250 KM otprilike, po tanjiru 2.5 marke
3 ako baš hoćeš da se kur.čiš
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
250 KM otprilike, po tanjiru 2.5 marke
Pa ako uzmemo da kila bakalara oko 800 kalorija i da je kila iole dobrog krompira danas vise od marke, ovaj tvoj danasnji rucak mi djeluje nutritivno solidno siromasno za cetveroclanu porodicu.
Ovo mi je jedno od drazih jela, al da bi to jeli recimo otac, mati i ja treba nam 15KM minimalno. To je u najboljem slucaju sto si naveo rucak za 2 osobe, ako ti zena malo jede. Ili ti je ok da se 500 grama prsa razblazi sa 2kg rize? Koliko ti curry kosta, il koristis samo zacin u prahu?
Valja kumu kupit mladu na ovoj inflaciji.
Drug ima i povrca u curryju. Plus pola kile fileta i nije bas dovoljno za 4 osobe.admin je napisao/la: ↑21 avg 2023, 19:01Vas problem je sto nabrajate iskljicivo instant hranu, a ona je najskuplja value for money.
Imal ista da nisu hrenovke, pura, fileti? Rucak s piletinom ne mora znaciti da pojedes cijelo peceno pile… ukusnije i u svemu bolje, a jeftinije je ako od te piletine znas nesto napraviti.
Recimo, pileci curry za dva odrasla i dvoje djece, 500 grama pilecih prsa, ostalo su zacini i riza… ispod cenera izadje, vrhunski rucak, pola sata posla
2.5 x 4 = 10KM, eto za četiri osobe.
Mene je svadba 2010 godine izašla oko 7 hiljada , 70 zvanica bilo .
Niko u kuci se ne bavi fizickim poslom, a oboje volimo da nemamo po 500 kila. Sasvim dovoljno.
Jel ti u svoj pojam cetveroclane porodice racunas dvoje djece do 4-5 godina? Jedino tako ima smisla sve ovo sto pricas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.