo bolji u nastavku.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Prva tekma, pobjeda i bez primljenog gola, ne znam sta ocekujete od prve tekme neku spektakularnu igru, pa ne znam da iko to prikaze
Ovoj ekipi treba jos tekmi da se uigraju i da skontaju novu formaciju
Ovoj ekipi treba jos tekmi da se uigraju i da skontaju novu formaciju
- Romagnoli13
- Kontakt:
Prvih 45 minuta odlično. Kasnije je nestalo "gasa" što i ne čudi. Prvi meč još na 30 stepeni. Ima to sve uticaja.
Pulišić i Reijnders jako dobri. Loftus dobar u drugom. Ostali novi igrači nisu ni imali veći broj minuta tako da o njima sljedeće sedmice.
Ekipa ne smije ostati samo na Kruniću kao jedinoj opciji na poziciji zadnjeg veznog. Pioli priča o Adliju kao njegovoj zamjeni, a uvodi zadnjih 10 minuta bespotrebno Kjaera umjesto Francuza. To sve govori o toj temi.
Pulišić i Reijnders jako dobri. Loftus dobar u drugom. Ostali novi igrači nisu ni imali veći broj minuta tako da o njima sljedeće sedmice.
Ekipa ne smije ostati samo na Kruniću kao jedinoj opciji na poziciji zadnjeg veznog. Pioli priča o Adliju kao njegovoj zamjeni, a uvodi zadnjih 10 minuta bespotrebno Kjaera umjesto Francuza. To sve govori o toj temi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Bologna gotov 2km više pretrčala, te čak 6 više šuteva po golu, imali smo dosta sreće ovdje včrs. Pobjedu piši, igru briši. Odbrana nam je užasna, imamo tri kiksera u tamnoputim CB-ovima; Tomori, Thiaw, Kalulu. Ovog prvog treba pod hitno prodavat, jer on nešto i vrijedi. Kao što neko napisa, baš u stilu Maguire
Uz njega Krunić najslabiji.
Majk mi je djelovao klimavije nego ikad, šteta za stativu Leaoa. Bitno je da on otvori svoj account. Giroud najbolji. Loftus i Okafor totalno nevidljivi, trebaće im dosta vremena da to liči na nešto. Me's čini da je Okafor kopija Leaoa, ne snalazi se baš najbolje kao centarfor?
Međutim, 3 bobe su najbitnije, Pulišić jako impresivan iako je se istrošio. Reijnders također solidan.

Majk mi je djelovao klimavije nego ikad, šteta za stativu Leaoa. Bitno je da on otvori svoj account. Giroud najbolji. Loftus i Okafor totalno nevidljivi, trebaće im dosta vremena da to liči na nešto. Me's čini da je Okafor kopija Leaoa, ne snalazi se baš najbolje kao centarfor?
Međutim, 3 bobe su najbitnije, Pulišić jako impresivan iako je se istrošio. Reijnders također solidan.
Ma bitna je pobjeda. Ima ovdje dosta posla, tek je počelo, 3 bobe za samopouzdanje. Ostalo moraju popraviti, a to će kako bude odmicala sezona. Bitno je isto da ima konkurencija u napadu, za razliku od prošle sezone .
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 21 avg 2023, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Dobro za pocetak. Reijnders djeluje vrlo dobro,mislim da ce on od svih pojacanja najbolji biti.
Defanzivno i dalje klimavo, Tomori kao neki lider odbrane je samoubistvo.
3 bobe,dobro je.
Forza Milan!!
Defanzivno i dalje klimavo, Tomori kao neki lider odbrane je samoubistvo.
3 bobe,dobro je.
Forza Milan!!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Bologna je imala dva ozbiljna pokušaja. Pusti ti priču o više kilometara i 6 šuteva više. Milan je u drugom poluvremenu svjesno smanjio gas i kontrolisali su meč u potpunosti. Čuj Majk klimaviji nego ikad. A lik sve što je trebalo sa lakoćom odradio. Ljudi ponekad gledaju utakmice a ne vide ništa.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Drugo poluvrijeme tanko, ali generalno okej utakmica za početak sezone.
Otprilike smo vidjeli ono što se već znalo sa pripremnih utakmicama a to je da prije svega sada imamo mnogo jači ofanzivni potencijal, pogotovo u tranziciji jer u svakom momentu na terenu možemo imati barem četiri igrača koji te sa obje strane mogu uništiti u kontrama i polukontrama.
Što se tiče odbrane, to se nije promijenilo ništa i dalje su vidljive stare boljke a vjerovatno će one ove sezone, makar na početku, biti i izraženije dok se i novi vezni red ne uigra a i ako bi se uigrali ostaje taj problem što su ti dva od tri veznjaka prilično loši u defanzivnoj tranziciji i markaciji i to dodatno otežava posao odbrani i stavlja je često pod dodatni pritisak.
Za sredinu terena bih rekao da je Reijnders ofanzivno odlično pojačanje, RLC će svakako biti od koristi ali ostaje taj problem defanzivnih uloga sredine terena jer očigledno je da nam tu fali mišića i mislim da je dovođenje nekog veznjaka kojem će primarni zadatak biti da kvari igru protivnika, trči, udara... važniji od novog napadača iako je i napadač svakako prioritet.
Kada je riječ o samoj igri, Pioli veoma brzo mora shvatiti da sa ovakvim izborom igrača i u ovoj formaciji apsolutno u svakoj utakmici mora insistirati na posjedu lopte, dakle da mi budemo ti koji će u većem dijelu utakmice diktirati tempo. Ovi periodi gdje se po 5-10 minuta, u više navrata, lopta prepušta protivniku da kreira i kruži na 30-ak metara od našeg gola mogli bi nas skupo koštati protiv jačih protivnika.
Okej je da ti prepustiš loptu protivniku u određenim periodima utakmica, čak je evo i večeras to bilo relativno bezbolno (a moglo je biti i drugačije), pogotovo zato što ga vrlo lako možeš kazniti iz tranzicije, ali Stefano mora izbiti sebi iz glave taktiku da Milan u većem dijelu susreta čeka protivnikovu grešku i bazira svoju igru na tranziciji.
To je moglo proći sa ekipama Milana u proteklim sezonama koje su manje-više bile napravljene tako da su svjesne svoje limitiranosti u kreaciji i nedostataka u ofanzivnom potencijalu pa nam je najjače oružje bila ta tranzicija sa duom Theo-Rafa. Zato smo se mnogo patili protiv bunker ekipe a ove sezone to ne bi smio biti problem ali ne smije se ni mnogo insistirati na takvoj igri jer često bi mogli biti kažnjeni zbog defanzivnih šupljina.
Ovakva ekipa Milana u Seriji A mora igrati stil koji je sličan prošlogodišnjem Napolijevom, da se insistira na posjedu i da se konstantno traži dubina i okomitost u igri što će samim tim zamaskirati sve defanzivne mane ekipe. Ostavljam prostor da će se ekipa u narednim sedmicama i mjesecima uigrati, steći neke ustaljene automatizme pa bi samim tim i defanzivno mogli izgledati čvršće, pogotovo ako se dovede gore spomenuti veznjak.
Otprilike smo vidjeli ono što se već znalo sa pripremnih utakmicama a to je da prije svega sada imamo mnogo jači ofanzivni potencijal, pogotovo u tranziciji jer u svakom momentu na terenu možemo imati barem četiri igrača koji te sa obje strane mogu uništiti u kontrama i polukontrama.
Što se tiče odbrane, to se nije promijenilo ništa i dalje su vidljive stare boljke a vjerovatno će one ove sezone, makar na početku, biti i izraženije dok se i novi vezni red ne uigra a i ako bi se uigrali ostaje taj problem što su ti dva od tri veznjaka prilično loši u defanzivnoj tranziciji i markaciji i to dodatno otežava posao odbrani i stavlja je često pod dodatni pritisak.
Za sredinu terena bih rekao da je Reijnders ofanzivno odlično pojačanje, RLC će svakako biti od koristi ali ostaje taj problem defanzivnih uloga sredine terena jer očigledno je da nam tu fali mišića i mislim da je dovođenje nekog veznjaka kojem će primarni zadatak biti da kvari igru protivnika, trči, udara... važniji od novog napadača iako je i napadač svakako prioritet.
Kada je riječ o samoj igri, Pioli veoma brzo mora shvatiti da sa ovakvim izborom igrača i u ovoj formaciji apsolutno u svakoj utakmici mora insistirati na posjedu lopte, dakle da mi budemo ti koji će u većem dijelu utakmice diktirati tempo. Ovi periodi gdje se po 5-10 minuta, u više navrata, lopta prepušta protivniku da kreira i kruži na 30-ak metara od našeg gola mogli bi nas skupo koštati protiv jačih protivnika.
Okej je da ti prepustiš loptu protivniku u određenim periodima utakmica, čak je evo i večeras to bilo relativno bezbolno (a moglo je biti i drugačije), pogotovo zato što ga vrlo lako možeš kazniti iz tranzicije, ali Stefano mora izbiti sebi iz glave taktiku da Milan u većem dijelu susreta čeka protivnikovu grešku i bazira svoju igru na tranziciji.
To je moglo proći sa ekipama Milana u proteklim sezonama koje su manje-više bile napravljene tako da su svjesne svoje limitiranosti u kreaciji i nedostataka u ofanzivnom potencijalu pa nam je najjače oružje bila ta tranzicija sa duom Theo-Rafa. Zato smo se mnogo patili protiv bunker ekipe a ove sezone to ne bi smio biti problem ali ne smije se ni mnogo insistirati na takvoj igri jer često bi mogli biti kažnjeni zbog defanzivnih šupljina.
Ovakva ekipa Milana u Seriji A mora igrati stil koji je sličan prošlogodišnjem Napolijevom, da se insistira na posjedu i da se konstantno traži dubina i okomitost u igri što će samim tim zamaskirati sve defanzivne mane ekipe. Ostavljam prostor da će se ekipa u narednim sedmicama i mjesecima uigrati, steći neke ustaljene automatizme pa bi samim tim i defanzivno mogli izgledati čvršće, pogotovo ako se dovede gore spomenuti veznjak.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Romagnoli13
- Kontakt:
Dobra je stvar da smo večeras dosta napadali po desnoj strani(eh da je neko umjesto Calabrie), što nije bio slučaj prethodnih sezona. Leao je dosta rasterećeniji. I imat će sigurno više prostora u narednim mečevima. Naravno on i Theo po običaju u sezonu ulaze sporije. Tako da njih tek u pravom izdanju očekujem nakon prve pauze povodom nastupa u reprezentacijama.
Pusti ti bome pricu koju pricas vec dva mjeseca. Stvarno te cijenim ali imam osjecaj da tebe uprava placa da na forumu pilis naopako.Romagnoli13 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 22:55Bologna je imala dva ozbiljna pokušaja. Pusti ti priču o više kilometara i 6 šuteva više. Milan je u drugom poluvremenu svjesno smanjio gas i kontrolisali su meč u potpunosti. Čuj Majk klimaviji nego ikad. A lik sve što je trebalo sa lakoćom odradio. Ljudi ponekad gledaju utakmice a ne vide ništa.
Od kako je pioli trener Milan smanjuje gas u drugom poluvremenu, i protiv Salernitane, Leccea, Monze, Lazia, Napolija... Kakvo crno smanjivanje gasa, ljudi ih stisli da lopte ne mogu sastaviti vise od dva dodavanja. I kakvo cekanje dok fizicka sprema dodje na 100%? Sta su radili na pripremama? Cekaj fizicku spremu, cekaj dok se uigraju, cekaj ovo, cekaj ono... Bologna je mogla povesti ubprvoj minuti i to bi bilo to, na srecu oa nisu. Ali su im ocitali lekciju iz fizicke spreme i odnosa prema igri.
Lijepo je da imas misljenje al hajd nekad i presuti. Nismo mi svi coravi i neznalice.
No hard filings...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Jel moguce da se Leao povrijedi pri ispucavanju lopte na kraju utakmice 
Meni ono djeluje kako momentalni grč, ne vjerujem da se povrijedio.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Meni je pozitivna stvar igra u napadu, build up i hemija među igračima je već sad vidljiva, a osim Pulišića vjerujem da će i Čaki i Okafor biti odlična pojačanja. Skoro svaki izlet u napad je bio opasnost, a to je tako kad imaš sposobnog i inteligentnog igrača koji zna razmišljati i sprovesti to u dijelo, a ne telad poput Salate i Mesijasa.
Sredina ostaje problem i tu ne vidim velikih promjena u odnosu na prošlu sezonu, dobrim dijelom i radi toga jer Pioli insistira na specifičnim profilima igrača jer je valjda alergičan na sve tehnički potkovanije igrače. Osim Reijndersa nemaš veznjaka koji zna igrati fudbala i stati na loptu, što im se obije od glavu čim protivnik ubaci u brzinu.
Za odbranu ćemo vidjeti, tu je bilo par nedostataka koncentracije koje možda mogu pripisati početku sezone. Calabria i Thiaw ok, Theo karakteristično loš ulazak u sezonu, al' za njega nema brige. Problem je Tomori i njegovi kiksevi, opet se ponavljaju iste stvari.
Sredina ostaje problem i tu ne vidim velikih promjena u odnosu na prošlu sezonu, dobrim dijelom i radi toga jer Pioli insistira na specifičnim profilima igrača jer je valjda alergičan na sve tehnički potkovanije igrače. Osim Reijndersa nemaš veznjaka koji zna igrati fudbala i stati na loptu, što im se obije od glavu čim protivnik ubaci u brzinu.
Za odbranu ćemo vidjeti, tu je bilo par nedostataka koncentracije koje možda mogu pripisati početku sezone. Calabria i Thiaw ok, Theo karakteristično loš ulazak u sezonu, al' za njega nema brige. Problem je Tomori i njegovi kiksevi, opet se ponavljaju iste stvari.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Grč. Potvrdio je to Pioli već kao i par novinara.
Jok trebalo je istrosene igrace nastaviti gurati naprijed i onda zavrsiti prvo kolo kao Roma i Nazio 

Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Reijnders 100% tačnih dodavanja i skoro 13km pretrčanih. Njegova off ball igra je odlična.
Nisam gledao 2. poluvrijeme i vidim propustio sam bunker koji je mister postavio protiv jbn Bolonje.
Razumijem ja da kod 2-0 ne treba ići grlom u jagode al brate ne mogu ovakvog pristupa i gotovo.
Razumijem ja da kod 2-0 ne treba ići grlom u jagode al brate ne mogu ovakvog pristupa i gotovo.
Il Club più titolato al mondo!
Najjace mi je da ljudi pljuju Piolia, sta ocekujete da covjek napravi Man.City od Milana.
Pogledajte zadnje dvije sezone i igracki kadar sa kojim je radio. Evo sad mozemo reci da mu je tim popunjen sa dosta dobrim igracima, mada tu fali zadnji vezni i mozda konkretniji desni bek. Stopera imamo ali je pitanji njihovi kvaliteta. Za SerieA sigurno imamo tim za titulu i tu se mora boriti za CL prolaz grupe sve ostalo ovisi od toga koga dobijes u 1/8finala.
Vidjet cemo pravog Milana ove godine, samo se malo strpite
Pogledajte zadnje dvije sezone i igracki kadar sa kojim je radio. Evo sad mozemo reci da mu je tim popunjen sa dosta dobrim igracima, mada tu fali zadnji vezni i mozda konkretniji desni bek. Stopera imamo ali je pitanji njihovi kvaliteta. Za SerieA sigurno imamo tim za titulu i tu se mora boriti za CL prolaz grupe sve ostalo ovisi od toga koga dobijes u 1/8finala.
Vidjet cemo pravog Milana ove godine, samo se malo strpite
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.