Nisam ja radio statistiku, niti sam pozvao Vrabca. Uglavnom ekipi je islo dobro kad je on bio na terenu. Mozda je portugalce nasmijavao ili zbunjivao pa gubili koncentraciju. Kako bilo Vrabac>Nurk u +/-.Espiritosanto je napisao/la: ↑13 avg 2023, 22:42Da Vrabac je bio korisniji od Jusufa koji je dao 17 poena.samoposmatram je napisao/la: ↑13 avg 2023, 22:28Vrabac godinama se blati na forumu, a on u rosteru kod svakog selektora.
On izgleda smjesno sa loptom, nema poena, asistencija ili rebounds ali...
+/- danas
1. Musa
2. Garza
3. Gegic
4. Vrabac![]()
Pa samo da je ubacio ovih 17 ostatak utakmice da se valjao po parketu i spavao korisniji je od Vrabca.
Pretkvalifikacije za OI 2024
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Pretkvalifikacije za OI 2024
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Vidjelo se da su teške ruke i noge u prve 3 četvrtine, nedostatak prijateljskih mečeva. Vjerujem da će biti bolje sutra da će biti malo bolje uigrani. Nadam se da će Alibegović dobiti veću minutažu sutra a ne da dobije 2 min i da se očekuje da postigne 10 poena pa da dobije još koju minutu. Ni Garza nije odmah pokazao svu snagu trebalo mu je da malo se uigra pa je onda pokazao šta zna u zadnjoj četvrtini.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Poljaci su stilom igre dosta slicni nama. Na ovom turniru nemaju klasicnog playmakera, vec im tu poziciju vecinom igra Michalak, koji inace pokriva pozicije 2 i 3. On, Ponitka i Sokolowski su im sve na vanjskim pozicijama i kombinovano ce odigrati 90+ minuta (od ukupno 120). Sve su to iskusni kosarkasi, 10-ak godina su zajedno u A reprezentaciji, igrali su u najjacim evropskim ligama i definitivno nisu za potcijeniti. Osim toga, svi su majstori za iznuditi slobodna bacanja i tu treba biti posebno oprezan. Nemaju klasnog sutera kao ni mi, ali svi mogu pogoditi s distance i uci u seriju. Ziskowsky im je jedan od boljih sutera u ekipi. Ima cudan izbacaj (haman s prsa je izbacuje), ali kad ga krene moze biti bas nezgodan. On pocinje na poziciji krilnog centra, ali vecinom siri reket - tj. rijetko kad se spusta na niski post. Na poziciji 5 imaju Balcerowskog, ciji stil kosarke je dosta slican Nurkicevom. Imam utisak da je malo poletio i volio bih da ga Juka prizemlji veceras - nesto slicno kao Poarijea prosljog ljeta u Skenderiji.
Klupa im je dosta tanka i vecina njih udje samo da odmori startere. Ako se neko slucajno razigra, onda i dobije koju minutu vise.
Nadam se da je Adis shvatio neke stvari i da veceras nece probati 10 razlicitih petorki. Spolja ima 4 sigurna za rotacije (Atic, Musa, Lazic i Gegic), unutra takodjer ima 4 za rotacije (Halilovic, Nurkic, Garza i Alibegovic) i to je dovoljno. Vrabac ulazi samo ako bas puknemo pozadi i ako protivnik bude na putu da se odlijepi, pa da ih on svojom agresivnoscu pokusa poremetiti. Zahiragic, Delalic i Kamenjas nemaju sta traziti u igri veceras. Licno bih volio da Amar pocne umjesto Miralema - cisto da malo vidimo kako bi funkcionisao s Jusufom.

Nadam se da je Adis shvatio neke stvari i da veceras nece probati 10 razlicitih petorki. Spolja ima 4 sigurna za rotacije (Atic, Musa, Lazic i Gegic), unutra takodjer ima 4 za rotacije (Halilovic, Nurkic, Garza i Alibegovic) i to je dovoljno. Vrabac ulazi samo ako bas puknemo pozadi i ako protivnik bude na putu da se odlijepi, pa da ih on svojom agresivnoscu pokusa poremetiti. Zahiragic, Delalic i Kamenjas nemaju sta traziti u igri veceras. Licno bih volio da Amar pocne umjesto Miralema - cisto da malo vidimo kako bi funkcionisao s Jusufom.
-
- Kontakt:
Mi smo outsideri u ovoj utakmici veceras.
Nivo fizicke spreme ce biti odlucivajuci faktor.
Portugal nije mjerilo ali mali broj faulova ohrabruje. Nurkic i Musa sigurno kaskaju sto se tice spreme i tu ce poljaci traziti da im pokvare igru. Sreca imamo jaku sirinu na visokim pozicijama. Ocekujem dobru partiju Gegica, koji ce imati vise prostora zbog fokusa na Musu.
Portugal nije mjerilo ali mali broj faulova ohrabruje. Nurkic i Musa sigurno kaskaju sto se tice spreme i tu ce poljaci traziti da im pokvare igru. Sreca imamo jaku sirinu na visokim pozicijama. Ocekujem dobru partiju Gegica, koji ce imati vise prostora zbog fokusa na Musu.
Samo da Juka ne suta trice vise, mi njemu dodjemo ko trening za trice
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić
- VensanKasel
- Kontakt:
Hvala za uvod večerašnje utakmiceGhuraba je napisao/la: ↑14 avg 2023, 09:26Poljaci su stilom igre dosta slicni nama. Na ovom turniru nemaju klasicnog playmakera, vec im tu poziciju vecinom igra Michalak, koji inace pokriva pozicije 2 i 3. On, Ponitka i Sokolowski su im sve na vanjskim pozicijama i kombinovano ce odigrati 90+ minuta (od ukupno 120). Sve su to iskusni kosarkasi, 10-ak godina su zajedno u A reprezentaciji, igrali su u najjacim evropskim ligama i definitivno nisu za potcijeniti. Osim toga, svi su majstori za iznuditi slobodna bacanja i tu treba biti posebno oprezan. Nemaju klasnog sutera kao ni mi, ali svi mogu pogoditi s distance i uci u seriju. Ziskowsky im je jedan od boljih sutera u ekipi. Ima cudan izbacaj (haman s prsa je izbacuje), ali kad ga krene moze biti bas nezgodan. On pocinje na poziciji krilnog centra, ali vecinom siri reket - tj. rijetko kad se spusta na niski post. Na poziciji 5 imaju Balcerowskog, ciji stil kosarke je dosta slican Nurkicevom. Imam utisak da je malo poletio i volio bih da ga Juka prizemlji veceras - nesto slicno kao Poarijea prosljog ljeta u Skenderiji.Klupa im je dosta tanka i vecina njih udje samo da odmori startere. Ako se neko slucajno razigra, onda i dobije koju minutu vise.

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Yebi ga , nedostatak šutera

Svakako treba smanjiti broj pokušaja . Sa druge strane Garza neka poveća

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Shategabri
- Kontakt:
Po čemu smo autsajderi?samoposmatram je napisao/la: ↑14 avg 2023, 09:47Mi smo outsideri u ovoj utakmici veceras.
Koševo Zapad
Bogami smo veliki favoriti veceras ,bar po kladionicama 1.60 na nas, ocekivao sam dosta vecu kvotu nasu
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Ja vrlo malo pratim košarku kao sport ali redovno pratim reprezentaciju i rijetko kad fulam tekmu. A i sa limitiranim znanjem vidim da ovaj Vrabac nema kvalitet za reprezentaciju. Da li mi moze neko objasnit jesu li to neke šeme ala Saničanin u fudbalskoj repci ili neki dobar menadzer?? Koji je razlog sto je on stalno tu?
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa solidan je Vrabac u odbrani. Njegov problem je sto mu se konstantno dodjeljuje uloga u ekipi za koju nema apsolutno nikakav kvalitet, a to je pokretanje napada i nerijetko zavrsi u ulozi PG.
S druge strane, radi odbrane se cak vise ni u NBA tokom PO ne zadrzavaju igraci, vec moras znat i sutat za 3p. On to ne zna, pa je u napadu obicno smetnja i igrac manje. Da ima taj sut na solidnim procentima, bio bi nam brutalno koristan, a ni ovako nije katastrofalan. Imamo mi mnogo vecih problema od njega. Mi bi s dobrom rotacijom na PG bili jako ozbiljna ekipa u punom sastavu.
S druge strane, radi odbrane se cak vise ni u NBA tokom PO ne zadrzavaju igraci, vec moras znat i sutat za 3p. On to ne zna, pa je u napadu obicno smetnja i igrac manje. Da ima taj sut na solidnim procentima, bio bi nam brutalno koristan, a ni ovako nije katastrofalan. Imamo mi mnogo vecih problema od njega. Mi bi s dobrom rotacijom na PG bili jako ozbiljna ekipa u punom sastavu.
-
- Kontakt:
Bez uvrede, upravo iz tog razloga sto ne razumijes kosarku i imas takvo misljenje. Jednako vazan dio kosarke kao sto je napad je i odbrana, Vrabac je izvrsan defanzivac, jako odgovoran igrac, ofanzivno jako limitiran i ako radi samo ono sto zna a to je tranzicija i sutiranje kad je potpuno otvoren onda je on itekako koristan, slazem se da ponekad izadje iz svojih okvira pa ispadne mutav al sve je to podnosljivo.Bosniak10 je napisao/la: ↑14 avg 2023, 10:48Ja vrlo malo pratim košarku kao sport ali redovno pratim reprezentaciju i rijetko kad fulam tekmu. A i sa limitiranim znanjem vidim da ovaj Vrabac nema kvalitet za reprezentaciju. Da li mi moze neko objasnit jesu li to neke šeme ala Saničanin u fudbalskoj repci ili neki dobar menadzer?? Koji je razlog sto je on stalno tu?
-
- Kontakt:
Igramo protiv domacina koji je prosle godine ipak igrao polufinale na eurobasketu, dok smo mi sa skoro istim rosterom Roberson/Garza zavrsili dosta slabije. Uz to jaci ranking imaju i nisam vidio kladionicu koja smatra poljake kao outsidere.Shategabri je napisao/la: ↑14 avg 2023, 10:29Po čemu smo autsajderi?samoposmatram je napisao/la: ↑14 avg 2023, 09:47Mi smo outsideri u ovoj utakmici veceras.
Hvala na pojašnjenju braćo 

- ElCartel11
- Kontakt:
Kad bi uspjeli Garzu registrovati kao domaceg i dovesti jednog Amera za playa, ova ekipa bi bila bombona. Jest da ti fali sa klupe onda jos koji igrač, ali kad bi imali i to bili bi onda medju favoritims za medalje 
Zna li ko kakve su kvalitete Poljaci i Madjari. Jesu li u punim sastavima, vidim da juce nije igrao Hanga za Madjare.

Zna li ko kakve su kvalitete Poljaci i Madjari. Jesu li u punim sastavima, vidim da juce nije igrao Hanga za Madjare.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Mi smo na Eurobasketu brutalno pokradeni iz utakmice u utakmicu, ono je neviđeno sta se nama radilo.
Kvota pada na nase 1,47 u Mozzartu.
Kvota pada na nase 1,47 u Mozzartu.
-
- Kontakt:
Protiv Svaba nas jesu sudije unistile pred kraj svojim odlukama, a protiv Francuza i Litvanaca jednostavno nismo imali sanse, jer je falilo kvalitetnih igraca s klupe koji bi unijeli svjezinu u igru
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Kamenjas je dolasko Nurkica i Garze pao u drugi plan, da li je jucer ikako igrao?
On, Zahirovic i Delalic nista.
On, Zahirovic i Delalic nista.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
ZutiFKS je napisao/la: ↑14 avg 2023, 11:18Prijenos večeras na kanalu TVP Sport, ispod su 2 linka:
https://poscitech.click/player/stream-128.php i https://latestupdatespk.com/live/387-tvp-sport
Prije tekme ću postaviti još koji link.

-
- Kontakt:
Igrao je par minuta u prvoj cetvrtini, umjesto Halilovica usao mislim
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: 313, Ado_77, Brazzzoo123, Confiance, costacurta08, edin139, forgempp, Fudo, greenwood, invincible1921, Jakobsen91, johntravolta123, Kaunas, L-Train, MElloo, mirsad993, NebeskaSila96, SamoDaKazeem, StevieG8, Yucca i 169 gostiju.