Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Pa na tom putu se nalaze Živinice koje su najgore za voziti se kroz u čitavoj državi.
- feniksptica
- Kontakt:
Nije tacno, svugdje gdje imas taxiste u vecem broju je najgore za vozit
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
eno turisticka zajednica kantona Sarajevo namjesta tender wizuVensanKasel je napisao/la: ↑08 avg 2023, 21:59I meni naši klijenti to masovno govore , pogotovo ako moraju iz Tuzle voziti po noći .RacioEmocionalan je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:55100%. Sad ozbiljno, letio sam par puta preko Tuzle i cisto iz praktickih razloga sam se prebacio na Sarajevo jer je uzasno voziti se do Mostara skoro 4 sata u jednom pravcu nakon leta. Bolje i malo vise platiti pa se k'o covjek za sat i pol spustiti lagano u Mostar nego po onim gudurama i uzasnim cestama sebe iscrpljivati.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:06Sa jedne strane je i dobro sto ce ukinuti ove jeftine letove.
Npr. Sto ces nam ti ovdje u BiH? Raj na zemlji je Njemacka i neka te tamo.
Posalji roditeljima mjesecno 500 eura, a tebe neka u Mc Donaldsu i radi, ovdje nam ne trebas, treba nam samo tvoja lova![]()
Ovo je šansa da Ryanair pojača Banja Luku , a Eurowings i Lufthansa Sarajevo . Čudi me ogromna pasivnost Norwegiana , mogli bi bez problema pojačati Geteborg i Oslo , te uvesti Kopenhagen i Malmo .
Sljedeće godine Fly Emirates dobija Airbus A350 i šuška se da će početi letjeti za Sarajevo i Beograd .

i da se napokon terminal zavrsi ono je prevrsilo svake rokove

- ASD
- Kontakt:
Sarajevo i Tuzla su milina spram ovog.feniksptica je napisao/la: ↑08 avg 2023, 22:42Nije tacno, svugdje gdje imas taxiste u vecem broju je najgore za vozit
- kraljttbvb
- Kontakt:
Sto se tice vozaca, mozes misliti kakvo gofno moras biti, kroz Konjic ti upale zuto na semaforu da ne moras cekati na semaforu kad ides na relaciji Sarajevo - Mostar/ Mostar - Sarajevo (uglavnom na more i sa mora) i ti umjesto da stanes 5 sekundi da pjesak predje cestu, ti samo dodas gas i projuris kroz raskrsnicu
Zato im treba ostaviti semafor, pa neka cekaju u koloni po 40-ak minuta da prodju kroz grad...

Zato im treba ostaviti semafor, pa neka cekaju u koloni po 40-ak minuta da prodju kroz grad...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ne spominji mi WizzAir , što dalje od Sarajeva . Doduše od oktobra opet lete za LondonRobust je napisao/la: ↑08 avg 2023, 23:29eno turisticka zajednica kantona Sarajevo namjesta tender wizuVensanKasel je napisao/la: ↑08 avg 2023, 21:59I meni naši klijenti to masovno govore , pogotovo ako moraju iz Tuzle voziti po noći .RacioEmocionalan je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:55
100%. Sad ozbiljno, letio sam par puta preko Tuzle i cisto iz praktickih razloga sam se prebacio na Sarajevo jer je uzasno voziti se do Mostara skoro 4 sata u jednom pravcu nakon leta. Bolje i malo vise platiti pa se k'o covjek za sat i pol spustiti lagano u Mostar nego po onim gudurama i uzasnim cestama sebe iscrpljivati.
Ovo je šansa da Ryanair pojača Banja Luku , a Eurowings i Lufthansa Sarajevo . Čudi me ogromna pasivnost Norwegiana , mogli bi bez problema pojačati Geteborg i Oslo , te uvesti Kopenhagen i Malmo .
Sljedeće godine Fly Emirates dobija Airbus A350 i šuška se da će početi letjeti za Sarajevo i Beograd .![]()
, a Emirates sigurno dolazi flydubai ide 3x dnevno ljudi napune prvi let u pola pet ujutro a ne sta vise
, ludilo sta je letova za bliski istok samo jos tel aviv fali i tjt svi najveci centri pokriveni
i da se napokon terminal zavrsi ono je prevrsilo svake rokove![]()

Mi čekamo evo već 2 mjeseca za kancelariju unutra , yebi ga šta ćeš . Vidio si gdje smo sada , ali eto od od oktobra bi trebali odmah pored praviti rent a car park i da konačno imamo svoj parking .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma pusti to , ja danas krenuo do praonice i hodam trotoarom kad iza mene auto i trubi mi da se sklonimkraljttbvb je napisao/la: ↑09 avg 2023, 00:04Sto se tice vozaca, mozes misliti kakvo gofno moras biti, kroz Konjic ti upale zuto na semaforu da ne moras cekati na semaforu kad ides na relaciji Sarajevo - Mostar/ Mostar - Sarajevo (uglavnom na more i sa mora) i ti umjesto da stanes 5 sekundi da pjesak predje cestu, ti samo dodas gas i projuris kroz raskrsnicu![]()
![]()

Što je još gore gdje ta žena hoće je zabrana za vozila , okrećem se kipti u meni i krećem do prozora da je pitam je li normalna ona krene da bježi sa autom , ide lagani udarac nogom u retrovizor koji se slomio i pobježe ...
Ovo mi se drugi put dešava na tom mjestu , isto je žena za volanom bila . Tad sam zvao policiju , došla i napisala kaznu .
VensanKasel je napisao/la: ↑08 avg 2023, 21:59I meni naši klijenti to masovno govore , pogotovo ako moraju iz Tuzle voziti po noći .RacioEmocionalan je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:55100%. Sad ozbiljno, letio sam par puta preko Tuzle i cisto iz praktickih razloga sam se prebacio na Sarajevo jer je uzasno voziti se do Mostara skoro 4 sata u jednom pravcu nakon leta. Bolje i malo vise platiti pa se k'o covjek za sat i pol spustiti lagano u Mostar nego po onim gudurama i uzasnim cestama sebe iscrpljivati.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:06Sa jedne strane je i dobro sto ce ukinuti ove jeftine letove.
Posalji roditeljima mjesecno 500 eura, a tebe neka u Mc Donaldsu i radi, ovdje nam ne trebas, treba nam samo tvoja lova![]()
S tim sto mozda nekad nije lose razmisliti da Sarajevo≠BiH, Mostar≠BiH, nego tu postoje i druga naseljen(ij)a podrucja, poput TK koji je i najmnogoljudniji i vjerovatno najrazvijeniji kanton u toj BiH, i da isto u tom podrucju ljudi putuju, dolaze/odlaze, i mnogo im znaci iz vise razloga. Tebi, i bilo kome, ako je problem putovati Tuzla-Sarajevo-Mostar, platis i 5x vise ako treba da sletis u Sa i budes hadzija. Sve pet.
Ovaj @kralj ponovo pokusava ispasti zanimljiv u diskusijama na relaciji dijaspora-BiH, ali mu opet ne uspijeva.
Ma nema kralj ništa protiv dijaspore.
- VensanKasel
- Kontakt:
Čovjek napisao da je nakon leta patnja da vozi tim putevima , ja dodao isto što moji klijenti govore . Hadžija što misli na sebe i svoju sigurnostFederer17 je napisao/la: ↑09 avg 2023, 00:38VensanKasel je napisao/la: ↑08 avg 2023, 21:59I meni naši klijenti to masovno govore , pogotovo ako moraju iz Tuzle voziti po noći .RacioEmocionalan je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:55
100%. Sad ozbiljno, letio sam par puta preko Tuzle i cisto iz praktickih razloga sam se prebacio na Sarajevo jer je uzasno voziti se do Mostara skoro 4 sata u jednom pravcu nakon leta. Bolje i malo vise platiti pa se k'o covjek za sat i pol spustiti lagano u Mostar nego po onim gudurama i uzasnim cestama sebe iscrpljivati.
S tim sto mozda nekad nije lose razmisliti da Sarajevo≠BiH, Mostar≠BiH, nego tu postoje i druga naseljen(ij)a podrucja, poput TK koji je i najmnogoljudniji i vjerovatno najrazvijeniji kanton u toj BiH, i da isto u tom podrucju ljudi putuju, dolaze/odlaze, i mnogo im znaci iz vise razloga. Tebi, i bilo kome, ako je problem putovati Tuzla-Sarajevo-Mostar, platis i 5x vise ako treba da sletis u Sa i budes hadzija. Sve pet.
Ovaj @kralj ponovo pokusava ispasti zanimljiv u diskusijama na relaciji dijaspora-BiH, ali mu opet ne uspijeva.

Dobro si fulio poentu njegovog posta .
Gdje sam napisao da je problem u tome, osim da je ta Tuzla znacajna zbog velikog broja putnika kojima ti letovi odgovaraju (bez obzira na odredjeni broj onih, koji iz razlicitih razloga, biraju drugo)? I mislim da je on prvenstveno ciljao na problem putovanja (udaljenost) na relaciji Tz-Mostar, jok sigurnost u nekom drugom smislu ako ti ciljas na to.VensanKasel je napisao/la: ↑09 avg 2023, 01:19Čovjek napisao da je nakon leta patnja da vozi tim putevima , ja dodao isto što moji klijenti govore . Hadžija što misli na sebe i svoju sigurnost![]()
Dobro si fulio poentu njegovog posta .
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Vidim nema javnih osuda ili poziva za hapsenje za malo srpce iz Bijeljine, ali bit ce milion kad opet napadnu nekog uvrijedjenog Beograđana u Teh... ovaj, Sarajevu
Samo relaksacija

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Sta ce balo ne zna dje pishababoedindzeko09 je napisao/la: ↑09 avg 2023, 02:16Vidim nema javnih osuda ili poziva za hapsenje za malo srpce iz Bijeljine, ali bit ce milion kad opet napadnu nekog uvrijedjenog Beograđana u Teh... ovaj, SarajevuSamo relaksacija
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Upravo suprotno druze. Radio sam komercijalu 5 godina i prelazio Bosnu uzduz i poprijeko po 500 kilometara u jednom danu sam znao sa automobilom prijeci. Nije u tome problem. Sto bih ja sebe mrcvario radi 100, 150€ manje a opet treba da me neko pokupi odozgo, da plati gorivo, da plati dnevnicu. Ovo je za mene u svakom slucaju mnogo bezbolnije rijesenje.armando je napisao/la: ↑08 avg 2023, 22:05Vidi se da si slabo obilazio BiH i da ti najmanja prepreka predstavlja problem. Putevi su takvi kakvi jesu, ali čovjek kada često putuje lakše se i navikne. Meni su najveća nevolja "naseljena mjesta" gdje jedni izlaze na magistralu i još na kratko sa još nevidljivijim žmigavcima ako ga uopšte koriste, dok drugi isto tako skreću.
Same krivine i pustolovina su izazov samo da je manje teretnjaka.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Da jos dodam, da. Sigurnost isto igra veliku ulogu. Na tako dugom putovanju fokus opada bez obzira na pauze koje se u voznji uzimaju ali i mnogi drugi faktori od katastrofalnog terena, putne infrastrukture, saucesnika u saobracaju donose mnogo veliki rizik voziti se u takvim uslovima. U pravu je @Vensan.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Bolje je voziti Tuzla-Sarajevo po noći i to po mogućnosti iza 00:00h, nego bilo kad po danu. Kakav je put bio prije 15 godina, sad je mila majka i biće još bolji, rade tri trake na usponu na Nišićima i to će doprinijeti dosta boljim uslovima.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
TK nije najmnogoljudniji ima minimalno 5 godina a nisu nikada bili ni blizu najrazvijenog kantona, jako daleko od toga.Federer17 je napisao/la: ↑09 avg 2023, 00:38VensanKasel je napisao/la: ↑08 avg 2023, 21:59I meni naši klijenti to masovno govore , pogotovo ako moraju iz Tuzle voziti po noći .RacioEmocionalan je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:55
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
jesu losi putevi ali to je najvise Kriva vlada kantona i federacije,dva najveca grada imaju najlosiju infrastrukturu,Tuzla ,Krajina i istocno prema Bg kao da ne postoje a zato su ovi nasi izgradili put do neuma i do hrvatskih obala da mogu sto prije dociVensanKasel je napisao/la: ↑08 avg 2023, 21:59I meni naši klijenti to masovno govore , pogotovo ako moraju iz Tuzle voziti po noći .RacioEmocionalan je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:55100%. Sad ozbiljno, letio sam par puta preko Tuzle i cisto iz praktickih razloga sam se prebacio na Sarajevo jer je uzasno voziti se do Mostara skoro 4 sata u jednom pravcu nakon leta. Bolje i malo vise platiti pa se k'o covjek za sat i pol spustiti lagano u Mostar nego po onim gudurama i uzasnim cestama sebe iscrpljivati.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:06Sa jedne strane je i dobro sto ce ukinuti ove jeftine letove.
Sljedeće godine Fly Emirates dobija Airbus A350 i šuška se da će početi letjeti za Sarajevo i Beograd .
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Put je ziva **** i umjesto sto rade trecu traku na 100tinjak metara bolje da idu u izgradnju brze ceste ili auto **** puta
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- numanumaye22
- Kontakt:
McDonaldskraljttbvb je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:06Sa jedne strane je i dobro sto ce ukinuti ove jeftine letove.numanumaye22 je napisao/la: ↑08 avg 2023, 14:00Za 2 godine se iz Bosne i Hercegovine nece moci direktno letiti u zemlje zapadne Europe, ako ne izvalis 500 km iz npr Frankfurta do Sarajeva Lufthansom

Mirisem frustracijuu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.