Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 20 avg 2023, 17:39

alemsa je napisao/la:
20 avg 2023, 17:20
ASD je napisao/la:
20 avg 2023, 16:07
Sve se slažem, pogotovo ovo za korpu.

Mogu me i subvencionirati da mi donesu dostavu, ja to jednostavno ne koristim. Nemam to u mom Mindsetu.
Ma svaka generacija ima nesto svoje, ti nisi imo u kuci sta raditi osim gledat filmove/sport, moro si biti napolju. Ovaj ima beskonacnu formu entertainment-a plus komunikaciju iz kuce. Samo sto su tad srednjoskolci vec momci bili, kafici, cuga, trebe, derneci ovo ono. Ovim sa 15 jos stara pertle veze. On sa 25, sto je onaj sa 15
Pa dobro, to je zbog lagodnijeg života.
Naši preci su sa 15 išli da sebi ulove hranu. :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 avg 2023, 18:00

ASD je napisao/la:
20 avg 2023, 17:39

Pa dobro, to je zbog lagodnijeg života.
Naši preci su sa 15 išli da sebi ulove hranu. :D
Pa jeste, ali i to ima svoje mane, sta bi Omco mogao biti 80ih, mozda bi mu se smijali u njegovom mjestu/selu, brzo bi mu isfuralo jer bi ga poceli ofirati, ovako uzima pare, ofiraj ga koliko hos libo ga kad kapa, a glupost dopire do ovih.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 20 avg 2023, 18:07

Pa nije to samo da narucuju iz korpe zbog cejfa jer im je mrsko otici po to. Ima vise razloga, prvo je vrijeme koje stedis, drugo nekom se jednostavno ne isplati nakon posla ponovo palit auto, trosit gorivo da bi otisao negdje 5-10km po hranu i nazad. Jeftinije mu je naruciti a ne gurati se po tramvajima i tabanjati da bi pojeo nesto.

Starija generacija to ne shvata mozda ali online kupovina je nesto najbolje a u buducnosti ces jos to vidjeti na bolji nacin odradjeno. Ovdje vec sad imas i dosta prodavnica gdje nema radnika unutra skoro, sve sam sebi kasiras i platis karticom. Sto bi ti sad 30 kila hrane za kera nosio kuci kad ti moze fino donijeti to neko na vrata?

Nije prije bilo bolje vec mi nismo znali za gore, a bili smo mladji 20 godina pa nam sve bilo zanimljivo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 avg 2023, 18:14

5-10 kilometara po hranu? U kakvoj to selendri živiš?

Nego, nisi odgovorio Gefufni, svi čekamo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 avg 2023, 18:33

Bitno je ko si sad i kako se sad snalaziš u svijetu. Bilo je baja od prije 20, 30 godina koji su mogli svašta, a danas ne znaju poslat sliku na viberu. Kad ode da komunicira na fejsbuk isto pecinski covjek. Dijete od 15 godina ima vise uvida u svijet nego osoba sa 50 god. Koga boli ona stvar sta si mogo i sta si bio prije.

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 20 avg 2023, 18:35

Zna li iko koje su cijene odijela (otprilike) po trznim centrima?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 avg 2023, 18:39

ASD je napisao/la:
20 avg 2023, 18:14
5-10 kilometara po hranu? U kakvoj to selendri živiš?

Nego, nisi odgovorio Gefufni, svi čekamo.
Sta ima odgovoriti, pa nece priznati da je dupli acc :mrgreen: a jasno je da jeste
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 avg 2023, 18:44

numanumaye22 je napisao/la:
20 avg 2023, 18:07
Pa nije to samo da narucuju iz korpe zbog cejfa jer im je mrsko otici po to. Ima vise razloga, prvo je vrijeme koje stedis, drugo nekom se jednostavno ne isplati nakon posla ponovo palit auto, trosit gorivo da bi otisao negdje 5-10km po hranu i nazad. Jeftinije mu je naruciti a ne gurati se po tramvajima i tabanjati da bi pojeo nesto.

Starija generacija to ne shvata mozda ali online kupovina je nesto najbolje a u buducnosti ces jos to vidjeti na bolji nacin odradjeno. Ovdje vec sad imas i dosta prodavnica gdje nema radnika unutra skoro, sve sam sebi kasiras i platis karticom. Sto bi ti sad 30 kila hrane za kera nosio kuci kad ti moze fino donijeti to neko na vrata?

Nije prije bilo bolje vec mi nismo znali za gore, a bili smo mladji 20 godina pa nam sve bilo zanimljivo.
Sto se tice druzenja bilo je bolje sigurno, jer sam bas generacija koja je imala komp, plejku, mobitel kao teenager, prvenstveno nam je bilo da se druzimo, lopte, basketa, bazeni/rijeka, bicikla, pa i belaja, a sekundarno to drugo, kad neas sta raditi/kad dodjes ciku. Ovim je prvenstvno to drugo

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 avg 2023, 18:54

Docemo do toga (ne mislim samo na nas, nego na cijeli razvijeni svijet) da za 50 godina imamo debile koji ne znaju uraditi nista sto nije na klik telefona ili racunara.

Sto se tice druzenja, ocigledno je da djeca prelaze na "internet druzenje". Prije ce igrati PUBG na telefonu sa drugarom nego otici sa njim negdje vani. Pa dovoljno je uporediti igralista.. Evo ovde odakle sam ja, u vrijeme kad sam bio srednjoskolac, znalo je biti 5-6 ekipa na fudbalu. Izgubis jednu i ne igras narednih 45 minuta. Sad ih se ne moze skupiti za dvije ekipe vikendom. Jeste klise prica, ali je tako, vjerujem da nisam jedini koji to primjecuje u svojoj okolini. A da ne pricamo o nekim zaj*bancijama tipa "istrazivanje" po sumama, voznja biciklom po 10-15 kilometara, itd..

Ali dobro, kao i sve u zivotu, i razvoj tehnologije ima i prednosti i mane.. a neminovno je da ce se tehnologija razvijati. Internet (racunari, telefoni i sve sto ga podrzava) svakako, makar u mojim ocima, ima vise pluseva nego minusa.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 avg 2023, 19:29

dscile je napisao/la:
20 avg 2023, 18:54
Docemo do toga (ne mislim samo na nas, nego na cijeli razvijeni svijet) da za 50 godina imamo debile koji ne znaju uraditi nista sto nije na klik telefona ili racunara.
Neki skillovi su postali baš bespotrebni.

Ma Svijet napreduje i to je dobra stvar. U budućnosti će se moći stvari koje su sada nezamislive, kao što su putovanja po Svemiru, kloniranje ljudi, ali i robotika.
Živim za dan da vidim kako roboti kreče zid.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 avg 2023, 20:48

admin je napisao/la:
20 avg 2023, 15:02
Npr, ja ne bih narucio nesto s Korpe, sve da mi dzaba donesu. Odrastao sam uz stvarne, zive konekcije s ljudima i vaznije mi je progovoriti s nekim za vecerom ili Ako hoces vidjeti konobara, osjetiti ambijent nego imati izbor milijardu jela iz svakog moguceg restorana. Generacija Z ne razmislja tako, njima je bitno da imaju mogucnost izbora, da sve dobiju odmah i na klik, vole da nemaju nikakvu komunikaciju (normalno, jer su rasli pricajuci sa youtubeom)
Nije korpa zamijenila izlaske navečer po restoranima već svakodnevne doručke/ručkove

plus imao si dostave po restoranima/fast foodovima min. 15 godina, samo što nisi imao zgodnu platformu da biraš nego si imao hrpu flajera kući po kojim si gledao

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 avg 2023, 21:05

Blejzer10 je napisao/la:
20 avg 2023, 20:48
admin je napisao/la:
Npr, ja ne bih narucio nesto s Korpe, sve da mi dzaba donesu. Odrastao sam uz stvarne, zive konekcije s ljudima i vaznije mi je progovoriti s nekim za vecerom ili Ako hoces vidjeti konobara, osjetiti ambijent nego imati izbor milijardu jela iz svakog moguceg restorana. Generacija Z ne razmislja tako, njima je bitno da imaju mogucnost izbora, da sve dobiju odmah i na klik, vole da nemaju nikakvu komunikaciju (normalno, jer su rasli pricajuci sa youtubeom)
Nije korpa zamijenila izlaske navečer po restoranima već svakodnevne ručkove

plus imao si dostave po restoranima/fast foodovima min. 15 godina, samo što nisi imao zgodnu platformu da biraš nego si imao hrpu flajera kući po kojim si gledao
Covid je to doveo/ubrzao na vece razmjene, valjda raja navikla pa nastavila. Bilo je i prije dostava, ali je tokom covida a i poslje bas nastupilo da su online narudjbe iz restorana (ili hrane opcenito) postale 80-20 ako je prije bilo 50-50.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 avg 2023, 21:18

Blejzer10 je napisao/la:
admin je napisao/la:
Nije korpa zamijenila izlaske navečer po restoranima već svakodnevne doručke/ručkove

Ima ti ova smisla
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 avg 2023, 21:20

Jel realno da u svakoj breskvi/nektarini puca košpa kad se reže, jbem ti gmo ubiše nas ovim čipovima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 avg 2023, 21:28

Blejzer10 je napisao/la:
admin je napisao/la:

Pizzeria Dino sa Dobrinje poznata po brzoj dostavi , imala 3 auta za dostavu . Neki dan na poslu zovem da naručim rolovane sudžukice , kaže samo preko Glova može dostava ...
Pitanje dana je kada će i Korpu potopiti Glovo .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 avg 2023, 21:30

Blejzer10 je napisao/la:
admin je napisao/la:

Jos gore, tek je redovno rucati na korpi debakl. Tacno mijenjas najskuplji rucak (npr ribu ili biftek) za najjeftiniji (pizzu, kebab ili burger), samo da ne bi sta sam uradio

Potpuna zamjena prioriteta I vrijednosti

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 avg 2023, 21:33

VensanKasel je napisao/la:
20 avg 2023, 21:28
Blejzer10 je napisao/la:
admin je napisao/la:

Pizzeria Dino sa Dobrinje poznata po brzoj dostavi , imala 3 auta za dostavu . Neki dan na poslu zovem da naručim rolovane sudžukice , kaže samo preko Glova može dostava ...
Pitanje dana je kada će i Korpu potopiti Glovo .
Nemoj zajebavati? Ja sam naručio nekad u julu trebalo mi za aerodrom i to u nedjelju, dostavili bez problema. Znam da je blizu ali su radili.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 avg 2023, 21:35

admin je napisao/la:
20 avg 2023, 21:30
Jos gore, tek je redovno rucati na korpi debakl. Tacno mijenjas najskuplji rucak (npr ribu ili biftek) za najjeftiniji (pizzu, kebab ili burger), samo da ne bi sta sam uradio

Ajde postavi primjer iz bilo kojeg restorana gdje ti je razlika između pizze i bifteka 2 marke koliko je max dostava po osobi (uzimam za primjer da dvije osobe naručuju)

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 avg 2023, 21:42

Blejzer10 je napisao/la:
20 avg 2023, 21:35
admin je napisao/la:
20 avg 2023, 21:30

Ajde postavi primjer iz bilo kojeg restorana gdje ti je razlika između pizze i bifteka 2 marke koliko je max dostava po osobi (uzimam za primjer da dvije osobe naručuju)
Valjda je mislio na biftek iz kućne radinosti, preko glove je uzet pizzu sad jedno 13 maraka (cener pica + dostava, ako je pica ispod cenera mora se dodat neka glupost il je dostava dodatne 2 marke skuplja.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 avg 2023, 21:44

Pa jednostavno je, nema nauke.

Pola kile bifteka u mesari, mjera za dvije osobe ako nece jest bas samo meso i nisu krkani - 25 km. prilog na pijaci za dvije osobe 2-3 km max. Struje ili cumura max. 1 km.

Dvije pizze - 25-30 km.

Biftek koji sam ispecem i pravo sa grilla stavim na tanjir vs. Pizza koja je obisla pola sarajeva na biciklu - neuporedivo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AmirBvB, MaroonBjelave i 6 gostiju.