Dal Varešanović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Dal Varešanović
Iz Turske bježe i njihovi talenti dok jedino BIH talenti oće tamo 

-
- Kontakt:
Da bismo uopšte diskutovali o ovim stvarima, prvo bismo se morali usaglasiti oko nekih osnovnih zakonitosti, recimo:
1. Za reprezentaciju BiH treba da igraju najbolji igrači koji imaju pravo nastupa za istu. Najbolji po fudbalskim kvalitetima.
2. Reprezentacija BiH nije reprezent Premijer lige BiH niti NFSBiH nego države BiH i njenih državljana. Državljani BiH i država BiH ne završavaju na granicama iste, a pogotovo je glupo tako postavljati stvari kad se uzme u obzir sve što se desilo nakon raspada Jugoslavije.
3. U fudbalu treba biti pragmatičan, a ne dokazivati se kroz glupave ideje da reprezentacija promoviše ultratalente iz Premijer lige BiH od 26-27 godina ili više. Meni zapravo ne bi ni smetalo da se u nekom paralelnom univerzumu napravi jedan takav test, jer bi zauvijek začepio usta onima koji tvrde da ovdje postoje nekakvi megatalenti koji su neotkriveni. Cilj je fudbalski rezultat ili nešto drugo? Ako je cilj fudbalski rezultat, onda je sve jasno.
4. Fudbalski skauting u normalnom svijetu je toliko razvijen i toliko analitički dubok da poziv i nastup u reprezentaciji mogu samo debilčinama i muljatorima sa istoka prodati igrača. Čitaj Turska. Reprezentacija ne može prodati igrača ako isti nema kvalitet, a ako ima kvalitet, prodat će se i bez reprezentacije. Mislim da niko nema problem s tim da Cimirot, Stevanović, Hadžiahmetović i slični igrači koji su ponikli u ligi sakupe po 30, 40, 50 ili koliko već uspiju sakupiti nastupa, ako su kvalitet. Ali za kojeg se vraga recimo davala šansu Tataru, šta je dobio Tatar, šta reprezentacija, šta Sarajevo i šta liga od tog poziva? Pa ništa, zato što nije kvalitet.
1. Za reprezentaciju BiH treba da igraju najbolji igrači koji imaju pravo nastupa za istu. Najbolji po fudbalskim kvalitetima.
2. Reprezentacija BiH nije reprezent Premijer lige BiH niti NFSBiH nego države BiH i njenih državljana. Državljani BiH i država BiH ne završavaju na granicama iste, a pogotovo je glupo tako postavljati stvari kad se uzme u obzir sve što se desilo nakon raspada Jugoslavije.
3. U fudbalu treba biti pragmatičan, a ne dokazivati se kroz glupave ideje da reprezentacija promoviše ultratalente iz Premijer lige BiH od 26-27 godina ili više. Meni zapravo ne bi ni smetalo da se u nekom paralelnom univerzumu napravi jedan takav test, jer bi zauvijek začepio usta onima koji tvrde da ovdje postoje nekakvi megatalenti koji su neotkriveni. Cilj je fudbalski rezultat ili nešto drugo? Ako je cilj fudbalski rezultat, onda je sve jasno.
4. Fudbalski skauting u normalnom svijetu je toliko razvijen i toliko analitički dubok da poziv i nastup u reprezentaciji mogu samo debilčinama i muljatorima sa istoka prodati igrača. Čitaj Turska. Reprezentacija ne može prodati igrača ako isti nema kvalitet, a ako ima kvalitet, prodat će se i bez reprezentacije. Mislim da niko nema problem s tim da Cimirot, Stevanović, Hadžiahmetović i slični igrači koji su ponikli u ligi sakupe po 30, 40, 50 ili koliko već uspiju sakupiti nastupa, ako su kvalitet. Ali za kojeg se vraga recimo davala šansu Tataru, šta je dobio Tatar, šta reprezentacija, šta Sarajevo i šta liga od tog poziva? Pa ništa, zato što nije kvalitet.
Ja koliko znam imao je ponudu Olimpije, Bochuma, Lensa, Los Angeles Galaxy, Tsc Backa Topola i Rizespor
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ja nerazumijem kako uopste se moze spominjati Premijer Liga i Reprezentacija, nasa liga je apsolutno sranje, od igraca do trenera i terena pa dalje, nema tu niti jedan igrac koji je zasluzio poziv u Reprezentaciji.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovaj banovićki pacijent je veći slučaj za psihijatrije nego što sam mislio. Čuj više Brazilac što igra u Kini ima veze s Kinom nego Dedić sa Bosnom, kakva oyebina sunce ti poljubim. To se desi kad ti je vrhunac života relacija Banović-Banović Selo i sportsport forum 0/24 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Dal otišao za finu sumu. Iznad cijene, top 5 izlaznih najvećih transfera u PL BiH i naravno na instagramu se popišao po svim glavnim pljuvačima svega što kod nas vrijedi. Grande Dal. Nek mu je sretno.

- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Nek je sretno, ipak te cifre iz Turske ne znam koliko su relevantne.
Slovenci su valjda nudili 300k, to mi djeluje realnije.
Slovenci su valjda nudili 300k, to mi djeluje realnije.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Gube, vrijeme je za Dalarija
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Usao je kapitalac
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
vec je glavni kreator i igrac ekipe
⚜️~⚜️~⚜️
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Najgori igrač na terenu od ulaska. Brzo će on nazad na naše pašnjake
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ok debut.Bice nesto
Jesi li gledao utakmicu ili napamet lupaš?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 avg 2023, 22:50Najgori igrač na terenu od ulaska. Brzo će on nazad na naše pašnjake
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Tek mu je debi, imao je jednu losu reakciju kad je bio u petercu, mogao je igrace uposliti a on se odlucio za sut koji je zavrsio u vanjsku mrezu. On je dinamican igrac, a u ovoj Turskoj ligi gdje se igra u minus brzini ce se fino snaci.kenoHZ je napisao/la: ↑14 avg 2023, 12:45Jesi li gledao utakmicu ili napamet lupaš?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 avg 2023, 22:50Najgori igrač na terenu od ulaska. Brzo će on nazad na naše pašnjake
⚜️~⚜️~⚜️
U prvih 11 danas,tekma pocinje u 18:15.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Bit će on dobar u superligi
⚜️~⚜️~⚜️
Zna li neko kakav je bio Dal prptiv Trabzonslora vifim igrao 60min uzeli 3 2
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Prije te utakmice je odigrao dosta dobro. Ovu protiv Trabzona je bio oke.
Još malo će njemu trebati, ali kad krene..
⚜️~⚜️~⚜️