FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 257

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 14 avg 2023, 20:19

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
14 avg 2023, 20:14
Dudic je jedan krkan hvalisavi koji se rodio da vodi klubove poput Veleza. Hvala Bogu sto on nije dosao. Radije 10 godina Edisa nego jedan dan glavatog seljobera Fejde na klupi :puke: Edis nije kapacitet, i to ptice na grani znaju. Ali covjek je odradio koliko je mogao, i hvala mu. Itekako ima njegovih zasluga sto smo uhvatili Europu. Ne treba ga vrijedjati, nismo pitari.

Basic je posebna prica. Ja jesam bio za njega kada je bilo on ili Dudic, ali nisam ocekivao nista specijalno. Covjek je pokazao da zna i moze voditi Zelju. Stvari koje on radi, nacin na koji pristupa poslu, su avangarda za PLBiH. Klub i navijaci moraju stati iza njega. Sad je to lako, ali kad dodju rezultatske krize nece biti. Ako ne budemo to u stanju uraditi, onda ni ne zasluzujemo nista bolje.
Slazem se sa tobom uz napomenu da smo ipak nesto naucili, hint torte nakon pet poraza u nizu, onda pobjeda protiv Sirokog, zijan od velikana iz **** pa remi protiv Igmana na Grbavici, 1 1 6 omjer imali na osam tekmi, ode sve u **** i opet je bila vise nego normalna atmosfera. Debila uvijek ima, al sad ima i ko da ih usutka ( sto se i desilo na Zapadu ) :mrgreen:

Mi smo svoje lekcije naucili, barem trenutno.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 14 avg 2023, 20:29

Znam sve Mrmote, ali ja bih bio oprezan. Brzo apetiti porastu i onda se sve otme kontroli. Dovoljno je procitati komentare na forumima i drustvenim mrezama, do prije koji dan se cmizdrilo da se svi pojacavaju samo mi ne :plac: dok su se o Hidicu i Bekricu eseji pisali kako ne znaju sta rade. Botove odredjenih ljudi da ne spominjem. Znaci, oprez!
1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 avg 2023, 20:31

Vela havle :urnebes:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 14 avg 2023, 20:57

:cool:

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 14 avg 2023, 21:44

Viđoh neko objavi, pa i ja svoju nađoh.
Jel se neko od starije raje sjeća, da li je ono čist gol Gredića poništen radi ofsajda? Sjećam se nekog starijeg čovjeka koji im je psovao Englesku krunu i kraljicu Elizabetu :rol: :rol:

slika
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 14 avg 2023, 22:11

Uh bas bih se morao zaroviti u svoju arhivu da nadjem karte.
Sjecam se da smo po dvojca stajala na jednoj stolici na jugu.
Ono je bilo bas nezaboravno iskustvo, a kao da je juce bilo.
Prodje od tada 21 godina i niko ne napuni Kosevo kao Manijaci

Starimo ali uspomene su tu.
Kakva je to generacija bila sa Guvom, Alohidzicem, Gredicem, Bukijem i ostalim

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 14 avg 2023, 22:27

Ja se Alihodžića sjećam iz igračkih dana samo po žvaci, on je na zagrijavanju već spremio paket :D
Ako se ne varam i Sablja je tu tekmu igrao sa njim u paru.
Sjećam se i ja da smo se gurali kako smo znali i umjeli, ako se ne varam neki su stajali na stolicama, a neki ispod njih na onom betonu. Ko je visočiji na beton, ko je manji na stolicu, da svi vidimo kolko tolko :)
Ne samo da je 21 godina prošla od tog nekog punjenja Koševa, nego je prošla i 21 godina od najveće utakmice ikad koju je neki naš klub odigrao, jer poslije toga, nikad niko nije dobio ovako velikog protivnika.
Što je najtužnije, kakve smo sreće bili je to da nas u prvom kolu Kupa UEFA dočeka Malaga, a kad pogledaš i ta Malaga je dosta zvučnija od svih ostalih protivnika koji su igrali protiv naših ekipa.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 avg 2023, 22:37

Kao da je juče bilo. Bio na istoku, jednom kada se ustalo sa stolice, vise se nije moglo ni sjesti, sardine bukvalno.
S ove tačke kada gledam, koliko se naš fudbal srozao. Mi smo se tada koliko toliko nosili sa engleskim premijerligašem. Mislim da su oni tada bili druga ili treća ekipa u Engleskoj. Danas bi se engleski drugoliši iživljavali na nama, mislim uopšteno na bilo koji bh klub.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 14 avg 2023, 22:44

Sa jedne strane LuaLua i Shearer a sa druge legendarni Jure Guvo.

I danas dan se sjetim zajebancije koju je provalio jedan naš navijač, na račun našeg sadašnjeg trenera juniora, Sanjina Mešića.
Rodjeni su pitarske picke!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 14 avg 2023, 22:49

voltron30 je napisao/la:
14 avg 2023, 22:37
Kao da je juče bilo. Bio na istoku, jednom kada se ustalo sa stolice, vise se nije moglo ni sjesti, sardine bukvalno.
S ove tačke kada gledam, koliko se naš fudbal srozao. Mi smo se tada koliko toliko nosili sa engleskim premijerligašem. Mislim da su oni tada bili druga ili treća ekipa u Engleskoj. Danas bi se engleski drugoliši iživljavali na nama, mislim uopšteno na bilo koji bh klub.
Srozao se fudbal, drustvo, drzava hamam pa sve. Nas mentalitet je cudo.
Mi smo sad u ovoj situaciji pa smo realni, daj Boze da ovako nastavimo. Zajednistvo i korak po korak do cilja. Od "ho ruk" nema nista pametno.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 14 avg 2023, 22:55

MrAmarOsim je napisao/la:
14 avg 2023, 22:27
Ja se Alihodžića sjećam iz igračkih dana samo po žvaci, on je na zagrijavanju već spremio paket :D
Ako se ne varam i Sablja je tu tekmu igrao sa njim u paru.
Sjećam se i ja da smo se gurali kako smo znali i umjeli, ako se ne varam neki su stajali na stolicama, a neki ispod njih na onom betonu. Ko je visočiji na beton, ko je manji na stolicu, da svi vidimo kolko tolko :)
Ne samo da je 21 godina prošla od tog nekog punjenja Koševa, nego je prošla i 21 godina od najveće utakmice ikad koju je neki naš klub odigrao, jer poslije toga, nikad niko nije dobio ovako velikog protivnika.
Što je najtužnije, kakve smo sreće bili je to da nas u prvom kolu Kupa UEFA dočeka Malaga, a kad pogledaš i ta Malaga je dosta zvučnija od svih ostalih protivnika koji su igrali protiv naših ekipa.
Deli Valdes i Kiki Musampa, mi bolji bili na Lavoru, pogodili stativu, u revansu nepostojeci penal i Tica fulio nemoguce za prolaz.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 14 avg 2023, 23:08

Koševa se i sjećam, ali one tamo 1-0 što smo zijanili se stvarno ne mogu sjetit pa da me do sutra neko udara. Kada sam pisao za Malagu nisam ni mislio da smo nešto katastrofa bili, nego činjenica od toliko protivnika, opet nas zapao neko neatraktivan, a po imenu definitivno velik protivnik.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 avg 2023, 23:12

Štilić Semir MF (tekmi- 30 ) ( žuti - 3) (asistencije- 10) (golovi- 6)

Haračić Dženan FW 23 4 2 4

Mekić Nedim MF 27 9 1 3

Djozo Amoah Joseph MF 27 3 3 8

Mekic 9 zutiH kartona :rol: naravno kad ih Kuhar napucka da grizu i izginu. Znaci 1 asistencija i 3 zgoditka u 27 tekmi.

Pod palicom inspektor Kluzoa naš Basic je pretvorio Mekica u ekstra igraca. Ucinak sad 1 tekma plBiH, 2 zgoditka.
Cini cuda i nije vise kod kona na tribini u bordo duksu.
Zivio Irfo.

Haracic, nepravda prema tom igracu kao i prema mnogim igracima od kraja rata i pocetka nase lige.
On je jedan od tih na koje smo se ogrijesili kad kazem u mnozini to i mislim tako.

3 zgoditka u konf lig, i steta sto nema mjesta da igra svaku tekmu jer taj lik daje maksimum maksimuma kad god igra makar 10 minuta.
Ocekujem ove sezone aBd 10 golova u plBiH.

Djozo Hamo snazan igrac, bori se daje zadnji atom snage.
Mlad je moze jos puno napredovati ali razmazili smo ga kao i santosa sto smo bili.
Sebican je previse, to mu je mana.
Nadam se da ce se dohavizati.

Eh sad sramota je sta “pojedini” pisu o Štili.
10 asistencija, 10 halo pod Kuharom. To je magija.
6 golova.
30 tekmi je igrao i neko napisao da je Bekric spremniji od njega , Stila je za zadnjih 15 minuta ove nam nase jadne lige gdje pravi sportista moze igrati lagano do 40 godine.
To samo mogu levati napisati i neuki Kuharovi pelceri.

Štila :salut:

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 14 avg 2023, 23:20

MocMahale444 je napisao/la:
14 avg 2023, 20:17
Treba ga pljuvati na svakom koraku jer onako seljast i neuk nam je ujebo ekipu.
I edisa i amara na svakom koraku pljuvati i one sto ih podrzavaju.

Da su slucajno dali one pare koje je trazio arteta dudic bi nam sad bio trener fujjjjjjjjjjjjjjjj.

Bujrum Arape kod prave raje.
Nema potrebe za tim,covjek je dao veliki doprinos prosle godine i ima dosta zasluga sto smo izborili europu.
Da je trenercina nije,al Bosnjo uvijek ima potrebu da maksimalno pljuje svoje a strance da uzdize u nebesa.

Austinpowers
Kontakt:

Post Postao/la Austinpowers » 14 avg 2023, 23:36

Ima li sta od sadikovica? Ili neko drugi?
VTZ

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 avg 2023, 23:36

Ejnur je napisao/la:
14 avg 2023, 23:20

Da su slucajno dali one pare koje je trazio arteta dudic bi nam sad bio trener fujjjjjjjjjjjjjjjj.

Nema potrebe za tim,covjek je dao veliki doprinos prosle godine i ima dosta zasluga sto smo izborili europu.
Da je trenercina nije,al Bosnjo uvijek ima potrebu da maksimalno pljuje svoje a strance da uzdize u nebesa.
Nije tako :stop:
Jesi gledao prvih 25 minuta?

A ima i Basic mana niko nije perfekt, guta slova nekad ali opet nije ni blizu naseg Kuhara bahatog.

Zovi Senada da nam sredi sprej za ciscenje stolica.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 14 avg 2023, 23:56

14 avg 2023, 23:36
Ejnur je napisao/la:
14 avg 2023, 23:20

Nije tako :stop:
Jesi gledao prvih 25 minuta?

A ima i Basic mana niko nije perfekt, guta slova nekad ali opet nije ni blizu naseg Kuhara bahatog.

Zovi Senada da nam sredi sprej za ciscenje stolica.
Nije tako,covjek nas je preuzeo kad su nas svi zaobilazili u sirokom luku. Izuvako je maksimum u onom trenutku i hvala mu,za dalje domete nije bio i to je to.
A za osobe kao sto si ti fakat nemam rijeci...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 avg 2023, 00:00

Evo sam tuzan sad, a sta sam ja tebi licno uradio?

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 avg 2023, 00:02

MrAmarOsim je napisao/la:
14 avg 2023, 23:08
Koševa se i sjećam, ali one tamo 1-0 što smo zijanili se stvarno ne mogu sjetit pa da me do sutra neko udara. Kada sam pisao za Malagu nisam ni mislio da smo nešto katastrofa bili, nego činjenica od toliko protivnika, opet nas zapao neko neatraktivan, a po imenu definitivno velik protivnik.
Ne mozes da se sjetis tekme kada prenosa nije ni bilo :mrgreen: Ovo su pricali oni sto su otisli.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 15 avg 2023, 00:31

E upravu si.
Ma ja i ovo čega se sjećam je dobro, srednjoškolski dani, najveći problem u životu kako se okupit sa društvom za vikend i napit ko stoka :mrgreen:
Mada sad kad se sjetim, znam da me poraz od Njukastla dobro oborio, pa da sam i sa curom nedugo poslije tekme raskinuo, tako da je bila lijepa depresija naredni period, da ti i ne spomenu stativu vjerovatno se ne bi ni sjetio utakmice na Koševu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 24 gosta.