Pretkvalifikacije za OI 2024

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sarmica
Kontakt:

Re: Pretkvalifikacije za OI 2024

Post Postao/la Sarmica » 15 avg 2023, 11:13

DamirT je napisao/la:
15 avg 2023, 11:09
Kad skontam da su nas prije vodili jedan Petrovic, Ivanovic i Vujosevic, a sad mrtva ubleha Bekir :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:
Nemoj tako Damire, to je naš najbolji trener koji je sjeo na klupu ;)

Molim klub sa Kosova kojeg je vodio da ga vrati nazad sebi :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 avg 2023, 11:15

Sarmica je napisao/la:
15 avg 2023, 11:13
DamirT je napisao/la:
15 avg 2023, 11:09
Kad skontam da su nas prije vodili jedan Petrovic, Ivanovic i Vujosevic, a sad mrtva ubleha Bekir :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:
Nemoj tako Damire, to je naš najbolji trener koji je sjeo na klupu ;)

Molim klub sa Kosova kojeg je vodio da ga vrati nazad sebi :mrgreen:
Skupit pare, pa da ga mi posaljemo nazad na Kosovo. Mislik sam da ima imalo mozga, al poslije onog svega od veceras, pocinjem sumnjati u to :damn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 15 avg 2023, 11:23

Jedino ovaj mali iz Saveza, haver od Bekira, ga brani. Šupljira kao i obično i nalazi krivicu u svemu drugom. Čak stavlja trenera iz Reala ispred Muse, dok mu je naravno kriv kada ga ne ubacuje u igru i ne koristi njegove svemirske sposobnosti. Ubačeni element.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 avg 2023, 11:32

Sinoćnji poraz se može posmatrati iz više uglova. Onaj jedan je da su Poljaci strpali 14 trojki što nije realan omjer njihovog šuterskog kvaliteta. Drugi je taj da smo mi ispalili 36 trojki i pogodili samo sedam što je katastrofalan procenat i najžalosnije je što je od tih 36 trojki bilo makar 15 relativno otvorenih.

Problem sa našom trojkom je što nama apsolutno niko ne može garantovati da će nas ona prosrati kao Poljake u bilo kojem meču. Evo npr Lumani najavljuje da ćemo i mi imati šutersku noć/dan, najavljivao je i na EB i to se zaista desilo protiv Slovenije recimo. Ali, razlika je što mi sada nemamo Robersona i ja lično mislim da ova ekipa nikada u životu za jedan meč neće postići 14 trojki. Možemo mi imati šuterski dan u smisli da zabijemo evo ovako 7 trojki iz nekih 20+ pokušaja što je i više nego dobro za naše uslove, ali da ćemo mi nekoga u ovakvom rosteru zatrpati trojkama, teško Bgm.

Što se tiče Adisovog vođenja utakmice, bojim se da se dogodilo ono čega smo se svi pribojavali a to je ono da će se pogubiti sa ovolikim brojem visokih igrača. Čovjek vrši baš neke čudne rotacije, ja ne znam da li on nešto isprobava (sumnjam da baš u tom smislu rizikuje, a najviše bih volio da je to) ili jednostavno vodi utakmicu na račun nekih starih zasluga.

Fali nam taj playmaker, baš je očigledno i bolno za gledati koliko se patimo u tom segmentu i sada je jasno zašto bi npr Roberson uvijek trebao imati/imao prednost nad Garzom u tom smislu. Moram priznati da ne razumijem zašto Zahiragića ne pusti na teren makar 5-10 minuta. Jasno je da je Adi igrač koji je nivo ispod kvaliteta ovog turnira ali on je relativno siguran na prenosu loptu, nije fizički inferioran u odnosu na protivnike (kao Sani recimo) i po meni bi trebao imati neke minute. Šuterski nije neka prijetnja za protivnika ali Boga mi s obzirom koliko smo mi ciglarska reprezentacija ja ne znam da li mi za bilo kojeg igrača imamo pravo reći "ne može nam on pomoći, nema šuta", a realno kako npr Gegić može ubosti trojku tako sigurno može i Zahiragić.

Musa je van ritma skroz, za nadati se da uhvati neki kontinuitet protiv Mađara jer bez njegovih 20+ mi se nemamo čemu nadati u eventualnom polufinalu ili finalu.

Sa Jusufom imamo standardnih problema kao i prošlog ljeta/jeseni, varira čovjek od očaja do sjaja pa ponovo do očaja. Jednostavno previše sebi daje za pravo na terenu, glumi kauboja, šuta trojke, ne ide pod koš, u odbrani se glupira izlazi na protivničke bekove valjda kako bi on pokazao klasu da može čuvati bekove šta li, ne kontam fakat.

U nekim drugim, rijetkim momentima, zaključa reket u odbrani, spusti se pod koš u napadu uvijek iznudi faul, koš ili makar izbaci pas vani. Ako hoćemo da ostvarimo željeni rezultat u Poljskoj on u narednim utakmicama mora promijeniti taj pristup, i te rijeđe situacije kada igra pametno moraju biti češće, a ove češće situacije kada se glupira moraju biti rijeđe. Koliko je realno da se to postigne upitno je, pogotovo što mi se čini da ni Adis nema autoritet nad njim po tom pitanju.

Fakat ga ne kontam što radi one gluposti, ja razumijem majstore da je tebi možda teško dole pod košem, da te biju, da svaki taj faul, koš ili izlazni pas "platiš" nekim udarcem al' yebiga centar si, to ti je posao, jedino tako ćeš doprinijeti timu sve ostalo ruši hijerarhiju i uništava nas iznutra.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 15 avg 2023, 11:52

Minut sutnje za sve nas koji smo prije godinu dvije mislili da Gegic moze biti ozbiljan igrač.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 avg 2023, 11:57

Mi najviše imamo igrača profila Gegića, Atića...ko nekakav su potencijal, očekivalo se da će biti od njih igrači, a ono ostade pokušaj kroz cijelu karijeru.
Njih dvojicu navedoh jer je to slična japija, kad god ih gledaš, ko isprepadani, pod ručnom uz Mahmutovac.
Koševo Zapad

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 avg 2023, 12:01

Atić je mnogo stagnirao nakon odlaska iz Igokee, nadam se da će sada tamo ponovo vratiti formu.

Gegić je imao odličnu pretprošlu sezonu u Ciboni i čini mi se da ove sezone u Parizu nije ništa napredovao iako je imao okej brojke kroz sezonu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 15 avg 2023, 12:05

Mi smo na ovom turniru pogodili 12 trica iz 56 pokusaja a Poljaci 14 trica protiv nas. :crazy: :crazy:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 avg 2023, 12:11

Ona generacija sa Musom koja je bila prvak Evrope niko nije progurao se osim Muse stvarno svi su grohnuli od Nedima Buze koji je slomio nogu preko Sanija Campare koji ne moze da makne u Aba Ligi ili Sikirasa u Italiji sto je bio.

– Nikola Đaković, rođen 2000. godine u Gradišci igra u klubu Budućnost BN iz Bijeljine

– Adi Alikadić, 1999. godine u Goraždu, igra za KK Radnički iz Goražda

– Lazar Mutić, 1999. godine u Banjoj Luci, igra za mladu ekipu slavnog Real Madrida

– Aljoša Janković, 1999. godine u Kotoru, igra za klub Partizan TS iz Banje Luke

– Amar Barukčija, 1999. godine u Sarajevu, igra za klub Koš iz Sarajeva

– Srđan Kočić, 1999. godine u Gradišci, igra za Spars iz Sarajeva

– Njegoš Sikiraš, 1999. godine na Palama, igra za klub Stella Azzurra Rome u Italiji

– Emir Čerkezović, 1999. godine u Tuzli, igra za Slobodu iz Tuzle

– Sani Čampara, 1999. godine u Sarajevu, igra za Spars iz Sarajeva

– Džanan Musa, 1999. godine u Bihaću, igra za Cedevitu iz Zagreba

– Timur Ovčina, 1999. godine u Sarajevu, igra za KK Koš iz Sarajeva

– Vedran Mirković, rođen 1999. godine u Sarajevu, igra za KK Koš iz Sarajeva

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 15 avg 2023, 12:13

CAZIN je napisao/la:
15 avg 2023, 12:05
Mi smo na ovom turniru pogodili 12 trica iz 56 pokusaja a Poljaci 14 trica protiv nas. :crazy: :crazy:
U eri trice, mi nemamo šuta. Tuga.

Gdje je onaj FKS, prenosi li nas iko protiv Mađarske?
41:34

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 15 avg 2023, 12:17

Znaci ako Portugal dobije Poljsku preko 9 koseva, mi ispadamo?
Portugal i da dobije ispod 9, mi idemo kao drugi?
U slucaju da Portugal dobije 9 koseva Poljake, gleda se ko je dao najvise koseva od tri reprezentacije?
Moze li Poljska ispasti?
Sve ovo pod uslovom da dobijemo Madjare.

Ispravite me ako grijesim

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 12:24

moreno123 je napisao/la:
15 avg 2023, 12:17
U slucaju da Portugal dobije 9 koseva Poljake, gleda se ko je dao najvise koseva od tri reprezentacije?
Moze li Poljska ispasti?

Ako Portugal dobije sa + 10 onda Poljska ima - 1 Portugal +1 a mi 0... :bih:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2023, 12:24

moreno123 je napisao/la:
15 avg 2023, 12:17
Moze li Poljska ispasti?

Ne ispadamo ako bude vise od 9 onda Poljska ispada naravno trebamo dobit Madjare . Mi mozemo ispasti jedino ako bude tacno 9 razlike za Portugal svaki drugi scenario prolazimo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2023, 12:32

Ko misli da je jedini problem sto nisu pogadjali trojke u opasnoj je zabludi kao i naš selektor koji tako misli.
Nas problem je disciplina, selekcija šuta, organizacija igre. Kad to uspostavimo onda ce i šut biti bolji, dok šutiramo ko kako stigne trojke imat cemo ovakvu igru i ovakve procente.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 avg 2023, 12:38

bordobijeli je napisao/la:
15 avg 2023, 12:32
Ko misli da je jedini problem sto nisu pogadjali trojke u opasnoj je zabludi kao i naš selektor koji tako misli.
Nas problem je disciplina, selekcija šuta, organizacija igre. Kad to uspostavimo onda ce i šut biti bolji, dok šutiramo ko kako stigne trojke imat cemo ovakvu igru i ovakve procente.
Druze, mi smo fulali sigurno 7-8 trojki jucer gdje su igraci bili sami na šutu, niko nije izlazio na njih. Te promasene suteve preko ruke i ne gledam kao problem sto su fulali.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 avg 2023, 12:43

kratko i jasno,nijedan igrac nema onolike slobode u svom klubu koliko su se juce ispucavali
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2023, 12:50

19vendetta87 je napisao/la:
15 avg 2023, 12:38
bordobijeli je napisao/la:
15 avg 2023, 12:32
Druze, mi smo fulali sigurno 7-8 trojki jucer gdje su igraci bili sami na šutu, niko nije izlazio na njih. Te promasene suteve preko ruke i ne gledam kao problem sto su fulali.
Ja ne vidim tako našu igru da je problem sto promašimo otvoren šut, problem sto igraci uzimaju šuteve a ostatak ekipe uopšte nije spreman za taj šut, igramo nedisciplinovano bez ikakvog smišljenog plana. Mozda i ima plan al to se ne vidi, iskreno moje mišljenje da selektora niko od igraca ne benda i da oni igraju neku svoju igru. Normalno da ne mozemo pogoditi trojku kad uzimaju šut svi i kad ko hoce, trojku mogu uzeti Musa, Atić, Lazic i mozda Alibegovic kad je sam, druze kod nas svi sipaju Nurkic, Vrabac, Gegic i kaze ne mogu pogoditi pa ne treba to uopšte da rade itd itd. Jednostavno nema reda i discipline

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 15 avg 2023, 12:54

hebigga, ovo jeste stvarno teško za voditi.

I Nurkić i Gazda su odlični centri, za evropsku košarku kapitalni centri, ali stvarno, gotovo nemoguće je igrati ozbiljnu košarku sa njima dvojicom zajedno. Sve druge pozicije u košarci je moguće kombinovati, duplirati, ali dva klasična low post igrača su smrt za spejsking ekipe, te situacije ni mnogo bolji treneri od Bećiragića (a da se ne lažemo, ima ih :) ) ne bi mogl sanirati.

Prošle godine u NBA su npr. šljakali Mobley i Allen, ali su u playoffu podbacili, o Gobertovom uparivanju sa Townsom da ne govorimo (iako je Towns po mnogim ofanzivnim principima bliži PF-u), znamo svi o pokušaju Jokića i Nurkića u istoj petorci... ima još puno primjera.

Ono što ja pamtim, poslednji uspješan eksperiment sa dva klasična teškaša u petorci je stari Memphis, sa Markom i Zebom. A od tada je prošlo tek nešto manje od 10 godina.

Ja i dalje ne ne vidim nikakvu opciju osim da oni igranju u nekom 50/50 odnosu, ili tako približno. Alibegović pod obavezno.

A to i dalje ne rješava glavni problem, nedostatak pleja. Posprda me kolega forumaš :D sa tim prevođenjima lopte ostalih pozicija, ali džaba, gorka istina je te su to samo pomoćne stvari, bez plejmejkera koji je zvrk i koji može napasti odbranu ti gotovo da nećeš imati lakih poena u utakmici.

O efektu šuta da ne govorim, nećemo sad pričati o nekim bogznakakvim igračima, ili Robinsonu, ovde bi jedan Muhamed Pašalić iz zenita karijere ili Zlaja Jovanović, legli kao budali šamar.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 avg 2023, 13:00

Nemanja86 je napisao/la:
15 avg 2023, 12:54

I Nurkić i Gazda su odlični centri, za evropsku košarku kapitalni centri, ali stvarno, gotovo nemoguće je igrati ozbiljnu košarku sa njima dvojicom zajedno. Sve druge pozicije u košarci je moguće kombinovati, duplirati, ali dva klasična low post igrača su smrt za spejsking ekipe, te situacije ni mnogo bolji treneri od Bećiragića (a da se ne lažemo, ima ih :) ) ne bi mogl sanirati.

Prošle godine u NBA su npr. šljakali Mobley i Allen, ali su u playoffu podbacili, o Gobertovom uparivanju sa Townsom da ne govorimo (iako je Towns po mnogim ofanzivnim principima bliži PF-u), znamo svi o pokušaju Jokića i Nurkića u istoj petorci... ima još puno primjera.

Ono što ja pamtim, poslednji uspješan eksperiment sa dva klasična teškaša u petorci je stari Memphis, sa Markom i Zebom. A od tada je prošlo tek nešto manje od 10 godina.

Ja i dalje ne ne vidim nikakvu opciju osim da oni igranju u nekom 50/50 odnosu, ili tako približno. Alibegović pod obavezno.

A to i dalje ne rješava glavni problem, nedostatak pleja. Posprda me kolega forumaš :D sa tim prevođenjima lopte ostalih pozicija, ali džaba, gorka istina je te su to samo pomoćne stvari, bez plejmejkera koji je zvrk i koji može napasti odbranu ti gotovo da nećeš imati lakih poena u utakmici.

O efektu šuta da ne govorim, nećemo sad pričati o nekim bogznakakvim igračima, ili Robinsonu, ovde bi jedan Muhamed Pašalić iz zenita karijere ili Zlaja Jovanović, legli kao budali šamar.
Potpisujem svako slovo.
Koševo Zapad

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 avg 2023, 13:01

Nemanja86 je napisao/la:
15 avg 2023, 12:54

odlično opisana situacija,osobito ovo oko playa

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, Mostarska, Quartararo, relativizam, TripleThreat i 44 gosta.