Pa dobro, to stoji svakako samo mislim da je coj'k mislio na restoran u obje vrste hrane/slucaja. I ja u 80% slucajeva pravim veceru jer volim oko rostilja cejf mi, brisket je u restoranu $17 450 grama, uzmem skoro 1800 grama za $17 i napravim bolje nego pni (svega mi), ali to je tako, naravno da je jeftinije kad sam pravis.admin je napisao/la: ↑20 avg 2023, 21:52Da, ali prije pecenja, ne nakon… velika je razlika.forgempp je napisao/la: ↑20 avg 2023, 21:50Pa i to meso je obislo pola Europe, mi vecinom jedemo meso iz Poljske i Argentine.admin je napisao/la: ↑20 avg 2023, 21:44Pa jednostavno je, nema nauke.
Pola kile bifteka u mesari, mjera za dvije osobe ako nece jest bas samo meso i nisu krkani - 25 km. prilog na pijaci za dvije osobe 2-3 km max. Struje ili cumura max. 1 km.
Dvije pizze - 25-30 km.
Biftek koji sam ispecem i pravo sa grilla stavim na tanjir vs. Pizza koja je obisla pola sarajeva na biciklu - neuporedivo.
Dodaj jos malo truda i par KM, moze biti meso koje nije obislo pola svijeta.
@morte
Ja je poceo i dimit, ispadne top, nije kod vas popularno dimljenje, uzmi sebi bilo kakav smoker kad vec volis, riba, rebra, brisket, piletina, pizza ne moze biti bolje.