Pretkvalifikacije za OI 2024
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Pretkvalifikacije za OI 2024
Dobiješ Mađarsku 10 razlike i ne strahuješ za utakmicu Portugal - Poljska. Jasno kao dan.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Druze, haman nikad nisi "zatvarao krug" s 3 repke istog omjera tako da nekad je bolje sutitibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:38Dobiješ Mađarsku 10 razlike i ne strahuješ za utakmicu Portugal - Poljska. Jasno kao dan.
a to mi sila pa vec pobjedili mađareJakobsen91 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:37Dobro je. Pobjeda protiv Madjara je dovoljna za prolaz.
- AshburtonG
- Kontakt:
Mozda je bolje da Portugal razvali Poljake preko 11 razlike, pa da se ne brukamo vise.
Igor Miličić je vrhunski izvršio pripremu i vodio utakmicu. Odličan skauting, iskoristio je potencijal svojih igrača, dobrom taktikom prikrio nedostatke i limite, epilog je da je Poljska koja na papiru jeste limitiranija ekipa od Bosne nametnula svoju igru.
Bećiragić igra čitav turnir sa dva centra, krilnim centrom i praktično svih 5 visokih u petorci, svih pet dvometraša. Takva igra može povremeno donositi prednost, no problem je što je sa tako visokom petorkom i zbog motorike i zbog lateralnih kretnji visokih igrača teško držati visok ritam više od tri, četiri minute, uz to protivnik ima mogućnosti odgovoriti ako se lopta spušta "unutra".
Igor je uzvratio gotovo čitav meč sa 4 niska u petorci (svi oko 195-198 cm, osim centra naravno), brza tranzicija, visoki igralči BiH su primorani igrati zonu bez gotovo bilo kakvog pritiska na bekovsku liniju, dobar protok lopte gdje bi neko od bekova često ostajao sam na otvorenom šutu. U odbrani bi svako spuštanje na Bosnine centre niži (osim Bolcerovskog) i brži poljski igrači išli na udvajanje, kontakt igra po cijenu faula, bitno im je da ne dozvole Bosninim centrima da se razigraju i uđu u dobar tonus.
Ovom pobjedom Poljska ide u polufinale. Bosna će takođe gotovo izvjesno u polufinale, teško da Mađari bez Hange mogu iznenaditi. Iz ovog meča valja izvući pouke i pokušati to ispraviti u polufinalnom meču gdje će vjerovatni protivnik Izrael iako je "renovirao" sastav (čak 10 igrača koji niisu igrali EP) znati iskoristiti ovakvu igru Bosne sa izrazito vosokom postavom. Ako dođe do novog meča odluke sa Poljacima, Bosna taj meč može dobiti, ima kvalitetniji sastav, ali moraće se bolje pripremiti taktika, više koristiti Lazić za čiju eksplozivnopst Poljaci nemaju odgovora, i ključno, smanjiti učinak Ponitke, on je taj ključan čovjek, neko mora, dal Gegić ili Vrabac, da ga konstantno pritišće.
Bećiragić igra čitav turnir sa dva centra, krilnim centrom i praktično svih 5 visokih u petorci, svih pet dvometraša. Takva igra može povremeno donositi prednost, no problem je što je sa tako visokom petorkom i zbog motorike i zbog lateralnih kretnji visokih igrača teško držati visok ritam više od tri, četiri minute, uz to protivnik ima mogućnosti odgovoriti ako se lopta spušta "unutra".
Igor je uzvratio gotovo čitav meč sa 4 niska u petorci (svi oko 195-198 cm, osim centra naravno), brza tranzicija, visoki igralči BiH su primorani igrati zonu bez gotovo bilo kakvog pritiska na bekovsku liniju, dobar protok lopte gdje bi neko od bekova često ostajao sam na otvorenom šutu. U odbrani bi svako spuštanje na Bosnine centre niži (osim Bolcerovskog) i brži poljski igrači išli na udvajanje, kontakt igra po cijenu faula, bitno im je da ne dozvole Bosninim centrima da se razigraju i uđu u dobar tonus.
Ovom pobjedom Poljska ide u polufinale. Bosna će takođe gotovo izvjesno u polufinale, teško da Mađari bez Hange mogu iznenaditi. Iz ovog meča valja izvući pouke i pokušati to ispraviti u polufinalnom meču gdje će vjerovatni protivnik Izrael iako je "renovirao" sastav (čak 10 igrača koji niisu igrali EP) znati iskoristiti ovakvu igru Bosne sa izrazito vosokom postavom. Ako dođe do novog meča odluke sa Poljacima, Bosna taj meč može dobiti, ima kvalitetniji sastav, ali moraće se bolje pripremiti taktika, više koristiti Lazić za čiju eksplozivnopst Poljaci nemaju odgovora, i ključno, smanjiti učinak Ponitke, on je taj ključan čovjek, neko mora, dal Gegić ili Vrabac, da ga konstantno pritišće.
Jao Vrabca Adise yebem li ti familiju komplet sarajevsku
- Jakobsen91
- Kontakt:
U tom slucaju Poljska ispada.AshburtonG je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:39Mozda je bolje da Portugal razvali Poljake preko 11 razlike, pa da se ne brukamo vise.

LJUDI MOJI JEL OVO REALNO
Nisi u stanju 1,4s odbranit bez faula
Nisi u stanju 1,4s odbranit bez faula
Poljska i Portugal igraju u 18h
Mi igramo u 21h
Mi igramo u 21h
ma cim je on uzeo turski pasos znas da je ****
He vodi nas selektor koji vodi tim na kosovu
KAko smo sa duleta i duska pa i vedrana spali na ovo
He vodi nas selektor koji vodi tim na kosovu
KAko smo sa duleta i duska pa i vedrana spali na ovo
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Mi smo na 0.NKSvatovacPoljice je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:39Druze, haman nikad nisi "zatvarao krug" s 3 repke istog omjera tako da nekad je bolje sutitibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:38Dobiješ Mađarsku 10 razlike i ne strahuješ za utakmicu Portugal - Poljska. Jasno kao dan.
Poljska na +10.
Portugal na +3.
Ako Portugal dobije Poljsku, znači Poljska će imati minimalno +9. Ako ti dobiješ Mađarsku +10 ne strahuješ, jednostavno.
JE LI REALNO DA COVJEK PRAVI FAUL SEKUNDU DO KRAJA???
MA dobro je ovo na 0 smo sa kos razlikom ne smije se ni poljska opustit jer i oni mogu ispast ako malo vise izgube, tak da procemo ali daj boze u playoffu ista
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić
-
- Kontakt:
Bilde, ne gleda se kos razlika s Madjarskom nikakobaboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:42Mi smo na 0.NKSvatovacPoljice je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:39Druze, haman nikad nisi "zatvarao krug" s 3 repke istog omjera tako da nekad je bolje sutitibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:38Dobiješ Mađarsku 10 razlike i ne strahuješ za utakmicu Portugal - Poljska. Jasno kao dan.
Poljska na +10.
Portugal na +3.
Ako Portugal dobije Poljsku, znači Poljska će imati minimalno +9. Ako ti dobiješ Mađarsku +10 ne strahuješ, jednostavno.
-
- Kontakt:
Mi smo na nuli sad i dovoljno pobjeda protiv Madjara.
Al ovo je očajno bez ikakvog sistema i rezona.
Al ovo je očajno bez ikakvog sistema i rezona.
- AshburtonG
- Kontakt:
Nisam o tome razmisljao.Jakobsen91 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:41U tom slucaju Poljska ispada.AshburtonG je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:39Mozda je bolje da Portugal razvali Poljake preko 11 razlike, pa da se ne brukamo vise.![]()

Mada nisam siguran da cemo dobit i Madjare sa ovakvim pristupom.
-
- Kontakt:
Ja ti kazem da ti veze nemas. Brise se pobjeda i kkos razlika protiv zadnje ekipe na tabeli a to je madjarska....baboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:42Mi smo na 0.NKSvatovacPoljice je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:39Druze, haman nikad nisi "zatvarao krug" s 3 repke istog omjera tako da nekad je bolje sutitibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 22:38Dobiješ Mađarsku 10 razlike i ne strahuješ za utakmicu Portugal - Poljska. Jasno kao dan.
Poljska na +10.
Portugal na +3.
I da ne crtam vise i onakl sam nervoza u pm
Sanse su 5% s ovim sarajevskim qrcom na klupi, ako Portugal izbaci Poljake za sta im treba dvocifrena pobjeda, sanse mogu porasti na max 20%.
-
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Hvala. Još bolje, dobiješ Mađare samo.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Ado_77, alemsa, AmirBvB, ANamelessGhoul, armin, ASD, bordobijeli, CAGarfia, Confiance, dark44, darker10, Dinhooo, DjaniTarik, Drum, forgempp, Fudo, galia95, Gifron, hujdur007, inzomni, JackW, JimmyPage, Kaunas, kevindurant1903, L-Train, marlostanf1eld, MElloo, mirsonetz, Mocvara1991, MSOZ101, nerkolfc, Pensioner26, Power10, s4mke, Shategabri, Sheyi, Slobodas, StevieG8, Stole, TripleThreat, VensanKasel, ZmajOdBosne33 i 325 gostiju.