Pretkvalifikacije za OI 2024

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Federer17

Re: Pretkvalifikacije za OI 2024

Post Postao/la Federer17 » 15 avg 2023, 00:38

lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 00:21
...imamo sto imamo ,meni je vise smijesno kada se prica o Medaljama i kulama..
Imamo to sto imamo i onda to gotovo iskljucivo 'zaslugom' trenera izgleda amaterski protiv jedne kosarkaske velesile Poljske.

Pusti suplju ziv bio, sam si napisao da smo bili procitani i opet nigdje ne krivis onoga koji je glavni zaduzeni da ne budemo procitani, nego da mi citamo druge.

Uvijek neko vadjenje da je protivnik imao sutersku noc, nas nije islo, nemamo sutere, i tako u nedogled. Nista sto je protivnik nasom vrhunskom odbranom imao desetine cistih suteva (i laganih prodora), cime su neke snj igrace ucinili top suterima.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 avg 2023, 00:56

A ybt tek sad vidim da je Kyle Anderson dobio pravo da igra za Kinu kao njihov igrač jer mu je neki pradjed bio Kinez, a mi se peglali toliko oko Alibegovića ili ne možemo sad Garzu završiti. Ogromno bi pojačanje bilo kad bi Garzu još završili, jer bi imali prostora za naturalizovanog plejmejkera
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 01:00

Federer17 je napisao/la:
15 avg 2023, 00:38
lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 00:21
...imamo sto imamo ,meni je vise smijesno kada se prica o Medaljama i kulama..
Imamo to sto imamo i onda to gotovo iskljucivo 'zaslugom' trenera izgleda amaterski protiv jedne kosarkaske velesile Poljske.

Pusti suplju ziv bio, sam si napisao da smo bili procitani i opet nigdje ne krivis onoga koji je glavni zaduzeni da ne budemo procitani, nego da mi citamo druge.

Uvijek neko vadjenje da je protivnik imao sutersku noc, nas nije islo, nemamo sutere, i tako u nedogled. Nista sto je protivnik nasom vrhunskom odbranom imao desetine cistih suteva (i laganih prodora), cime su neke snj igrace ucinili top suterima.

Pa normalno da su nas pročitali....Ostavili nas na shutu mi masili.Zamisli da smo uboli 15 i dobili 20 razlike ,druze ovdje bi se napadao Dream Team.Sutra uzimamo i Idemo dalje :bih:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 01:01

JHam je napisao/la:
15 avg 2023, 00:35
lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 00:32
JHam je napisao/la:
15 avg 2023, 00:27

da skonta da ima razlog zasto je sam na sutu, i iskreira nesto ako je vec PG, ako je vec Nurkic bolji suter od tebe, a i mrsko mu trcati pod kos, da se mozda zamijene pa probaju neki blok pa pas Gegicu na utrcavanje..to treba trener, da postavi igru da do izrazaja dodju dobre strane svih igraca, a ne samo da vrsi izmjene a i to ne radi kako treba...zalosno al tako je, jbg, nemas bolje od nekih igraca, al bar probaj sakriti mane ovih sto imas..

mi mislimo da imamo ekipu za medalje,ali zbog cega :?: gdje nam igraju igraci :?: Gegic/Atic/Lazic/Alibegovic/ sve su to OK igraci ali niko nije u Klubu starter niti prva violina.
ma kakva ekipa za medalje, bas iz tog razloga nam treba trener koji ce znati postaviti ono sto ima i izvuci max iz tog, ja to iskreno ne vidim ovde, ni pokusaj da se izvuce max iz onog sto imas, samo sam se nadovezao na ono sto si spomenuo sut za 3 da on nije kriv :mrgreen:

Samo da ponovim 25 godina nismo napravili ništa a prošlo je trenera i trenara kroz Repku :salut: Nije do trenera nego do nasih igrača.Ova klapa je slozna i sutra se to da pokažu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 avg 2023, 01:06

Perverzija za gledati...lik iz trka i driblinga pogađa trice, a ovi levati ostanu sami na sutu, jos imaju vremena da se namjeste i opet fulaju.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 avg 2023, 01:13

Uz Domercanta ubjedljivo najbolji strani igrac. Steta sto nije mladji jedno 5 godina....
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 15 avg 2023, 01:15

Ok je da te ne ide, ok je i da Gegic i Atic uzmu i profulaju po 3 vezane trojke, ali nije ok da Nurkicu sav fokus bude na sutiranju trojki, da Musa uzme 3 preteska suta s 9 metara u prvom poluvremenu, da pomenuti Gegic nastavlja uzimati nerezonske suteve preko ruke iako je prethodnih 4-5 profulao itd. Lazic npr. lijepo zakuca, pa pogodi jednu trojku i onda odmah uzeo jos jednu - pa uzmi je, nego sta ces, ako vec osjecas da te ide. Ali, ono sto je Amar radio je van svake pameti.

Ja sam ubijedjen da Beciragic nije pratio Alibegovica i Garzu u klubovima i da nema pojma sta oni igraju i sta mogu da mu pruze. Covjece, ako si silom prilika prinudjen Atica koji u klubu igra SF prebaciti na PG, zasto da onda dodatno silis sastav u kojem ces totalno poremetiti i ostale pozicije?! To je uradio s pocetnom petorkom u kojoj je Alibegovic isao na SF, a Kamenjas na PF. Jedna pozicija se inekako moze istrpiti, ALI 3 NIKAKO, pogotovo sto i Nurkic glumi nesto, pa je najmanje klasicna petica. Ako igras protiv brzog protivnika (sto su veceras Poljaci na momente bili s pokretljivim bekovima), onda ne ide da ti je Vrabac dvojka. I njega i Gegica su izbacivali prednjim promjenama, na koje djeca u kadetskom uzrastu bolje odreaguju. Veceras je bukvalno sve bilo pogresno i ovaj jednocifren poraz je odlican.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 01:23

Ghuraba je napisao/la:
15 avg 2023, 01:15
Ok je da te ne ide, ok je i da Gegic i Atic uzmu i profulaju po 3 vezane trojke, ali nije ok da Nurkicu sav fokus bude na sutiranju trojki, da Musa uzme 3 preteska suta s 9 metara u prvom poluvremenu, da pomenuti Gegic nastavlja uzimati nerezonske suteve preko ruke iako je prethodnih 4-5 profulao itd. Lazic npr. lijepo zakuca, pa pogodi jednu trojku i onda odmah uzeo jos jednu - pa uzmi je, nego sta ces, ako vec osjecas da te ide. Ali, ono sto je Amar radio je van svake pameti.

Ja sam ubijedjen da Beciragic nije pratio Alibegovica i Garzu u klubovima i da nema pojma sta oni igraju i sta mogu da mu pruze. Covjece, ako si silom prilika prinudjen Atica koji u klubu igra SF prebaciti na PG, zasto da onda dodatno silis sastav u kojem ces totalno poremetiti i ostale pozicije?! To je uradio s pocetnom petorkom u kojoj je Alibegovic isao na SF, a Kamenjas na PF. Jedna pozicija se inekako moze istrpiti, ALI 3 NIKAKO, pogotovo sto i Nurkic glumi nesto, pa je najmanje klasicna petica. Ako igras protiv brzog protivnika (sto su veceras Poljaci na momente bili s pokretljivim bekovima), onda ne ide da ti je Vrabac dvojka. I njega i Gegica su izbacivali prednjim promjenama, na koje djeca u kadetskom uzrastu bolje odreaguju. Veceras je bukvalno sve bilo pogresno i ovaj jednocifren poraz je odlican.
mnogo toga je progresno bilo ,ali najvise otvoreni shutevi koje nismo pogodili .

Evo ti pratis kosarku kao pojedini ovdje ,je li ovo dole istina ,i sto citamo redovno ovdje na Forumu :?:

Trener Budocnosti je kriv zbog Atica/Kamenog /Lazica
Chuss i Cacho su krivi kada Musu ne ide.
Trener Portlanda je uvijek kriv zbog Nurka
Trener Detroita zbog Garze
Trener Pariza zbog Gegica

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 01:26

lumani je napisao/la:
10 avg 2023, 01:39
kada smo najjaci uvijek najvise razocaramo :crazy: :crazy: Mrzim Madare u nasoj grupi .

Prije prve tekme.
mene osjecaj nikada :thumbdown: procicemo grupu ,ali uvijek se mucimo.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 15 avg 2023, 02:28

lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 01:23
Evo ti pratis kosarku kao pojedini ovdje ,je li ovo dole istina ,i sto citamo redovno ovdje na Forumu :?:

Naravno da treneri uglavnom nisu krivi za njihove uloge u klubovima (iako bude i do trenera nekad), ali isprobati 15 razlicitih verzija petorki na parketu govori samo jedno: Beciragic nema jasnu viziju u glavi i ne zna sta moze ocekivati od igraca. To sto su Lazic i Alibegovic iste visine, ne znaci da ih mozes koristiti na isti nacin. Ne krivim ga ja za Edinove i Amarove profulane trojke, jer sam uvijek za to da se sutira ako si sam (iako Gegic nije uvijek bio sam), ali da se na parketu ne zna uloga nijednom igracu - to je vec iskljucivo do njega. Koliko me na EB pozitivno iznenadio, toliko me zasad na ovom turniru razocarao.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 15 avg 2023, 02:33

DamirT je napisao/la:
15 avg 2023, 01:13
Uz Domercanta ubjedljivo najbolji strani igrac. Steta sto nije mladji jedno 5 godina....
Zack Wright iz 2013. i taj Eurobasket je najbolji nastup jednog stranca u BiH dresu. Onda dolazi sigurno Roberson sa zadnjeg EB

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 avg 2023, 03:31

Ghuraba je napisao/la:
15 avg 2023, 02:28
lumani je napisao/la:
15 avg 2023, 01:23

Naravno da treneri uglavnom nisu krivi za njihove uloge u klubovima (iako bude i do trenera nekad), ali isprobati 15 razlicitih verzija petorki na parketu govori samo jedno: Beciragic nema jasnu viziju u glavi i ne zna sta moze ocekivati od igraca. To sto su Lazic i Alibegovic iste visine, ne znaci da ih mozes koristiti na isti nacin. Ne krivim ga ja za Edinove i Amarove profulane trojke, jer sam uvijek za to da se sutira ako si sam (iako Gegic nije uvijek bio sam), ali da se na parketu ne zna uloga nijednom igracu - to je vec iskljucivo do njega. Koliko me na EB pozitivno iznenadio, toliko me zasad na ovom turniru razocarao.
Ne znam ,sigurno da smo na E.B bolje izgledali ,nisam ja protiv toga da proba neke nove petorke ,slicno je radio na E.B...jbg ,fali nam Robi i njegove trice a ako nas krene trica a mislim da hoce sasut cemo svakoga sa 20+............skok,ass sve je tu ....samo steka shut .

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 avg 2023, 07:36

Vidim neki brane Vrapca, eto jer je Sarajlija....pa ovako, nakon one kontre koju je napravio ispod njihovog koša i izgubljene lopte u sljedećem napadu, ja da sam selektor rekao bih mu da se prestane baviti košarkom, da neku njivu ogradi negdje i počne se baviti ratarstvom.
Svaka KM koju je on zaradio u košarci je puno. Toliko.
Sad što mi i selektora imamo neznalicu, to je neka druga priča.
Adis i Adin idu zajedno definitivno.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 avg 2023, 07:38

delinjo je napisao/la:
15 avg 2023, 00:38
Besmislenijeg igraca,od Nurkica u repci,moje oci vidjele nisu.
Nije Nurkić besmislen nego je besmisleno spustati loptu na njega kad ga udvajaju i utrajaju, a niko ne može pogoditi otvoren šut sa distance.
S druge strane, oni su se i odlijepili šutevima sa distance, u reketu nisu mogli ništa.
No, hajmo to nazvati ''oni su imali sreće, mi nismo''.
Koševo Zapad

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 avg 2023, 08:26

Oni koji se razumiju u kosarku, su predvidjeli ovaj pad kad je Bosnic dao ostavku. Bekir je obro plodove toga rada dok nije zaboravljen od igraca. Ovo je prava slika Bekirovog rada i treninga.

U ekipi se dozira svaki igrac po formi ne po slavi. Nurk prije loma noge bi sam rijesio utakmicu sinoc. A sinoc vidis da Nurk uopste ne trenira sut. Osjecaj za loptom i kosem u njega je katastrofa zadnje dvije godine. Jos dodaj na to da Garzu smatra kao prijetnjom, onda dobijes to sto dobijes.

Ovoj ekipi fali psihicki faktor, basket IQ. Bekir i Nurk u tom segmentu su najgori. Svaka im je kao na lutriju.

A to je sramota reci sta ako se naljute pa napuste.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2023, 08:56

Nedostaje vanjski igraca ali nama je veci problem nedisciplina, selektor nema nikakav autoritet igraci igraju kako oni misle da treba. Selekcija šuta katastrofa, Nurkic je u ove dvije utakmice uzeo 15 trojki nista nije pogodio,spusti se majstore dole mi ne cemo vidjeti ni europsko ni OI s ovakvim ponašanjem i odnosom prema igri.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2023, 09:12

inzomni je napisao/la:
15 avg 2023, 02:33
DamirT je napisao/la:
Zack Wright iz 2013. i taj Eurobasket je najbolji nastup jednog stranca u BiH dresu. Onda dolazi sigurno Roberson sa zadnjeg EB
Joj kad se sjetim Zacka te sezone. Kao da si ubacio D Rosea na PG. Brat kucao kao da je 2.05m visok.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 avg 2023, 09:17

nema se tu sta vise pricati,jedan selektor ode iz repke jer su mu krojili spisak a ovaj drugi jedva doceka da dodje na njegovo mjesto.
toliko .
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 15 avg 2023, 10:07

AshburtonG je napisao/la:
15 avg 2023, 09:12
inzomni je napisao/la:
15 avg 2023, 02:33
DamirT je napisao/la:
Joj kad se sjetim Zacka te sezone. Kao da si ubacio D Rosea na PG. Brat kucao kao da je 2.05m visok.
Wright je bio odličan u kvalifikacijama, na EB je podbacio. Gordić dosta veći doprinos dao.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 avg 2023, 11:09

Kad skontam da su nas prije vodili jedan Petrovic, Ivanovic i Vujosevic, a sad mrtva ubleha Bekir :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], galia95, invincible1921, JHam, kupus army, mirsonetz i 21 gost.