Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
https://www.youtube.com/shorts/-fEJ4q1qqsU
mountains of Bosnia? Odakle je onaj njegov trener iz Bosne?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
pa to kada odes u piceriju tipa u2 i ago birvaktile koji služe otpad, odes u barsu, napoletanu, metropolis bcc, crvena jabuka pa vidis sta je kvalitetna pizza sa kvalitetnim sastojcima, a od budžet picerija je dobra u barhani, nostra cucini, sosse njihova sose sa gorgonzolom i mljevenim mesom i mamma mia19vendetta87 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:06Pa normalno. Svaka picerija gleda da sto jeftinije prođe sa sastojcima, pogotovo u zadnje vrijeme kad su krenula poskupljenja. Neke picerije stede cak i na siru koji je glavni sastojak, a tek niko ne kupuje to posebno brasno, za koje prvi put cujem. 99% raje ne bi ni skontalo koje je brasno u piciarelinho je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:00Svi koriste klasika brašno tip 400/500. Da koriste ove sastojke što je on napisao bila bi pizza u Sarajevu sigurno 25 KM.19vendetta87 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 12:58
Jel ti stvarno mislis da picerije koriste sve te sastojke koje si nabrojao![]()
- ASD
- Kontakt:
Ljudi su skontali, da ne moraš biti dobar bokser da bi uzimao pare od boksa. Dovoljno je samo da si popularan i da tražiš popularne protivnike.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:08https://www.youtube.com/shorts/-fEJ4q1qqsU
Kod nas bi ljudi plaćali da gledaju boks meč Seje Brajlovića.
Sto se tice mesa i do troduplo te vise izadje u restoranuArtemisFowl je napisao/la: ↑21 avg 2023, 09:07
Ako proizvod u restoranu košta 10KM, sastojci koštaju maksimalno 5. To je svugdje tako, od običnih pekara, ćevapara, burgera do ovih "ozbiljnijih" restorana.

28km ti je porcija od 300 grama, kila teletine nije vise od 28km
Koriste salamu Pileti super zvana "pasćetina" od Bajre, koje kila dodje oko 4,90 KM. Onda najjeftiniji kecap onaj 2 KM 500 g, sir topsy otp pola kile 5,5 KM itd.19vendetta87 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 12:58Jel ti stvarno mislis da picerije koriste sve te sastojke koje si nabrojaoRobust je napisao/la: ↑21 avg 2023, 12:28
Ko hoce da pravi pravu pizzu, mora platiti prave sastojke
-1kg 00 caputo brasna za neonapoletana pizzu je oko 3.50KM
- 400g kvalitetne purece deluxe sunke je 9KM
- gljive 2.80KM
- paradajz podloga najjeftiniji a kvalitetni mutti pizza sos je oko 3KM
- mozzarella najjeftinija da valja je 6KM za 150g u crvenoj jabuci
- zelenis po izboru
![]()

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nafaka je najjača što se tiče ovogaAsteriks je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:14Koriste salamu Pileti super zvana "pasćetina" od Bajre, koje kila dodje oko 4,90 KM. Onda najjaeftiniji kecap onaj 2 KM 500 g, sir topsy otp pola kile 5,5 KM itd.19vendetta87 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 12:58Jel ti stvarno mislis da picerije koriste sve te sastojke koje si nabrojaoRobust je napisao/la: ↑21 avg 2023, 12:28
Ko hoce da pravi pravu pizzu, mora platiti prave sastojke
- gljive 2.80KM
- zelenis po izboru
![]()
![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Prije par mjeseci na Ilidzi jeo (Mama Mia) i onaj sir se zakacio za zub, dvije kole ga jedva saprale. Kecap onaj narandzaste providne boje a salama poluziva i sto posto ova jeftina od Bajre. Gazdu izasla max 3 KM uz satnicu konobara.

Po Konjicu nista bolje.
Ja sam prije 10-12 godina jeo u Konjicu finu pizzu. Nije nešto spektakularna, ali može proći. Ne znam kako se tačno zove ali pizzeria je udaljena od ćuprije možda 3-4 minute pješke prema centru grada.Asteriks je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:22Prije par mjeseci na Ilidzi jeo (Mama Mia) i onaj sir se zakacio za zub, dvije kole ga jedva saprale. Kecap onaj narandzaste providne boje a salama poluziva i sto posto ova jeftina od Bajre. Gazdu izasla max 3 KM uz satnicu konobara.![]()
Po Konjicu nista bolje.
To je vjv sadasnji restoran HAN gore kad se prodje tunel prema Igmanu. Nekad bila dobra, sada zub slomit. Imas gore prema skoli restoran Vidikovac, dolje Novalica Kula i sve je to tu oko cuprije.
Onako nije losa nekadasnja picerija AS sad NO1 kod dispanzera, ali sve to tek neki prosjek.
Onako nije losa nekadasnja picerija AS sad NO1 kod dispanzera, ali sve to tek neki prosjek.
-
- Kontakt:
Upravo tako, yebe se gazdi za kvalitet, njemu je bitno da sto jeftinije prođe.
Kad u palacinkarama stavljaju neki žnj eurokrem u palacinku, a naglaseno da je sa nutellom, mozes misliti sta se onda u picerijama radi

Doduse, meni je najbitnije da je sir edamer ili gauda, ostalo manje-vise bitno
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
utapkali su u trziste gdje box prate kezualci. Svakako za obicne boxere je lutrija biti kanta za nabijanje nekom elitnom borcu. Najgore prolaze prosjecni likovi.ASD je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:12Ljudi su skontali, da ne moraš biti dobar bokser da bi uzimao pare od boksa. Dovoljno je samo da si popularan i da tražiš popularne protivnike.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:08https://www.youtube.com/shorts/-fEJ4q1qqsU
Najjaci je Tommy Fury, qarina obicna ali ce od ovih youtubera Paul i KSI namusti bruku para. Ali nece ni ovo vjecno trajati.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Ma ima to svega, dosta i djece koja inače uzimaju od starog da kupe ppv.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:37utapkali su u trziste gdje box prate kezualci. Svakako za obicne boxere je lutrija biti kanta za nabijanje nekom elitnom borcu. Najgore prolaze prosjecni likovi.ASD je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:12Ljudi su skontali, da ne moraš biti dobar bokser da bi uzimao pare od boksa. Dovoljno je samo da si popularan i da tražiš popularne protivnike.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:08https://www.youtube.com/shorts/-fEJ4q1qqsU
Najjaci je Tommy Fury, qarina obicna ali ce od ovih youtubera Paul i KSI namusti bruku para. Ali nece ni ovo vjecno trajati.
Ima dosta i debila, koje je lako navući. Tipa, Tyson kaže da će Ngannou razbiti Furya. Ljudi vide da je to Tyson rekao, i daju lovu u to. Iako svako zna da je bez šansi.
Ma uglavnom biljni lažnjak19vendetta87 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 13:35Doduse, meni je najbitnije da je sir edamer ili gauda, ostalo manje-vise bitno

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Probaj naci salmon (losos) ako ima, malo soli, vegete i limuna, stavis na foliju i u smoker 20-30 minuta (zavisno kolika ti je temperatura), nes je vise nikad jesti bez smokera.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 08:51Isplativije jest sigurno, jer nećes sam jesti, ako vas je dvoje ili troje to su tri pice, dakle 30 KM minimalno, ovamo ja za i žena za tu lovu napravimo 5 pica, tijesto uzmem gotovo i nabacam sastojke koje znam šta su i kakvi su, u piceriji nikad ne znaš šta stavlja. A to gdje će se peći meni ne igra neku ulogu, jer mi je ova domaća top, ubijem se i sa njom kao i sa tom, a treba mi 15-20 min da bude gotovabodi123 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:03Picu stvarno ne znam kako se može kući isplatiti praviti ikome bez obzira na sastojke. Fazon je u kvalitetu tijesta kao i samoj peći gdje se peče, to kući ne možeš imati sve da kupiš šunku od 100 maraka džaba ti. Recimo u Barsi za 10-15 KM dobiješ vrhunsku picu, meni najbolja u gradu, a lično znam glavnog kuhara i kako se kod njih kvalitetno radi, nema zabušavanja, sve je na visokom nivou od sastojaka do pripreme.![]()
Isto što alem kaže za meso, još ako imaš provjerenog mesara i voliš to, onda je užitak praviti sebi tako
Ili riba recimo, ko voli, ode kod ribara kad je na moru, kupi svježe odma iz ulova i deset puta jeftinije nego u restoranu, i onda na gradele i lagano, malo marinade i uživancija![]()

- ArtemisFowl
- Kontakt:
Jeste li jeli tuna steak?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Šta bolan pola dana za picu, pa ne pečeš janjeRobust je napisao/la: ↑21 avg 2023, 12:28Ko hoce da pravi pravu pizzu, mora platiti prave sastojkerio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 08:51Isplativije jest sigurno, jer nećes sam jesti, ako vas je dvoje ili troje to su tri pice, dakle 30 KM minimalno, ovamo ja za i žena za tu lovu napravimo 5 pica, tijesto uzmem gotovo i nabacam sastojke koje znam šta su i kakvi su, u piceriji nikad ne znaš šta stavlja. A to gdje će se peći meni ne igra neku ulogu, jer mi je ova domaća top, ubijem se i sa njom kao i sa tom, a treba mi 15-20 min da bude gotovabodi123 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:03Picu stvarno ne znam kako se može kući isplatiti praviti ikome bez obzira na sastojke. Fazon je u kvalitetu tijesta kao i samoj peći gdje se peče, to kući ne možeš imati sve da kupiš šunku od 100 maraka džaba ti. Recimo u Barsi za 10-15 KM dobiješ vrhunsku picu, meni najbolja u gradu, a lično znam glavnog kuhara i kako se kod njih kvalitetno radi, nema zabušavanja, sve je na visokom nivou od sastojaka do pripreme.![]()
Isto što alem kaže za meso, još ako imaš provjerenog mesara i voliš to, onda je užitak praviti sebi tako
Ili riba recimo, ko voli, ode kod ribara kad je na moru, kupi svježe odma iz ulova i deset puta jeftinije nego u restoranu, i onda na gradele i lagano, malo marinade i uživancija![]()
- gljive 2.80KM
- zelenis po izboru
Et da napravis jednu vrhunsku pizzu na nivou margharite treba ti cvaja i pola dana posla
U Sarajevu najjeftinija neonapoletana da lici na nesto i da je dobra je u crvenoj jabuci za cenera pocetna najosnovnija, i nema sanse doma napraviti jeftiniju verziju toga

Napravim je za 20 min, sa gotovom podlogom, zaleđenom, neću mijesiti tijesto, i to za te pare napravim 4. Ne jedem sam u piceriji, nego trebam i porodicu izvesti, drugo je kad si sam, logično da prođeš jeftinije.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nije to to, tijesto kad je kvalitetno mozes ga samog jesti koliko je dobro. OK isplativije, to stoji.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 14:46Napravim je za 20 min, sa gotovom podlogom, zaleđenom, neću mijesiti tijesto, i to za te pare napravim 4.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Jesam, uzmem nekad pa pravim nije lose, samo mi je suh previse (kao i vecina tune jel). Jastog ti je top
Ko god pola dana pravi picu nek se ostavi kuhanja jer je debil za navedeno
Pa sada i ova nova kupovna tijesta su stvarno dobra. Ko živi sam ili samo sa ženom onda je isplativije da odete negdje na pizzu. Ko god ima dijete jedino isplativije je da napraviš kući pizze.harden je napisao/la: ↑21 avg 2023, 14:49Nije to to, tijesto kad je kvalitetno mozes ga samog jesti koliko je dobro. OK isplativije, to stoji.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 14:46Napravim je za 20 min, sa gotovom podlogom, zaleđenom, neću mijesiti tijesto, i to za te pare napravim 4.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.