ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

forgempp
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la forgempp » 17 avg 2023, 13:17

Sinner sinoc protiv Lajovica kao da je odradio duplu smjenu u rudniku, pa dosao da igra mec. Strasno koliko je nespreman i fizicki nedorastao za ovaj nivo. Odigrao jedan turnir do kraja (i tu od 4 meca samo 1 mec u 3 seta (La Monf), a imao i WO protiv Murraya) i ne moze naredni turnir meda.

A ima tu jednostavno i do psihe, nije sampionski mentalitet, nema tu zicu gdje ce se pogurati do krajnjih granica...
Steta onakvog kvaliteta u igri, kad ce to ocigledno samo ponekad dolaziti do izrazaja.

S druge strane Stan the Man odigrao kao da je 2016. godina. Pocistio 10. igraca svijeta. :thumbup: Next Gen. :puke:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 avg 2023, 18:30

koliko vidim nole igrao i dubl …. vjerovatno ništa drugo nego priprema za davis cup, a sve da bi mogao igrati olimpijadu

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 avg 2023, 02:14

CAGarfia je napisao/la:
16 avg 2023, 05:15

Sta kazes na ovaj debakl Medvedeva u Torontu i Cincinattiu?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 18 avg 2023, 03:46

L-Train je napisao/la:
18 avg 2023, 02:14
CAGarfia je napisao/la:
16 avg 2023, 05:15

Sta kazes na ovaj debakl Medvedeva u Torontu i Cincinattiu?
Slabo sam ga gledao skroz, ispratio protiv De Minaura iz kafića periferno u Torontu i tu je ovaj baš stabilan bio, bilo je gusto.

Vidim da je i od Zvereva danas izgubio ‘tijesno’, a pomeo Musettija jučer.

Ne sumnjam uopšte da će on izbrusiti top formu do US Opena i biti izuzetno **** i konkurentan, baš smo BosniaBoston i ja komentarisali da je on u vrlo dobroj poziciji i da klepi turnir ako Alcaraz izleti koji mu je najgori mogući matchup zbog silnih varijacija koje ovaj ima.

Večeras sam ispratio Alcaraza od kraja prvog seta do 4-5 za Paula u prvom i opet slična priča. Mada evo ima dva relativno laka (ako za bilo koga možemo reći to) protivnika do potencijalnog finala sa Novakom ovdje da naštima ruku, a i na twitteru sam našao podatak da je osjetno sporija podloga ovdje nego u Torontu.

I Novak se patio sa servisom blago sa Fokinom dok ovog leđa nisu izdala a evo sad će mu na megdan najredovnija mušterija Gael. :mrgreen:
jestamaji je napisao/la:
17 avg 2023, 18:30
koliko vidim nole igrao i dubl …. vjerovatno ništa drugo nego priprema za davis cup, a sve da bi mogao igrati olimpijadu
Da, to je plan. I sam Novak kaže da do kraja sezone fokus je na DC i USO. A učešće na DC je uvjet da igraš Olimpijadu, tako da ne znam na koji način Rafa misli to igrati ako se ne zaobiđe pravilnik.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 18 avg 2023, 16:09

19-0 protiv La Monfa ima Džoker. Mečap je čudo, kakav god da si.

Alkaraz se revanširao Paulu, u polufinalu vjerovatno na Hurkača.

Poželjno finale bi bilo Alkaraz - Zverev, ovaj drugi je osjetno podignuo formu. Đokovića je postalo smor gledati u ovim finalima.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 18 avg 2023, 16:20

Meni se čini da Monf ima baš mentalnu barijeru protiv Novaka i da je to najveći belaj tu, mada mu i Novak nikako ne leži.. Ima je jedan meč 3 meč lopte. čini mi se Dubai da je bio 2020. i to je za*ebao. Jučer forhenda nije ni imao, toliko je očajan bio da sam i ja ugasio meč i otišao na spavanje. :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 avg 2023, 23:23

pametno ovo radi carlos … svaki meč u tri seta … priprema za GS

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 avg 2023, 23:24

Prije mu nisi mogao uzeti seta,sad ih redovno poklanja,nadam se da je za visi cilj :D

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 avg 2023, 01:54

On je trenutno na otprilike 30% mogućnosti svojih.

Sigurno sam pogledao 90% njegovih mečeva ove godine i sa sigurnošću mogu reći da je ovaj Alcaraz sa ove američke turneje daleko najgori od svih verzija. I to osjetno. Nakon onakvog Wimbledona i normalno je da dođe do zasićenja, ali dok se pobjeđuje - dobro je. Mnogo oscilacija u igri, baš nikako da uhvati ritam kakav može imati.

Prošle godine je baš na brutalan način uzeo USO, Čilić 5 setova, Sinner 5 setova (spašena meč lopta, break zaostatka u petom), Tiafoe isto 5 setova, Ruud 4 (vrlo lako moglo u 5 otići, brutalan je bio Casper). Tad je samo 4 meča odigrao do US Opena u Montrealu i Cincinnatiju (Paul, Mcdonald, Čilić, Norrie). Sad već ima 7 zagarantovanih. Iskreno se nadam da će dosegnuti peak do druge sedmice slema, inače se može pozdraviti sa odbranom titule. Do druge sedmice i sa ovakvom igrom može.

Novak će ga natamburati u nedjelju ako nastavi ovako. Što bi mu čak i dobro došlo iz nekog ugla, da ga natjera da još više radi jer je bolje izgubiti ovdje nego u New Yorku zasigurno.

Eh baš sam mislio spavati, ali Fritz je odličan pokazatelj realnog stanja Novaka. I Zverev igra vrhunski cijeli turnir, zasigurno da će i on imati svoje šanse da klepi Cinci.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 avg 2023, 03:21

Šta radi Novak ovom levatu mati draga.. Za 20 minuta nekom top10 igraču set uze. :tokralju: :tokralju:

Za sat meč cijeli, iako je debil imao break prednosti. :urnebes:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 avg 2023, 05:55

Carlitos se poput Nadala privikava brzo i fantastično. Prvo na travi, a sada i na ovim predmUSOmturirima na kojima nije blista ni lani. To što vi mislite da je normalno da on sada svaki matchnrsdturi i bude na optimumu na bilo kojoj podlozi i protiv bilo kog, neće biti slučaj.

Fritz jedina dva seta u sedam mečeva koja je ukrao Djokerunje kad je ovaj ozlijeđen bivao na AO i spasio ga policijski sat da krenu djelovati tablete. Odlični polufinalni parovi. Nemam ništa protiv da ne bude finalni sudar Nole Alcaraz ni ovdje ni u New Yorku

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 avg 2023, 08:49

CAGarfia je napisao/la:
18 avg 2023, 03:46
jestamaji je napisao/la:
17 avg 2023, 18:30
Da, to je plan. I sam Novak kaže da do kraja sezone fokus je na DC i USO. A učešće na DC je uvjet da igraš Olimpijadu, tako da ne znam na koji način Rafa misli to igrati ako se ne zaobiđe pravilnik.
za rafu se u RG mijenaju ne samo pravila nego i još ponešto ako treba :D pretpostavljam da ima neko injury pravilo ili slično, a ako nema uvešće ga

mi smo kupili karte za pariz za lanu na 200 leptir polufinale i finale i za tenis isto. pa ako bude taj oproštaj idemo, mada ja ne vjerujem nešto previše u to

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 20 avg 2023, 01:01

Prosjecni srpski navijac tako reaguje. Sramota.

Smata vam dijete od 20 godina koje igra vrhunski tenis? Dijete koje se ponasa na terenu bolje nego sto je Novak ikada u toku svoje karijere.

Cak su Govedarica i Viskovic prihvatili taj narativ da je Alcaraz negativac. Strasno.
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 20 avg 2023, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 avg 2023, 01:02

AlanSmith14 je napisao/la:
20 avg 2023, 01:01

Smata vam dijete od 20 godina koje igra vrhunski tenis? Dijete koje se ponasa na terenu bolje nego sto je Novak ikada u toku svoje karijere.

Cak su Govedariva i Viskovic prihvatili taj narativ da je Alcaraz negativac. Strasno.
Viško bio objektivan komentator kada ne radi Novakove mečeve, ali evo i on se pokvario. Treba mu dati malo vode nakon ovog seta.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 20 avg 2023, 01:07

Hurkacz najveća lopata na touru. Nemoguće će prosut.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 20 avg 2023, 01:13

arelinho je napisao/la:
20 avg 2023, 01:02

Cak su Govedariva i Viskovic prihvatili taj narativ da je Alcaraz negativac. Strasno.
Viško bio objektivan komentator kada ne radi Novakove mečeve, ali evo i on se pokvario. Treba mu dati malo vode nakon ovog seta.
Pao mi je Visko u ocima zbog odnosa prema Alcarazu.

Svaki njihov podcast obiluje forsiranjem price da se Alcaraz ekstremno trosi, igra stalno, nece izdrzati itd. Buklavno mu prizivaju povredu.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2023, 01:34

Cak su Govedarica i Viskovic prihvatili taj narativ da je Alcaraz negativac. Strasno.
Sa prvim dijelom se itekako slažem. Evo večeras gubi, smije se, Ferrero ga zayebava da suprotno od svog razmišljanja igra na returnu, ne sjećam se nijedne neprimjerene reakcije njegove na terenu a pratim ga skoro dvije godine. Samo zatucani Noletardi to mogu pričati.

A Govedarica i Višković itekako cijene i gotive Alcaraza. Pričali su i po podkastima da je veliki gospodin, kako kaže hvala ballboyu kad mu donese peškir i kako prvi pruži ruku novinaru. Nema ti smisla ta priča.

A evo večeras je još jednom dokazao zašto je on odabrani i veliki šampion. Poslije one meč lopte s mudima totalno promijenio nivo tenisa i samljeo Hubija. Osjetno bolji nivo nego u prvom setu.

Eh sad klasik.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 20 avg 2023, 01:40

Ma bit će voljen od strane publike Carlos, ima harizmu, lijepo ponašanje i respekt prema igri općenito.
Dva Alcaraza su igrala večeras, jedan do meč lopte, drugi od meč lopte. Drugi je igrao najbolji tenis još od Wimbledona.
Bit će velika borba ako prođe Novak u finale.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 avg 2023, 01:58

Glava od betona.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2023, 02:31

Aco ovih 6 gemova odličan. Kakav on ima nivo igre, da ima šampionsku glavu višestruki bi slem prvak bio do sada. Strašan igrač. On kad je na najvišem nivou i najbolje može oduvati sa terena.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.