Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Finn
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Finn » 16 avg 2023, 22:18

Sljivo ima problem sa samim cinom ubistva, oduzimanja necijeg zivota. E sad, mene bas interesuje sta bi on uradio da uhvati provalnika u kuci?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 avg 2023, 22:19

sljivo je napisao/la:
16 avg 2023, 22:12

To su sve pretpostavke. Kazem, ne mogu ubiti nekoga zbog pretpostavke i ćilima. Neko može, i sretno mu.
Opet ne kontam sta je tacno pretpostavka po tebi? Neko ti provali u kucu i ti pretpostavljas da je tu iz losih namjera? Pa stas drugo mislit, ako je gladan kuco bi i pito valjda.

@tuzlak

Ne ulaze ni Usa kroz zidove, nego vrata i prozore je.bo ga ti

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 avg 2023, 22:28

Finn je napisao/la:
16 avg 2023, 22:18
Sljivo ima problem sa samim cinom ubistva, oduzimanja necijeg zivota. E sad, mene bas interesuje sta bi on uradio da uhvati provalnika u kuci?
Pokušao bih ga zaustaviti bez ubijanja, tj. bez da pucam cim neko zakoraci, i pozvati muriju.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 avg 2023, 22:34

alemsa je napisao/la:
16 avg 2023, 22:19
sljivo je napisao/la:
16 avg 2023, 22:12

To su sve pretpostavke. Kazem, ne mogu ubiti nekoga zbog pretpostavke i ćilima. Neko može, i sretno mu.
Opet ne kontam sta je tacno pretpostavka po tebi? Neko ti provali u kucu i ti pretpostavljas da je tu iz losih namjera? Pa stas drugo mislit, ako je gladan kuco bi i pito valjda.

@tuzlak

Ne ulaze ni Usa kroz zidove, nego vrata i prozore je.bo ga ti
Ma frajer udara kontru reda radi, nema drugog objasnjenja :rol:

Zateknes lika kako ti upada u kucu u toku noci i gdje ces ga ubiti, logicna pretpostavka je da je dosao na partiju karata ili eventualno da skuplja novac za neke humanitarne slucajeve :rol:
Ili jos jace uprostavanje, kao ne mozes ga ubiti zbog TV-a, kao da bi neko mijenjao zivot za TV cisto onako, a ne pucao u sljam koji krade po kucama zato sto se osjeca ugrozenim.

Ili najjace pokusao bih ga zaustaviti bez upotrebe sile.
Ciko ciko, ja vas molim, ako ikako mozete da ne pravite provalu, evo popijte kafu i uzmite keks. Nije to rijesenje, bas bih volio ako biste bacili taj pajser iz ruku, ne bih volio da vas moram ubiti.
Jedan od najboljih dijelova americkog zakonodavstva su ti zakoni. U Beogradu je prije par godina covjek zatekao kako mu neka zutara upada u stan kroz prozor sa nozem.. Domacin, u stanu imao zenu i dijete, uzme noz i ubode ga, a ovaj iskrvari dok je bjezao. Posle se domacin morao j*bavati po sudovima odredjeno vrijeme, ali ga je sud oslobodio, mislim da su naveli tipa nuzna samoodbrana.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 avg 2023, 22:37

sljivo je napisao/la:
16 avg 2023, 22:28
Finn je napisao/la:
16 avg 2023, 22:18
Pokušao bih ga zaustaviti bez ubijanja, tj. bez da pucam cim neko zakoraci, i pozvati muriju.
A sta ako je on naoruzan, pa ti i zenu digne pa kaze donesi svo zlato i pare sto imas u kuci? Kad se igras drugo strane (tv), ili jaci od tebe pa te prebije. :) U svojoj kuci imas pravo da se branis. Ko ti upadne u kuci, automatski si u opasnosti i ti i tvoji najblizi, a ti vjeruj da su i lopovi dobri, i da je tu zbog tv-a. Odnosno vagaj.

@dscile

Ma izgleda buraz, prca nas malo ali haj regulare

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 avg 2023, 22:39

Pa sljivo parkira po trotoaru i to mu je ok, što da ne i provaliti šta.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 avg 2023, 22:41

Bila su prije 20-al godina dva bjegunca. Jedan se prezivao Čokić, drugog sam zaboravio. Krili se po šumama oko Banovića, blizu sela.
Obili su bili jednu trgovinu i napravili neku improvizovanu kućicu na jednom brdu.
Baš opasni bjegunci.
Takve treba roknuti taman da ti bombonjeru donesu na vrata.

Edit; izguglao sam. Vijest iz 2002-e godine.

https://www.vecernji.hr/vijesti/cuvajte ... sve-711363

"Čuvajte djecu, to su kriminalci spremni na sve"

Za razliku od naših vlasti, koje bijeg zatvorenika i sve što je u vezi s opasnim kriminalcima kriju kao zmija noge, zanimljiv slučaj proteklog se tjedna dogodio u Bosni i Hercegovini. Iznosimo ga da bi se naši dužnosnici uvjerili kako to rade njihove kolege koje očito dobro shvaćaju svoju ulogu u društvu.

Nekoliko sati nakon što su Tahir Čokić (31) i Selmir Begić pobjegli u šume Konjuha između Banovića, Zavidovića i Olova, lokalna radiopostaja, Radio Banovići svako je malo stanovnike upozoravala da su njih dvojica opasni ubojice, pa su mještani pozvani da budu maksimalno oprezni i dojave o bilo kakvim sumnjama.

- Posebice treba čuvati djecu jer tko zna što takvim kriminalcima, spremnim na sve, može pasti na pamet - upozorio je Ivica Divković, policijski komesar Tuzlanskoga kantona, koji je medijima dostavio i fotografije Čokića i Begića.

Selmir Begić, koji je bio na 15-dnevnom dopustu iz zeničkog zatvora, gdje je zbog ubojstva, u ponedjeljak je na Marina brdu zapucao na sudske policajce koji su Tahira Čokića, dvostrukog ubojicu, vozili u "golfu" iz zeničkog zatvora u banovićki sud, gdje je trebao odgovarati za krađe i provale. Begić je policajcima oteo pištolje i njihovim automobilom odvezao Čokića. U šumi je poslije nađen Selmirov brat Hasib, koji je policajcima priznao da je koordinirao otmicu s bratom, a koji je također odležao zbog ubojstva.

Policija u BiH, ovlaštena za davanje takvih podataka, objavila je odmah puni identitet odbjeglih kriminalaca i za što ih se sve tereti. Isto su učinili i prije dvije godine, kad je Tahir Čokić pobjegao iz zeničkog zatvora, gdje je služio 15-godišnju kaznu za ubojstvo rođaka, pa je odmah isti dan iz puške ubio jednog Travničanina. Nakon tri mjeseca uhićen je u šumama Konjuha gdje se i sad skriva. Novinari Dnevnog avaza objasnili su nam da policija uvijek kad je riječ o okorjelim kriminalcima, izlazi s punim identitetom i slikom kako bi im i građani mogli pomoći.

Inače, u konkretnom slučaju nakon četiri dana, zatvorenici su i uhićeni. (li)
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 16 avg 2023, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 avg 2023, 22:42

Sve je to ŠBBKBB, nikad ne znaš kako ćeš postupit u trenutku. Ruku na srce, ne bih želio ni ovog idiota poput Nermina nosit na duši kamoli nekog lika provalnika. Ubio bih samo u slučaju da osjetim da je moj život ugrožen.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 avg 2023, 22:45

Marsal je napisao/la:
16 avg 2023, 22:42
Sve je to ŠBBKBB, nikad ne znaš kako ćeš postupit u trenutku. Ruku na srce, ne bih želio ni ovog idiota poput Nermina nosit na duši kamoli nekog lika provalnika. Ubio bih samo u slučaju da osjetim da je moj život ugrožen.
Ma dobro i ja malo pretjerujem da bi ga baš roknuo, ali prvo šta mi dođe pod ruku i preko leđa odma. Pa kud nas noć odvede..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 avg 2023, 22:45

Ljudi u toj situaciji umres od straha ja mislim. A nije ni lopovu ugodno. Bi ti trajala sekunda ko godina, bjezao bi na drugu stranu prije nego bi krenuo da ga iznabadas.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 avg 2023, 22:45

Sto napadose covjeka jer je rekao da ne bi ubio nekoga :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 avg 2023, 22:50

Sljivo brat on fire opet.

Americka kultura opsjednutosti oruzjem ima i nekih prednosti, a ta samoodbrana kuci je jedna od glavnih. Kako bi mu sasuo sacmu u glavu bez sekunde razmisljanja. Racvjetala bi se lobanja ko u Tom & Jerryu. Normalno pod uslovom da on ne raznese mene. U takvim situacijama nikad ne znas je li naoruzan provalnik ili nije, a kad ti vec zakon pruza prednost, zbog cega se kockat sa svojim zivotom, kad mozes s tudjim?
Razumijem ljude koji odu pljackat banke ili trgovine, ali pljackat posten svijet u porodicnim kucama je vrhunac bezobrazluka i bola u qrcu. Zbog cega se drugacije ophodit prema takvima?

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 avg 2023, 22:51

tuzlak1987 je napisao/la:
16 avg 2023, 22:45
Ljudi u toj situaciji umres od straha ja mislim. A nije ni lopovu ugodno. Bi ti trajala sekunda ko godina, bjezao bi na drugu stranu prije nego bi krenuo da ga iznabadas.
Ma sve zavisi, ja sam prije par godina vidio lika da mi krade drva yebo mater ja ko budala ganjao ga po komšiluku lik brz ko Osimov Lutvo :mrgreen: da sam ga uhvatio istriščo bi ga jer sam imao lud nalet adrenalina...a jednom gledam kako lik odžepari ženu koju znam ni pomjerio se nisam :crazy: neka blokada u pm.

Čudno je to sve, znam da ga ne bih želio ubit kakav god da je. Nek krepa, ko mu jbe mater ali ne želim ga ja nosit na duši.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 avg 2023, 22:51

Parkirat na trotorau jest mi ok, ubit covjeka radi telvizije nije. Ne mogu vjerovat, mislim mogu, da ima neko ko bi rokno za neku stvar od par stoja ili milju. Ako je to ok, gdje je onda granica? je li to ajfon ili glavica kupusa?

Kao sto kaze marsal, u trenutnoj situaciji se svasta moze desit, ali ne mozes imat namjeru dok pricas sa mnom da bi nekog rokno za tako malo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 avg 2023, 22:54

KrinhabZamemlek je napisao/la:
16 avg 2023, 22:51
teske teme, samo stara dobra vremena :mrgreen:
slika

o neymaru i pouzdanim izvorima:
slika

slika
slika

slika

slika

slika

o vucku:
slika

slika

slika
slika

slika

slika

sine moj (🎹🎵tn nn nn nn):

slika

slika

slika

slika
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Nije da nismo znali da je on ali za tvoj trud :tokralju: :tokralju: :tokralju:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 avg 2023, 22:54

slika

slika

slika
slika

slika

slika

slika

o vucku:
slika

slika

slika
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 avg 2023, 22:55

Bundesliga je napisao/la:
16 avg 2023, 22:45
Sto napadose covjeka jer je rekao da ne bi ubio nekoga :rol:
Nije ga niko napao sto ne bi, ima pravo da reaguje kako hoce. Samo diskutujemo o njegovim razlozima. @Ash objasnio. Neko bi da vaga (ima pravo), a neko ne bih da vaga, mozda ti uzme tv, mozda ti siluje zenu, neko nece da sazna. A ni on nemoj upadati ljudima u kucu i nece saznati hocel naletit na @sljivu ili @asha

@tuzlak

To je uhodano kralju, kakav on i strah, vise adrenalin.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 avg 2023, 22:58

slika

slika

slika
slika

slika

slika

slika

o vucku:
slika

slika

slika
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
:rol:

Vidi imal šta za Turkmenistan.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 avg 2023, 22:58

Jedna loša stvar u Bosni, a dobra u Americi je što sa za mnoge zločine od prije ne zna. U Americi kad tad dođe u medije.

Jednog banovičkog hodžu su u bugarskoj kriminalci isjekli u komade motorkom. Situacija za snimiti film o tome. Ima i raznih priča o tome, zašto se desilo.
Ja ne znam kad se to desilo, samo sam čuo o tome. Nigdje ništa na internetu ili televiziji o tome.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 16 avg 2023, 23:00, ukupno mijenjano 2 puta.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 avg 2023, 22:59

Ali kakva igra terminima ovo "ja ne bih ubio za tv", kao da neko brani TV od provalnika :rol:

Ili da neko ide u Bingo kupiti TV i na kasi ga pitaju: "Kes, kartica ili ubistvo?".

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Jabroni i 8 gostiju.