alemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:06
admin je napisao/la: ↑20 avg 2023, 21:52
forgempp je napisao/la: ↑20 avg 2023, 21:50
Pa i to meso je obislo pola Europe, mi vecinom jedemo meso iz Poljske i Argentine.
Da, ali prije pecenja, ne nakon… velika je razlika.
Dodaj jos malo truda i par KM, moze biti meso koje nije obislo pola svijeta.
Pa dobro, to stoji svakako samo mislim da je coj'k mislio na restoran u obje vrste hrane/slucaja. I ja u 80% slucajeva pravim veceru jer volim oko rostilja cejf mi, brisket je u restoranu $17 450 grama, uzmem skoro 1800 grama za $17 i napravim bolje nego pni (svega mi), ali to je tako, naravno da je jeftinije kad sam pravis.
@morte
Ja je poceo i dimit, ispadne top, nije kod vas popularno dimljenje, uzmi sebi bilo kakav smoker kad vec volis, riba, rebra, brisket, piletina, pizza ne moze biti bolje.
Da jedes svaki dan u restoranu ili na korpi rucak nivoa bifteka za cetvrroclanu porodicu u Sarajevu je 6000 km, bez pica. Sumnjam da to radi mnogo ljudi.
Ako kuhas sam da bi ustedio, a da ne izgubis na kvaliteti, probaj rijesiti kafu.
Evo ti primjer…
Aparat - 1000 km
4kg kafe dovoljno za 500 kafa - 200 km.
500 kafa, svaki radni dan - cca dvije kafe.
500 kafa u kaficu - 1200 km.
Znaci, ako ces je sam napraviti i to aparatom, nakon prve godine ustedio si 1000 km svake naredne godine. Aparat ti hladno moze trajati 10 godina. Jos kafa iz tvog aparata, koji ti cistis kad mislis da treba, kupujes skupu finu kafu vs. Najcesce jeftina I losa kafa iz aparata koji nije ociscen tri godine i soljice s karminom od prosle musterije…
Znam masu ljudi koji kukaju 20tog u mjesecu da nemaju za kifle, a svaki dan popiju dvije kafe u kaficu. To je razlika u stilu zivota i onog sta ti je bitno… neko voli pit dobru kafu, a neko je voli uslikati telefonom