Pretkvalifikacije za OI 2024

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

donDondon
Kontakt:

Re: Pretkvalifikacije za OI 2024

Post Postao/la donDondon » 15 avg 2023, 13:02

ja cu nesto realno reci,dok je onaj debeli sto baca peskire u strucnom stabu i vrabac kao igrac koji ganja najbolje protivnike,mi smo ga duboko zaglibili
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2023, 13:07

Mi po fizionomiji ekipe imamo atletsku močnu ekipu kojoj moto treba da bude odbrana i cvrsta košarka gdje cemo dominirati u skoku i niskom postu i dobroj tranziciji. Mi juce ispucali 40 trojki a nemaš dobre šutere,ne igramo kako treba,skroz pogresan način igre.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 avg 2023, 13:18

Nemanja86 je napisao/la:
15 avg 2023, 12:54
hebigga, ovo jeste stvarno teško za voditi.

I Nurkić i Gazda su odlični centri, za evropsku košarku kapitalni centri, ali stvarno, gotovo nemoguće je igrati ozbiljnu košarku sa njima dvojicom zajedno. Sve druge pozicije u košarci je moguće kombinovati, duplirati, ali dva klasična low post igrača su smrt za spejsking ekipe, te situacije ni mnogo bolji treneri od Bećiragića (a da se ne lažemo, ima ih :) ) ne bi mogl sanirati.

Prošle godine u NBA su npr. šljakali Mobley i Allen, ali su u playoffu podbacili, o Gobertovom uparivanju sa Townsom da ne govorimo (iako je Towns po mnogim ofanzivnim principima bliži PF-u), znamo svi o pokušaju Jokića i Nurkića u istoj petorci... ima još puno primjera.

Ono što ja pamtim, poslednji uspješan eksperiment sa dva klasična teškaša u petorci je stari Memphis, sa Markom i Zebom. A od tada je prošlo tek nešto manje od 10 godina.

Ja i dalje ne ne vidim nikakvu opciju osim da oni igranju u nekom 50/50 odnosu, ili tako približno. Alibegović pod obavezno.

A to i dalje ne rješava glavni problem, nedostatak pleja. Posprda me kolega forumaš :D sa tim prevođenjima lopte ostalih pozicija, ali džaba, gorka istina je te su to samo pomoćne stvari, bez plejmejkera koji je zvrk i koji može napasti odbranu ti gotovo da nećeš imati lakih poena u utakmici.

O efektu šuta da ne govorim, nećemo sad pričati o nekim bogznakakvim igračima, ili Robinsonu, ovde bi jedan Muhamed Pašalić iz zenita karijere ili Zlaja Jovanović, legli kao budali šamar.
:salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 avg 2023, 13:24

Kad prosjecan forumas vidi stvari koje selektor ne vidi, a placen je za to. O cemu dalje govoriti?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 15 avg 2023, 13:28

Adin Vrabac je dao intervju za fb KS BIH.... 😂😂
Citaju i oni forum, zato nas i jebu 🤣🤣

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 avg 2023, 13:56

1.08 kvota na nas protiv Madjara, 1.10 poljaci protiv portugala
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 avg 2023, 14:21

BosniaBoston je napisao/la:
15 avg 2023, 13:56
Kladionice ce stvarno propasti ako nastave sa ovako niskim kvotama na nas
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 avg 2023, 14:41

19vendetta87 je napisao/la:
15 avg 2023, 14:21
BosniaBoston je napisao/la:
15 avg 2023, 13:56
Kladionice ce stvarno propasti ako nastave sa ovako niskim kvotama na nas
Ako nisu propale kad su zene igrale na SP, nece ni sad :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 15 avg 2023, 14:42

Problem je sto su mnogi upali u zamku 'Doncic' (Beciragic u prvom redu), posto on organizuje igru, a visok je 2 metra i ima tijelo robusnog krilnog centra. Pocelo se misliti da je to neka revolucija u kosarci, da i neki drugi mogu slicno - pa bar da budu priblizno dobri. Medjutim, Doncic je jedan na svijetu i takav se pojavi jednom u 20 godina. Sjecam se Hrvatske od prije par godina, kad nisu imali kvalitetnog playa, a u petorci su bili Hezonja, Bogdanovic, Saric i Zubac. S klupe su takodjer imali ozbiljne visoke igrace (Planinic, Bilan, Bender, Zizic itd). Cini mi se da su Babo, Hezi i Luka Babic cesto prenosili loptu i ucestvovali u organizaciji napada (bukvalno ovo sto se kod nas sad radi), pogotovo sto je Simon uglavnom odsustvovao zbog povreda. Poenta je da su oni tad podbacili sve sto se moglo podbaciti. Od svakog iole ozbiljnijeg protivnika su izgubili, a ni protiv autsajdera nisu pokazali dobru igru. A, slozit cemo se da Gegic, Atic i Halilovic nisu ni 20% Hezonje, Bogdanovica i Sarica.

Problem je sto mi nemamo saveza. Hrvati i kad su se suocavali s tim problemom (mada ni sad nije sigurno da su ga rijesili, iako imaju kvalitetnog Amera, koji, bar po meni, nije ono sto njima treba), pokusavali su ga rijesiti i znali su za par dana zavrsiti sve papire za novog Amerikanca. Kod nas se to razvuce na par godina. I na Robersona smo cekali mjesecima, igrali kvalifikacione utakmice bez njega, dok je procedura navodno bila u toku. I sad kad je polahko vrijeme da se poselamimo s njim, nigdje ni na vidiku nema drugog rjesenja. Da ne pricamo o tome da preberu sve moguce i nemoguce od domacih igraca i da se potrude iskopati iole kvalitetnog playmakera. Nama bi sad dobro dosao i Talic, koji nas je, istina, otkantao par puta, ali cinjenice je i da je imao problema s povredama, a i ranije dok se odazivao, uvijek je nekako ostajao u sjeni Campare i jos nekih. Ali eto, ne mora to biti on, daj nek skontaju ko je najveci potencijal od mladjih igraca i nek nadju nacin da ga isforsiraju. Ja garantujem da bi Gataric od prosle sezone bio u stanju pomoci s 20 kvalitetnih minuta na ovom turniru. Nek se sad nadje neko (Adis, Princ, Milos ili bilo ko), nek popricaju s momkom i vide dokle je dosao njegov oporavak, nek ga ohrabre, pruze podrsku i daju mu do znanja da se na njega ozbiljno racuna u buducnosti. Ako se ispostavi da je on taj, onda ne ganjati novog Amerikanca vec ostaviti Garzu, a ovamo dati maksimum da se i njemu pokusa skinuti zvjezdica. Osim toga, uloziti sve moguce napore da se Biberovic vrati (ako postoji interes s njegove strane), jer dosta je bilo i Adinovih, Edinovih i Amarovih cigla. Jednostavno, u rosteru od 12 igraca nema mjesta za sve njih. Isto tako, naci nacina da se Sulejmanovic vrati u reprezentaciju. Ako nisi dobar s trenerom, dobar si sa svima ostalima. Ne morate vi biti kucni prijatelji, ali ne bi bili prvi trener i igrac koji normalno i profesionalno funkcionisu, iako nisu u nekim super odnosima. Treba nam siri roster. Halilovic je totalno podbacio u obje utakmice. Covjek moze posluziti na petici, ali pored Nurkica, Garze, pa i Kamenjasa nema prostora da igra peticu. Amar i Suljo su moderne cetvorke, imaju sut i napadacku raznovrsnost. Nisu idealni, imaju nedostataka, ali imaju solidne karijere iza sebe, odigrali su po nekoliko sezona u najjacim evropskim ligama i trebaju nam obojica.

Da ne pametujem i ne duzim jos vise, sve su to stvari koje se za par mjeseci mogu zavrsiti, a ova reprezentacija bi bila preporodjena. Opet kazem, ne treba nam puno, ali to malo je kljucno za neki veci iskorak: dobar play jer bez toga nema nista (Amer ili Gataric) i dobar suter jer su ovi trenutni operisani od toga (Biberovic).

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 15:02

Ghuraba je napisao/la:
15 avg 2023, 14:42
Problem je sto su mnogi upali u zamku 'Doncic' (Beciragic u prvom redu), posto on organizuje igru, a visok je 2 metra i ima tijelo robusnog krilnog centra. Pocelo se misliti da je to neka revolucija u kosarci, da i neki drugi mogu slicno - pa bar da budu priblizno dobri. Medjutim, Doncic je jedan na svijetu i takav se pojavi jednom u 20 godina. Sjecam se Hrvatske od prije par godina, kad nisu imali kvalitetnog playa, a u petorci su bili Hezonja, Bogdanovic, Saric i Zubac. S klupe su takodjer imali ozbiljne visoke igrace (Planinic, Bilan, Bender, Zizic itd). Cini mi se da su Babo, Hezi i Luka Babic cesto prenosili loptu i ucestvovali u organizaciji napada (bukvalno ovo sto se kod nas sad radi), pogotovo sto je Simon uglavnom odsustvovao zbog povreda. Poenta je da su oni tad podbacili sve sto se moglo podbaciti. Od svakog iole ozbiljnijeg protivnika su izgubili, a ni protiv autsajdera nisu pokazali dobru igru. A, slozit cemo se da Gegic, Atic i Halilovic nisu ni 20% Hezonje, Bogdanovica i Sarica.

Problem je sto mi nemamo saveza. Hrvati i kad su se suocavali s tim problemom (mada ni sad nije sigurno da su ga rijesili, iako imaju kvalitetnog Amera, koji, bar po meni, nije ono sto njima treba), pokusavali su ga rijesiti i znali su za par dana zavrsiti sve papire za novog Amerikanca. Kod nas se to razvuce na par godina. I na Robersona smo cekali mjesecima, igrali kvalifikacione utakmice bez njega, dok je procedura navodno bila u toku. I sad kad je polahko vrijeme da se poselamimo s njim, nigdje ni na vidiku nema drugog rjesenja. Da ne pricamo o tome da preberu sve moguce i nemoguce od domacih igraca i da se potrude iskopati iole kvalitetnog playmakera. Nama bi sad dobro dosao i Talic, koji nas je, istina, otkantao par puta, ali cinjenice je i da je imao problema s povredama, a i ranije dok se odazivao, uvijek je nekako ostajao u sjeni Campare i jos nekih. Ali eto, ne mora to biti on, daj nek skontaju ko je najveci potencijal od mladjih igraca i nek nadju nacin da ga isforsiraju. Ja garantujem da bi Gataric od prosle sezone bio u stanju pomoci s 20 kvalitetnih minuta na ovom turniru. Nek se sad nadje neko (Adis, Princ, Milos ili bilo ko), nek popricaju s momkom i vide dokle je dosao njegov oporavak, nek ga ohrabre, pruze podrsku i daju mu do znanja da se na njega ozbiljno racuna u buducnosti. Ako se ispostavi da je on taj, onda ne ganjati novog Amerikanca vec ostaviti Garzu, a ovamo dati maksimum da se i njemu pokusa skinuti zvjezdica. Osim toga, uloziti sve moguce napore da se Biberovic vrati (ako postoji interes s njegove strane), jer dosta je bilo i Adinovih, Edinovih i Amarovih cigla. Jednostavno, u rosteru od 12 igraca nema mjesta za sve njih. Isto tako, naci nacina da se Sulejmanovic vrati u reprezentaciju. Ako nisi dobar s trenerom, dobar si sa svima ostalima. Ne morate vi biti kucni prijatelji, ali ne bi bili prvi trener i igrac koji normalno i profesionalno funkcionisu, iako nisu u nekim super odnosima. Treba nam siri roster. Halilovic je totalno podbacio u obje utakmice. Covjek moze posluziti na petici, ali pored Nurkica, Garze, pa i Kamenjasa nema prostora da igra peticu. Amar i Suljo su moderne cetvorke, imaju sut i napadacku raznovrsnost. Nisu idealni, imaju nedostataka, ali imaju solidne karijere iza sebe, odigrali su po nekoliko sezona u najjacim evropskim ligama i trebaju nam obojica.

Da ne pametujem i ne duzim jos vise, sve su to stvari koje se za par mjeseci mogu zavrsiti, a ova reprezentacija bi bila preporodjena. Opet kazem, ne treba nam puno, ali to malo je kljucno za neki veci iskorak: dobar play jer bez toga nema nista (Amer ili Gataric) i dobar suter jer su ovi trenutni operisani od toga (Biberovic).

Campara bi vjerovatno dobio minutažu da je tu,ili se možda i on ljuti što nije igrao mnogo :?: Jbg ispade sada da su Nurk/kapiten bili u pravu da je potrebniji bio Shuter/PG od Garze..

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 avg 2023, 15:06

pa svako ko vidi sastav reprezentacije zna da nam je potrebniji play nego centar,ako pričamo o naturalizovanim igračima

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 15:14

filip13 je napisao/la:
15 avg 2023, 15:06
pa svako ko vidi sastav reprezentacije zna da nam je potrebniji play nego centar,ako pričamo o naturalizovanim igračima
Dobro ,Roberson je otkazao zbog povrede ;) a jučer nije bio do PG nego do Shutera koji ne mogu bazen da pogode.

Btw ,imamo mi P.G na klupi uhhh kakav shut ima ,ala Kerim Mirković .

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 avg 2023, 15:16

lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 15:14
filip13 je napisao/la:
Dobro ,Roberson je otkazao zbog povrede ;) a jučer nije bio do PG nego do Shutera koji ne mogu bazen da pogode.

Bilo je i do toga što nemamo playa, da se ne lažemo.

Ta nam je pozicija bila deficitarna i sa Robersonom.

Šuteri bi možda pogodili da ne moraju i kreirati i šutati.
Koševo Zapad

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 avg 2023, 15:19

Shategabri je napisao/la:
15 avg 2023, 15:16
lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

tačno,nije roberson neki play iz Eurolige,plus je slab u odbrani

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 15:22

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Možda bi pogodili ,to je veliko pitanje.Zaboravjate da je Robinson otkazao zbog povrede ,znači morali smo tražiti novog USA igrača ili Garzi pozvati.Sutra će pogoditi i sve će biti ok.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 avg 2023, 15:25

lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 15:22
lumani je napisao/la:

Možda bi pogodili ,to je veliko pitanje.Zaboravjate da je Robinson otkazao zbog povrede ,znači morali smo tražiti novog USA igrača ili Garzi pozvati.Sutra će pogoditi i sve će biti ok.
Neće.
Naoko smo kao nešto dobili s Garzom, a zapravo nam se problem na jedinici uduplao.
Sad nemamo nikog, prije smo imali jednog koji je bio dobar ofanzivno.

A za Garzu i Juku je već objašnjeno da ne mogu zajedno, e sad da bi ih ispravno rotirao, moraš biti pravi trener, što Bećiragić nije.
Koševo Zapad

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 15 avg 2023, 15:28

lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 15:02
Campara bi vjerovatno dobio minutažu da je tu,ili se možda i on ljuti što nije igrao mnogo :?: Jbg ispade sada da su Nurk/kapiten bili u pravu da je potrebniji bio Shuter/PG od Garze..
Ne bih se iznenadio da je ljut, posto je ovaj video snimio tacno kad su se ostali okupili na Vlasicu. Ja sam prvobitno pomislio da hoce potpuno da sanira povredu koju je zadobio pred kraj sezone (iako je bio u rosteru na zadnje 2 utakmice), ali izgleda da ipak nije do toga.

Ovakav nam je falio sinoc. :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 15:29

15 avg 2023, 15:25
lumani je napisao/la:

Neće.
Naoko smo kao nešto dobili s Garzom, a zapravo nam se problem na jedinici uduplao.
Sad nemamo nikog, prije smo imali jednog koji je bio dobar ofanzivno.

A za Garzu i Juku je već objašnjeno da ne mogu zajedno, e sad da bi ih ispravno rotirao, moraš biti pravi trener, što Bećiragić nije.

Hoće,sutra će biti bolje .Garza ima svoju minutažu.Juka je sasvim korektan na turniru ,ako uzmemo u obzir kada je došao i koliko nije igrao .Ide sutra easy pobjeda.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 avg 2023, 15:29

lumani je napisao/la:
lumani je napisao/la:

valjda Roberson,ne Robinson

ko će sutra šta pogoditi?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 15:31

Ghuraba je napisao/la:
15 avg 2023, 15:28
lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 15:02
Ne bih se iznenadio da je ljut, posto je ovaj video snimio tacno kad su se ostali okupili na Vlasicu. Ja sam prvobitno pomislio da hoce potpuno da sanira povredu koju je zadobio pred kraj sezone (iako je bio u rosteru na zadnje 2 utakmice), ali izgleda da ipak nije do toga.

Ovakav nam je falio sinoc. :mrgreen:

Ako je ljut onda imamo stvarno problem u glavi :nedam: ipak mi Idemo dalje ,nema stajanja :bih: ako ne ide sa Bekirom ide noga ,daj novog .

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Brazzzoo123, HariTz, lol89, One2Play i 80 gostiju.