AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Denno
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Denno » 13 avg 2023, 14:46

Matic se navodno zakacio sa "Italijanima" u klubu. Ono sto je odigrao, klasa, karakter isto :thumbup:. U svakom slucaju sretno mu dalje.
Mi kvalitetom nismo u top6, ocekujem sezonu nesto slicno kao i prethodne dvije, fight u le, u prvenstvu daleko od lp.
Ukoliko Dybala ove sezone prodje sa manje povreda, te Solbakken i Belotti nesto odigraju mozda nas i iznenade, ali Mou i njegova extremno dosadna igra i ne donose radost na novu sezonu tbh.
embrace the chaos

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 16 avg 2023, 14:06

Renato Sanchez i Paredes dolaze . Otkud ovo ?
Paredes se vraća ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 16 avg 2023, 21:53

AS ROMA trenutno (16.8.)

-----------------Belotti-------Dybala

Spina--Aouar--Paredes--Pellegri--Kristen

----------Ndicka--Smalling--Mancini

----------------------Rui Patricio

------------El Sharawy--Solbaken pojacanje?

Zalew--Sanche--Cristante--Bove--Karsdorp

----------Llorente--Kumbula--Celik

---------------------------Svilar

+ Pagano, Abraham...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 16 avg 2023, 23:39

Obradujem se kad vidim neki post ovdje :mrgreen:

Jasno da Paredes i Sanches mogu biti dobra pojačanja, ako im to fizičko stanje dopusti. Renato je imao fenomenalne partije u onom "ranom" dijelu karijere. Ipak, najveći problem i ono gdje mi kaskamo jeste pozicija napadača, eh tu kreće show. Zanima me ko je po vama najveći fit za nas?

Prvo i glavno ime Duvan Zapata, meni nekako ista priča kao i za ovu dvojicu, ako bi fizički bio u adekvatnom stanju, sigurno da može izdominirati i vratiti se na neki svoj nivo.

Drama oko Brazilca je izgleda dobila epilog, ipak će ostati u Santosu (mada ko zna), ukoliko je tako nejasno mi je šta rade ovi iz brazilske uprave, drže nezadovoljnog igrača u ekipi i očekuju da će time dobiti nešto :mrgreen:

U zadnjih par sati intenzivno se spominje Abel Ruiz, nije nemoguće da se transfer i dogodi zbog super odnosa sa Bragom, ali ja apsolutno ništa ne znam o tom momku, pa ako ga je neko pratio nek napiše koju pametnu. Od ovih novinarskih spekulacija - Broja i Wilian Jose (ali od toga vjerovatno neće biti ništa).

Žao mi je što nismo pokušali ništa za Lakaku, ali eto. Kako god guramo dalje, Forza Roma!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 avg 2023, 19:11

Kakav panj je Mancini. Prvo masi prazan gol za 2 0, sad ispa kao amater.
embrace the chaos

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 avg 2023, 19:43

Ima li kakav link ?

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 avg 2023, 19:49

VensanKasel je napisao/la:
20 avg 2023, 19:43
Ima li kakav link ?
https://cdn.sportcast.fun/embed77/?even ... 2600&lgt=3
embrace the chaos

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 avg 2023, 20:04

Denno je napisao/la:
20 avg 2023, 19:49
VensanKasel je napisao/la:
20 avg 2023, 19:43
Ima li kakav link ?
https://cdn.sportcast.fun/embed77/?even ... 2600&lgt=3
Hvala buraz :thumbup:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 avg 2023, 20:18

Na našu žalost, sve je ovo potpuno očekivano, naš domet je osma pozicija ove godine i to je to.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 avg 2023, 20:39

Dosta bolja igra nakon izmjena. Bove jako los danas, Aouar nista posebno, Cristansen nece biti pojacanje, Karsdorp i Celik su dosta bolji izbor na rb. Belotti dva gola koja ce mu vjerovatno znaciti za psihu. Sa Pellegrinijem i Dybalom bi dobili ovo danas.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 avg 2023, 21:00

“Mancano 12 giorni per la fine del mercato, è molto presto per parlare di quello che può succedere. Ho visto così tante cose questa estate che non posso fare pronostici”.
Eto izjave Pinta, prosto vlasnici ne žele da ulože, nema drugog objašnjenja. Ove igrače i koje smo doveli, iako zaista to nisu loša imena - svi su užasno podložni povredama i samo je pitanje kada će nam se desiti situacija da nekako skupljamo igrače koji će nam igrati. Ako imamo bar malo ambicije moraju doći dva napadača, sa tim da jedan treba bit versatile, što znači da bi ga mogli koristiti i na nekim "krilnim" pozicijama. Koliko je to moguće - nimalo, ali hajde da se nadamo.

Bekovi užasavajuće loši, Kristensen je tu tipična prinova, neko ala Maitland Niles kada je došao na pozajmicu, a sa druge strane Spina je već trebao da pakuje kofere za Arabiju. Izbor bekova, naročito kad nećeš da daš ni dolara je nepostojeći, tako da ćemo ih nekako morati istrpjeti.

Drago mi je što je Belotti pokazao naznake onog starog Galla, jako gotivna glava je Belotti. Vidjet ćemo da li će Zapata (ako dođe) moći dati nešto našoj nakaradnoj igri.

Čeka nas duga sezona, ali ljubav ne prestaje. Forza Roma! :kafa:

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 avg 2023, 15:33

Drago mi je jedino zbog Belottija a ovo ostalo nije vrijedno paznje.Tek je prvo kolo ali sa ovakvom igrom Lige Evrope je neko realno stanje.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 avg 2023, 15:27

Navodo Zapata na stand by jer se ceka Lakaka. Chelsea trazi 30-40mil za njega a mi cemo cekati sam kraj merkata jer ukoliko ne dodje odgovarajuca ponuda za njega, mi bi ga mogli dobiti na posudbu. Novci se ne ulazu jer Mourinho radi posljednju sezonu kod nas, ako i to. Njegov stil igre je specifican i vec se nagomilalo dosta igraca, razumijem upravu/vlasnike u potpunosti. Do kraja merkata ne bi bilo lose ako bi doveli golmana, tipa Silvestri. Rui je potkapacitiran, losi refleksi, lose postavljanje, sklon kiksevima i daleko od svake lopte. Volio bih Romu vidjeti sa 4 nazad, Paredes i Sanches ulaskom dali su novu dimenziju u igri, ali nema sanse da Mou odstupi od svoje filozofije i naglo promijeni "sistem".
?; Karsdorp, Smalling, Llorente, Spinazzola; Paredes, Sanches, Cristante; Pelle; Dybala, Belotti. :kafa:
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 01 sep 2023, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 23 avg 2023, 10:20

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 avg 2023, 10:33

Denno je napisao/la:
22 avg 2023, 15:27
Navodo Zapata na stand by jer se ceka Lakaka. Chelsea trazi 30-40mil za njega a mi cemo cekati sam kraj merkata jer ukoliko ne dodje odgovarajuca ponuda za njega, mi bi ga mogli dobiti na posudbu. Novci se ne ulazu jer Mourinho radi posljednju sezonu kod nas, ako i to. Njegov stil igre je specifican i vec se nagomilalo dosta igraca, razumijem upravu/vlasnike u potpunosti. Do kraja merkata ne bi bilo lose ako bi doveli golmana, tipa Silvestri. Rui je podkapacitiran, losi refleksi, lose postavljanje, sklon kiksevima i daleko od svake lopte. Volio bih Romu vidjeti sa 4 nazad, Paredes i Sanches ulaskom dali su novu dimenziju u igri, ali nema sanse da Mou odstupi od svoje filozofije i naglo promijeni "sistem".
?; Karsdorp, Smalling, Llorente, Spinazzola; Paredes, Sanches, Cristante; Pelle; Dybala, Belotti. :kafa:
Nikako ne bih volio da dođe Lukaku ...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 avg 2023, 10:38

Pa razum govori da nema teoretske šanse da mi dovedemo Lukakua, prosto Chelsea želi prodaju (30 - 40 miliona), hajde da to nekako i ispunimo, Pinto bi tu napravio neki deal sa bonusima koji se nikad ne bi ispunili, ali mi ne možemo platiti njegovu plaću, nema šanse.

Iskreno, ovo za Zapatu ima smisla da je na stand-by, ljudi traže preko 10 miliona za njega navodno, a neki izvori kažu da bi i on volio masnu platu, to prosto nema smisla - injury prone, a već je i u godinama. Na kraju mislim da nećemo ni dovesti napdača, bit će trudili smo se ali tržište je bilo takvo bla, bla.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 avg 2023, 15:11

Ništa od Zapate, Gasperini blokirao prodaju, sada je još realniji scenario gdje nećemo dovesti rezervnog napadača. Ipak, ako i budemo nekako mi je na umu Luka Jović, nama je on pristupačna opcija - o kvaliteti neću puno :D

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 23 avg 2023, 18:14

Belotti ako bude igrao u kontinuitetu odradit ce posao bolje od svih pomenutih. Kao sto sam vec pisao jedino promjena na golu do kraja merkata bi bila dobra. Nego situacija sa Mancinijem mi nije jasna, sad je vec u ozbiljnijim igrackim god a on i dalje se ponasa i radi greske kao pocetnik, ko je dosao na ideju da se njemu da kapitenska traka :facepalm:
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 avg 2023, 11:47

Konferencijo stižemo

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 avg 2023, 21:43

Iako je i jutros bilo potvrđeno, Azmoun je sletio u Rim eto dobismo mi novog napadača - "Iranski Messi". Kad skontam, koliko dugo već vlada taj neki hype oko Sardara, u periodu kada je igrao u Rostovu nema ko ga nije želio, sada već je situacija mnogo drugačija.

Moje mišljenje je da je ovo loš transfer, Sardar je još jedan injury prone igrač što je najjače čovjek dolazi sa povredom, igrat će Azijski Kup, tako da jedan lijep period nećemo moći računati na njega. Normalno sama liga je takva da nije nemoguće da on da svoj doprinos, zanimljiv je igrač fino se kreće, jako lijepa igra glavom i ima stvarno dobre fizikalije.

Pričao sam sa nekim drugovima iz Rima i oni me uvjeravaju da je prelazni rok što se tiče Rome gotov, iskreno se nadam da to nije istina i da će Pinto u finišu dovesti još jednog defanzivca, iako bih ja najviše volio vidjeti novog golmana jer ovo što Rui radi je stvarno slabo.

Btw, Sanches se već povrijedio hm kako to nismo mogli predvidjeti :kafa:

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.