Pretkvalifikacije za OI 2024
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Pretkvalifikacije za OI 2024
ma ako ne uzmemo ove poljake 15+ ,i ne treba da idemo dalje
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Ovo je Jukina utakmica u inat ocu svom heheh
- RollingPaper
- Kontakt:
Pozdrav, ako ima neko ko bi ukratko mogao objasniti koliko je realno da se plasiramo na igre i kakva je procedura dalje, koliko bi teoretski tekmi morali odigrati/dobiti da odemo, posto nisam mogao bas skontati ovo na engleskom. Hvala 

-
- Kontakt:
Neko ce bolje objasniti ali izgleda da cemo se sad potuci s Izraelom u finulu a oni ne izgledaju nimalo naivno. Ako to prodjemo upadamo u kvalifikacije u neku zajebanu grupu gdje je nemoguce proci osim ako ne imali ludu srecu.
ovo ti je mazanje ociju,kao neki jak turnir a to pretkvalifikacije,zamisli da igras u c diviziji i boris se da udjes u A,eh eto
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Potrebno je prvo da budemo prvi ili drugi u ovoj grupi. Poslije se te dvije reprezentacije krizaju s drugom grupom (u ovom slucaju je to ova grupa s Izraelom i Ceskom), igraju se polufinala i na kraju finale, gdje se samo pobjednik plasira u kvalifikacije za OI. U prevodu, od 8 reprezentacija iz ove dvije grupe, mi moramo zavrsiti prvi ako hocemo u kvalifikacije.
Poslije toga se ponovo igraju kvalifikacioni turniri, koji su na slican fazon ovim pretkvalifikacionim. Odnosno, napravi se nekoliko turnira, a svaki turnir ima po 2 grupe od obicno po 3 reprezentacije. Plasman na OI obezbijedi samo pobjednik svakog tog turnira. Recimo mi prodjemo ovdje, narednog ljeta se igra kvalifikacioni turnir u Sarajevu (posto jedna reprezentacija bude domacin, a turniri se igraju nekad krajem juna/pocetkom jula). Na tom turniru ce biti jos 5 reprezentacija, koje ce biti podijeljene u 2 grupe (tj. 2 grupe po 3 repke). Ponovo dalje idu po 2 najbolje, pa se igraju polufinala i finale, a plasman na Olimpijadu osigura samo pobjednik turnira.
Na tim turnirima uglavnom budu reprezentacije koje su ucestvovale na zadnjem Svjetskom prvenstvu, ali ne budu svi protivnici toliko jaki. Dobijes recimo 2 evropske i 3 neevropske reprezentacije, koje obicno budu nesto losiji protivnici (recimo Meksiko, Filipini, Portoriko itd), mada mogu biti i neki jaci (recimo Brazil, Argentina itd).
Izrael uopšte nije nepobjediv, oni su po otkazima jedna od oštećenijih ekipa u ovim kvalifikacijama.
Fale Yovel Zoosman i Blatt iz ALBA-e, fali Ginat, odlično krilo, fali naravno i Avdija... To su 4 potencijalna startera. E sad, Izrael ima jako dobar sistem, ne zavisi više od par igrače koji se proguraju do Maccabija, under selekcije su im izuzetno opasne, uglavnom redovno po A diviziji, tako da su vremenom nakupili solidnih igrača koji mogu da krpe reprezentaciju.
Imaju prednost nad BiH u tome, što imaju bekove koji mogu igrati kompetetivnu fizičku košarku. Međutim, čist star power je u ovom trenutku na strani BiH, Nurkić i Garza moraju biti agresivni, dvojica ih je i treba da se mjenjaju, ali da bude konstantan pritisak na niskom postu, da se pokušaju njihovi igrači napuniti faulovima, da se rano napadne bonus, i tako će se rasteretiti taj hendikep manjka mobilnih bekova.
Zanimljivo mi je ovo za Atića, svaka čast dečku, ali njegovih 10 asistencija nije pokazatelj nekog pretjeranog kreatorskog duha. Nije problem spustiti loptu dominantnom centru, nezgodno je što Atić nije prirodni plej i nema onu urođenu potrebu da potrči sa loptom, da napadne odbranu u leđa, da povuče kontru odmah posle svog skoka, ili uručenja od strane centra. U principu svako može odigrati tu poziciju u smislu da prevede loptu, i da uruči loptu u napadu prvom do sebe, ali u 2023. godini svaka ekipa mora da ima određenu količinu tih lakih poena, da se igraju ti brzi intervali, a to je ono što je nažalost nemoguće sa Atićem na 1.
Meni stvarno nije jasno, mislim, nije da forsiran svog poznanika i prijatelja Draška, on je već u padu karijere, ali do prije 4-5 godina on je mogao da bude solidan plej zadatka u BiH. Zato bih i sad volio da vidim tog Zahiragića, čisto da neko uzme loptu i da je istaba u sprintu, koliko god moćne mrcine bili Nurk i Garza, teško je pobjeđivati sa tako statičnom košarkom, mora kako god da se zna da se izmisli neki brz bekčić sa relativno solidnim pregledom igre.
Fale Yovel Zoosman i Blatt iz ALBA-e, fali Ginat, odlično krilo, fali naravno i Avdija... To su 4 potencijalna startera. E sad, Izrael ima jako dobar sistem, ne zavisi više od par igrače koji se proguraju do Maccabija, under selekcije su im izuzetno opasne, uglavnom redovno po A diviziji, tako da su vremenom nakupili solidnih igrača koji mogu da krpe reprezentaciju.
Imaju prednost nad BiH u tome, što imaju bekove koji mogu igrati kompetetivnu fizičku košarku. Međutim, čist star power je u ovom trenutku na strani BiH, Nurkić i Garza moraju biti agresivni, dvojica ih je i treba da se mjenjaju, ali da bude konstantan pritisak na niskom postu, da se pokušaju njihovi igrači napuniti faulovima, da se rano napadne bonus, i tako će se rasteretiti taj hendikep manjka mobilnih bekova.
Zanimljivo mi je ovo za Atića, svaka čast dečku, ali njegovih 10 asistencija nije pokazatelj nekog pretjeranog kreatorskog duha. Nije problem spustiti loptu dominantnom centru, nezgodno je što Atić nije prirodni plej i nema onu urođenu potrebu da potrči sa loptom, da napadne odbranu u leđa, da povuče kontru odmah posle svog skoka, ili uručenja od strane centra. U principu svako može odigrati tu poziciju u smislu da prevede loptu, i da uruči loptu u napadu prvom do sebe, ali u 2023. godini svaka ekipa mora da ima određenu količinu tih lakih poena, da se igraju ti brzi intervali, a to je ono što je nažalost nemoguće sa Atićem na 1.
Meni stvarno nije jasno, mislim, nije da forsiran svog poznanika i prijatelja Draška, on je već u padu karijere, ali do prije 4-5 godina on je mogao da bude solidan plej zadatka u BiH. Zato bih i sad volio da vidim tog Zahiragića, čisto da neko uzme loptu i da je istaba u sprintu, koliko god moćne mrcine bili Nurk i Garza, teško je pobjeđivati sa tako statičnom košarkom, mora kako god da se zna da se izmisli neki brz bekčić sa relativno solidnim pregledom igre.
samoposmatram je napisao/la: ↑14 avg 2023, 12:34Atic meni se cine citavu karijeru igra na 30 % kapaciteta. Lik zna ali sam sebe sputava strahota gledati.Shategabri je napisao/la: ↑14 avg 2023, 12:27Atića bih ja primarno. On i Musa u kombinaciji 1 i 2.samoposmatram je napisao/la: ↑14 avg 2023, 12:13
Nije ni Bekiru lako.On nemoze puno toga ponuditi Nurkicu, Musi i Garzi koji su svemirski brodovi za njega. Zbog toga mora nekad i progutati ako igraci mijenjaju stvari. Gegica bi volio vidjeti da se forsira na pg. Mislim da on to moze.
Obojica mogu biti ballhandleri.
Nisu klasični playevi, al mi takvih i nemamo.
Gegić kao opcija s klupe.
Ma ne može Adis tu puno, najbolje da ih pusti da igraju.
Nema osjećaj, ne zna kad šta treba uraditi, obično kasni i onda samo zabrlja.
Slaba strana za playa u njega po meni je sto je spor i u slaboj fizickoj formi. Po meni da skine kile kao Garza bio bi sigurno za vecih dometa mozda I neka rezerva u jacem euroligasu.
Zamisli da igra sa 100% bio bi NBA All-star...Odigrao je dosta dobru tekmu ispunio sve ono što jedan play treba 10ass

Za brzu kontru ti ne treba brzi play ,nego brzi bekovi poput Muse koji je istrčao 2-3 kontreNemanja86 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 15:24Izrael uopšte nije nepobjediv, oni su po otkazima jedna od oštećenijih ekipa u ovim kvalifikacijama.

-
- Kontakt:
U vezi odbrane jucer faulove sto je pravio Atic. Jesu li bili pametni ili je on kasnio?lumani je napisao/la: ↑14 avg 2023, 15:26samoposmatram je napisao/la: ↑14 avg 2023, 12:34Atic meni se cine citavu karijeru igra na 30 % kapaciteta. Lik zna ali sam sebe sputava strahota gledati.Shategabri je napisao/la: ↑14 avg 2023, 12:27
Atića bih ja primarno. On i Musa u kombinaciji 1 i 2.
Obojica mogu biti ballhandleri.
Nisu klasični playevi, al mi takvih i nemamo.
Gegić kao opcija s klupe.
Ma ne može Adis tu puno, najbolje da ih pusti da igraju.
Nema osjećaj, ne zna kad šta treba uraditi, obično kasni i onda samo zabrlja.
Slaba strana za playa u njega po meni je sto je spor i u slaboj fizickoj formi. Po meni da skine kile kao Garza bio bi sigurno za vecih dometa mozda I neka rezerva u jacem euroligasu.
Zamisli da igra sa 100% bio bi NBA All-star...Odigrao je dosta dobru tekmu ispunio sve ono što jedan play treba 10assnije ni Robi klasični play ,više je shuter a sa njim si viška igrač u odbrani.
samoposmatram je napisao/la: ↑14 avg 2023, 16:53U vezi odbrane jucer faulove sto je pravio Atic. Jesu li bili pametni ili je on kasnio?lumani je napisao/la: ↑14 avg 2023, 15:26samoposmatram je napisao/la: ↑14 avg 2023, 12:34
Atic meni se cine citavu karijeru igra na 30 % kapaciteta. Lik zna ali sam sebe sputava strahota gledati.
Zamisli da igra sa 100% bio bi NBA All-star...Odigrao je dosta dobru tekmu ispunio sve ono što jedan play treba 10assnije ni Robi klasični play ,više je shuter a sa njim si viška igrač u odbrani.
Ja ne znam za jedan glup faul ,jednu kontru je pametno presjekao...na EB je pravio glupe stvari,kao naprimjer faul na trici U zadnjoj sekundi itd....Atic meni djeluje dosta bolje nego prošle sezone ...
-
- Kontakt:
Ovdje trenutno imate prenos portugal i madjarska..
Sigurno ce i nasa biti...skloniti reklamu mozete vise puta klikajuci,ili ma laptopu se moze ko ima adblock
https://latestupdatespk.com/387-
Sigurno ce i nasa biti...skloniti reklamu mozete vise puta klikajuci,ili ma laptopu se moze ko ima adblock
https://latestupdatespk.com/387-
e jbga sad, i Dreymond i Jokić povlače lopte poslije skoka u kontru, nije baš da si otkrio toplu vodu

Pa Jokic ti to i radiNemanja86 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 18:12e jbga sad, i Dreymond i Jokić povlače lopte poslije skoka u kontru, nije baš da si otkrio toplu vodu. Naravno da je to OK, ali realno, lopta bačena iz ruke je uvijek brža od igrača koji trči sa loptom. Mislim, možemo kopati i po advanced stats, ali iz ovog dojma golim okom, čini mi se da je BiH ipak sporija od prosjeka.

- RoB_Do_BaGrO
- Kontakt:
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45
Gledam ove sad. Nisu Mađari neka pljačka, pogotovo što će nama doći sa 2 poraza.
Dobro izgleda za nas jer mescini Portugal uzima. Madjari idu nama sa 2 poraza i bez sansi za polufinale, Portugalci sa jednim porazom na Poljsku i sa sansama
Opristite što ulijećem ko padobranac, gdje će biti prenos (ako ima).
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: AdinTR, alemsa, antisisoja1919, aqarius, armin, bhfanatic14, Confiance, costacurta08, dark44, darker10, Ethel, filip13, forgempp, FRANK RIBERY, Fudo, galia95, guillermo, Imamkarbarum, invincible1921, inzomni, J1897, JHam, kevindurant1903, Krste11, LloriS, MElloo, mirsonetz, PeppermintSA, Slobodanpad1945, Slobodas, StevieG8, Stole, Venom, VensanKasel i 256 gostiju.