Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kajzer10
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Kajzer10 » 14 avg 2023, 22:49

Taj Igor je nebitan lik i tako se ponasa. Ova kao i Becirovic, na fakticki nebitnim funkcijama prosipa suplju. Ili ko Zoran Milanovic, na takvim funkcijama rejting moze samo gore jer za sto ces trpiti kritiku kad se ni za sto bitno ne pitas. Gledam Denisa, svaki dan neko saopstenje i ja ne znam ko tu vise “radi dobar posao”, ili on ili onaj ko mu pise saopstenja i izjave, a sudeci po njegovim debatama tesko da je on. Neka srede sebi stranku ili osnuju novu, priskrbe realnu moc pa da taj populizam ima kakvu tezinu i kicmu iza sebe.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 avg 2023, 22:55

scholsey je napisao/la:
14 avg 2023, 22:35
alemsa je napisao/la:
14 avg 2023, 21:05
scholsey je napisao/la:
14 avg 2023, 19:59

Jasno je to meni brate. Niti mora niti je moguće odmah sve promijeniti, ali ima da radi 24/7 da ljudima koji ga plaćaju prezentira neke rezultate.

Lik je ba pucao ženi u glavu u lajvu. Majke mi to ni karteli ne rade.

On je odmah iduće jutro npr. morao znati je li neko iz policije i ko dojavio majmunu gdje je žena. Nije Gradačac Meksiko da je nemoguće saznati. I o tome obavijestiti javnost, jer su ljudi sa pravom uznemireni.

Ako ne smiješ ili te neko opstruira, reci nam.. da i mi iskopamo puške pa nek sve ide u pčku materinu.

Mani me šatro podrške, šetnje i izjava.
Eto sad si skonto sto Ameri nedaju oruzje i sto su naoruzani do zuba, ne sto su ludi k'o sto resto svijeta zeli predstaviti, nego da uvijek mogu formirati militantsku grupu gradjanja pa i udarit protiv sopstvene vlade ako treba.
To znači da mogu dobiti državljanstvo? Ponijeću ja i svoju pušku. :D
Stas je nositi, prodaj u Bosni, kod vas pumparica Mossberg 12, hiljadu km, ovdje $200, kupis 3

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 avg 2023, 23:46

alemsa je napisao/la:
14 avg 2023, 22:55
scholsey je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Eto sad si skonto sto Ameri nedaju oruzje i sto su naoruzani do zuba, ne sto su ludi k'o sto resto svijeta zeli predstaviti, nego da uvijek mogu formirati militantsku grupu gradjanja pa i udarit protiv sopstvene vlade ako treba.
Stas je nositi, prodaj u Bosni, kod vas pumparica Mossberg 12, hiljadu km, ovdje $200, kupis 3
I onda kad se desi pucnjava u skoli kao sto se desava svake hevte tamo pitaju se sto.

Debili dopustili svim kretenima da imaju oruzje i onda se pitaju otkud toliko pucnjava.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 14 avg 2023, 23:50

sljivo je napisao/la:
14 avg 2023, 20:00
Promjena nepromjenjivog vol. 164

Koliko samo puta slušam priče i htjenje da se nešto mjenja. Koliko samo šuplje i populizma nakon neke elemenentarne havarije, zlocina, saobracajke...

Stice se dojam dam negdje podrumu, u foteljama sjede zavaljeni moralno osvjescenih 50000 ljudi koji cekaju da ih neko pozove da preuzmu stvari u svoje ruke. Al malo sutra. Problem je u citavoj naciji, mantalitetu, odgoju i stavu prema drzavi. Problem je ekonomskoj i politickoj situaciji ili sinergiji tog dvoga. Zbog srpskog dijela price, nikad to necemo rijesiti, niko te i ne zeli pogledati ozbiljno.

Ovdje se palamudi danima ko je sta treba a nas 90% je pokusalo ili podmitilo nekoga, pokusalo ukrasti dio poreza, nesto dobiti od drzave sto ne bi trebo ili smio. Pola drzave i ne vjeruje u zakon i samu drzavu. Sve pocinje od nas, pokreni sebe i sve ce se drugo promjeniti. Ili cemo svi htjeti ovu drzavu ili je niko nece imati i nece biti moguc normalan zivot u njoj.
Potpisujem svako slovo . Kroz posao upoznajem razne likove , u glavi im je samo da te nekako zavrnu .

Na aerodromu imaš 2 rent a car-a koji rade organizovane prevare , naplaćuju lažne štete , skidaju depozite sa kartice ili ti keš ne vraćaju , bukvalno te natjeraju da kupuješ dodatno osiguranje iako ne moraš , ako si našao nisku cijenu ne daju ti auto i svima je to normalno . Jedan je Enterprise ( top 3 franšiza svijeta ) , drugi se zovu 387 . Koliko su ima loše ocjene , promjenili na Googleu ime sad su tamo Auta . Enterpise uopšte nema recenzija :mrgreen:

Evo recenzija :

slika

slika
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 avg 2023, 23:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
14 avg 2023, 23:46
alemsa je napisao/la:
14 avg 2023, 22:55
scholsey je napisao/la:

I onda kad se desi pucnjava u skoli kao sto se desava svake hevte tamo pitaju se sto.

Debili dopustili svim kretenima da imaju oruzje i onda se pitaju otkud toliko pucnjava.
Nije, ako je kupis legalno, moraju gledati tvoj dosje, pa bilo kakav mentalni problem itd. Jedino gdje je loophole je u privatnim prodajama, no taj sto je ne moze uzet legalno ce naci nacin i da je zabranjeno. Libo njeg jel legalno oruzje, "prljav" pistolj itd.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 avg 2023, 23:56

alemsa je napisao/la:
scholsey je napisao/la:
Dovoljan je napisao/la:
14 avg 2023, 19:47

A brate razumijem al nemos ti u sredinama gdje se godinama nije ništa radilo da se to tek tako promjeni
Sam primjer su ti stranke da udjes sa zdravom pričom u beku stranku i da kreneš nesto mijenjat unutra trebalo bi ti min 8 godina (ako te ne pojedu)

Tako ti je u manjim gradićima kao što su Gradačac i slično..
Imaš ljude u sudu, tužilaštvu, policiji da kreneš tamo nesto S promijeniš niko ne bi osto na svojoj poziciji jer svi plivaju u mutnom zajedno s lokalnim kabadahijama

Jedini ispravan način za nas je diktatura na kraju krajeva kad za demokratiju očigledno nismo
Jasno je to meni brate. Niti mora niti je moguće odmah sve promijeniti, ali ima da radi 24/7 da ljudima koji ga plaćaju prezentira neke rezultate.

On je odmah iduće jutro npr. morao znati je li neko iz policije i ko dojavio majmunu gdje je žena. Nije Gradačac Meksiko da je nemoguće saznati. I o tome obavijestiti javnost, jer su ljudi sa pravom uznemireni.

Ako ne smiješ ili te neko opstruira, reci nam.. da i mi iskopamo puške pa nek sve ide u pčku materinu.

To stoji ali problem je u mentalitetu. Tanka je granica između ''udariti na sopstvenu vladu'' i da se bojiš izaći u radnju da te neki kreten ne izroka.
Nisu Amerikanci jedini naoružani, imaš i Fince, Švicarce pa i ova naša regija pa skoro i da nema masovnih ubistava dok je to u Americi evo npr. ove godine broj od 400+ za samo 7 mjeseci.. izrazito bolesno društvo
The U.S. has reported 402 mass shootings since the start of the year
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2023, 00:02

MortemHz je napisao/la:
14 avg 2023, 23:56
alemsa je napisao/la:
scholsey je napisao/la:

To stoji ali problem je u mentalitetu. Tanka je granica između ''udariti na sopstvenu vladu'' i da se bojiš izaći u radnju da te neki kreten ne izroka.
Nisu Amerikanci jedini naoružani, imaš i Fince, Švicarce pa i ova naša regija pa skoro i da nema masovnih ubistava dok je to u Americi evo npr. ove godine broj od 400+ za samo 7 mjeseci.. izrazito bolesno društvo
Nadji mi 402 mass shootings koje zelis predstaviti kao da je 402 puta ove godine upo neko u skolu, trazni centar itd. I puco po narodu. U mass shooting spada i kad sve dvije bande medjuspbno porokaju (gang related) a sumnjam da oni nose legalno oruzje.

domestic violence and criminal activity make up 80 to 88 percent of mass shooting incidents in the U.S.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 avg 2023, 00:08

alemsa je napisao/la:
15 avg 2023, 00:02
MortemHz je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Nadji mi 402 mass shootings koje zelis predstaviti kao da je 402 puta ove godine upo neko u skolu, trazni centar itd. I puco po narodu. U mass shooting spada i kad sve dvije bande medjuspbno porokaju (gang related) a sumnjam da oni nose legalno oruzje.
Ne želim ja ništa tako predstaviti, to Amerika uradi. Nije uopće bitno je li neko upao u školu ili tržni centar već masovna ubistva u globalu pa kako god se ona desila jer je outcome isti. Što nema tih bandi po drugim državama, što je i to pretežno samo u Americi u poređenju sa Europom? A evo ne možeš ništa reći ni za migrante i slično jer ih je i Europa puna, posebno Švicarska a oni su u vrhu naoružanja. Legalno ili ne, opet nebitno. Kriv si jer ne možeš stati u tome.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2023, 00:14

MortemHz je napisao/la:
15 avg 2023, 00:08
alemsa je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Ne želim ja ništa tako predstaviti, to Amerika uradi. Nije uopće bitno je li neko upao u školu ili tržni centar već masovna ubistva u globalu pa kako god se ona desila jer je outcome isti. Što nema tih bandi po drugim državama, što je i to pretežno samo u Americi u poređenju sa Europom? A evo ne možeš ništa reći ni za migrante i slično jer ih je i Europa puna, posebno Švicarska a oni su u vrhu naoružanja. Legalno ili ne, opet nebitno. Kriv si jer ne možeš stati u tome.

Normalno da ce medije tako predstaviti : These may include felony-related shootings where both the victims and offenders may be involved in unlawful activities, such as organized crime, gang activity and drug deals. Eto to je mass shooting. Ako imas felony na dosjeu ne mozes kupiti legalno oruzje nikad, niko od klosara (koji su clanovi gang-a), ne mogu kupiti oruzje, a nose isto. Znaci i zabrani/ukini prodaju oruzja, on ce ga nositi, libo njeg. Jos da bude uhvacen sa oruzjem a ima felony na dosje je automatski nekoliko godina zatvora. No, libo njeg za tim.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2023, 00:18

Pa to ti covjek i govori sve vrijeme. Da nije moguce tako lako kupit oruzje svima legalno, ne bi bilo lako doci ni ilegalno do istog.

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 15 avg 2023, 00:20

VensanKasel je napisao/la:
14 avg 2023, 23:50
Potpisujem svako slovo . Kroz posao upoznajem razne likove , u glavi im je samo da te nekako zavrnu .

Na aerodromu imaš 2 rent a car-a koji rade organizovane prevare , naplaćuju lažne štete , skidaju depozite sa kartice ili ti keš ne vraćaju , bukvalno te natjeraju da kupuješ dodatno osiguranje iako ne moraš , ako si našao nisku cijenu ne daju ti auto i svima je to normalno . Jedan je Enterprise ( top 3 franšiza svijeta ) , drugi se zovu 387 . Koliko su ima loše ocjene , promjenili na Googleu ime sad su tamo Auta . Enterpise uopšte nema recenzija
ajde ovo i nekako jer rade privatne firme... Ali imao sam priliku gledati usluga obmotavanja kofera folijom na SA aerodromu da kosta 20km i da se pri tome ne izdaje racun, to je prilicno iznenadjenje.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2023, 00:24

AshburtonG je napisao/la:
15 avg 2023, 00:18
Pa to ti covjek i govori sve vrijeme. Da nije moguce tako lako kupit oruzje svima legalno, ne bi bilo lako doci ni ilegalno do istog.
Pa nije lahko, jeste lahko ako nemas mrlje na dosjeu i apsolutno nikakvih mentalnih problema. Da li mislis da zabranis legalnu kupovinu oruzja, da ove bande sto valjaju drogu i ostale nelegalne aktivnosti ne bi poceli valjat i oruzje? Vidjeli smo kako je Chicago prosao.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 avg 2023, 00:29

alemsa je napisao/la:
15 avg 2023, 00:14
MortemHz je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Normalno da ce medije tako predstaviti : These may include felony-related shootings where both the victims and offenders may be involved in unlawful activities, such as organized crime, gang activity and drug deals. Eto to je mass shooting. Ako imas felony na dosjeu ne mozes kupiti legalno oruzje nikad, niko od klosara (koji su clanovi gang-a), ne mogu kupiti oruzje, a nose isto. Znaci i zabrani/ukini prodaju oruzja, on ce ga nositi, libo njeg. Jos da bude uhvacen sa oruzjem a ima felony na dosje je automatski nekoliko godina zatvora. No, libo njeg za tim.
100% ali ogromna većina Amerikanaca nema dosje i oni im naprimjer kupe, ne pada im sa neba. Nikakvi zakoni i regulacije, oružje je prejednostavno za kupiti i onda ti se to dešava iz godine u godinu. Opet pitam, što nemaš tih bandi i masovnih ubistava u teško naoružanim stanovnicima Švicarske, Finske, Austrije itd. itd.
Mislim da je odgovor jednostavan, Amerika za 7 mjeseci 402 a Švicarska recimo 0. Nisi nimalo bolji ako ti 88% masovnih ubistava otpada na gang-related situacije, čak štaviše. Čak mi je glupo i porediti države sa 0 ili 1 kad skontaš da će ovi na kraju godine do 700 nagurati.

Evo sad sam vidio podatke za Europu, vjerovatno ima nekih odstupanja ali ne može biti puno. Nijedna država ne prelazi 7 a većina je od 0 do 2.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2023, 00:32

alemsa je napisao/la:
15 avg 2023, 00:24
15 avg 2023, 00:18
Pa nije lahko, jeste lahko ako nemas mrlje na dosjeu i apsolutno nikakvih mentalnih problema. Da li mislis da zabranis legalnu kupovinu oruzja, da ove bande sto valjaju drogu i ostale nelegalne aktivnosti ne bi poceli valjat i oruzje? Vidjeli smo kako je Chicago prosao.
Nemoguce je to promijenit sad, nakon sto ti cijela drzava ima oruzje isto kao sto sela po RSu nikad nisu predala oruzje, eh sad zamisli na podrucju USA kakva bi to akcija trebala bit.

Poenta svega je da dopustanje legalnog nabavljanja oruzja i te kulture direktno utjece i na cvat nelegalne prodaje, ali i upotrebe vatrenog oruzja. Da nema toliko oruzja u cijeloj drzavi, mnogo bi bilo teze doci do njega i ne bi bila sacmarica 200 dolara nego 2000. Uporedi sa nasim drzavama. Mozes doci do ilegalnog oruzja, ali sve teze i teze, jer su poostrili kriterije, a i sve je manje budala koje ce ti prodat nelegalno registrovan pistolj. U Americi imam osjecaj da mozes prosetat kvartom i jedan od lokalnih gangstera ce ti ga dat bez ikakvih problema.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2023, 00:40

MortemHz je napisao/la:
15 avg 2023, 00:29
alemsa je napisao/la:
15 avg 2023, 00:14
MortemHz je napisao/la:

100% ali ogromna većina Amerikanaca nema dosje i oni im naprimjer kupe, ne pada im sa neba. Nikakvi zakoni i regulacije, oružje je prejednostavno za kupiti i onda ti se to dešava iz godine u godinu. Opet pitam, što nemaš tih bandi i masovnih ubistava u teško naoružanim stanovnicima Švicarske, Finske, Austrije itd. itd.
Mislim da je odgovor jednostavan, Amerika za 7 mjeseci 402 a Švicarska recimo 0. Nisi nimalo bolji ako ti 88% masovnih ubistava otpada na gang-related situacije, čak štaviše. Čak mi je glupo i porediti države sa 0 ili 1 kad skontaš da će ovi na kraju godine do 700 nagurati.

Evo sad sam vidio podatke za Europu, vjerovatno ima nekih odstupanja ali ne može biti puno. Nijedna država ne prelazi 7 a većina je od 0 do 2.
Ne kupi ga klosaru (rijetkost) jer pistolj koji kupis je registrovan na tvoje ime. Bas me zanima kad budem imo vremena da vidim koliko su ljudi sa LTC (dozvolom za oruzje), napravili incidenata. Sumnjam da je vise od 3%. I sas ti zbog klosara koji ce doci do pistolja bez obzira, je.bavati i tog covjeka. Ok slozit cemo se da se ne slazemo.

@ash

Pa od tog ce kupiti klosar, k'o i u Bosni onaj sto ne noze uzeti legalno. Ja ga nikad na ulici ne bi kupio jer je dobra sansa da je "prljav", meni prljavo oruzje ne treba. Zabranis ispravnom covjeku da ima oruzje a krimos ga i dalje ima, pa ti upadne u kucu s utokom a ti se brani baseball palicom.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 15 avg 2023, 05:28, ukupno mijenjano 1 put.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2023, 00:54

Pa ti ne bi, jer ne planiras ubijat narod. Ovog sto planira boli rinaka je li vec ubijeno 10 ljudi s tim oruzjem ili ne. Bitno je da ga moze nabavit dosta lakse nego bilo gdje drugo na svijetu, cak i u mnogo nerazvijenijim zemljama. Uporiste tog fakta je u cinjenici da postoji ogromna kolicina oruzja u opticaju. Zbog cega? Zato sto se prodaje. Zasto se prodaje? Zasto sto neces dobit dozvolu, samo ako si kaznjavan i zato sto Ameri imaju opsjednutost oruzjem, te nekom prividnom slobodom.

Evo citam, za 20-30 minuta ti ljudi izdaju potvrdu da mozes kupit oruzje. :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2023, 01:10

15 avg 2023, 00:54
Pa ti ne bi, jer ne planiras ubijat narod. Ovog sto planira boli rinaka je li vec ubijeno 10 ljudi s tim oruzjem ili ne. Bitno je da ga moze nabavit dosta lakse nego bilo gdje drugo na svijetu, cak i u mnogo nerazvijenijim zemljama. Uporiste tog fakta je u cinjenici da postoji ogromna kolicina oruzja u opticaju. Zbog cega? Zato sto se prodaje. Zasto se prodaje? Zasto sto neces dobit dozvolu, samo ako si kaznjavan i zato sto Ameri imaju opsjednutost oruzjem, te nekom prividnom slobodom.

Evo citam, za 20-30 minuta ti ljudi izdaju potvrdu da mozes kupit oruzje. :rol:
Za taj loophole (privatne prodaje), trebaju samo uvesti da moras otici u instituciju da se uradi provjera dosjea prije prodaje i sve spada sa ispravnog covjeka. Onda jedini nacin da ga neko kupi sto ne treba je k'o drogu.

20-30 minuta, ispunis papire odgovaras na 2-3 stranice pitanja, onda ide na kompjuter gdje se izbaci cijeli tvoj dosje, onda i medicinski rekord se pogleda (ako si uzimao tablete za depresiju itd.) Ako sve bude ispravno kupit ces oruzje koje mozes drzati u kuci. Ako hoces da nosis sa sobom onda moras izvaditi dozvolu, to te kosta oko $200, casovi sa instruktorom, pucanje, tvoja prava, i test na kraju od 50-100 pitanja, ako padnes bilo sta, ili instruktor procjeni da nisi siguran sa oruzjem, nema dozvole.

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 15 avg 2023, 01:26

VivaLaStella je napisao/la:
14 avg 2023, 20:54
ASD je napisao/la:
14 avg 2023, 20:50
Ček ček, ova dvojica ubijenih su otac i brat od bivše žene? To nisam vidio da je iko pisao?

Ma dobro, ne možemo osuđivati nikoga jer je pio kafu s njim ili se družio, i sama žrtva je to radila, bila i u braku s njim.
Prije nekoliko godina je oženio tu Dženanu Onder i nagovorio je da pokrade sve pare od roditelja iz kuće i da pobjegnu zajedno u Njemačku. Ona je to i učinila, s tim da kad su stigli tamo on joj je uzeo pare i nogirao je. Kasnije je njen otac njega tužio za te pare, nekoliko desetina hiljada maraka je u pitanju i nemam pojma šta je poslije bilo, uglavnom to je 99.9% razlog zašto je išao da pobije čitavu porodicu Onder
Kakva crna zenidba, curica imala 14 godina.
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 avg 2023, 01:46

alemsa je napisao/la:
15 avg 2023, 01:10

Za taj loophole (privatne prodaje), trebaju samo uvesti da moras otici u instituciju da se uradi provjera dosjea prije prodaje i sve spada sa ispravnog covjeka. Onda jedini nacin da ga neko kupi sto ne treba je k'o drogu.

20-30 minuta, ispunis papire odgovaras na 2-3 stranice pitanja, onda ide na kompjuter gdje se izbaci cijeli tvoj dosje, onda i medicinski rekord se pogleda (ako si uzimao tablete za depresiju itd.) Ako sve bude ispravno kupit ces oruzje koje mozes drzati u kuci. Ako hoces da nosis sa sobom onda moras izvaditi dozvolu, to te kosta oko $200, casovi sa instruktorom, pucanje, tvoja prava, i test na kraju od 50-100 pitanja, ako padnes bilo sta, ili instruktor procjeni da nisi siguran sa oruzjem, nema dozvole.
Jel u Americi dozvoljeno imati poluautomatske puske? Ako jeste, jel procedura za dozvolu ista kao za pistolj ili treba dodatna obuka?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2023, 02:08

19vendetta87 je napisao/la:
15 avg 2023, 01:46

Jel u Americi dozvoljeno imati poluautomatske puske? Ako jeste, jel procedura za dozvolu ista kao za pistolj ili treba dodatna obuka?
U Texasu, jeste, isto k'o za pistolj. Jedino sto moras imati 21 godinu da kupis pusku.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 15 avg 2023, 02:46, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.