Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sveti
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Sveti » 14 avg 2023, 16:25

VivaLaStella je napisao/la:
14 avg 2023, 15:55

IceTea je napisao/la:
14 avg 2023, 14:58
14 avg 2023, 14:55

Mislim da se iz nekog razloga to odnosilo na rahmetli Nizamu. Al haj znaj sta se vrti u toj bolesnoj glavi.

Ne znam zasto bi prozivao nju, ako mu je ona pomagala

Kasnije cu postaviti par slika koje pojacavaju teoriju da je ubijen od strane policije/snajpera
Oprosti, ne mogu se sjetiti objave, ali zar nije sa ženom i djetetom tu sliku postavio? Meni je logično da je htio ljubav sa njom, a ne sa ovom kvazipolicajkom. U prilog tome ide i činjenica da je ženu proganjao, vjerovatno molio, pa poslije i tjerao da mu se vrati. Zašto bi htio ljubav sa ženom koja svjesno krši zakon i osim toga spava sa zauzetim muškarcem?
Tesko je razumiti tok misli nekoga ko je potpuno izgorio od kokaina i steroida. Sa jednom je bejagi htio ljubav, a drugu da guzi.
Majko moja..
naprijed rejal

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 avg 2023, 17:38

ASD je napisao/la:
14 avg 2023, 15:21
Predsjednica suda u Gradačcu sve prebacuje na policiju.
Kaže da se nije mogla zabrana prilaska uvesti bez dokaza, a nije bilo ni izjava.
Ja sam prvi dan napisao da je clan 97. Zakona o krivicnom postupku, tzv. privilegirani svjedoci, na koji se pozvala ostecena osjetljiva stvar i poznata problematika kod predmeta nasilja u porodici, te da se zbog toga sutkinja ne treba razapinjati. Kad se neko pozove na taj clan, to je bukvalno prazan zapisnik o saslusanju svjedoka, prazna izjava i ne postoji kao dokaz.

Jbg, sa ove persepktive trebalo je svasta uraditi, pa i to, iako bi smjestaj u sigurnu kucu bio najbolja solucija.

Ja bih sve zrtve nasilja u porodici i opcenito gdje su zrtve privilegirani svjedoci saslusavao u Tuzilastvu koji imaju psihologe i prije ces izbjeci situaciju gdje ti zrtva prijavi i onda se boji svjedociti. Jedna je stvar dati izjavu tuziocu u prisustvu nekog ko se specijalizirao za podrsku svjedocima, a druga policajcu istrazitelju koji nema taj senzibilitet. Iako je stvarno neobicno da neko prijavi i odmah odbija svjedociti. Obicno zrtve dok je svjeze, neposredno nakon pocinjenog nasilja daju izjavu i imas dokaz za optuznicu, a kasnije pred sudom se pozivaju na ovaj clan 97 i odbiju svjedociti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 avg 2023, 17:49

Pravnici ko pravnici gledaju ono sto pise na papiru i interpretiraju, pobijaju.. naprave od jednog problema tri nova itd. Posao za koji treba sto manje da koristis mozak.

Zena vjerovatno nije mogla ni da se slika, nije mogla ni do bolnice ili nije smjela, nije mogla da koristi telefon, krila se. U njihovom svijetu je to nisu dostavljeni dokazi. Uglavnom drustveni paraziti, ljencuge i gluplji od 95% ljudi bez fakulteta.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 avg 2023, 17:54

baboedindzeko09 je napisao/la:
Ubili su ga specijalci to je sigurno, vidio sam slike njegove s lica mjesta dok leži u automobilu mrtav.
Pp
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 avg 2023, 17:56

tuzlak1987 je napisao/la:
14 avg 2023, 17:49
Pravnici ko pravnici gledaju ono sto pise na papiru i interpretiraju, pobijaju.. naprave od jednog problema tri nova itd. Posao za koji treba sto manje da koristis mozak.

Zena vjerovatno nije mogla ni da se slika, nije mogla ni do bolnice ili nije smjela, nije mogla da koristi telefon, krila se. U njihovom svijetu je to nisu dostavljeni dokazi. Uglavnom drustveni paraziti, ljencuge i gluplji od 95% ljudi bez fakulteta.
Al' ga i ti usra sad.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 avg 2023, 17:59

Pa nisu dok neko o tome ne posvjedoci. Ko ce posvjedociti, mediji iz buducnosti?
A kako takve osobe ohrabriti da svjedoce sam objasnio u proslom postu.

Sud ne provodi istragu. Ovdje je i pored cinjenice da je odbila svjedociti postojala obaveza policije, a i tuzioca ako je obavijesten, da poslikaju povrede i ostecenu odvedu kod doktora koji ce saciniti nalaz. I to je propusteno koliko vidim.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 14 avg 2023, 18:01

Marsal je napisao/la:
14 avg 2023, 17:56

Al' ga i ti usra sad.
bas vala

@Duljevinho imas pp
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 14 avg 2023, 18:21

StevieG8 je napisao/la:
14 avg 2023, 15:27
Ubili su ga specijalci to je sigurno, vidio sam slike njegove s lica mjesta dok leži u automobilu mrtav.
Cuj zar se i to slika i dijeli :damn:
Meni jaran pokaza, njegov rođak/član porodice je bio na licu mjesta tu (da li kao član specijalne ili policije ne znam).
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 avg 2023, 18:23

Hebo majku. Jutros vidim vijest kako je neko pucao u Banovićim, u vrijeme kad sam bio napolju. Mogli su makar napisati gdje je pucao.
S kim god sam pričao, svi samo iz medija vidjeli.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 14 avg 2023, 18:36

14 avg 2023, 18:21
StevieG8 je napisao/la:
Meni jaran pokaza, njegov rođak/član porodice je bio na licu mjesta tu (da li kao član specijalne ili policije ne znam).
Normala, i ja sam dobio isti dan kad je roknut. Ma i treba dijelit i pišat po njemu koliko je moguće.
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović povodom događaja u Gradačcu, izjavio je da u njemu treba biti pouka svima nama kuda idemo kada zapostavimo promovisanje dobra i odvraćanje od zla.

Izjavu reisul-uleme prenosimo u cijelosti:
„'Ja ne pravdam sebe, ta duša je sklona zlu, osim one kojoj se Gospodar moj smiluje. Gospodar moj zaista prašta i samilostan je.' (Kur'an, sura Jusuf: 53)

Ubiti bespomoćno ljudsko biće iz obijesti (bigajrihak) je zločin i grijeh najgore vrste. Takva duša ne zaslužuje ljudsko sažaljenje niti naše dove. Propisi naše vjere u takvim slučajevima su jasni i mi ćemo ih poštovati.

A onaj ko digne ruku na ženu, dijete ili starca da bi ih ubio, zaslužuje samo naš prijezir i osudu. Zločin je veći kada se to uradi hotimično i sa predumišljajem. To je naš stav prema njemu i njegovom nedjelu, a Uzvišeni je konačan sudija.

U zlodjelu koje je zadesilo naš Gradačac treba da je pouka svima nama kuda idemo kada zapostavimo promovisanje dobra i odvraćanje od zla, kada zapostavimo pravdu i brigu o najslabijim i obespravljenim među nama, kada pustimo da se zlo čini nesmetano i kada kao zajednica i država ne stanemo na put zlim ljudima.

Naše dove i misli su uz žrtve i njihove porodice, a ubicu kod njegovog Gospodara će stići ono što je zaslužio. Allahovi smo i Njemu se vraćamo.“ (MINA)
Pošteno! Baš me zanima hoće li se nakon ovoga naći neko da klanja dženazu monstrumu

L'art pour l'art.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 14 avg 2023, 19:28

U prvom redu protesta aktuelni federalni ministar MUP-a i član Predsjedništva. Vlast protestuje protiv (valjda) vlasti. :shock:

Bože me ti sačuvaj.
The saddest thing in life is wasted talent.

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 avg 2023, 19:30

14 avg 2023, 18:36
14 avg 2023, 18:21
StevieG8 je napisao/la:

Normala, i ja sam dobio isti dan kad je roknut. Ma i treba dijelit i pišat po njemu koliko je moguće.
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović povodom događaja u Gradačcu, izjavio je da u njemu treba biti pouka svima nama kuda idemo kada zapostavimo promovisanje dobra i odvraćanje od zla.

Izjavu reisul-uleme prenosimo u cijelosti:
„'Ja ne pravdam sebe, ta duša je sklona zlu, osim one kojoj se Gospodar moj smiluje. Gospodar moj zaista prašta i samilostan je.' (Kur'an, sura Jusuf: 53)

Ubiti bespomoćno ljudsko biće iz obijesti (bigajrihak) je zločin i grijeh najgore vrste. Takva duša ne zaslužuje ljudsko sažaljenje niti naše dove. Propisi naše vjere u takvim slučajevima su jasni i mi ćemo ih poštovati.

A onaj ko digne ruku na ženu, dijete ili starca da bi ih ubio, zaslužuje samo naš prijezir i osudu. Zločin je veći kada se to uradi hotimično i sa predumišljajem. To je naš stav prema njemu i njegovom nedjelu, a Uzvišeni je konačan sudija.

U zlodjelu koje je zadesilo naš Gradačac treba da je pouka svima nama kuda idemo kada zapostavimo promovisanje dobra i odvraćanje od zla, kada zapostavimo pravdu i brigu o najslabijim i obespravljenim među nama, kada pustimo da se zlo čini nesmetano i kada kao zajednica i država ne stanemo na put zlim ljudima.

Naše dove i misli su uz žrtve i njihove porodice, a ubicu kod njegovog Gospodara će stići ono što je zaslužio. Allahovi smo i Njemu se vraćamo.“ (MINA)
Pošteno! Baš me zanima hoće li se nakon ovoga naći neko da klanja dženazu monstrumu
Ako moze slika ta sto se spominje u pp

A za dzenazu zavisi s vjerske strane postoje opcije da mu se kao može klanjati al iskreno mislim da ce ga zatrpati ko onog edina gacica i tjt
Odin, I await thee
Your true son am I

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 avg 2023, 19:32

scholsey je napisao/la:
14 avg 2023, 19:28
U prvom redu protesta aktuelni federalni ministar MUP-a i član Predsjedništva. Vlast protestuje protiv (valjda) vlasti. :shock:

Bože me ti sačuvaj.
Brate iskreno u ovakvim slučajevima msm da ne treba gledat stranački, nek izadje ko hoće i ima obraza
Na kraju krajeva te priče da neko nesto radi za populizam... sve se sto oni rade može se shvatit kao populizam

Mene ne zanima Jel ono što je Benjamina ostala neku noć kući iskreno s njene strane, bitno mi je da je postupila ispravno kao gradonacelnica, a ne ko ostali političari da se fotkaju s trebicama na crvenom tepihu
Odin, I await thee
Your true son am I

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 14 avg 2023, 19:39

Dovoljan je napisao/la:
14 avg 2023, 19:32
scholsey je napisao/la:

Bože me ti sačuvaj.
Brate iskreno u ovakvim slučajevima msm da ne treba gledat stranački, nek izadje ko hoće i ima obraza
Na kraju krajeva te priče da neko nesto radi za populizam... sve se sto oni rade može se shvatit kao populizam

Mene ne zanima Jel ono što je Benjamina ostala neku noć kući iskreno s njene strane, bitno mi je da je postupila ispravno kao gradonacelnica, a ne ko ostali političari da se fotkaju s trebicama na crvenom tepihu
Brate, nevezano za stranke. Likovi su vlast. Pogotovo se to odnosi na nabildanog šefa policije - iste policije koja je velikim dijelom kriva za to što se desilo.

Umjesto da stanu pred ljude i kažu uradili smo to i to, uradićemo to i to, ne možemo to i to zbog tog i tog, shvatamo vas, radimo na tome da popravimo stanje.. oni se priključili narodu.

Ko biva i oni su protiv nečeg. Pa koji će nam onda qrac?

Naše je da protestom ukažemo na ozbiljnost problema, njihovo je da ga riješe.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 14 avg 2023, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 14 avg 2023, 19:43

Kćerka komandira PU Gradačac Zehrudina Hasića, Mediha, je u petak podijelila ovu sliku (tvrdi da je bila zezancija, ali sama činjenica da kćerka komandira policije ispija kafe sa ovim nečovjekom dovoljno govori)
slika
Here comes the twist: Ona i policajka Dženana Selimović su najbolje drugarice.

Još jedan fun fact:
Sulejmanovićeva bivša žena, čiji su otac i brat ubijeni, te majka teško ranjena, zove se Dženana Onder. Potencijalna ljubavnica sleš qrava sleš policajka se takodjer zove Dženana. Jedna od njegovih fitness klijentica koja je skoro svaki dan s njim ispijala kafe i izlazila se također zove Dženana :D (Prezime ću izostaviti jer nije poznato jel izmedju njih bilo šta više, ali svakako je djelovalo kao da jest)

L'art pour l'art.

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 avg 2023, 19:47

scholsey je napisao/la:
14 avg 2023, 19:39
Dovoljan je napisao/la:
scholsey je napisao/la:

Bože me ti sačuvaj.

Brate, nevezano za stranke. Likovi su vlast. Pogotovo se to odnosi na nabildanog šefa policije - iste policije koja je velikim dijelom kriva za to što se desilo.

Umjesto da stanu pred ljude i kažu uradili smo to i to, uradićemo to i to, ne možemo to i to zbog tog i tog, shvatamo vas, radimo na tome da popravimo stanje.. oni se priključili narodu, ko biva i oni su protiv nečeg. Pa koji će nam onda qrac?

Njihovo je da rješavaju probleme, nije naše.
A brate razumijem al nemos ti u sredinama gdje se godinama nije ništa radilo da se to tek tako promjeni
Sam primjer su ti stranke da udjes sa zdravom pričom u beku stranku i da kreneš nesto mijenjat unutra trebalo bi ti min 8 godina (ako te ne pojedu)

Tako ti je u manjim gradićima kao što su Gradačac i slično..
Imaš ljude u sudu, tužilaštvu, policiji da kreneš tamo nesto S promijeniš niko ne bi osto na svojoj poziciji jer svi plivaju u mutnom zajedno s lokalnim kabadahijama

Jedini ispravan način za nas je diktatura na kraju krajeva kad za demokratiju očigledno nismo
Odin, I await thee
Your true son am I

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 avg 2023, 19:52

14 avg 2023, 19:43
Kćerka komandira PU Gradačac Zehrudina Hasića, Mediha, je u petak podijelila ovu sliku (tvrdi da je bila zezancija, ali sama činjenica da kćerka komandira policije ispija kafe sa ovim nečovjekom dovoljno govori)
slika
Here comes the twist: Ona i policajka Dženana Selimović su najbolje drugarice.

Još jedan fun fact:
Sulejmanovićeva bivša žena, čiji su otac i brat ubijeni, te majka teško ranjena, zove se Dženana Onder. Potencijalna ljubavnica sleš qrava sleš policajka se takodjer zove Dženana. Jedna od njegovih fitness klijentica koja je skoro svaki dan s njim ispijala kafe i izlazila se također zove Dženana :D (Prezime ću izostaviti jer nije poznato jel izmedju njih bilo šta više, ali svakako je djelovalo kao da jest)
O tome ja govorim, sta ce sad Benjamina npr moć promjeniti u nekom gradiću, kad tatina ćera uredno se druži i ispija kafe s lokalnim kabadahijama... Bolesno društvo

Imal i jedna policajka da nije fasovala 😁
Odin, I await thee
Your true son am I

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 avg 2023, 19:55

Ko zna kome je taj lik sve bio "fitnes trener" i kakav je uticao stekao a sudeci po svemu imao je široke i jake veze.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 14 avg 2023, 19:59

Dovoljan je napisao/la:
14 avg 2023, 19:47
scholsey je napisao/la:
14 avg 2023, 19:39
Dovoljan je napisao/la:

Umjesto da stanu pred ljude i kažu uradili smo to i to, uradićemo to i to, ne možemo to i to zbog tog i tog, shvatamo vas, radimo na tome da popravimo stanje.. oni se priključili narodu, ko biva i oni su protiv nečeg. Pa koji će nam onda qrac?

Njihovo je da rješavaju probleme, nije naše.
A brate razumijem al nemos ti u sredinama gdje se godinama nije ništa radilo da se to tek tako promjeni
Sam primjer su ti stranke da udjes sa zdravom pričom u beku stranku i da kreneš nesto mijenjat unutra trebalo bi ti min 8 godina (ako te ne pojedu)

Tako ti je u manjim gradićima kao što su Gradačac i slično..
Imaš ljude u sudu, tužilaštvu, policiji da kreneš tamo nesto S promijeniš niko ne bi osto na svojoj poziciji jer svi plivaju u mutnom zajedno s lokalnim kabadahijama

Jedini ispravan način za nas je diktatura na kraju krajeva kad za demokratiju očigledno nismo
Jasno je to meni brate. Niti mora niti je moguće odmah sve promijeniti, ali ima da radi 24/7 da ljudima koji ga plaćaju prezentira neke rezultate.

Lik je ba pucao ženi u glavu u lajvu. Majke mi to ni karteli ne rade.

On je odmah iduće jutro npr. morao znati je li neko iz policije i ko dojavio majmunu gdje je žena. Nije Gradačac Meksiko da je nemoguće saznati. I o tome obavijestiti javnost, jer su ljudi sa pravom uznemireni.

Ako ne smiješ ili te neko opstruira, reci nam.. da i mi iskopamo puške pa nek sve ide u pčku materinu.

Mani me šatro podrške, šetnje i izjava.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 avg 2023, 20:00

Promjena nepromjenjivog vol. 164

Koliko samo puta slušam priče i htjenje da se nešto mjenja. Koliko samo šuplje i populizma nakon neke elemenentarne havarije, zlocina, saobracajke...

Stice se dojam dam negdje podrumu, u foteljama sjede zavaljeni moralno osvjescenih 50000 ljudi koji cekaju da ih neko pozove da preuzmu stvari u svoje ruke. Al malo sutra. Problem je u citavoj naciji, mantalitetu, odgoju i stavu prema drzavi. Problem je ekonomskoj i politickoj situaciji ili sinergiji tog dvoga. Zbog srpskog dijela price, nikad to necemo rijesiti, niko te i ne zeli pogledati ozbiljno.

Ovdje se palamudi danima ko je sta treba a nas 90% je pokusalo ili podmitilo nekoga, pokusalo ukrasti dio poreza, nesto dobiti od drzave sto ne bi trebo ili smio. Pola drzave i ne vjeruje u zakon i samu drzavu. Sve pocinje od nas, pokreni sebe i sve ce se drugo promjeniti. Ili cemo svi htjeti ovu drzavu ili je niko nece imati i nece biti moguc normalan zivot u njoj.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.