Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ne moze pica u rerni nikad biti kao ona u krusnoj peci.
To što je tebi sva dostava pice i doneri, i što sam sebe lažeš za utrošeno vrijeme, je razlika u mindsetu.admin je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:18Pere masina - 700 km, traje bar pet godina, isplati se nakon prvog mjeseca.
Napraviti rucak i kupiti namirnice je bas rijetko 2-3 sata. Puno blize 30 minuta da napravis I eto 15 da kupis. Ako se organizujes, kupujes za sedam dana, onda je to 5 minuta dnevno.
Pizza od 6,5 km nema teorije da koristi pravi sir vec 100% zamjenu od palminog ulja. Isto I paradajz, nema racunice jednostavno, mora i on nesto zaraditi.
Na kraju, platis lijecenje Zato sto se trijes i umres ranije i time izgubis sve minute koje si usparao.
Al razumjem te, to upravo i jest ta ocekivana razlika u mindsetu
U pravu je covjek za ovo 100%, sto se tice kvaliteta i ustedjevine, kad kupim meso znam sta sam uzeo i gdje, tamo sta mi trpa Bog sami zna. A za vrijeme zavisi sta pravis, ako rostiljas piletinu, steak, teletinu (na plati), to ti he 30 minuta u vrh glave sa cumurom (dok se razgori), ako imas rostilj na plin i prije 10-15 minuta. Ne kuhas corbu ni pretis lonacBlejzer10 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:20To što je tebi sva dostava pice i doneri, i što sam sebe lažeš za utrošeno vrijeme, je razlika u mindsetu.admin je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:18Pere masina - 700 km, traje bar pet godina, isplati se nakon prvog mjeseca.
Napraviti rucak i kupiti namirnice je bas rijetko 2-3 sata. Puno blize 30 minuta da napravis I eto 15 da kupis. Ako se organizujes, kupujes za sedam dana, onda je to 5 minuta dnevno.
Pizza od 6,5 km nema teorije da koristi pravi sir vec 100% zamjenu od palminog ulja. Isto I paradajz, nema racunice jednostavno, mora i on nesto zaraditi.
Na kraju, platis lijecenje Zato sto se trijes i umres ranije i time izgubis sve minute koje si usparao.
Al razumjem te, to upravo i jest ta ocekivana razlika u mindsetu
- AshburtonG
- Kontakt:
Bas bih volio pojest tu pizzu od 2KM. Mozzarella od 125g je skoro 3KM u BiH.
Ne misli se bukvalno, a i od tih 125g mozes napraviti hejbet pizza ako vec bukvalisemo.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:30Bas bih volio pojest tu pizzu od 2KM. Mozzarella od 125g je skoro 3KM u BiH.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ne možeš ni dvije, od 2 pakefa mogu 3 pice eventualnoalemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:31Ne misli se bukvalno, a i od tih 125g mozes napraviti hejbet pizza ako vec bukvalisemo.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:30Bas bih volio pojest tu pizzu od 2KM. Mozzarella od 125g je skoro 3KM u BiH.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne znam ja kakvu ti pizzu pravis, ali pizza bez 125g sira je za bacit.alemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:31Ne misli se bukvalno, a i od tih 125g mozes napraviti hejbet pizza ako vec bukvalisemo.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:30Bas bih volio pojest tu pizzu od 2KM. Mozzarella od 125g je skoro 3KM u BiH.

Zavisi koliko stavljas, vise volim meso i povrce na pizzi ali eto.BosniaBoston je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:31Ne možeš ni dvijealemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:31Ne misli se bukvalno, a i od tih 125g mozes napraviti hejbet pizza ako vec bukvalisemo.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:30Bas bih volio pojest tu pizzu od 2KM. Mozzarella od 125g je skoro 3KM u BiH.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa ako stavljas po 1g, onda mozes 125 pizza. Logicno. Isto tako i 50 ljudi moze jest pola kile bifteka, ako pazljivo doziras. Ova rasprava me podsjeca na onu je li bolji standard u BiH ili u zemljama Zap. Evrope. 

Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 20 avg 2023, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
admin math in shamblesAshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:33Pa ako stavljas po 1g, onda mozes 125 pizza. Logicno. Isto tako i 50 ljudi moze jest pola kile bifteka, ako pazljivo doziras.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma dobro ne mora biti bukvalno ali ja to ne smatram picom. To nije sir nego splačina na biljnoj bazi a to meso je najgore moguće kvalitete. Ja stavim sve prave sastojke i po tome mjerim.Blejzer10 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:13Meni je bolja, ili ti ga trajnija, vrijednost dati par maraka više u zamjenu za sat/dva sata koliko mi dnevno treba da sve to nabavim, napravim, operem. Cijenim svoja dva sata dnevno poslije posla mnogo više od 4, 5 maraka.admin je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:03Razlika je u stilu zivota i onome na trosis lovu koju imas u ogranicenoj kolicini. Generacija Z je trosi na jednostavnost i ‘convinience’. Generacija X je trosi na trajne vrijednosti.
U tome je poenta podjele na ove generacije jer jednoj nudis jedan proizvod ili uslugu, drugoj drugi.
Kako ce bit isplativo pojest pizzu za cijenu bifetka? Jedino ako ti nije bitno sta jedes, vec Koliko si se potrudio da ti dobijes na tanjiru (u slucaju korpe - u kartonskoj kutiji)
Pica u piceriji 3 minute od mene, peč, je 6,5 KM. Nema šanse da ja kući po toj cijeni mogu napraviti picu koja ima sir, gljive, suđuku i suho meso, da ne kažem da nema šanse po 4 puta manjoj cijeni.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pa ne moze opet bukvalises burazeru. Zna se porcija, k'o jagnjetine, prosjecno coj'k moze pojesti 300-500 grama jagnjetine, naravno imas krkana koji mogu i kilu+ ali eto prosjek.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:33Pa ako stavljas po 1g, onda mozes 125 pizza. Logicno. Isto tako i 50 ljudi moze jest pola kile bifteka, ako pazljivo doziras.
Mađar zaglavio kamper vozilo u uskoj sarajevskoj ulici pa isjekao rukohvat da prođe
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Pa tek onda te ne može izaći jeftinije, ako gledaš da staviš najkvalitetnije sastojke. Da ne kažem na koliko nivoa se ovo sad kosi s originalnom tvojom tvrdnjom od dvije marke i 4x jeftinije.
Izadje, da je onaj u pizzeriji stavljo iste sastojke bila bi ti 30km (opet bukvalno).
15, 16alemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:47Izadje, da je onaj u pizzeriji stavljo iste sastojke bila bi ti 30km (opet bukvalno).
je bo diskusiju gdje ko admin proizvoljno bacamo cijene i brojeve kako nam paše
- AshburtonG
- Kontakt:
@alemsa
Ne bukvalisem ja, nego vi lupate ovdje neki normativ i otkrivate toplu vodu. Eto nismo znali da je jeftinije pravit kuci posmatrajuci apsolutne brojeve. Ima nesto sto se zove kolicina u nabavci. Ne zaradi gastronom na tebi pojedincu, nego na jos 500 takvih koji mu naruce pizzu. Na svakoj uzima nesto sitno, nisu to marze kakve se ovdje zamisljaju, pa da je nemoguce ponudit legit proizvod za pristojnu cijenu. On ako zaradi 1.5KM na toj pizzi od 7-8KM to je vec odlicno.
Pizza kod nas se rijetko i pravi s mozzarellom, nego se koriste jeftinije verzije sira, poput goude, koriste se konzervirane gljive i jeftina sunka, koja se svakako i kupuje na veliko, kao i sve ostalo. Sve to utjece na povoljnu cijenu, koja je i glavna stavka u marketing-mixu. Ne mora znacit da jedes kancerogene proizvode, moze bit i da gastronom nabavlja ogromne kolicine, pogotovo se to odnosi na Sarajevo.
Ne bukvalisem ja, nego vi lupate ovdje neki normativ i otkrivate toplu vodu. Eto nismo znali da je jeftinije pravit kuci posmatrajuci apsolutne brojeve. Ima nesto sto se zove kolicina u nabavci. Ne zaradi gastronom na tebi pojedincu, nego na jos 500 takvih koji mu naruce pizzu. Na svakoj uzima nesto sitno, nisu to marze kakve se ovdje zamisljaju, pa da je nemoguce ponudit legit proizvod za pristojnu cijenu. On ako zaradi 1.5KM na toj pizzi od 7-8KM to je vec odlicno.
Pizza kod nas se rijetko i pravi s mozzarellom, nego se koriste jeftinije verzije sira, poput goude, koriste se konzervirane gljive i jeftina sunka, koja se svakako i kupuje na veliko, kao i sve ostalo. Sve to utjece na povoljnu cijenu, koja je i glavna stavka u marketing-mixu. Ne mora znacit da jedes kancerogene proizvode, moze bit i da gastronom nabavlja ogromne kolicine, pogotovo se to odnosi na Sarajevo.
- ASD
- Kontakt:
Ne znam nijednog muškarca da pravi pizzu kod kuće, mislim sa tijestom. 

Mozda nije do nas sto smo seljacine vec ima u zraku nesto sto nas potice na to
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat